Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tavsiyelerinize ihtiyacım var...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Eylül 2017
    herkese merhaba. okulların açılmasıyla başta öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma güzel bir dönem olmasını dilerim. Çalışan arkadaşlara da bol kazançlar dilerim inşAllah. Öncelikle ben üniversite öğrencisiyim, istabulda. A2 ehliyetimi ve ekipmanlarımı aldım. ikiside hazır. Ancak asıl olay olan motosiklet işini birçok genç arkadaşımın yaşadığı sorunu bende yaşıyorum. Ailem kendim aldığım sürece problem çıkarmayan insanlardır, A2 ehliyet olsun, ekipman olsun pek ses çıkarılmadı. Ancak iş en kötü 2.el pulsar 200ns e gelince - o da mağlum 7-8bin var bildiğiniz üzere- işler biraz zorlaşıyor. tüm biriktirdiğim parayı ehliyete (1300 küsür) ve ekipmana harcadım. toplamda rahat 3,4bin lira harcama yaptım. 2.sınıfa başlayacağım, ders programım çok dağınık olduğundan sabah okul öğlen iş yapamıyorum ancak akşam 4,5 ten sonra boş oluyorum. Oturduğum semtte restorantlara soracağım birçok ilan var A2 ehliyetli arayan ama benim durum mağlum ancak akşam veya işte bazı günler öğleden sonra bazı günler akşam şeklinde. Artık olayın tehlikesini vs geçtim arkadaşlar gerçek anlamda 10dk vasıtayla gidebildiğim okula vesait ters kaldığı için toplu taşımayla 40-50 dk da gidiyorum. Sabah metroya binmek için sadece 1 durak geri gidiyorum metroya binmek için. Artık yetti yani. Güzel bir motorum olsun gezeyim tozayım değil, 1000 2000 liralık bir scooter bile olur. Geçtiğimiz yaz yazın oturdum ingilizce çalıştım ingilizce hazırlığı geçebilmek için ve geçtim. (özel üniversitedeyim hazırlık fiyatları mağlum, bilirsiniz...) Allah izin verirse ders çalışayım ortalama yapayım belki o zaman alırlar dedim yine de hayır dediler. 1 Senedir ne arkadaş ortamı ne de başka bir sosyal aktiviteye katıldım okulda sadece ders çalıştım ortalama yapayım da belki alırlar diye. Şimdi karşımda seçenekler var ve ne yapacağımı bilmiyorum ortalamayı Allah izin verirse yine bu dönem yüksek tutup çift anadal yapma ihtimalim var, veya akşam bi işte çalışıp mecburen ortalamayı düşürüp motor almaya çalışmak. Toplu taşımanın sıkıntısı artık boyumu geçti sıkış tepiş, her sabah 1 saat erken çıkıp acaba bugun metroya ve otobüse binebilcekmiyim durumu beni çıldırtma noktasına kadar getirdi çekemiyorum artık.
    Bankalar öğrenci adama ne kadar kredi verir ? vadesi ne kadar olur ? dediğim gibi 2000 liralık scootere bile razıyım işin havasında tek tekerinde vs değilim zaten öyle çılgın biriside değilim beni okuldan eve evden okula götürsün yeter
    önerilerinizi bekliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Sıfır motora kredi oluyor onu bi araştır. İhtiyaç krediside olabilir ama işte öğrenciye ne verirler bilmiyorum.

  3. #3
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    öğrenciye kredi vermezler, ümitlenme boşuna. bi başvuru yaptın, olumsuz sonuçlanır ise boyuna başka yerlere başvuruda bulunup kredi notunu düşürme.

    sana tavsiyem, biraz daha dişini sık, okuluna bak. okul bitip de iş başı yapınca (o da notların düzgün olursa olur) bütün motorlar senin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)