Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ölüyoruz..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    sevgili otomobil kullanan dostlar sizin otomobilinize ihtiyaç duyduğunuz kadar, biz de motosikletimize ihtiyaç duyuyoruz.
    sevdiklerimizi görmek, işimizi ve hayatımızı idame ettirmek için biz de, a noktasından b noktasına gitmek durumundayız. bunu yaparken trafikte birbirimizi kollamamız gerekmektedir.
    çok şey istemiyoruz sizlerden. temennimiz, trafikte kendinize göstermiş olduğunuz hassasiyeti, biz motosiklet sürücülerine de göstermenidir.

    size trafikte motorcu ölümlerini azaltmak için, bir kaç öneri ve bilgi sunmak isterim, laf salatası yapmıyorum. 4 senedir motosiklet kullanan ve istanbul'da türlü badireler atlatmış birisi olarak, üzülerek söylüyorum ki bunları da siz öğrettiniz bize. belirttiğim durumlara dikkat ederseniz emin olun biz motosiklet sürücüleri yaşamaya devam edeceğiz...

    * lütfen ama lütfen sinyal kullanın. (sizin nereye döneceğinizi bilemeyiz. bunu yapmanız trafikte insanlara olan saygınızı gösterir ve karmaşa yaratmamış olursunuz)

    * ayna kullanın. bizim şeridimize gireceğiniz zaman bizi görmenizi kolaylaştırır. ve trafiği daha iyi okursunuz, kaza riski en aza iner. siz de zarar görmemiş olursunuz.

    * sapağı kaçırmak üzereyseniz aniden yan şeride geçmeyin. bırakın kaçsın o sapak. çünkü o sırada sizin kör noktanızda motosiklet ile seyir halinde olabiliriz. sizin kazanacağınız 10 dakika bizim ömrümüzü noktalıyor ya da geri kalan hayatımızda engelli bir insan olarak yaşıyoruz. sırf siz o sapağı kaçırmayın diye. bu haksızlık değil mi sizce de ?

    * sürücü kapısını açacağınız zaman lütfen sağ elinizi kullanın ve önce aynadan sonra da bir kez sola dönerek arkadanızı kontrol edin. bunu yapmak 2 saniye sürüyor. denedim. sadece 2 saniye ayırarak, o sırada arkadan gelen motosikletliyi farkedebilir ve kapınızı o geçtikten sonra açabilirsiniz.

    * bizi sıkıştırmayın, trafikte dibimize gelip gaza basmak ve popomuzdan ayrılmamak size bir şey kazandırmaz. tehlikeli bir durumda sizin otomobilinizin frenleri iyi çalışacaktır ama bizim iki tekerimiz vardır ve asla sizin ki kadar iyi kaçış manevrası yapamayız. 50 km hızda bile, bir kez temas ettiğiniz anda işimiz biter. sahi, gerçekten işimizi bitirmek istiyor musunuz ?

    * şerit ihlali yapmayın. arkadanız da ya da o sırada kör noktanızda sizi geçmeye hazırlanan bir motosiklet sürücüsü olabilir. sizin yaptınız ihlal onun canına mal olabilir.

    * trafik ışıklarına riayet edin. kırmızı ışıkta geçtiğinizde ve çarpıştığımızda sizin kaportanız, farklarınız ve tamponunuz kırılabilir. ama o sırada bizim kaburgalarımız, ciğerimizi çoktan delip geçmiş, kanımız ciğerlerimize doluyor ve kendi kanımızda boğuluyor olabiliriz. boynumuz kırılabilir, kollarımız ve ayaklarımız parçalanabilir. kırmızı ışıktan geçmek size 45 saniye kazandıracak, bize bir ömür kaybettirecek.

    * ve lütfen unutmayın. bizim de ailemiz var. sevdiklerimiz. hayallerimiz ve mutluluklarımız.

    ama siz otomobil sürücüleri kurallara uymadığınız sürece biz çoğunu daha tam yaşamadan gidiyoruz bu hayattan, hem de feci bir şekilde. bunu bize yaşatmaya hakkınız var mı ? peki sizin sevdiklerinizi üzmeye hakkınız var mı ? çok küçük detaylara dikkat ederseniz katil olmazsınız. kimseyi de üzmezsiniz. hepimiz motosikletlere biraz daha dikkat edip, kurallara uyalım.

    bırakın motorcular yaşasın.

    Ekşide gördüm paylaşayım sizinle dedim..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Ekşide duyarlı vatandaşlar da varmış dedirtti. Çok yararlı bi yazı. Umarım bir 2 dksını ayırıp okuyan birileri olur..
    “Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok.”

  3. #3
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Çok boş gereksiz bir yazı ve bundan medet beklemek saçma.

  4. #4
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    o zaman motorculara özel 2017 yıl yaz ayları jenerik müziği Ahmet Aslan'dan geberiyorum olsun,
    (Gökhan da iyi yorumlamıştır).


    başladığım bugünkü gün
    yarıda kalabilirsin ....
    Reşit bunu beğendi.

  5. #5
    Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2015
    Şehir
    Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Bende eksi sozluk yazariyim, elimizden geldigince savunup bu basliklari goz onune cikarmaya calisiyoruz ancak serbest uslup yazan baskin bir itici otomobil kullanici profili var sozlukte. Genelde kaza yapan motosikletliler icin kafa yapilari "uc kurusluk motosiklerle artislik yapan apaciler dunyadan eksiliyor." memnuniyetinde.

  6. #6

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Forumu terket .

  7. #7
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Yazı gerçekten iyi düzgün noktalara değinilmiş.Yalnız şu var ki özellikle trafikte insanlar daha saygısız ve huzursuz oluyor.Yani adama sen yanlışını tatlı dille anlatmaya çalışıyorsun herif hemen kavga etmek için ortam yaratmaya çalışıyor.Yani herkesle bunu konuşup kabul ettiremeyiz.Kaldı ki adama bu yazıyı okutsam o zaman benim dönmemi beklesin geçmemi beklesin onu beklesin bunu beklesin yada geçmesin kardeşim beni.Motorcu şunu yapmasın bunu yapmasın bir kişide çıkıp demezki haklısınız benim hatam motor kullanıcılarının en basitinden bir insanın hayatına mal oluyor.Dikkatli süreceğim.Bir kişide şunu yapmasın bunu yapmasın diyeceğine şunu bunu ben yapmayayım demez.Onun için bu olayı daha çok yargıya taşıyıp yaptırım uygulamak çok daha yararlı olur.Birde kaza olur yada olma seviyesine gelir arabadaki adam hatalı olsa dahi çirkefleşir.En sevmediğim insan tipi.Birde olayın ne olduğunu bilirler sen anlatmaya çalıştıkça yanlışını sanki sen %100 suçluymuşsun gibi azarlayıp yoluna git bak fena yaparım.Allah'ın adamı madem haklı olduğuna bu kadar güveniyorsun çağıralım polisi.Elini kaldırıp yoluna git fena yaparım diyo.Ondan sonra dövüncede dövdü oluyor.Az önce sana aslan kesilen herif kedi yavrusuna dönüyor.Az insan olun az.Hatayı kabullenmek seni düşük seviyeli biri yapmaz ezmez, ama hatılısındır ve kabul ediyorsundur ki insanlık hali bu hata yapmasa zaten insan olmaz o kişi.Karşıdaki adam hala üste çıkma seni ezme çabasına giriyorsa o zaman sakin kalmaya bak.Sabrının bittiği yerde uzaklaşmaya çalış hala ezmeye çalışıyorsa o zaman müdahale et.

  8. #8
    Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Bizler olaya biraz yanlış ve tek taraftan bakıyoruz. Bu bakış açısı bizleri ciddi anlamda yanıltıyor.

    Olay sadece motosikletlerle alakalı değil.

    Ülkemizde, trafikte herkes için her araç ve her yaya için çok ciddi problemler var.
    Sürücü terörü mü dersiniz, eğitimsizlik mi dersiniz, bencillik ve saygısızlık mı dersiniz? vs. adını siz koyun ama var oğlu var bir sürü trafik sorunu var.

    Otomobil kullanırken de tali yoldan ya da diğer şeritten eşşek herifin teki yırtık dondan fırlar gibi fırlıyor...
    Otomobil kullanırken de bir belediye otobüsünün hayvan gibi sılkıştırmasına maruz kalabiliyoruz. Bir yolcu minibüsü sol şeritten önünüze kırıp, sağdaki ördek gibi bekleyen yolcularla bonuslar toplayabiliyor.. Bir taksici önümüzde ani fren yapıp yolcu indirebiliyor. Ya da o saatte yolda dahi olmaması gereken bir hafriyat kamyonu sol şeritte camınıza toz duman çakıl savura savura tren gibi gidebiliyor.


    Tabii ki bunlar motosiklet kullanırken bizler için daha fazla sayıda ve çok daha fazla ciddi risk içeriyor bir de tüm bu aptalca davranışların yanında;
    bizlerin zor görünülürlüğü ve mesafe algılanabilirliği durumları kat be kat arttırırken bir de kendi kendimizi trafikte bir araç saymadığımız üstüne tuz biber oluyor.

    Yani genelde ve hatta çok büyük bir oranda kimsenin bizlere gıcık olduğundan düşman olduğundan, ya da adam yerine koymadığından tehlike yarattığı yok.

    Malzeme bukadar bu ülkede... Gerçekler acı bu ülkede...

    Bizleri görün farkedin filan gibi çığırışlarla bu işler düzelmez.

    Ona göre maksimum görünürlük çabası ve defansif sürüşle ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz...

    Bir fazlasını beklemek hayalcilikten öteye gitmez...

  9. #9
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Başkalarına birşey öğretmek yerine motorcu nasıl hayatta kalır pratik bilgi ve kuralları paylaşalım
    ✓Kask olmadan çıkmayın..
    ✓Sağdan sollama yapmayın
    ✓Aralara girip makas atmayın
    ✓Yokuş Çıkarken-inerken sollama yapmayın
    ✓Eller serbest veya tek elle sürmeyin
    ✓Mıcırlı taşlı bozuk yollarda sert fren yapmayın
    ✓Yokuş inerken frenle değil 1-2 vites motor kompresör ile inin..
    ✓Herzaman sinyal kullanın..
    ✓Sağ şeride dönmek için sağda kalın..
    ✓Eğer yolun Sağ-Solda dönüş varsa ve orda araç varsa onu sollama yapmayın
    ✓Yağmur ilk yağdığında sakın fren yapmayın..
    ✓Motorun yağı-Radyatör (suyu) frenleri kontrol edin
    ✓Lastik hava basıncını kontrol edin
    ✓Disk fren temizlik spreyi kullanın kurulayın
    shruikan bunu beğendi.

  10. #10
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Boşa zaman kaybı. kimse değişmicek. kendinizi geliştirmeye bakın
    efendy06 bunu beğendi.

  11. #11
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Sen buraya ne yazsan boş. Ağaç yaşken eğilirmiş. Bu saate kadar milletin kafa tasını değiştiremezsin.

  12. #12
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Ekşi sözlükte mi yazılmış bu ?
    Ahahaha...
    Motor kazası başlıkları altında %90'ı "Oh be birini daha öldürdük bunu kutlamalıyız" kafasında olan dallamalar ahırı...
    Yazı bana sorarsanız ironi felandır, dalga geçiyorlardir...
    Canınız sizin elinizde kimseden birşey beklemeyin.
    Kimse bizim canımızı umursamıyor, bize çarptıklarında kafalarının içindeki soru "Umarım sigorta hasarı karşılar" yada "Umarım bunu ezdim diye hapis cezası almam" felan oluyor..
    Realist olun dostlar, burası dünya ve hatta burası Türkiye.
    Salurbey bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba

    Birilerinin degismesini beklemek mantıksız elbet. Adam gelmis 40, 50 yaşında sen bu adama nasil araba kullanılır mi öğretmen lazim? Onu bir gec, onu yapmak icin cok gec kalmissin...

    Sen degis, dogurdugun dogurttugun cocugu degistir.. sen once degis ki dunya degissin...

    Ben cok gördüm kendi araba ile makas atip, milletin canini riske atip atip "motorcu sol seritten gidiyo yavv" diyen zihniyetleri

    Idiot kuramini bilir misiniz .. trafikte herkesi idiot olarak gor , ona gore kullan
    Ya da idiot olan sen ol, herkes akilli olsun
    Idiot olan sen degilsen eger arac, gidis gelis tek serit yol... karsidan arac geliyo.. yol durumu, sagdan tali yol var mi? Benzin istasyonu vs vs guvenlik balonu ... idiot degilsen dusunen uygulayan sen olmalisin , der bir düşünür
    espresso bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Çok güzel yazı fakat bunu asıl okuması kişilere okutmak lazım
    Yani öküzlere

  15. #15

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman motorculara özel 2017 yıl yaz ayları jenerik müziği Ahmet Aslan'dan geberiyorum olsun,
    (Gökhan da iyi yorumlamıştır).


    başladığım bugünkü gün
    yarıda kalabilirsin ....
    Ardından da minnet eylemem armağan edelim.
    Taşlar yerine otursun.
    The Dude bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkalarına birşey öğretmek yerine motorcu nasıl hayatta kalır pratik bilgi ve kuralları paylaşalım
    ✓Kask olmadan çıkmayın..
    ✓Sağdan sollama yapmayın
    ✓Aralara girip makas atmayın
    ✓Yokuş Çıkarken-inerken sollama yapmayın
    ✓Eller serbest veya tek elle sürmeyin
    ✓Mıcırlı taşlı bozuk yollarda sert fren yapmayın
    ✓Yokuş inerken frenle değil 1-2 vites motor kompresör ile inin..
    ✓Herzaman sinyal kullanın..
    ✓Sağ şeride dönmek için sağda kalın..
    ✓Eğer yolun Sağ-Solda dönüş varsa ve orda araç varsa onu sollama yapmayın
    ✓Yağmur ilk yağdığında sakın fren yapmayın..
    ✓Motorun yağı-Radyatör (suyu) frenleri kontrol edin
    ✓Lastik hava basıncını kontrol edin
    ✓Disk fren temizlik spreyi kullanın kurulayın
    sıkı diyet

  17. #17

    Üyelik
    14 Temmuz 2017
    Tüik verileri:

    Ölümlü yaralanmalı trafik kazasına 290 bin 72 adet taşıt karıştı

    Ülkemiz karayolu ağında 2015 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına karışan toplam 290 bin 72 taşıtın %51,5'i otomobil, %16’sı motosiklet, %15,7’si kamyonet, %3,1’i minibüs, %3’ü kamyon, %2,4 ’ü otobüs, %2,3 'ü çekici, %1,1'i traktör ve %4,9'u diğer taşıtlardan oluştu.

    Motosikletin ölüm riski daha fazla olsa da, trafik kazalarında otomobilliler de motosikletliler de büyük oranda ölüyor. Bir çok sürücü gibi benim fikrim de öncelikle kendimizden başlayalım. Aşırı hız ve ani hareketler trafikte ölüm demek. Biz arabanın aynasından şöförü görüyorsak o da bizi görüyordur. Mümkün olduğu kadar kendimizi gösterelim. Kavşaktaysak her an her yerden birileri fırlayabilir, tetikte olalım, yavaş ve emniyetli davranalım.
    Şahsen yaya olarak virajların dış tarafında bulunmayı dahi riskli görüyorum.

  18. #18

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok boş gereksiz bir yazı ve bundan medet beklemek saçma.
    Forumu terket..

  19. #19

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Devlet sinyal kullanmayana 3.000 sis farını gereksiz yakana 4.000 hız yapana 1.500 yakın takip yapana 2.000 tehlikeli araç kullanana 1 yıl hapis (yatacak ama o kapıdan girecek) ve 3.000 lira ceza keserse, yukarıda yazılanlara insanlar uygular. Yoksa uymayacak, hepimiz ölücez.

    Ha biz de birini öldürürsek, bize de ceza yok. Onu da seçebilirsin. Sen bilirsin. Daha önceden de yazdım burada. Ama boşa tabi.

  20. #20
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkalarına birşey öğretmek yerine motorcu nasıl hayatta kalır pratik bilgi ve kuralları paylaşalım
    ✓Kask olmadan çıkmayın..
    ✓Sağdan sollama yapmayın
    ✓Aralara girip makas atmayın
    ✓Yokuş Çıkarken-inerken sollama yapmayın
    ✓Eller serbest veya tek elle sürmeyin
    ✓Mıcırlı taşlı bozuk yollarda sert fren yapmayın
    ✓Yokuş inerken frenle değil 1-2 vites motor kompresör ile inin..
    ✓Herzaman sinyal kullanın..
    ✓Sağ şeride dönmek için sağda kalın..
    ✓Eğer yolun Sağ-Solda dönüş varsa ve orda araç varsa onu sollama yapmayın
    ✓Yağmur ilk yağdığında sakın fren yapmayın..
    ✓Motorun yağı-Radyatör (suyu) frenleri kontrol edin
    ✓Lastik hava basıncını kontrol edin
    ✓Disk fren temizlik spreyi kullanın kurulayın
    Bak bu daha güzel.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)