Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cafe racer nedir ne değildir ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Ağustos 2017
    Bayağı zamandır görüyorum bu cafe racer muhabbetini nedir ne değildir hakkında fikri olan konuda bilgili ilgili kişiler tarafından bir açıklama rica etsem ?

    şimdi bazı arkadaşlar çıkacak elinin altında arama motoru yokmu p*zeveng aç bak diyecek maksat yeniyim ve acemiyim diğer insanlarla da muhabbet etmek iletişim kurmak arkadaş edinmek cafe racer nedir hangi motorlara uygulanır örneğin commuter tarzı veya genel olarak tüm motosikletlere uygulanan bir modifiye biçimi midir ? bunları merak ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi günler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    Şehir
    Philippines
    Motosikleti
    DavidmipAJ
    Uyarı : Kesin bilgi içermez.

    Benim bildiğim, 60larda70 lerde gençler kendi aralarında yarış yaparlarmış. Bir kafeden diğerine. Hal böyle olunca da bu çılgın gençler daha hızlı gidebilmek için motorsikletin ne kadar ağırlığı varsa çıkarıp atmışlar, süspansiyonları ona göre ayarlamışlar, kapanabilmek için gidonu değiştirmişler vs vs.( o zamanlar sadece commuter tarzı motorsikletler var tabi.) Cafe racer olayı da burdan türemiş. Aynaları ve plakayı da sökerlermiş bu gençler, gençlik adrenalini ile vs polis falan bile yakalayamazmış bunlar, holigan gibi yani. Günümüz apaçilerinin aynısı işte, nasıl bizimkiler gidip cg yi modofiye ediyor, aynı hesap.

    Bunun bir de scrambler versiyonu var, o da çamurlu yollar için.

    Genel olarak commuter'lara yapılıyor. Bazen cruiser motorsikletlere. Günümüzde cafe racer demek şekli şemali değiştirmek, seleyi baklava düz sele takmak, arka amortisörleri çiftleyip motorsikletin ergonomisini düzleştirmek, W gidon, aynasız ya da ufak alttan aynalar, bütün plastiklerin çıkartılması vs vs şeklinde uygulanıyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)