DEMRE Kaymakamlığı, yaz aylarında motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaların artması nedeniyle vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Demre Kaymakamlığı tarafından vatandaşları motosiklet kullanımı ve kazalarına karşı uyarmak amacıyla hazırlanan afişler ilçedeki bilbordlara asıldı. Hazırlanan afişlerde, ilçede meydana gelen motosiklet kazalarına ait fotoğraflara yer verildi. Fotoğrafların üzerine ise 'Demre'de trafiğe kayıtlı 6 bin 382 motosiklet vardır, kullananların çoğu ehliyetsizdir. Bu sayı, motor kazaları riskinin ne kadar fazla olabileceğini açıkça ortaya koyuyor. Tehlikenin farkında mısınız" uyarısı yazıldı. Hazırlanan diğer bir afişte ise 'Önemli, trafik kuralları ihlalinde ne kadar ceza yazıldığını biliyor musunuz' uyarısına yer verildi.

İlçenin çeşitli yerlerine asılan uyarı afişleri hakkında bilgi veren Kaymakamı Murat Uz, ilçede meydana gelen trafik kazalarının en az yüzde 75'inin motosiklet kazası olduğunu söyledi. Motosiklet sürücülerinin büyük çoğunluğunun kasksız ve ehliyetsiz olduğunu vurgulayan Kaymakam Uz, "Ayrıca yaşı küçük birçok kişi motosiklet kullanıyor. Motosiklet kazalarında birçok vatandaşımız yaşamını yitiriyor. Birçoğu sakat kalıyor, yaralanıyor. Bazen 4-5 bir motosiklete biniyor. Bu afişlerle, vatandaşımıza tehlikeyi göstermek istedik. Küçük yaştaki çocuklara motosiklet verilmemesini istiyoruz. Her sorunu cezayla çözemeyiz. Vatandaşlarımızın bu tehlikenin farkına varmasını, afişleri okumalarını ve uyarıları dikkate almasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak : Dha