Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Hevesim Düşlediğim Ortam

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Şubat 2017
    Öncelikle selamun aleyküm,
    Ben 19 yaşındayım bu sene içinde inanılmaz derece de motosiklet hevesim oldu. Hemen araştırmalara başladım, bu forumu tanıdım şu ana kadar bir çok forumlar'da gezdim hatta bir kaç forumda moderatör oldum. En son bu forumu keşfettim bir motosiklet almayı kafaya koymuştum hemen bir işe girip asgari ücretle çalışmaya başladım ilk maaşımı almadan bir sürücü kursuna yazıldım (A-2) buradaki forum ortamına çok ısınacağımı ve abilerimin bana çok yardımcı olabileceğini düşünmüştüm ama çok yanılmıştım oysa ben subaylık sınavına hazırlanırken derslerimi aksattım işe girdim dövüş sporuma ve vucüt geliştirmeye ara bile verdim. Çünkü mesailere kalmak için, tabi bu süre zarfın'da hep forumdaydım fakat isim vermeyeceğim bir kaç kişi ciddi anlamda morelimi bozdu özellikle bu A-2 sınavından 1 soruyla kaldığım için insandan bile aşağlık olduk ne hikmetse yani yazıklar olsun ben sizlere hakkımı helal etmiyorum.
    Her açtığım konu da benle ilgili bir makara buldunuz ben hayatım'da ilk defa bir forum'da böyle bir rezalet gördüm kaç senedir sosyal medya alemindeydim. Sorduğum her soruya cevap değil de alay etmek için bahane buldunuz. Yardımcı olmak yerine dalga geçtiniz.
    İnşAllah tanışacağım bir çok motorcu sizin kafadan değillerdir. Olan hevesimin içine ettiniz ama sorun değil işe gireli 5. ayım oldu ve ben hala hayalimin peşinden koşuyorum A-2 ye çalışamadım çünkü psikolojik sorunlarım vardı.Ciddi anlamda kendimi tanıyamaz olmuştum. Ama siz bunun da dalgasını yaparsınız bir insanı hemen yargılayıp karalamak çok kolay ama kimse dışarıdan göründüğü gibi değildir.

    Diyeceklerim bu kadar.

    Ciddi anlamda sorularıma yanıt veren kişilere çok teşekkür ederim haklarını helal etsinler.

    EyvAllah..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    O kadar lafın arasından seçmiş gibi olacak ama "kimse dışarıdan göründüğü gibi değildir."kesinlikle katılıyorum.Açtığın konulura baktımda eğer hakkımız geçti ise hakkımı helal ediyorum.İnşallah düzgün bir motor alır keyfini sürersin yoksa soğutur seni.

  3. #3
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Mudur lan okurken yagi fazla atilmis iki zamanli motor gibi baydim lan.

    Benle niye dalda gecmiyorlar peki..

    Ozet sezercik aslan parcasi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:54 ----------

    Hep vurdunuz hep vurdunuz hic acimadiniz..


    Muhaha.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Hatayı biraz da kendinde arasan dostum.?
    Ben senin konularını artık ezberledim..

    Motor alıcaksın tez canlısın evet ama bu kadar olurmu be kardeşim. Cbr mı r25 mi hyo mu, hyo egzoz r25 e uyarmı r25 hyoya uyarmı yok cbr böyle falan filan. Ortamı bizden çok sen yaratıyorsun farkında değilsin.

    Sürekli aynı şeyleri pişirip pişirip burda önümüze koyarsan alıcağın tepki bu olur diye düşünüyorum.

    Sorduğun soruların cevabı zaten forumda var araştırma yerine hazır beklemenin anlamı yok. O kadar cbr r25 konusu açıldıki sana komik alaycı cevap veren insanlarada hak ver artık..

    Seni incitmek için söylemiyorum yanlış anlama kardeşim bi dost, abi tavsiyesi lütfen yanlış anlama ama sen bi motora karar verene kadar ben 1 cbf 2 crf 1 pcx değiştirdim,ameliyat oldum 4 ay yattım tecilimi bozdum askere geldim, yarıladım diyebilirim 7.aya girdik ooo. Bilmem anlatabildim mi?

    Burda güzel insanlar var emin ol..
    sarpgray, nines ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Ben senin açtığın konulara bir baktım da şimdi... Sürekli aynı şeyleri sorup durmuşsun. Hatta bir başlığında sana cevap veren bir forum üyesine isim vermeden "dingil" demişsin. "Bir tane dingil var..." şeklinde başlayan cümle.
    "Heves" demişsinya. Seninki bence gerçekten sadece bir heves dostum. Aramızda on yaş var. Aynı yerlerden geçtim ben de. O yüzden heves ve turkuyu ayırt edebiliyorum.
    Gerçek motosiklet tutkunu böyle aklına gelen en basit soruyu birilerine sorup hazır cevap beklemez. Kendi araştırır.
    Hevesimi kırdınız demişsinya... O heves öyle hemen kırılıyorsa zaten başlama motora. Bu forumdaki birçok motorcu, zamanında "motora binersen hakkımı helal etmem" diyen anne babalarının engellerini aşıp ta yürümüştür bu yolda. O yüzden bu kadar çabuk kırılıyorsa o heves, sen dört tekere yönel.
    Bu ülkede motosiklet KULLANMAMAYI gerektiren onca etmen varken, senin gelip motosiklet forumunda "hevesimi kırdınız" demeni kimse iplemez açıkçası.
    Mustaphalanx ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Şu yazıyı ciddi ciddinyazmış olmanı 19yaşında olmana veriyorum dostum. Sendeki hevesmiş, kırılacağı varmış... Yaşım 28. Motosikletimi kendi paramla aldım. İşim gücüm var ailemden ayrı ve bağımsız yaşıyorum ama motosiklet kullanıyorum diye hala ailemle tartışıyorum. İplemiyorum onları... En son dün kavga ettik memlekete motosikletle geleceğim diye. Bunun haricinde Skuterimle ve skuterci olmamla dalga geçen arkadaşlarım oldu. Onlar dalga geçti ben güldüm geçtim, hatta keyif aldım. Ben de onlarla dalga geçiyorum bazen..

    Çok alınganlık, aşırı ciddiyet pek iyi değil. Gül geç hayat başka türlü çekilmiyor, çok da şey yapmamak lazım.
    agris ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  7. #7
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Kardeş kendi ağzınla söylemişsin psikolojim bozuk diye.Bence sen motosiklet işinden vazgeç , şahsen kendime böyle bir teşhis koysam her türlü motorlu taşıt dan kamu yararına uzak dururum
    Motosiklet öğrenmeyi de gözünde büyütme etrafındaki çavolara bakarak ne kadar basit olduğunu anlayabilirsin.
    Bu arada yaşım 21 kendime ait 6 tane motorum oldu son motorumu 2 hafta önce sattım yenisini de yakında almayı planlıyorum.(dip not kimse yardımcı olmuyor örneğin şuan 3-4bin TL açığım var çalışmam gerekiyor ama sınavlar yüzünden ne yazık ki zamanım yok )
    agris bunu beğendi.

  8. #8
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Kendin de yazmışsın,psikolojim bozuk diye. Alınganlıgini buna bağlıyorum.

    Bazı arkadaşları da eleştirmek istiyorum,dalga geçmek yerine hiç cevap yazmamak seçeneği var fakat burası forum,onlar tercihlerini dalga geçerek cvp vermekten yana kullanıyor,ne yapalım,saygısızlık yapmadıkları sürece yazabilirler.

    Motor işi çok farklı. Tüm dünya sana karşı...Büyük riskler alıyoruz binerken.. Bizi sevenler hep diken üzerinde biz motor üzerindeyken..

    Ben 36 yaşındayım,en ufak vidasina kadar kendi paramla aldım motorumu,ekipmanımı... Umarım gönlünden geçen motora kavuşursun ve bu arada ,psikolojik sorunlarin varsa tamamen iyileşene kadar motora Kesinlikle binme.
    artemis99 ve agris bunu beğendiler.

  9. #9
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Yanlış hatırlamıyorsam 2 kere "Tamam bu sefer karar verdim" diye konu açmıştın. Sonra ise başka şeyler öğrenip, fikirlerini değiştirip, yeni konularda başka motorlar sormuştun.

    Yine arkadaşların dediği gibi sürekli benzer konuları sorduğun için de ciddiye alınmadın normal olarak. İnsanlar her gün aynı başlıklarla karşılaşıyor. Önceki konuları araştırmak yerine yeni konu açan birine sürekli aynı cevapları vermek istememeleri çok normal.

    Sınavdan kaldın diye dalga geçildiğini söylemişsin. Yukarıda da yazılmış ama tekrar yazayım ben de. Senin hakkında her söylenene, her yazılana böyle bozulup "hevesini kıracaksan" zaten bir sıkıntı var demektir.
    Sevdiğim bir söz vardır. Seni bir kalıba sokmak isteyen herkes için kendini yontarsan, bir gün geriye yontacak sen kalmaz.

    Ayrıca yine yukarıda yazıldığı gibi bu heves dediğin çubuk kraker mi hemen kırılıyor ? Ben de 19 yaşımda başladım araştırmaya. 2 sene sürdü. Bu 2 senede ailemle 20 kere kavga etmişimdir. Bütün akrabalarımı karşıma almışımdır. Ama sonunda aldım motorumu.

    Biraz da kendimize bakalım. Umarım bir motosiklet alır ve bir ömür kazasız belasız nice motosikletler sürersin.
    agris bunu beğendi.

  10. #10
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Daha çok hevesleneceğin yere hevesin kırılıyorsa motosiklete binme kardeşim. Acemiliğinden yaptığın bir hata ile düştüğünde bu motor şeytan İcadiymiş der atarsın bir köşeye

  11. #11
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Aslında bu platform toplumun küçük bir aynası gibi.

    Her yerde olduğu gibi, burada da herkes aynı fikirde, aynı görüşte, aynı karakterde değil.
    Sadece motorsiklet kullanmak (ki bazı üyeler kullanmıyor, araştırıyor vs) insanları ancak bu kadar biraya getirebilir.

    Buradaki kadar naif dalgaya, eleştiriye, makaraya dayanamaz isen hayatta seni daha büyük zorluklar bekliyor demektir.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

  12. #12

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Senin motosiklet hevesinden önce kendine belirlemiş olduğun bir hedef var. Muvazzaf Subay olabilmek. Bundan vazgeçme ve motosiklet falan kafanı dağıtacak konulara heves etme. Biri senin geleceğin olur ötekinden hiçbir şey olmaz. Psikolojini böyle dert etme dersine çalış subaylık sınavına gir. Bu forumlara da fazla takılma. İlerde istediğin şeye kavuşursun, her şeyin bir zamanı var. 19 yaşına geldin diye motosiklet kullanman gerekliği yok ama bir iş sahibi olman için bir meslek seçmen ve eğitimini alman zorunlu.

  13. #13
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Psikolojiniz ile ilgili sıkıntıyı yazının başında yazmış olsanız sabırlı davranıp sonuna kadar okuma zahmetine girmezdik.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Psikolojisi bozuk adam subay olup orduyu yönetecek. İşin bir de bu boyutu var..

  15. #15
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Kardeşim, forumda birileri kötü bişey yazdı diye moralin, psikolojin bozulacaksa, sen bir daha düşün asker olmayı bence. Sanal alemden bile bu kadar etkileniyorsan, düşün o eğitim ve görev süresince işittiğin azarları, hakaretleri.

  16. #16
    carter17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2016
    Şehir
    Çankaya/ANKARA
    Subay olduktan sonrada "zaten psikolojim bozuk" diyerek, kendi sorunlarını alt rütbelerine yansıtacak. Sonrada askere giden kişiler komutan bana neler yapar acaba diye düşünüp dururlar.

    İşin psikolojik kısmı; senin bir hedefe yürürken görmek istediğin manevi destekte tatmin olamaman. Bazı kişiler başkalarının desteği ile motive olurken bazı kişiler tek başına motive olabiliyor bu normal bir olay. Duygusal, alıngan ve ilgi bekleyen erkeklerden nefret eden biri olarak; spor yaparken eğer kullanıyorsanız östrojen bazlı takviyeler kullanmayın. Bu size ve çevrenize duygusal manada zarar verecektir.

    İşin motosiklet kısmı; fazla naz aşık usandırır diye bir laf vardır, konularını görmedim ama yazılanlardan anladığım kadarıyla şunu alacağım bunu alacağım diye sürekli fikir değiştirmişsin. Bundan ötürü, insanlar artık kararsızlığından sıkılmış olacak ki işin eğlencesine başvurmuşlar.

    Senin 5 aydır çalışıyor olman, bazı şeylerden vazgeçip heveslenmen, bazı forumlarda moderatörlük yapman kimsenin problemi ya da anlayış gösterebileceği bir durum değil, aa bak yazık ama bu 5 aydır çalışyormuş demezler. Anladığım kadarıyla ciddi manada aşağılık kompleksi ve takdir görme çaban var. Bu eleştirilerimi lütfen iyi yönünden anla, eminim kötü yönden anlayacaksın ama aklının bi köşesinde dursun en azından.

    Bu forum senden daha kötü durumları olmasına rağmen tutkularından vazgeçmemiş onlarca üyeden oluşmakta. Meslek seçimin konusunda bir tavsiye vereyim, askerde duygusal, alıngan ve nazlı erkekler ne kadar başarılı olur tartışılır.

  17. #17
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    Amma edebiyat yapıyorsunuz. Giden gitsin kardeşim ne bu tripler

  18. #18
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı agris adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben senin açtığın konulara bir baktım da şimdi... Sürekli aynı şeyleri sorup durmuşsun. Hatta bir başlığında sana cevap veren bir forum üyesine isim vermeden "dingil" demişsin. "Bir tane dingil var..." şeklinde başlayan cümle.
    itiraf ediyorum o dingil benim

    (burdan sonrası konu sahibine)

    agris ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  19. #19

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Subay olduktan sonrada "zaten psikolojim bozuk" diyerek, kendi sorunlarını alt rütbelerine yansıtacak. Sonrada askere giden kişiler komutan bana neler yapar acaba diye düşünüp dururlar.
    merak etme okula gidince onu mum ederler ardından doğuda görev, psikoloji falan kalmaz.

  20. #20

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Şehir
    İzmir
    Simdi diger forumlar dusunsun
    Kızıl pars bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)