Motosiklet Kulüpleri Tartışmaları

Konu ilgili başlık altında konuşulsun diye yeni başlık açmayı düşündüm. Belki bu da tutar. :)
Ben çok tecrübeli bir motosiklet sürücüsü sayılmam, merak ettiğim bir konu da zevkleri aynı olan kişilerin kulüpler forumlar facebook grupları vs altında toplanmaları gerçeği.
Hadi dökülün kim hangi grupta neler yapıyorsunuz tavsiye eder misiniz? ne nedir ne değildir?
çapırcılar, reyzingciler, endurocular, scooter candır diyenler nerdesiniz?

benim en ayar olduğum ama bi o kadar da imrendiğim ducati , bi değişikler yeminle : )

DKN

tarihtede böyleydi. kabileleri bir arada toplamayı başaran çok az kişi olmuştu. onun dışında hep küçük gruplar halinde..

Şehirlerarası yolda görmüşümdür genelde büyük motorlar arkalarında çadır ve çantalar 1-2 günlük kampa giderler, güzel bir şey .

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
siz gene de tartışın da
seçtiğimiz veya ulaşabildiğimiz metalar üzerinden veya bir kalabalığa karışarak anlam kazanıyorsak vay bize

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Şahsen hiç bir kulübe yada topluluğa üye değilim.Son iki motosikletim cruiser tarzı olmasına rağmen cub hariç her türlü motosikletten hoşlanıyorum.Bir sonraki motosiklet olarak naked veya enduro touring tarzı bir şeyler düşünüyorum.Belki yine cruiser alabilirim.Genelde gezilere yakın arkadaşlarımla beraber yada yalnız çıkıyorum.

Polemik yaratacak bir yorum yapmadan kendi kulübümüzün web sayfasını paylaşayım. Oradan kurallarımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca cruser / chopper kulüpleri "Türkiye'nin Renkleri" platformu çatısında yıl içinde düzenli toplantılar yapan bir oluşumdur. Chaos Turkey CC için de facebook sayfamızdan sürüş dışı etkinliklerimizi de inceleyebilirsiniz. Son bir yıl içinde Van'da bir ilkokuldaki kardeşlerimize malzeme ve kışlık bot yardımı, sokak hayvanları için etkinlikler, otistik çocuklarla gün boyu eğlence, kansersiz yaşam derneği ile ortaklaşa cocuklara hastane ziyareti, kulüp için kapalı alan ve yol eğitimleri gibi faaliyetlerimiz var ve hepsi planlı olarak sürmekte. Bu başlığın amacına uygun olarak bir cruser/chopper kulübünü ve üyelerini, kel, sakallı, göbekli olarak tarifleyen arkadaşlarla da herhangi bir şekilde cevap vs içinde olmayacağımı da belirteyim. Hepinize güvenli ve keyifli sürüşler...
www.chaosturkey.com

Merak ettim baktım anayasaya

Gerildim kapattım. Bana çok ters olaylar maalesef. Mutluysanız ve dediginiz gibi yardim vs yapıyorsanız tebrikler.

Kardeş bu ne ülkemi kuryonuz motormu süryonuz. Bu ne gerginlik. Bide o chaos açılımı ne öyle çok aşırı dandik olmuş hakkaniyet nedir ya.

Gün gelecek, kurmadığım Enduro'cu grubu için bana küfür edeceksiniz.

-Führer Mud

Kulüp boş muhabbet. Motosikletli arkadaşlarım var, yenileriyle de tanışıyorum. Kafa dengi olanla ister sür, ister görüş.
Neden herkes bi arada bulunsun, bir yere ait olsun... Fısss

@brooklyn; neler ters mesela ?
TC yasa ve kanunlarına uymak, örf ve adetlere saygılı olmak, din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmemek, yayalara, diğer taşıtlara saygı duymak, doğayı ve hayvanları koruyup kollamak gibi mi ?

Hizipleşme gruplaşma , klanlaşma tarikatlaşma , ve sonuç ortada....

Konu faidesiz , tartışmalara gebe , hele bu ortamda bu zamanda bu tip konulardan bu forumu temiz tutalım. keşke silinse.(kem göz şevket :) )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Shadowmaster ve diğer chaos üyeleriyle sürüşler yaptım, çay kahve içtim, oturdum kalktım. Her biri çok iyi insanlar. Kötü yorum yapabileceğim herhangi bir konu yok. Dediği gibi gerek kulüp olarak gerek bireysel olarak yardımsever insanlar. Lakin başta bende katılmayı düşündüğüm halde sonradan bi garip, bi yapay gelmeye başladı. Yanlış anlaşılma olmasın grup üyeleri yapay veya hisleri, hayalleri yapay demiyorum. "kulüp olayı" bana yapay geldi. Onlara yapay gelmiyor ve devam ediyorlar elbette. Yolları açık olsun. Kulübe katılma gibi bi niyetim olmasa da kapılarının her zaman açık olduğunu da biliyorum. Velhasıl kelam bana yapay geliyor diye bu kötüdür diyemem. Sizin de dememenizi tavsiye ederim. Yok illa bu kötüdür diyeceğim ben diyorsanız, o da sizin bileceğiniz şey.

Adında kaos olup da bu kadar kural kitap hiyerarşi olması garip. Keşke kanunların arasında full ekipman kullanımı zorunluluğu olsaymış :p
Saygı duymakla beraber bu tarz grupların dışarıdan çok gergin ve kasıntı gözüktüğünü söyleyeyim.

"türkiye şeyhler, dervişler, müritler ve kulüpler memleketi olamaz."

Bence de :cat::cat:

Yelek ve rütbe çok önemliymiş onu anladım.

Evet önemli. Ama biçimsel ve idari açıdan. Diğer kısmını anlamak için yüzyüze olmamız gerek :)

Hizipleşme gruplaşma , klanlaşma tarikatlaşma , ve sonuç ortada....Konu faidesiz , tartışmalara gebe , hele bu ortamda bu zamanda bu tip konulardan bu forumu temiz tutalım. keşke silinse.(kem göz şevket :) )

%100 katılıyorum. Bu konuları yazılı ortamda "konuşmanın" hiçbir faydası yok :cat:

Adında kaos olup da bu kadar kural kitap hiyerarşi olması garip. Keşke kanunların arasında full ekipman kullanımı zorunluluğu olsaymış :p
Saygı duymakla beraber bu tarz grupların dışarıdan çok gergin ve kasıntı gözüktüğünü söyleyeyim.

İşte bu noktada aramızda olmadan durumu algılamak güç. Kurallar bizim için her üyenin kendisi dışında bir kulübü doğru temsil etmesi için yazılmıştır. Yani bir üye trafikte ya da toplumda birini rahatsız ederse kulüp rahatsız etmiş olur. Anayasanın toplu sürüş kuralları bölümünde ve minimum güvenlik ekipmanı için "kask (uzun yolda full face)/ korumalı mont / korumalı eldiven" yazılı olduğunu da hatırlatayım bu arada. "Saygı duymakla birlikte..." yazmışsınız, kendi adıma teşekkür ederim. "Kasıntı" kısmı için evet, bir örnek giyinip bir ortama girdiğimizde dışarıdan böyle algılanıyor olmamız maalesef yanlış bir etki. Zamanla çözülür belki, en azından bizim için :)

Shadowmaster ve diğer chaos üyeleriyle sürüşler yaptım, çay kahve içtim, oturdum kalktım. Her biri çok iyi insanlar. Kötü yorum yapabileceğim herhangi bir konu yok. Dediği gibi gerek kulüp olarak gerek bireysel olarak yardımsever insanlar. Lakin başta bende katılmayı düşündüğüm halde sonradan bi garip, bi yapay gelmeye başladı. Yanlış anlaşılma olmasın grup üyeleri yapay veya hisleri, hayalleri yapay demiyorum. "kulüp olayı" bana yapay geldi. Onlara yapay gelmiyor ve devam ediyorlar elbette. Yolları açık olsun. Kulübe katılma gibi bi niyetim olmasa da kapılarının her zaman açık olduğunu da biliyorum. Velhasıl kelam bana yapay geliyor diye bu kötüdür diyemem. Sizin de dememenizi tavsiye ederim. Yok illa bu kötüdür diyeceğim ben diyorsanız, o da sizin bileceğiniz şey.

Elbette biz de seninle olmaktan keyif aldık. Dışa açık tüm gezilerimizde tekrar sürmek keyif verir. İnsan bireysel yargıya varabilen bir varlık. Tüm düşüncelere ve kararlara saygılıyım.

O kadar değil yaw, yapmayıın :)

Son düzenleme:
Evet önemli. Ama biçimsel ve idari açıdan. Diğer kısmını anlamak için yüzyüze olmamız gerek
Biçimsel ve idari açıdan kural konmasının nedeni de manevi bir simge niteliği taşıyor olmalı, tahmin edebiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar