Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorsiklet ilgili sorular ve eğitimi hakkında lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Mayıs 2017
    Merhaba arkadaşlar. Kısmetse bu yaza doğru motor almayı planlıyorum. Ama hayatımda hiç ne araba ne motor sürdüm yaşım 19 eğitimlere katılmak için ehliyet şart mı acaba ? Ve kaç ayda öğrenirim Honda cbr 125 düşünüyorum veya Yamaha yzf r125 0 almayı düşünüyorum düşüp kalkacağım için ve 40 bin km üstü motor alırsam problem olurmu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Gardaş,ehliyetini al,daha sonra 125lik cege ile başla..acemiligini at,ileri surus egitim alirsan dadindan yenmez..

  3. #3
    ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul - Maltepe
    Motosikleti
    XMAX 250
    Merhaba,

    Hangi şehirde ikamet ettiğinizi bilemediğim için yorumumu İstanbula göre yapacağım. Araba kullanmamış olmanız biraz dezavantaj çünkü trafiği okuma ve öngörünüz biraz eksik olucak. Bu yüzden eğitim kaçınılmaz bir zorunluluk sizin için. Eğitimlere katılmak için ehliyet zorunluluğu yok. Benim tavsiyem Honda güvenli sürüş eğitimleri serisini mutlaka almanızdır. Daha sonrasında bol bol pratik gerekecek. Ehliyetsiz trafiğe çıkmanızı tavsiye etmem. Karışıcağınız en ufak bir kazada haklı bile olsanız suçlu olursunuz. Şöle bir yol haritası tavsiye ederim. Ehliyete başvurun, paralel de sürüş eğitimlerine katılın. Motorunuzu ehliyetinizi aldıktan sonra alabilirsiniz. Maalesef eğitimler biraz maliyetli. Mesela istanbul da hem ehliyet sınavına hazırlıyan hemde 8-9 derslik paket eğitim veren kurslar mevcut. Gerçi ben sadece bir tane biliyorum ama reklam olmaması açısından yazmak istemem. Dilerseniz özelden sorabilirsiniz. Kısaca öncelik eğitim Acele etmeyin sabırlı olun yaşınız genç Saygılar.

  4. #4

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı darknessot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... eğitimlere katılmak için ehliyet şart mı acaba ? Ve kaç ayda öğrenirim ... düşüp kalkacağım için ve 40 bin km üstü motor alırsam problem olurmu ?
    Sondan geriye doğru gideceğim.

    40 bin km üstü motor normalde dert değildir de CBR125R veya YZF R125 gibi motorlarda biraz şüphe uyandırabilir belki. Bakımı ve sürüşü konusunda hoyrat, umursamaz acemilerin elinde geçirilecek bir 40 bin km ile daha düzgün bir kullanıcının elinde geçirilecek 40 bin km arasında fark olacaktır. Servise bir expertiz yaptırılmadan alınmamalı.

    Evet, düşmemiş motorcu yoktur düşecek motorcu vardır diye bir söz var ama düşe kalka öğrenmek ve mutlaka düşmek diye bir şey yok. Madencinin sürekli ölmesi o işin doğasında olmasından veya bunun normal olmasından kaynaklanmıyor. İş verenin gerekli önlemleri para harcamamak için almamasından oluyor. Motor da benzer şekilde düşmek bu işin doğasında filan yok. Düşe kalka öğrenmek, düşe kalka acemiliği atmak diye bir yola sapmamak lazım. Eğitim ve ardından yapılacak her sürüşü birer bilinçli pratik imkanı olarak görmek düşme olasılığımızı bir hayli düşürecektir.

    Aşırı zorlayıcı olmayan trafik ve yol koşullarında başımızı derde sokmadan sürebilecek kadar öğrenmek için aylar diye ifade dilecek kadar uzun sürelere ihtiyaç yok. Doğru başlangıç motosikleti ve doğru eğitim ile motosiklet hayatının başlangıcından itibaren bu seviyede olmak mümkün. Doğru motordan kastım (bkz: İlk motosiklet). Doğru eğitimden kastım (bkz: Başlangıç eğitimi). Ve son olarak (bkz: Başlangıç eğitimi alınabilecek yerler listesi). Doğru ekipman da olursa düşsek bile yaralanma olasılığımızı azaltmış oluruz.

    Kendi eğitim motosikleti ile kapalı alanda eğitim veren yerlerden eğitim almak için ehliyete ihtiyaç yok. Ama tenha da olsa, mahalle arası da olsa, köy de olsa trafiğe açık her alanda motosiklet kullanabilmek için ehliyete ihtiyaç var. Başlangıç eğitimleri ile kişinin kendi motosikleti ile yola çıkması arasında hiç zaman geçmemeli ki alınan eğitim boşa gitmesin yol sürüşüne dair pratikleri hemen yapılabilsin. Bu nedenle başlangıç düzeyinde yol sürüşünü de içeren eğitimler daha verimli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)