Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ GENÇ KENDİSİNİ ASTI

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    27 Eylül 2016
    Burada önemli olan ceza değil , çocuğun psikolojisidir. Polis ceza yazmasaydı , başka bir zamanda paraya sıkışsaydı yine aynı davranışı yapardı belki


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ailenin belliki ekonomik durumu iyi değil.Yada buradaki yorumların çoğu bu yönde.Peki ekonomik durumu daha iyi bir aile olsa çocuk babasının arabasını kaçırsa kaza yapsa yada ceza yese.Okadar korkmuş çocuğun ne yapacağı belli olmaz belki intihar etmez ama evden kaçar.Bana göre polis 16 yaşındaki çocuğun eline ceza kağıdını tutuşturacağına babasını olay yerine çağırıp cezayı babasına kesip verseydi.
    YERUÇAĞI ve karadag.05 bunu beğendiler.

  3. #23
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Konu üzücü. Ancak jandarma doğrusunu yapmış. Nasihat ver akıllanır salalım mantığı geri çok tepti.

    http://www.hurriyet.com.tr/motosikle...-oldu-40261024

    Bu haberde de motosiklet elinden alınmamış. Belki de polis yakaladı, bir daha yapma deyip bıraktı.

    Ailenin payı büyük olsa da tamamen suçlu diyemeyiz. İlçede büyüdüğüm için biliyorum ailesi gayet iyi olup çocuğun her türlü uyuşturucu kullandığını. Bir noktada kendi seçimlerimizi yapıyoruz.

    http://www.haberturk.com/gundem/habe...artiyi-oldurdu

    Şu haberdeki 17 yaşında. Bunun neresini 'ailesinden sevgi görmemiş' e çekeceksin.

    Belki direk para cezası yerine 3 ay belediye işleri yapma cezası seçeneği olsa bu yaşanmazdı ama kimsenin suçu olduğunu düşünmüyorum bu durumun.

  4. #24

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    onyargiili olmamakta fayda var yarin kimin ne olacagi hic belli olmaz. bakarsiniz hayatta yapmam dediginiz seyleri yapmissiniz.
    ustelik ortada bi gencin cenazasi var.
    Allah yakinlarina sabir versin.
    bu tarz olaylarin tekrarlanmamasi dilegiyle...
    karadag.05 bunu beğendi.

  5. #25
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Ceza doğru ona kimse bir şey diyemez.Adaletin uygulanmamasını eleştirmeyi anlıyorum çok doğru fakat uygulanmasına bu kadar yerden yere vuran başka bir ülke daha yoktur sanırım.
    Ölen ölmüş maalesef aileden tutun çevre etkisine arkadaş ortamına sosyal medya ilişkisine kişinin karakterine dek her konuda yorum yapabiliriz ama hiçbiri ölen kardeşimizi hayata döndüremeyecek. Bazı konularda yorum yaparken bilginiz dahilinde yapın lutfen ona buna bilmeden suç atmakla olmaz sonuçta bilmiyoruz bize aktarılan bilgi üzerine yorum yapıyoruz. Bilmeden ailesini da zan altında bırakıyoruz bu şekilde, vicdanı olan kimse ister mi evladını toprağa vermeye?

  6. #26
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Acaba evde nasıl bir baskı gördü.. Mekanı cennet olsun..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  7. #27
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Haberde ceza yazan kolluk kuvvetkerini mi yerin dibine vurmaya çalışmışlar.Ben okuduğumda öyle geldi.Yasalar kanunlar var değil mi!Sana şunlar şunlar yasak denilmiş değil mi!Sen bunlar olmadan ceza alacağınında bilincindesin.O zaman hala yapma denileni yapıyorsan birşeyleri göze alıyorsun demektir.Tabiki burada söz konusu olan bir çocuktan bahsediliyor.Ben burada görevini yerine getiten görevliye çamur atılmasından iğrendim.

  8. #28
    bican33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2015
    Eleştiri yazarken insan ve hele hele bir çocuk hakkında yazdığınızı gözönüne almanızı öneririm. Rahmetli çocuğun yaşadığı yer neticede Silifke'ye bağlı bir köydür. Sahilde olması, yazlıkçıların gelişiyle yaz nüfusunun yükselmesinin dışında bu mevsimde en fazla 3-5 bin kişinin yaşadığı, tarımla geçinen bir köydür. Akdeniz bölgesinde bulunan her köyde olduğu gibi, temel ulaşım aracı da motosiklettir. Hemen her evde bir veya daha fazla motosiklet bulunur ve hobi amaçlı değil, ulaşım ve iş amaçlı kullanılır. Ufak yaşlardan itibaren her çocuk bu tür yerlerde motor sürmeyi öğrenir. Düşe kalka, hiçbir eğitim almadan öğrenir hem de. Bu sitede yazan birçok motorcudan da iyi sürücüdür çoğu. O beğenmediğiniz mobilet, pejo, cg veya mz gibi motorlarla birçok motorcudan iyi sürücüdürler. Kırsal alanda bu tip motorlarla birçok Cross motorcudan iyi cross yaparlar. Tamam ceza yazılmasın demiyorum. Ama burada yetkililerin daha dikkatli olması da gerekir kanaatindeyim. Cezalar almış başını gidiyor. Yasal mı? Evet. Ama bu olayda jandarma biraz toleranslı olsa, "oğlum bak bu sefer affettim, bir dahaki sefere motoru bağlar ve ceza yazarım dese" bu olay olmayacaktı büyük bir olasılıkla. Zaten bu mahalle-köyde bir tane ana cadde var, o da Mersin-Antalya karayolu. Jandarma da kontrolü bu yolda yapar zaten. Çocuğu uyarıp, bıraksalar belki de o yola ehliyeti almadan bir daha çıkmayacaktı. Ara yollarda gezecek, tarlasına, serasına gidecekti. Bu nedenle insan faktörünü de unutmamak, bazen toleranslı olmak lazım diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin diyor ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

  9. #29
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Belkide jandarma daha önce uyardı aynı şeyi tekrar yapınca bastı cezayı.
    Velhasıl işin iç yüzünü bilmeden yorum bir işe yaramıyor.
    Asıl mesele bu çocuk evde kopacak kıyametin şiddeti ne olacaktı da canına kıyacak kadar bu durumla yüzleşmekten korktu.
    Daha 16 yaşında.
    Daha küçücük.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Aslında olay ceza yazılması değil, böyle bir olay olduysa ve çocuk intihar ettiyse bunun sebebi 1800 lira olamaz. Aklı başında hiç kimse 1800 tl için intihar etmez, muhtemelen çocuğun şuur seviyesi yerinde değildi. Polis cezayı geçirmeli acımamalı o konuda çoğunluğa katılıyorum. Ancak böyle bir intihar gerçekleşecekse gerçekleşir, zamanlaması önemli değil ona yardım edebilecek tek kişi psikolog olabilirdi, iş polisten ana babadan çoktan öteye gitmiş. Burada polis ceza yazmasa, anası babası cahil olmasa diye makara yapmak çokta mantıklı değil. Okuyamamışlar cahil kalmışlar demekte oldukça saçma Kaldı ki, cehalet okumayla alakalı falanda değil, bu son değil hep olacak ve bizim hatamız değilse sorumlusu da değiliz.

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Arkadaşlar Ceza kanunun yürümesi için olmak zorundadır , peki vefat eden genç bi trafik kazası geçirip belki başkasınında canına kast etmiş olsaydı aynı düşüncedemi olacaktınız ? pek sanmıyorum


    Bence motor babaya ait bir motordu genç de hepimizin yaptığı gibi aracı kaçırdı başına bu iş gelincede (ailesi ok baskı gösteren bir aile ise) fevri davranarak canına kıydı,

    çok üzücü
    karadag.05 bunu beğendi.

  12. #32

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    jandarmanın yanlışı şu,,motoru bağlayıp ceza makbuzunu,hayatın acı gerçeklerini bilmeyen küçücük çocuğun eline verip hadi git demesiydi
    esasen jandarmanın yapacağı,,motoru bağlayıp cezayı yazıp çocuğu salmayıp,makbuzla birlikte babasına teslim etmesiydi

    böyle olsaydı babası oğlunu teslim alıp bi güzel döverdi ve dayağı yiyen çocuk bundan sonra intiharı düşünmezdi

    herşeye düz mantıkla bakmamak gerekir,küçücük çocuktan yetişkin insanın davranışını beklemek yanlış
    karadag.05 bunu beğendi.

  13. #33
    karadag.05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2017
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    150 Z - One
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1800 lira büyük para.
    Yeni sezon geliyor ve baba bu ceza yüzünden belkide yeni lacoste tişört alamayacak. Sezonu eski lacostelarıyla geçirmek zorunda kalacak.
    Çocukta buna üzüldü muhtemelen.
    Fakirlik kötü be.
    Pazarda lakoste görünümlü çok mal var 5-10 liraya. Faturası mı var sende bu adamın giydiği tişörtün nereden biliyosun ederini sen? Bi tişörte bakarak insan yargılamayın. Saçmalamayın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jandarmayı suçlamak anlamsız. Adamlar hepimizin yapmasını istediğimiz şeyi yapmış ; "görevini" . Ama çocuğa içim acıdı. Daha 16 yaşında. Nasıl bir çaresizlik içinde hisettiyse kendisini... Aslında bilse canı karşılığında 1800 liranın kuruş kadar değerinin olmadığını... yazık, çok yazık.
    Giden geri gelmiyor işte. Benim üzüntüm de çaresizliğe.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------

    Alıntı bican33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eleştiri yazarken insan ve hele hele bir çocuk hakkında yazdığınızı gözönüne almanızı öneririm. Rahmetli çocuğun yaşadığı yer neticede Silifke'ye bağlı bir köydür. Sahilde olması, yazlıkçıların gelişiyle yaz nüfusunun yükselmesinin dışında bu mevsimde en fazla 3-5 bin kişinin yaşadığı, tarımla geçinen bir köydür. Akdeniz bölgesinde bulunan her köyde olduğu gibi, temel ulaşım aracı da motosiklettir. Hemen her evde bir veya daha fazla motosiklet bulunur ve hobi amaçlı değil, ulaşım ve iş amaçlı kullanılır. Ufak yaşlardan itibaren her çocuk bu tür yerlerde motor sürmeyi öğrenir. Düşe kalka, hiçbir eğitim almadan öğrenir hem de. Bu sitede yazan birçok motorcudan da iyi sürücüdür çoğu. O beğenmediğiniz mobilet, pejo, cg veya mz gibi motorlarla birçok motorcudan iyi sürücüdürler. Kırsal alanda bu tip motorlarla birçok Cross motorcudan iyi cross yaparlar. Tamam ceza yazılmasın demiyorum. Ama burada yetkililerin daha dikkatli olması da gerekir kanaatindeyim. Cezalar almış başını gidiyor. Yasal mı? Evet. Ama bu olayda jandarma biraz toleranslı olsa, "oğlum bak bu sefer affettim, bir dahaki sefere motoru bağlar ve ceza yazarım dese" bu olay olmayacaktı büyük bir olasılıkla. Zaten bu mahalle-köyde bir tane ana cadde var, o da Mersin-Antalya karayolu. Jandarma da kontrolü bu yolda yapar zaten. Çocuğu uyarıp, bıraksalar belki de o yola ehliyeti almadan bir daha çıkmayacaktı. Ara yollarda gezecek, tarlasına, serasına gidecekti. Bu nedenle insan faktörünü de unutmamak, bazen toleranslı olmak lazım diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin diyor ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.
    Ya abi sen ne diyorsun allah aşkına? Yorumlara baksana bir sen. Ortada bir çocuğun ölüsü var. Adam tutmuş babasının lakoste tişörtünden bahsediyor. Sen ki insanlıktan toleranslı davranmakdan bahsediyosun. Bizim vicdanımız yok ki o dediklerin olsun. Yolunu buldu mu plakasını kapatıp 200 km hız yapanlar şimdi hukuk, yasa, kanun diyor. Çünkü o eğitimli(!) bir trafik canavarı. Bu çocuk ise eğitimsiz bir apaçi.(Teşekkür ederim yorumuzun için)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------

    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jandarmanın yanlışı şu,,motoru bağlayıp ceza makbuzunu,hayatın acı gerçeklerini bilmeyen küçücük çocuğun eline verip hadi git demesiydi
    esasen jandarmanın yapacağı,,motoru bağlayıp cezayı yazıp çocuğu salmayıp,makbuzla birlikte babasına teslim etmesiydi

    böyle olsaydı babası oğlunu teslim alıp bi güzel döverdi ve dayağı yiyen çocuk bundan sonra intiharı düşünmezdi

    herşeye düz mantıkla bakmamak gerekir,küçücük çocuktan yetişkin insanın davranışını beklemek yanlış
    Kelimesi kelimesine katılıyorum. Benim üzüldüğüm nokta o çocuğun o an kendini çaresiz hissetmesi. Tek çarenin ölüm olduğunu düşünmesi.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.
    Doğrul, eğril ama EĞİLME

  14. #34
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    16 yaşında bir çocuğun bana gore suçu olamaz.
    Sucu olamaz derken suç işleyemez.
    16 yaşında bir cocuk suç işliyorsa, bu ailesinin suçudur çocuğun degil.

    Jandarma görevini yapmış, olması gerekeni.
    Çocuk cahillik yapmış, Ailesinin öğrettiğini.
    Suçlu Aileden başkası değil.

    16 yaşında bir çocuk parasızlık veya maddi zorluklardan intihar etmez.
    16 yaşında bir çocuk maddi dertten anlamaz çünkü.

    Bu çocuğun intihar etmesinin tek sebebi olaydan anlaşıldığı kadarıyla sadece ama sadece dayak korkusu.
    Bizde dayak yedik babamızdan, bizde "Akşam baban gelsin görüşürüz" tehditlerinden korktuk, ödümüz patladı.
    Ama babamızın attığı dayaklar "Kendimi asarım daha iyi" denilecek şiddette olmadı hiç.
    Babamız bizi ne kadar döverse dövsün, sokağa çıkamayacak hale getirmedi, utandıracak duruma getirmedi.

    Sadece örnek veriyorum ! Eğer babam benide yaptığım yanlışlar yüzünden "Odun, boru, demir" gibi işkenceye yaklaşan aletlerle döven, bana dayakla kan kusturan bi adam olsaydı, bende "Çocuk aklımla" o dayağı yemektense kendimi öldürürüm daha iyi derdim.
    Empati kurmak her zaman daha mantıklı düşündürür.

    Çocuğa yazık olmuş ötesi yok dahaca 16 yaşında.

    Eğer bilmediğimiz bir durum yoksa (Akıl veya psikoloji sağlığı gibi) Aile köküne kadar suçlu.

    Mekanı cennet olsun.
    karadag.05 bunu beğendi.

  15. #35
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    ayni yaslarda bende calisip para biriktirerek plakasiz bir cg almistim. benim avantajli oldugum nokta amcamin motorcu olmasiydi. onun sayesinde bir kaskim, montum ve eldivenim vardi.

    ayrica aileminde haberi yoktu, motosiklete tamamen karsiydilar. amcam hep dikkatli ol surekli etrafinda ki olabilecek seyleri tahmin et diye kafama vura vura ogut verirdi. ne ceza yedim nede kaza yaptim ama plakasiz trafige ciktigim oluyordu. cocukluk akli iste bazi seyleri bilemiyorsun. suan 26 yasindayim aradan 9-10 sene gecmis, suan ki kafam olsa hayatta plakasiz trafige cikmazdim.

    burada jandarmanin sucu yok, suc tamamen cocugu korkutan ailede. benzer bir ailede buyudugum icin benzer seyleri yasadim. cocugu anlayabiliyorum ama hersey icin cok gec. huzur icinde yat genc motorcu kardesim.
    karadag.05 bunu beğendi.

  16. #36
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Fotodaki adamın tipinden ve pozundan kişilik tahmini yapmak icab ederse kendisi de babasından bol bol dayak ve psikolijik şiddet görmüş, duygularını içine atan, kendi gördüğünü çocuğuna uygulama ihtimali yüzde 90 olan birine benziyor.

    o fotoğrafı 10 kere tutsam habere 10 kere gözlerim dolar çünkü, hala duygularını dışa vuramıyor gibi.

    Kendini asmak çok abartı bir tepki, bu çocuk nasıl bu hale geldi kimbilir
    karadag.05 bunu beğendi.

  17. #37
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    aslında yorumum gayet net, iyi okunursa anlaşılıyor, madem kurallar uygulanacak, herkese uygulansın, radara yakalanınca, beni durdurup ceza yazan polis, aynı şekilde, yanımda durdurduğu milletvekili aracına ceza yazmayı bırak, ehliyet ruhsat soramıyorsa! kimse bana kanun, kural ,hukuk demesin arkadaşlar, zenginin yada toplumda ileri gelen birinin evi soyulur, anında hırsızlar yakalanır ama benim evim, aracım soyulur, kartımdan fazla para çekilir, ne hikmetse hiçbiri bulunmaz, motorumu, aracımı park ederim, ceza yerim veya çekilir ama aynı şekilde park eden esnaf ve tanıdıkların araçlarına dokunulmaz, ALLAH aşkına bazı arkadaşlar, nerede yaşadığını sanıyor ? ceza yazılacaksa, verilecekse, herkese verilsin ama birine ceza uygulanırsa ,birine uygulanmazsa ve sonuç bu çocuk gibi olursa, birkaç satır yazarım arkadaş ve önemli olan insan kazanmaktır,her suç işleyeni toplumdan dışlamak yerine yararlı olabilecek suçluları, topluma kazandırmaktır

  18. #38
    idmanyurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    tvs apache(2007),ybr 125 (2014),(cbr 250 2013)
    çiftçilikle geçim sağlayan bir kasabadır orası. herkesin evinde cg tipi motor vardır. genelde muayene sigorta bulunmaz sürekli çevirmeden kaçarlar.kaçamassada böyle durumlar meydana gelir. iş için kullanır adamlar motoru. köye gider bahçeye çarsıya gider. çoluk coçuk demeden herkes kullanıyor bu arkadaş gibi çok var. 1800 tl kimine az gelebilir ama çiftçi için bir yıllık gübre parası belkide. bizde çok cezalar ödettik babamıza ama intaharı, böyle bir şeyi hiç düşünmedik.

  19. #39

    Üyelik
    12 Mart 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Evladıma asla motosiklet almam.

    25 küsür yaşına gelene kadar da aldırmam.

  20. #40
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Azrail gorevini yapmiş.
    Keske nasihat edip biraksaymiş...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)