Hareket Halinde Zincir Kopması

Dün gece şans eseri 30 40 ile giderken zincirin sebepsiz yere kopması sonucu yolda kaldım. Normal giderken birden çat diye alttan vuran bişi ve ardından motorun stop ettıgınde aha kol cıkardı diyip bastım küfürü ama bı baktım zincir kopmus gorunce bi sevindim bişi olmamıs ohh diye saga cektıgımde manzara boyleydı
Ly6X70.jpg
[/url][/IMG]

Sabahında motoru ustaya goturdum ittire kaktıra usta bisey yok baglantısı dusmus sadece dedı.Zinciri sokelım dıye on disli kapagını actıgında acı gercekle karsılastık :pale:

bizim 3bin kmdeki did zincirimiz kopmakla kalmamıs blogu patlatmıs hayırsız :p

Simdi merak ettiğim şeyler var. Zincir 3bin kmde neden kopar ? Hızda bariz dusuk olmasına ragmen neden böyle oldu

hey yavrum hey! o ducati servisleri artık nası öper, hayal bile edemiyorum!

yahu....
daha bugün 600 küsür bayılıp ön arka zincir dişli aldım bandit'e. did olsun. zincir işi önemli iş falan diye...

sizinkini okurken de "çinlidir bu zincir" falan derken did dediğinizi gördüm. vallahi içim gitti. çok geçmiş olsun. yağlamasını temizlemesini yapıyor muydunuz?

yahu....
daha bugün 600 küsür bayılıp ön arka zincir dişli aldım bandit'e. did olsun. zincir işi önemli iş falan diye...

sizinkini okurken de "çinlidir bu zincir" falan derken did dediğinizi gördüm. vallahi içim gitti. çok geçmiş olsun. yağlamasını temizlemesini yapıyor muydunuz?

yapıyordum ustanın dedıgıne gore zıncır kopmamıs kilitlerinden biri acilmis

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok gergin falan mıydı?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Büyük ihtimalle bağlantı yerinden ayrıldıysa zincir kilidinin ters takılmış olma ihtimali var.Zincir hareket ettikçe zincirden kurtulup düşmüş.

Geçmiş olsun. Zincirin kopması ve bloğa zarar vermesi büyük şanssızlık. Ama bunun düşük hızda olması da bir o kadar büyük şans.

Geçmiş olsun, benim de Hyosung'da debriyajı sert bıraktığımda kopmuştu, tam da kız arkadaşımı almaya gidiyordum. Düşük hızda kopması gerçekten büyük şans, ilk başta bastım küfürü de, sonra kenara oturup şükretmiştim. Artçımla 80/90 km hızda, ya da virajda kopsa, Allah korusun... Ondan sonra zincire önem verip DİD almıştım... Sizinkinin markayla alakası yok zaten, kilitdenmiş.

Bloğu patlatması kötü olmuş... Blok da ha diyince onarılacak bir parça değil ki arkadaş.. Kolay gelsin. Benim bloğu da patlatmamış fakat derince bir kazımıştı zincir.

fotoğraftan mıdır anlamadım ama arka dişlinin dişleri hafiften yamuk mu ? ayrıca kırılan yer anladığım kadarı ile ayrı bir parçanın tam birleştiği zeminde gibi.önce aluminyum kaynak yapan bir yerde kırılan yeri doldurup daha sonra tornacıda gerekli işlemleri yaptırabilirsin.

Ters takılan kilit yüzünden yolda seyir halinde zincirim çıktı ve şimdi zincire uygun kilit bulamıyorum.Çok geçmiş olsun aman dikkat edin,şakası yok.

Çok gergin falan mıydı?

hasmet abi normal seviyedeydi ne gergin ne gevsek

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

Motosikletinizi 5bin tl ye alabilirim :p

Zombiler burda bile buldu yaa :D:D

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------

fotoğraftan mıdır anlamadım ama arka dişlinin dişleri hafiften yamuk mu ? ayrıca kırılan yer anladığım kadarı ile ayrı bir parçanın tam birleştiği zeminde gibi.önce aluminyum kaynak yapan bir yerde kırılan yeri doldurup daha sonra tornacıda gerekli işlemleri yaptırabilirsin.

parca %30 magnezyum oldugu ıcın alumınyum kaynak olmuyor malesef

geçmiş olsun kardeşim. zincir kilidinin nasıl takılması gerekiyor? açık olan taraf ne yöne bakacak? korktum, bi kontrol edeyim

Super Moderator
Ducatisi olupta ağlamayan birisini gösterin, dişimi kırıcam ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar