Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ybr125 Jikle ne tarafta doğru?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    carter17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2016
    Şehir
    Çankaya/ANKARA
    Herkese merhaba,

    Yamaha YBR125 2008 kullancısıyım,

    Kış aylarında jikle ile açıp çalıştırıp daha sonra düzelttiğimde devam ettiğim için jiklenin nerede doğru olduğunu biliyordum fakat yerini şuanda unuttum.

    Jikle şuanda aşağıya doğru bakıyor ve sorunsuz çalışıyor. Bu şekilde depoyu full edim ve 250km sonunda benzin ibresi

    Bu resimde ki ile aynı yere geldi. hal böyle olunca jiklenin açık olabileceğinden şüphelendim ve jikleyi bu sefer yukarı konuma getirdim.(Motosiklet sıcakken) rölantide stop etti. Motosikleti kullanıyorum durduğum an motosiklet stop ediyor.

    Eve gelip rölanti ayarını yükselttim. bu arada motosikletimin devir saati çalışmıyor. Motosikletim rölantide ve jikle yukarı konumdayken ayarladım. Bu seferde stop etmiyor ama ara sıra sanki gazı hafif açıyormuşum gibi gidiyor. Yani bazen ayarladığım rölantide oluyor bazen o rölanti sanki gaza hafif basılıyor gibi oluyor sürüp durduktan sonra değişiyor çok çok ince ayar yapıp rölantide stop etme ve etmeme arasına getirsemde, gazı açıp bıraktığımda hep olmasada çok nadir gaz açık gibi kalıyor.

    Bende yakın zamanda gaz telini değiştirdiğim için sorunun gaz telinin bolluğundan olabileceğini düşünüp jikle yukarı haldeyken gaz telini değiştirdiğim ustaya gittim ve bana jiklenin açık olduğunu söyleyip aşağıya indirdi tekrar rölanti ayarını yaptı. Ustaya jikleyi açtığımda devrin yükselmesi gerekmiyor mu bunda düşüyor dediğimde o hava soğukken jikle çalışır deyip beni gönderdi, fakat açıkcası ben tatmin olmadım.

    Ustanın söylediği şey doğru mu? Motosiklet sıcakken jikleyi açtığımda rölantide stop eder mi? Jikleyi aşağıya indirdiğimde motosikletin devri yükseliyor buda jiklenin açık olduğunu gösteriyor diye bildiğim bilgi yanlış mı? Rölanti yani gaz ayarını yaptığım halde jikle yukarıda olduğunda ara sıra bozulmasının sebebi gaz teli olabilir mi?

    Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Hocam hepsini okuyamadım hakkını helal et.
    Jiglen suan doğru yerde.
    Zaten yanlış yerde olsaydı 250km gitmeyi bırak, 1km olmadan motorun jigleyi indir ulan diye bağıracaktı
    Ve evet motor sıcakken jigle açarsan motor stop eder.
    Motor soğuksa, hava soğuksa çalışmıyorsa jigle aç 5 dk rölantide ısıt, eğer kendi kendine rolantisi yetmiyor stop ediyosa sen hafif rölanti ayarında gaz ver ısıt, sonra kapat jigleyi yoluna bak, zaten 1km gitsen motor ısınır, jiglelikte bi işin kalmaz.
    crxforever ve carter17 bunu beğendiler.

  3. #3
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    aşağı doğru kapalı olur 2010 öncesi ybrler.
    çok yakması yolun durumu, rüzgara karşı zorlaman, sürüş alışkanlıklarından da olabilir. şehir içi 3 lt yaktığını var sayar isek 250 km de 7.5 litre yakmış daha bir dünya benzin var depoda.
    benimki jiklede stop etmiyor ama fazla benzinden edebilir de.
    gaz telinden olacağını sanmıyorum. eğer ondn ise gaz telinin başında bir vida var oradan ayarlayabilirsin.
    devir saatin çalışsa rölanti 1200- 1500 devir arası olmalı.
    yani ortalama ıdıtıdıdı fıtı fıtı gibi bir ses çıkması lazım.
    carter17 bunu beğendi.

  4. #4
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2012
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Jikle açıkken motor ısınınca devir yükselmesi lazım. Devir saati kolay kolay bozulmuyor ybr de soketi çıkmış olabilir. Benimkide titreşime göre kendine geliyor yoldaki sarsıntıya göre diyeyim. Farı değiştirirken soketini oynattım sanırım seninkide öyle olabilir.gaz telininde gerginliğine bak biraz gerdir olmazsa
    carter17 bunu beğendi.

  5. #5
    carter17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2016
    Şehir
    Çankaya/ANKARA
    Herkese cevabı için teşekkürler geçenlerde depoyu boşaltıp hesap yaptım. 65tl benzin ile yani 12lt benzin ile 330km yol yaptım. Buda 100km de 3.63LT yapıyor ki resmen 1 lt fazla yakmışım. Söylediğiniz gibi motosiklet sıcakken jiklede stop ediyor. Motosiklet yağını bugün değiştirip tekrar yapacağım. Motosiklette herhangi bir zorlama vs. de yok. Devirinde kullanıyorum agresifte olsa. 330km nin yarısını artçılı olarak yaptığımıda söylemem gerek. Yaşadığım yer engebeli alana fazlaca sahip değil. Elazığ'dayım 330km içinde 30km tırmanma harici tamamen düz yolda yapılan km.

    Shellden aldım benzini. Yağım temizdi fakat yine yağ aldım değiştireceğim. Tekrar 100kmde 3lt nin üstünde yakarsa hava filtresi ve bujilerinide dğeiştirmeyi düşünüyorum.

    100kmde 3.63lt yakması normal olmadığı için hala jiklenin doğru yerde olup olmadığı konusunda şüphelerim var.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)