Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konya'dan İstanbul Motosiklet Fuarına

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Herkese merhabalar,

    Konya dan İstanbul motosiklet fuarına gitmeyi düşünüyorum. Yolculuğun olacağı günlerin havadurumu iyi gözüküyor. Motorum mondial rx3i evo ve bakımlarını yeni yaptım. Yolculuk sırasında ve istanbul da çadırda kalmayı planlıyorum.

    Şimdi, tecrübeli ve iş bilen kişilerin yardımına ihtiyacım var.
    - Fuar alanında veya yakınlarında çadır kuracak yer bulunur mu?
    - Yol üzerinde otoban, tünel vb. ücretli geçiş yerleri var mı? varsa nakit geçermi? nakit geçmez ise kart falan mı çıkartmak lazım?(hiç tecrübem yok)
    - Pansiyon, otel teklifinde bulunmayın lütfen, kısıtlı imkanlar ile bu serüveni gerçekleştiriyorum
    - "şu yoldan git, bu yol daha eğlenceli" veya başka tavsiyeleriniz varsa memnuniyetle dinlerim.
    - Konya üzerinen, yada yakın illerden geçen olursa, yol arkadaşı olmayı isterim.

    Şimdilik bu kadar, teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Grumpy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Fuarın oldugu yerın etrafında kamp yapılacak yer yok ama havalımanı hemen yanında. Havalımanında kalabılırsın bence. Kamp ısı ıstanbulda sakat, yesılkoy sahılde lunaparkın arkasında o park gıbı bır yer vardı adını hatırlamıyorum bılen soylerse sevınırım orda veya florya ormanında denenebılır ama alkolıgı de, uyusturucu kullananı da, karıyı kızı kuytuya goturenı de oraya gıdıyor. Kendını de motoru da rıske atmıs olursun. Yol boyu para odemesende koprude odeyeceksın. Onun dısında gelecegın rotayı bılmıyorum bence ogs cıkarmak daha faydalı olur.
    MANKU bunu beğendi.

  3. #3
    MoKo777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçerken köprü ücreti yok.Dönüşte de Sirkeci - Harem feribotunu kullanıp nakit ödeyebilirsin.Ama Konyadan İstanbula gelene kadar geçeceğin yollar ücretli midir onu bilmiyorum.
    MANKU bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    17 Mart 2014
    Fuar alanı Avrupa yakasında olduğu için köprülerden yada feribot ile geçmen gerekecek. Yani ücretli geçersin.
    HGS kartın yoksa plakanı kayda alır sistem, sonrasında ruhsatın ile alacağın HGS ile ödemeni yapabilirsin.

    Sanırım motosiklet ve kamp işinde çok fazla tecrüben yok. Öncelikle yolda ellerin çok üşür. Eldiven dışında rüzgarı tamamen kesecek bir koruma yada elcik ısıtma olması gerek motorunda. Vücudunun diğer kısımlarını kat kat giyerek çözersin. Kamp içinde gece İstanbul şartları da soğuk olur, çift kat bir çadırın, kışlık bir tulumun ve iyi yalıtım yapan bir matın olmalı.

    Sen tüm ekipmanlarını yaz, ben yardımcı olmaya çalışayım.
    MANKU bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Merhabalar.
    Malesef fuar alanına yakın bi kamp alanı imkansız gibi. Bırak çadırı motoru park edecek yer bulamazsın. Belgrad ormanında kampa izin verirlerse hiç düşünme fuardan çık oraya git. Güvenlik, wc, su, çardak, ve ıvır zıvır bulabileceğiniz büfeler mevcut. Küçük bi ücret veriyorsunuz 8-10 tl gibi.
    Belli metreler arasında güvenlik kulübeleri var onların yakınında rahatca istirahat edebilirsiniz.

    Köprü, tünel ücretleri hakkında hiçbir bilgim yok.
    Sizin için bakıyorum belgrad kampa izin veriyormu acaba. Aramızda orda kamp yapan varmı?
    MANKU bunu beğendi.

  6. #6
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Selam;
    Konyadan İstanbul'a motosiklet ile bu şartlarda gelmek mantıklı değil.
    Çadır işi de akıl karı değil.

    Konya'dan otobüse binip, istanbulda ineceksin, 1 gece de kalmak istiyorsan 50-100 TL bütçe ayırıp başını sokacak bir yer bulacaksın konu çözülecek.

    Sen beni dinle böyle bir işe kalkışma.
    MANKU, halilom, c4gin ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    konyadan ıstanbula kadar ıllakı ucretlı gecısler var köprü avrupa yakasına bedava geri dönerkende ferıbotu kullanarak nakıt odeyebılırsın ama cadır ısı sakat fuar alanında vs yanında oyle bır yer yok bı ıhtımal avcılar ve bakırköy sahıllerndekı cımenlık ıcın dıcem ama ordada güvenlık vs yok bence motorla gelme planını ıptal et.Yapıcagın sey butce kısıtlısa benzın paranı cuma aksamından otobuse bın cumartesı sabahı dırek otogardan fuar alanına metro ıle gec gez dolas aksama metro ıle otogara gerı don ordan konyaya devam . 150 tl otobus parası 50 tlde burda harcasın daha az masraflı olur
    MANKU bunu beğendi.

  8. #8
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Arkaşlar, Abiler değerli yorumlarınız çok teşekkür ederim.

    Uçakla yada otobüsle gitmeyi istemedim, çok daha öncesinde bilet alıp ucuza da gidebilirdim ama çılgınlık yapayım dedim. Adam sonuçta eski bi vespa ile dünyayı kaç kez dolaşmış, ben de şurdan istanbul a giderken takıntı yapıyorum. Aslında İstanbul da bir kaç akrabam vardı onları arayıp durumu bi azah edeyim belki onlarda kalabilirim.

    Benim planım; eğer çadırda kalabilirsem, hem başkalarına hem kendime fazla yük olmadan 4 gün fuar ve İstanbul heyecanını doya doya yaşamaktı. Çadır işi sakata binerse, en kötü ihtimal 1 gece otelde kalırım geri dönerim.

    Teşekkür ederim.
    fz6_fazer bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Belgrad'ı araştırın istanbulda en güvenli orası şuan aklımda. Diğer türlü sahilde parkta olcak iş değil zaten izin vermezler.
    Atlayın gelin geze geze macera olur.
    MANKU bunu beğendi.

  10. #10
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Süper fikir, gayette eğlenceli ve fuarın ruhuna uygun olur ama Istanbulda çadırda adamın dötünü keserler dikkat
    MANKU bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    01 Ağustos 2016
    Şehir
    Istanbul Ataşehir-Levent
    Motosikleti
    Honda PCX150 >>> PULSAR NS200
    Arkadaşım bence şuraya "arkadaşlar konya'dan istanbul'a fuara gelmek istiyorum ama kalacak yerim yok" yazsan. samimiyetine ve arkadaşlığına güvenen birisi zaten sana bir gece kapısını açabilirdi... İstanbul'lu böyle şeylere açıktır Dünyanın adını bile bilmediğimiz ülkelerinden gelen insanlara kapımızı açıyoruz bir yazışmayla, konyalıya mı açmazlar... Ama gel gelelim senin yapmak istediğin çok tutarlı ve mantıklı gelmedi bana.

    Birincisi Ankara-İstanbul arasında bol bol ücretli yollar var ve hepsi otoban ve yüksek hızlı. Eski yollarda var ama sırf bolu civarında o sisten soğuktan geçmektense, ve kaskın içinde yüzünün buz kesmesindense parası neyse verip geçmeyi tercih edersin şimdiden söyeyim. Ayrıca tünele giremeyen araçlar genelde ağır araçlar olduğu için yol kötü ve tahrip olmuş durumda ve ıssızdır. Kocaeli istanbul arasındaki eski karayolu da genelde kamyon tır kullandığı için çok kötü motorlar için... gece tavsiye etmem, gündüz geçilir. Yine de yukarısında kaymak gibi otoban varken geçmek istemezsin.

    Gelelim kalacak yer konusuna. Bir zamanların öğrenci gezgini olarak, istanbul gibi devasa bir metropolün ortasında çadır kurman zor diyebilirim. Ama böyle metropollerde parasız ve güvenli kalmanın birkaç yolu vardır. 1: Tren garları, 2: Havalanları... 3:Otogarlar ki ben pek sevmem. Ama havalanları iyidir ve temizdir... ama şurdan bir su alayım kahve alayım deme iyi söğüşlerler Tren garlarını zaten istanbul için unut, çünkü haydarpaşa kapalı, Marmaray'da şu aralar aşırı güvenlik önlemi altında ve gece sefer olmadığı için kalman zor. Peki ne var; şanslısın ki Atatürk havalimanı var. Hiç çaktırmadan yolcuymuş gibi gir, ucağını kaçırmış bir gariban gibi bir bankı parselle.. Bildiğim kadarıyla motorlar hala otoparkı bedava kullanabiliyor... Ve işin bir diğer güzel yanı fuar merkeziyle havalimanı arasında sadece 1 metro durağı var. istersen sabah uyan ve motoru bile güvenli bir şekilde kapalı otoparkta bırak Güvenli, temiz, rahat ve ulaşımı kolay Ama yine söyleyim yeme içme pahalı ona göre simit yahu deyip, 4 TL, su deyip 5 TL ödeyebilirsin
    MANKU bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Mevlut, gecensene gelemedigin Çamlıyayla gezisi icin aldığın HGS yi kullanirsin. Çılgınlığına imrendim, fakat kamp işi bu mevsimde biraz sakat istanbulda. Biz nasip olursa cuma gidicez. Eger gidersen ve bir şekilde herhangi bir şeye ihtiyacin olursa ararsin. Özgür/Altan
    MANKU bunu beğendi.

  13. #13
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hocam başınıza birşey gelmesin.O adamın vespayla gezdiği zamanlarla şuanki zaman çok farklı.Derler ya devir değişti diye.Dışarıda kötü niyetli insan çok fazla.Grup halinde gitmek gibi bir durum olsaydı mantıklıydı ama bu şekilde ben kendi kannımca tavsiye etmiyorum.Ama kararlıysan yinede çıkacaksın yolun açık olsun.
    MANKU bunu beğendi.

  14. #14
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Arkadaşlar herkese teşekkür ederim, çok sağolun umutss arkadaşın yazdıklarına biraz alındım, Belki yardımcı olmaya çalıştı ama ben yine de alındım. Tren garı, hava limanı falan kendimi evsiz dilenci gibi hissettim, bu ne ya hepi topu çadır yeri sorduk. Syn. umutss Yazdıklarımın nerresinde samimiyetsizlik gördün. Senden bana evini aç diyen mi oldu. Herkesin otele verecek parası olmayabilir. Neyse uzatmaya gerek yok, kanu kapanabilir sağolun var olun.

  15. #15

    Üyelik
    01 Ağustos 2016
    Şehir
    Istanbul Ataşehir-Levent
    Motosikleti
    Honda PCX150 >>> PULSAR NS200
    Arkadaşım alınmana üzüldüm. Ben forumda kimseye kolay kolay dalaşmam. Dediklerimde de ciddiydim ve çadır yerine "otel veya pansiyonda kalmak" istemeyen biri için uygun olabilecek seçenekleri sunmaya çalıştım. Bunu evsizlikten ziyade tercih ve macera ruhuyla yaptığını düşündüğüm için yazdım.

    Kaldı ki öğrencilik yıllarımda ben de avrupanın iki havaalanında kalacak yer bulamadığım için veya gideceğim şehrin trenini kaçırdığım için kalmıştım daha önce. Yani gezmek ve gezerken bütçesine otelleri dahil etmek istemeyenler için uygun diye söyledim. Çünkü mevsim çadırlık bir mevsim değil ve fuarın olduğu yerde zaten arkadaşların dediği bir kaç yer dışında çadır kuracak yer yok onlar da zaten zabıtasıydı, güvenliğidi bir ton problemli olur.

    Ben sadece senin gezgin ve maceracı bir ruha sahip olduğunu ama istanbul, şehirler arası yollar ve konaklama tecrübenin az olduğunu düşünmüştüm. Küçümseme amacıyla yazmadım, ama tecrübesiz buldum. Daha uygun mevsimlerde birbirini kollayacak bir iki motor olarak seyahat etmeni öneririm.
    MANKU bunu beğendi.

  16. #16
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2008
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Gereksiz yere alınganlık.. umut arkadaş gayet ve mantıklı açıklama yapmış ve zahmet edip sana onca yazı yazıp zahmete girişmiş teşekkür edeceğin yerde triplerdesin..
    MANKU bunu beğendi.

  17. #17
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Tinerci musallat olur. Riske girme. Cadir isi yalan olur. Demedi deme.

    Not : litvanyada tren garında letonyada mcdonaldsta kalmıştık. Alınmalık bir durum yok.
    MANKU ve umutss bunu beğendiler.

  18. #18
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Herkese teker teker cevap yazıp teşekkür edemediğim için kusura bakmayın. Onun için cevap yazıp ilgilenen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim. Yazdıklarınızi değerlendirilip uygulayacagim.

    Syn. Umutts yazdıklarımı samimiyetsiz bulduğunuzu ve sanki birileri bana evini açsın diye kendimi acındırıyormuş hissi yaratacak kelimeler kullandığınız için tavır aldım. Onun haricinde diğer tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    istanbulad çadır işini unut motorcu :D otellerden birine izin isteyip motoru yakındaki paralı kameralı parka park et yoksa motorla gelip otobüsle dönersin :(
    MANKU bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Bakırköy sahilde her türlü çadır kurulur o kadar Suriyeli kamp kuruyorda bizim vatandaşımızamı yasak olacak arkadaş, yok motor çalınır yok bilmem ne olur ne oldu burası teksasmı
    MANKU bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)