Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Baya gıcık oldum buraya...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı 14k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısın abim benimde sinir oldugum bi konu yani dalga geçme konusu degil de saygısızlık dan kötü oluyor benim yaşım 18 diye cogu abim dalgaya aldı sorun etmedim ama biri 250cc Chopper ile başlıyorum diye ölürsün gibi laf söylediği için arama cok mesafe koydum haklısın ölebilirim ama bu güvenceyi sana veren ne? Motor mu yoksa ben miyim hani her 250cc motor ile başlayan ölüyormu APAÇİ mi oluyor bu benim hayalimdi 6 yaşımdan beri bi Chopper sahibi olmak sen kendi hatanla beni kıyaslamaya calısırsan sende ölürsün (kızmayın abim bana içimi dökesim geldi konuyu acan abime hak verince çünkü saygı çok azalmış bu ülkede yada bizim tanıdıklarımız kişiler hep saygısızdı) benim sormak istedigim bir şey var bi abim cevap verirse çok aydınlatmış olur beni
    Hani bu ölürsün mevzusu nerden geliyor neden geliyor neden var herkeze böyle ön yargı ile mi yaklaşıyorlar yoksa kişinin başlayacağı motor güçlü diyemi. Yoksa motoru kullanan kişi apaçi diye mi
    altında ki gücü kontrol edebilme seviyenle orantılı olarak istersen 1000 cc motosiklet al önemli değil.ben hayatımda motosiklet kullanmadım ama 200 cc'lik motosikletle üstelik ekipmansız+ehliyetsiz(kesinlikle yanlış yaptığımın farkındayım)trafiğe çıktım.üstelik 5 dk sürdükten sonra eşimi arkama alıp dağ bayır gezdim.limitlerimi zorladığım anlarda oldu fakat kimsenin hayatını tehlikeye atarak değil.demem o ki herkes eşit değildir.kimi 100 cc ile başlar 50.000 km yapar sonra 250'liğe geçer.kimi de 600'lük alıp direk olaya girer.sen kendine hakim olabileceğini,motor sesine ivmelenmesine karşı yine de sakin olacağına garanti veriyorsan 250'lik alabilirsin.forumda ölürsün diyen insanlar önyargılı ama boşuna önyargılı değiller elbette.
    4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu ne bu milleti iğneleme, afra-tafra olaylarınız? Tamam komik olan şeylere bende bazen değişik cevaplar veriyorum ama inanın kendini beğenmiş kişiler yüzünden şurada 5 dakika durasım gelmiyor. Gerçekten bilgili insanlar dalga geçileceğim diye mesaj yazmıyor... Nasıl bir ortam oldu burası.. Geçen sene daha düzgündü..
    Yöntem basit,bilgi/yardim/öneri almak için herhangi bir konu açtiğinda,tecrubesine guvendigin kisileri,ornek;x kisilerin yardimlarini bekliyorum dipnotunu duşebilirsin.
    Uğur Gündüz bunu beğendi.

  3. #23
    Uğur Gündüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2013
    Şehir
    Mersin-Konya
    Motosikleti
    askerden sonra olacak
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uğur gündüz sanki bana laf çarpıtıyorsun gibi geldi.Ben mi yanlış anlamışım.
    Neyi nasıl anladınız bilmiyorum ama size bir şey söyleyecek olsam lap diye söylerim. Ki söyledim de yanlış hatırlamıyorsam.

    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "forum çok bozdu" klişesi muntazaman tekrarlanan bir isyandır.
    forum hep böyleydi, böyle olmalıydı, böyle olmaya devam edecek.

    "gerçekle örtüşmüyorsa gerçeği değil beklentilerinizi gözden geçirin."

    Tommy Kincaid
    Binevi forum çok bozdu'ya çıkıyorum söylediklerim. Valla eski mesajlara , eski konulara göz gezdiriyorum ara sıra kimse kendini kanıtlamaya çalışmıyor evet esprili yorumlar yine var ama taşlama yok. Bu durum'da benim beklentim anormal oluyor galiba çünkü artık olması gereken şeyler "çok iyi şeyler" diye nitelendirildiği için benim standart beklentilerim anormal olur anca..

    Alıntı alasehirli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genelleme yapmanız beni gerçekten üzdü genelde troll iğneleme yapanlar 20 30 yaş arasında aslında ben 20 yaş altı saygısız kullanıcı görmedim bu forumda ama yinede büyüksünüz iyisini bilirsiniz ama genelleme yaparsanız bana cevap verme hakkı olur söyliyim yinede
    Cevap verebilirsiniz tabi ki burası zaten herkesin her konu hakkında cevap verebileceği bir konu ama genelleme'de yapmadım " herkes burada böyle" bir itham'da bulunmadım.

    Alıntı ByYlmzZz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında geçen seneden beri açtığım hiçbir konuda rahatsız edici,trolleme yapmaya çalışan kimseyi görmedim.ya da bana hep bilen ve forumun değerlileri denk geldi bilemiyorum.fakat bazı konuları okurken denk gelmişliklerim oldu.heryerde varlar HE deyin ve geçin..
    Kendi açtığım konular'da bende görmüyorum. Ben zaten kendimi apaçi gibi gördüğüm için, yapılan yorumları keyifle okuyorum desem yeridir. Amaaaa gel gelelim ki bilgisiz, çevresinde sorabileceği ve ya araştırabileceği bir kaynağı olmayan olsa bile kw gibi hp gibi terimleri anlayamayıp " abi a1 ehliyeti ile ybr sürebiliyor muyum?" diye soranlara bi ton kelime yapıp burada forum ağası gibi gözükenlere gerçekten ayar oldum ve böyle bir konu açtım.. yoksa bana yardırsınlar istediklerini sıkıntı yok..

    Alıntı S3cond adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    70-80 arası nesil zorluklarla yokluklar ama örf adetlerle büyümüş,

    80-90 arası nesil bi önceki nesle göre bi tık daha yukarda maddi acıdan okuyan öğrenen nesil,

    90-00 bilgisayar,teknoloji bolluk içinde yetişmiş ama içinde örf,adet,saygı, kültür barındıran nesil,

    00-17 bolluk içinde yokluk görmeden,okumadan araştırmadan robot misali sisteme ayak uydurmuş sorgulamayan, aile,örf,adet,saygı kavramlarından yoksun tüketen nesil,sonuca ulaşması için emek vermesine gerek yok çünkü günümüzdeki sistem önce yemek veriyor sonra hesap istiyor... Hal böle olunca herkes kral ;)
    Nesillere baktığımız'da evet böyle bir sonuç ortaya çıkıyor bende 90-00 arası jenarasyonum ama ne bileyim hiç de kendi çevrem gibi değilim. En azından herkes beni öyle biliyor. Ya aslında böyle bir forum ortamında jenarasyonun değilde kişilerin özenle seçilmesi gerek.

    Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes nedense hep önyargılı davranıyor. 2k sonrasına bir gıcık kapma muhabbeti mi ne var acaba ... 17 yaşındayım. Ne kimseye saygıda kusur ettigim oldu, nede milletin konusunu boş boş sebeplerle işlettigim.Forum'a katılma amacım 3-5 bişey ogrenip,gündemdeki esprilerden yararlanmak o kadar :D
    Saygısızlıktan bahsetmiyorum eğer karşındaki kişi ne kadar saygı hakediyorsa o kadar gösterirsin eğri ise eğri doğru ise doğrudur ben yaşına bakmam açıkcası bir insanın kusurunu gördüğümde küfür ederken kusur kusur'dur, hırsızlık gibi. Banka soysan'da hırsızsın sakız çalsan'da.. İşte keşke herkes sizin gibi kullansa buraları.. keşke her mesaj'da daha yapıcı olabilse.. ya da olabilsek..

    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz buraya eğlenmek için giriyoz.
    alındıysan bi daha yazmayız
    Yoo niye alınayım aksine sizin mesajlarınıza hep olumlu ve ya esprili cevaplarla karşılık vermeye çalışırım, micazınızı seviyorum..

    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş kaldıramıyosan girme
    İşte en sevdiğim mesaj çeşidi.. "Kaldıramıyorsan girme" hayırdır babacım tapulu mülkün'den mi gönderiyorsun beni? Burası senin'de , benim de forumum değil kaldıramıyorsan girme diye bir şey yok.. herkesin kaldırabileceği şekilde konuşacağım herkese hakettiği saygı ve sevgiyi göstereceğim.. beceremiyorsam ben gideceğim diye bir şey var...

    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Web ortaminda tanimadiginiz insanlar tarafindan size uymayan,dusundugunuzun tersi yada hosunuza gitmeyen mesajlari kaldiramayacak kadar takintili ve isyan edecek durumdaysaniz ben kesinlikle daha fazla sosyalleşmenizi öneririm.
    Web ortamında bulunan mesajları yazanlar gerçek insanlar değil mi? Bilgisayarlarla mı konuşuyor farkında olmadan.. Hadi diyelim ki sosyalleştik bu insanların saçma sapan tavırlarını nasıl kabullenebileceksiniz? 1 kabul et , 2 kabul et üçüncüye küfret.. olmaz öyle..

  4. #24
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Ben artık uzun süredir ergen ve trollerden dolayı, tüm yeni üyelerle dalga geçiyorum. Eski üye ise canımı yesin sabaha kadar anlatırım gerekirse,

    Bence forumda düzenli forum ayakda kalsın diye yönetim tarafından trol konular açılıyor

  5. #25

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi açtığım konular'da bende görmüyorum. Ben zaten kendimi apaçi gibi gördüğüm için, yapılan yorumları keyifle okuyorum desem yeridir. Amaaaa gel gelelim ki bilgisiz, çevresinde sorabileceği ve ya araştırabileceği bir kaynağı olmayan olsa bile kw gibi hp gibi terimleri anlayamayıp " abi a1 ehliyeti ile ybr sürebiliyor muyum?" diye soranlara bi ton kelime yapıp burada forum ağası gibi gözükenlere gerçekten ayar oldum ve böyle bir konu açtım..
    Ben de whitedeamon'a kızdınız diye düşünmüştüm. Meğer buymuş olay. O tipler %100 hak ediyor. Buraya üye olup konu açmayı becerebilen insan arama düğmesine basıp istediği bilgiye burada kolayca ulaşabilir. Bu kadar kolayca arayarak bulunabilecek temel şeyleri yeni başlık açarak soranlarla dalga geçmeyi bırakın, forumu ben yönetsem anında uyarı veririm. Burayı derli toplu bir bilgi kaynağı olmaktan çıkarıp aynı konuların onlarca kere açıldığı saçma sapan bir yere dönüştürmek bilmemezlikten değil tembellikten, üşenmekten, herkesi kendi emrinde araştırma yapması gereken tipler olarak görecek bir cahil cesaretinden kaynaklı.

    Rahatsız olduğunuz yaklaşımlara sebep olan ikinci bir faktör de kararsızı, takıntılısı türlü çeşitli troll. Dolayısıyla, rahatlıkla bir google veya mt aramasıyla bulunacak çok temel bir şeyi burada soran adam trolldür herhalde diye düşünülüyor.

    Bakmayın siz ortamın sevimsizliğine, forum kullanıcıları genelinde, kollektif olarak nispeten sağ duyuludur.

  6. #26
    ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    yine de bu forum çok güzel devamlı konular açar insanların bilgisini alırım.gerçek bilen insanlardan ! hatta o kadar iyi bi forum ki konu açıp bilgi istiyorum ve değerli bir üyemiz telefon numaramı bulup beni arayıp bilgi veriyor daha güzeli var mı? üstelik yapamassan eğer, gel yanıma beraber yapalım diyor.şu malzemen yoksa eğer ,bende var sana göndereyemmi zor bulunur ondan diyor..gerçekten daha güzeli var mı?eskiden forum nasıldı bilmem.ama galiba az önce forumun eski halini dinlediniz benden

  7. #27
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahatsız olduğunuz yaklaşımlara sebep olan ikinci bir faktör de kararsızı, takıntılısı türlü çeşitli troll. Dolayısıyla, rahatlıkla bir google veya mt aramasıyla bulunacak çok temel bir şeyi burada soran adam trolldür herhalde diye düşünülüyor.
    Ben oyle dusunuyorum. Zaten Google'da arama dusuncesine ve becerisine sahip olmayan biri de buradan alacagi bilgiyi kullanmayi beceremeyecektir. Actigi baslik ta gereksiz kalabalik yapip ortami kirletmekten baska ise yaramaz. Duzgun soyleyecegi olan biri 1 kere yazar gecer. Ayni seyi on kez yazacak degil. Vakit degerli. Dusuncesizligin, saygisizligin, vurdumduymazligin daniskasi.

  8. #28

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Otobüs terminalleri veya hastane tuvaletleri gibi düşünün...
    Binbir çeşit insan giriyor herkesin kültürü,yetişme tarzı,bakış açısı aynı değil maalesef.

    Şu konuda haklısınız önyargılı tutum ve kaos girişimi çok oluyor..

    Biraz kibarlık ve hoşgörü herşeyi çözer.

    Forum spotu
    Müzik dinleyin,çimleri ezmeyin,sakız çiğneyin

  9. #29
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Son zamanlarda herkes alttan alıyor. Bakın bi abs başlığı açalım da görelim kimse kavga etmeyecek. Eskiden abs başlıklarının içinden kemik sesi gelirdi. Şimdi herkes mütevazi.

  10. #30
    gençmotorcuu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    Kocaeli/İzmir
    Motosikleti
    X-Treme MAX
    Sende aynısını yapıyorsun. Geçen çocuğun teki soru sormuş altta bilmiş bilmiş tavırlar atarlar. Kişi kendinden bilir işi 😉

  11. #31
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Önceden interneti insanların gerçek kimliklerini gizlemesi gereken bir yer sanırdık.
    Kimse ismini kullanmaz nickname kullanırdı. Bu o zamanların akımıydı demekki.
    Facebook denen zımbırtıda, bu saçmalığı görüp dünyanın en büyük şirketlerinden biri oldu. Tek yaptığı şey "Neden nickname kullanıyorsun, kimden neyi saklıyorsun birader, ismin yok mu senin" demekti sadece. Evet işin özü gerçekten sadece bu.
    Facebook'da ilk akım ilkokul arkadaşlarını bulmaktı, şu an babanneler ananelerin karşılıklı siyasi mesajlar paylaştığı, sanal olarak tepki verip vatan kurturdığımız bir mecra.
    Twitter, instagram, scorp vs.vs. diye liste uzar gider.
    İnternet ortamında bir akım gelişiyor ve bir süre devam ediyor.

    Bizden geçti, biz soruyoruz, okuyoruz, paylaşıyoruz.
    Ama genç jenerasyon içinde şu an en büyük akım, internette birilerine laf sokmak, yazdıklarından komedi malzemesi çıkarmak.
    Komedi malzemesi çıkarmak için de karşısındakini aşağılamak yada hakaret etmekte bir sakınca görmüyor kimse.
    İşin özeti budur. Zamanla bu günlerde geçer, başka bir akım başlar.
    Uğur Gündüz ve Taner YILMAZ bunu beğendiler.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  12. #32
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Forum spotu
    Müzik dinleyin,çimleri ezmeyin,sakız çiğneyin

    onu demeyeydin iyiydi teyzeoğlu

  13. #33

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    şikayet etmekle bir şey değişmez herkes kendine baksa yeter bence

  14. #34
    mertcancbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Şehir
    Ankara
    Genelde şöyle bir durum oluyor, nedense trol başlıklara ciddi cevaplar yazılıp, ciddi konulara trol mesajlar geliyor.Fakat bazı konular gerçekten artık defalarca sorulduğu için midir nedir pek ciddiye alınmıyor.Özellikle de "Ben 4 silindir istiyom!" konuları.
    Ciddiye alınmanın kadın olmakla vs. ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Bunun dışında düzgün üslupla yazılmış, açıklayıcı konulara çoğu kişinin yardımcı ve faydalı bilgiler vermeye çalıştığı ortada.

  15. #35

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Bu forum internetin geri kalanıyla karşılaştırılırsa cennet bahçesi gibi. Buna kimse karşı çıkamaz. Gidin Youtubeda gençlere hitap eden (özellikle güzel kızların içerik edildiği) bir videoda birine cevap yazın. Anında ailenize küfür yersiniz. İyi yada kötü bir şey yazmış olmanız fark etmez.
    Bi video hatırlıyorum. Türkiye'de eğitim gören japon gençler var, birbirlerine Türkçe küfür edip eğleniyorlar falan. Altında mesaj "Türkiyemize gelmişsiniz de bizim sadece küfürümüzü mü aldınız AQ!"
    Küfürü eleştirirken bile küfür eden bir kafa yapısı söz konusu.
    Oradaki küfür hakaret burada yok. Ama yine de o kafa kendini burada troll olarak gösterecektir.

    Videoda genç kız var. Altında mesaj: "Abullh Yılmas 0532..... Kıslar arayn." Adam adını yazamıyor, sen forumlarda yazışma adabından bahsediyorsun. Sevsen de sevmesen de bu adam aramızda arkadaşım.


    Kimse kusura bakmasın. Eğer bir mesajdan yazışmadan rahatsız olursanız kusur biraz da sizdedir. Bilmeyenler için ekranınıza gelen her türlü can sıkıcı görüntüyü bertaraf etmenin kesin çözümünü vereyim. Sağ üstteki X tuşu. Bastığınız an ekrandaki her ne ise hayatınızdan çıkar.

    Bir konuda tartışma söz konusu ise ve birine hitaben 3. mesajı yazıyorsanız bu tartışmadan haz aldığınız ve daha ileri gitmek istediğiniz anlamına gelir. Kendimizi kandırmayalım. Normalde en çok 3 kere girip bakacağımız konuya tartışmaya katıldığımız için saat başı yeni mesaj kontrolü yapıyorsak bu epey hoşumuza gittiği için.
    İnanıyorum ki haklı bile olsak 1 forum mesajıyla karşımızdakinin tüm düşünce yapısını değiştiremeyeceğimizi anladığımız an selamete ereceğiz.

    Sonuçta soru soranı trollemekle "Ben trollendim, buraya gıcık oldum" demenin pek farkı yok.

  16. #36
    Jester8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Ülkenin genel insan profili ortadayken buradan beklentinizi bu kadar yüksek tutmayın.
    Taner YILMAZ bunu beğendi.

  17. #37
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de whitedeamon'a kızdınız diye düşünmüştüm. Meğer buymuş olay. O tipler %100 hak ediyor. Buraya üye olup konu açmayı becerebilen insan arama düğmesine basıp istediği bilgiye burada kolayca ulaşabilir. Bu kadar kolayca arayarak bulunabilecek temel şeyleri yeni başlık açarak soranlarla dalga geçmeyi bırakın, forumu ben yönetsem anında uyarı veririm. Burayı derli toplu bir bilgi kaynağı olmaktan çıkarıp aynı konuların onlarca kere açıldığı saçma sapan bir yere dönüştürmek bilmemezlikten değil tembellikten, üşenmekten, herkesi kendi emrinde araştırma yapması gereken tipler olarak görecek bir cahil cesaretinden kaynaklı.

    Rahatsız olduğunuz yaklaşımlara sebep olan ikinci bir faktör de kararsızı, takıntılısı türlü çeşitli troll. Dolayısıyla, rahatlıkla bir google veya mt aramasıyla bulunacak çok temel bir şeyi burada soran adam trolldür herhalde diye düşünülüyor.

    Bakmayın siz ortamın sevimsizliğine, forum kullanıcıları genelinde, kollektif olarak nispeten sağ duyuludur.
    Katılıyorum. Saygı mı isteniyor? O zaman önce bu foruma saygı gösterilecek? Belki soru sorulan konu hakkında geçmişte yüzlerce mesaj yazılmış, insanlar bilgilerini aktarmışlardır? Geçmiş konular aranıp okunuyor mu? Hayır. O konuda zaman harcayıp bilgilerini paylaşmış insanlara saygısızlık ettiniz. Ayrıca, açılmış ve çoktan cevaplanmış konularda yeni konu açarak, forumda konu kirliliği oluşturdunuz. Forumun mevcut ve gelecekteki üyeleri için saygısızlık ettiniz (Siz diyorum ama konuyu açan kişi değil, zaferce'nin örnek verdiği kişileri kastediyorum). İki dakika emek harcamadan kısa yoldan cevaba -ki o cevap da bir satırlık bir şey olmuyor- ulaşmaya çalışan kişi benden saygı beklemesin. İlgilendiğim motor hakkında bir soru sormadan önce o motorla ilgili başlıkta 28 sayfa okuduğumu bilirim daha önce cevaplanmış mı diye. Benimki de abartı ama forumdakilere duyduğum saygıdan öyle yaptım.
    May the Force be with McLaren Mercedes


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)