Ev ve iş yerim arası 7 km. Normal zamanda şirket aracını kullanıyorum. Pazartesi ve salı günü yürüyerek(otobüs ve minibüse sabahları binmek mümkün değildi, Boş takside bulamamıştım.) çarşamba günü ise otobüse bindim.(10A Esatpaşa-Kayışdağı Üniversitesi) Otobüs tıka basa doluydu. Yollar 1-2 gün öncesine nazaran gayet açık, araçlar için hiç bir sıkıntı teşkil etmiyordu. Kraldan çok kralcı şöförümüz küfürün bini bin para söyleniyor, içerisinde insan yokmuşcasına otobüsü kullanıyordu.Otobüs şöförü Belediye sapağına geldiğinde Farklı yoldan gideceğini belediyeye gidenlerin inmesini istedi. Yol acık ve hiçbir risk teşkil etmemesine ragmen girmeyeceğini söyledi. Yolcular biraz söylendi ama fayda etmedi. Daha sonra ki duraklarda da inmek isteyenleri burası benim duragım değil diye indirmedi ve transit geçti. Otobüste bağrış çağrış küfürler kopuyor ama nafile. Şöför son gaz devam ediyor yola. Küçükbakkalköy göbeğe geldiğimizde trafik kilitlendi. Yolcular ben dahil şöförden kapıyı açmasını rica ettik. Burası durak değil diye kapıları açmak istemedi. Ama sonunda baskılara dayanamayıp Kapıları açtı. o günün akşamında taksiyle döndüm.
Şimdi siz söyleyin, Otobüs minibüsle mi gideyim işe?
Bir gün otobüste şu senaryo'yu yaşayınca yeter dedim o gün bu gündür motosiklet,yürüme,iş saatlerinde toplu taşımadan uzak ve mutlu.
Biz istanbullular tam anlamıyla zavallıyız, ömrümüz geçti burada ve sıkışık trafiğin en berbatını, otobüste minibüste ayakta saatlerce başkasının terinin kokusunu hissederek, hissiz ve umursamaz bir şahsın kafanıza değip duran kolundan rahatsız olarak, sürekli adım adım arkaya ilerletilerek, bazı akşamlar saat 9 dan sonra , gelip gelmeyeceği belli olmayan ama gelmesi gereken otobüsleri duraklarda bekleyerek(şimdi gelir deyip bir yere de ayrılamıyoruz) ömrümüz geçti burada. Hiç bir anadolu şehri bunları yaşamak zorunda kalmıyor. Sadece biz istanbullular yaşıyoruz, zavallı istanbullular
O amcanın oğlunu partiye üye yaptırması siyaset sayılmıyor değil mi?
Ne kadar pahalı olursa olsun araç bir ihtiyaçmış demek ki. Zam geldi diye ekmek almıyor musunuz? Ya da ucuz diye günde 5 öğün mü yiyeceğiz?
Kim nederse desin de geçen yaz varilin petrolü 150 dolardan 50 dolara düştü yakıta gelen indirim 1 tl bile yoktu artık boynuz kulağı geçti vatandaşın beli büküldü
ülkede komple koyun sürüsü.2 haftaya kalmaz 6 tl yi bulur benzin rahatlıkla.nese ben hep 40 tl benzin alıyorum beni vurmaz.
Motosiklet kullanırım yıllardır uygundur ucuzdur vergisidir sigortasıdır diye.
Bu devirde sigorta arabadan pahalı,5bin tl ye motosiklet aldım 6bin tl zorunlu trafik sigortası çıkardılar şaka gibi.Memleket acınacak halde,benzin alamıyoruz millet elin ülkesinde 6.0 litre motor arabaya biner biz burda 250 cc kullanamıyoruz çok yakar diye.Sonra zam verirler 100 tl. Toplu ulaşım kullanılmazsa,hala herkes şahsi arabasıyla işe giderse olacağı budur.1 metre kar vardı hala insanlar yollarda gidemeyen arabalarına binmeye çalışıyordu.Sevmediğimiz avrupada bisiklet binilmeyen bir gün bile yok. Burda motosikleti bile tanımayan araba şoförleri bisikletin tepesine çıkıyorlar. İçimi dökmemiştim hiç bukadar Bu arada bisiklet aldım az da olsa kar ediyorum tavsiye ederim.
fifty shades of metrobüs diye kitabı var,
best seller.
filmi çekildi hatta.
istanbulda toplu taşıma yok.
zip, rar, 7z diyebilirsiniz ama toplu taşıma aşar biraz.
sabahları kadıköy metrosunun haline dair çektiğim bir fotoğraf.
(banliyo tren hattının akıbeti de meçhul)
işe gidiş - dönüş saatleri tamamen işkence,
istanbulda toplu taşıma takılacaksanız sağlam bir de gaz maskesi edinin.
İlginç yorumlar. "Ama yol yaptı" kinayesini kullanmamışsınız. Esefle kınıyorum sizi. Köprü yapımına bende karşıyım. Yapma arkadaş köprü, milyonlarca insan akın ediyor köprü etrafına. Bir de Çanakkale'ye köprü yapacaz diyorlar. Yapmayın arkadaş köprü möprü. Yapacağınız tek şey benzinin litresini asfjkyjkjyktjykj
Tüm yorumları tek tek okudum. Benzin 10TL olsa dahi azalmayacağını anladım. Herkes kendince haklı.
Benzinle azar azar, kopruyle tomar tomar... Havuzun suyu kuruyosa demek ki. Bi Canakkale koprusu dolduruverir icini... Baskanliga kadar idare etse yeter zati.
Bu arada degerli is adamlarimizdan sayin Mehmet Cengiz Rize havaalani ihalesini kazanmis daha yeni, kutlariz kendisini.
Bu ihale de devlet garantili değil mi? Yani firmanın parası biterse devlet para verip devam ettiriyor inşaatı. Ben de mi ihaleye girsem? Mehmet Bey beni millet yerine koyup (sonuçta milletin bir ferdiyiz) hemen oracıkta bir şey yapar mı acaba?
Sabahtan beri sizden birini bekliyorum. Tek başıma bu hain odaklara laf yetiştiremiyorum.Bunlar var ya bunlar hep nifak. Hükümet benzini 1 tl yapsın ona bile bir kulp bulurlar. O kadar köprüler yollar yapıldı, o muhteşem köprü direkleri, nasıl hayransın değil mi o direklere.Japon teknolojisi. Bunları geçirmemek lazım o koprulerden. Namaz kuluyü diye adamdan nefret ediyorlar. Başganlık gelince hepsinin icabına bakacağız hamdolsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)