Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zeytinli Rock Festivali bahanesiyle motosiklet gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Arkadaşlar merhaba,

    Geçtiğimiz hafta bir kısmınız biliyordur, Edremitte Zeytinli Rock Festivali vardı. Ben de motoruma atlayıp Tekirdağ-Çanakkale üzerinden Edremite gittim, orada arkadaşımla buluştum ve bir yandan festival bir yandan da yakın yerleri motosikletle gezerek güzel bir tatil geçirdik.

    Paylaşımın asıl amacı ise size motosikletle o çevrede gezilebilecek yerlerden bahsetmek.

    Önce kısaca rotadan bahsedeyim. Açıkçası ilk amacım Uçmakdereye gitmekti, festival ve tatil daha sonra eklendi. Dolayısıyla rotam İstanbul-Tekirdağ-Uçmakdere-Şarköy-Gelibolu-Çanakkale-Ezine-Edremit-Ayvalık(Cunda)-Edremit-Yenice-Gönen-Bandırma-Yenikapı(İstanbul)



    Bu rota aslında tek amaç ulaşım olsa daha kısa tutulabilir. Uçmakdere ve Şarköy es geçilebilir, Dönüşte de Edremitten Bandırmaya otoyoldan gelinebilir. Ama amaç viraj ve doğa görmekti.

    Bir defa buradan Tekirdağa kadar hiçbir numara yok. Tek sıkıntı Tekirdağ sapağına kadar herhangi bir levha olmaması. 1-2 defa yoldan şüphe ettim. Bu yolla ilgili bir tek uyarım var, o da yan rüzgara karşı dikkatli olmanız gerektiği. Zaten rüzgar santrallerinin varlığı yeterince açıklayıcı oluyor. Tabi köfte yemeyi de ihmal etmedim. Sahil kenarında "Tekirdağda köfte bizden sorulur" diye klasik reklam yapan bir yeri önerdiler oraya gittim.

    Daha sonra Kumbağ levhalarını takip edip biraz bozuk bir yoldan Uçmak dere yoluna varıyorsunuz.

    Uçmakdere yolu söylenen kadar var. Yepyeni asfalt, yavaş ve keskin virajlar, harika bir deniz manzarası (denizin hemen yanında yüksekten gidiyorsunuz). Açıkçası şu ana kadar motoru en fazla yatırdığım yer burası oldu. Tabi ordan aldığım gazla tatilin devamında da kendimi geliştirebildim, çok mutluyum Tek dezavantajı çok kısa olması. Bahsettiğim yol maksimum 20-25 dk sürüyor. Aslında 1 tur daha atabilirdim orada ancak arkadaşım söyleyene kadar aklıma gelmemişti. Fazladan 1 kere daha gidip gelmeye kesinlikle değer. İsteyenlere yamaç paraşütü imkanı da var, aklınızda bulunsun.



    Uçmakdereden sahilde orta hızlı bir yol var. Yol Şarköye kadar geniş geniş kıvrılıyor. Solunuz deniz sağınız ayçiçeği tarlaları burası da manzarasıyla ve havasıyla çok keyifliydi. Ne kadar sürdü tam hatırlamıyorum ama yaklaşık yarım saat sonra Şarköye vardım. Buradan otoyola bağlanıp feribotla Lapsekiye geçtim. Tabi ki sıra baklemedim

    Feribottaki mola yeterli geldi ve son derece hızlı ve düzgün olan Çanakkale yolunda biraz da hız yaptım açıkçası. Hem asfalt düzgündü, hem yol boştu (Çarşamba günü) hem de dümdüzdü. Ne yapsaydım yani 100le mi gitseydim? Tabii ki hayır.

    Ezineyi geçtikten sonra Ayvacık geliyor. Ayvacıktan sonra dağa çıkıp iniyorsunuz ve Uçmakdereden aldığım gazla ve yolun da nispeten tenha olmasıyla harika dakikalar geçirdim bu orta hızlı ve uzun virajlı dağ yolunda. Bu yolun sonuna doğru Edremit'e 30km kadar kala Çamlıtepe'de mola verdim ve klasik pirzola ziyafetini yaşadım.

    Artık saatler ilerliyordu ve yolun da geri kalanı dümdüz olunca moteli ayarladığım Ören'e kadar gittim. 11.30 gibi çıktığım yolculuk 17.30 gibi son buldu. Toplam benzin sarfiyatım 80TL tuttu, çok çılgın değil mi :D



    Denize girip biraz dinlendikten sonra Festivalin açılış gününe gittim. Festivalle ilgili birşey yazmayacağım. Merak eden olursa daha sonra eklerim ama 1 gece hariç her gece festivaldeydim. Günün geri kalanı ise deniz, kitap ve etrafa yapılan yolculuklarla geçti.

    Perşembe akşamı Cunda Adasına gittik. Cunda yolunun bir espirisi yok, aslında kendisinin de yok, geçebiliriz.

    Cuma günü Kaz Dağlarına çıkalım istedik ama planladığımız gibi olmadı. Zeytinli köyünden milli parka yola çıktık (kısa olan yol) ancak rezalet bir tali yoldan gittikten sonra motosikletle girilemediğini hatta sadece rehberle girilebildiğini öğrenince geri döndük. Hasanboğuldu şelalesine gidelim dedik, ancak orada da yüzünce keyfi çıkıyormuş ve mayolarımız olmayınca girüş ücretini vermek istemedik.

    En son artık gün boşa gitmesin diye Zeus Altarı'na gitmeye karar verdik. Yol gene yavaş ve virajlıydı. Açıkçası biraz da tehlikeliydi. Yer yer tozlu ve bozuktu. Ancak manzara bir harikaydı.



    Ertesi gün tüm gün dinlenmeyi seçtik. Pazar sabahı ise Bandırma feriboru için yola çıktık. Edremitin içinden geçilip Yenice köyüne ve oradan da Gönen'e giden yol BİR HARİKAYDI DOSTUM. Bu yolu bir kenara yazın. Kaz dağlarının mü-kem-mel havası, yer yer orta yer yer yavaş olan bol virajlı bu yol tam olarak motosikleti damarlarımda hissetmemi sağladı. Yolun uzunluğu da cabası. Otoyola çıkmamız yaklaşık 2 saat sürdü. Biletlerimizi önceden almasak bütün günümü oralarda geçirebilirdim. Saat 3 gibi feribota ulaştık. Tabii ki yine sıra baklemedik



    Her tatil gibi bunun da bir sonu vardı. Ama hem festivalle hem motosikletle hem de yediğim içtiğimle geçirdiğim en güzel tatillerden biriydi. Tatilin en kötü yanı yolda geçen vakitlerdir. Geri kalan kısmından aldığınız keyif 10 üzerinden tatiline göre 7-8 belki 9 ise, ulaşım kısmı 0'dır. Motosiklet tatilin en kötü yanını rotasına göre 0'dan 10'a çıkarıyor. Yolda rezil olurum, eşyam yetmez yok belim ağrır falan diye çekinceleriniz varsa lütfen bir kenara bırakın. Rotanızı da uzunluğu değil kalitesine göre seçin. Harika vakit geçireceksiniz.

    Esen kalın :D

    Not: Lütfen aksiyon kamerası alın böyle bir geziden önce. Ben çok pişmanım üşenip almadığıma. Sadece durduğumda bir kaç yerde çekebildim. Kameram olsaydı kim bilir ne görüntüler çıkacaktı.
    TAYFUNBORA, zulu, MotorKafa ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    xewor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda VFR 800X Crossrunner & QJ Motor LTM 125
    Çok güzel gezi olmuş, teşekkürler. Türkçe'yi düzgün kullandığınız için de ayrıca teşekkür ediyoruz.

    Bir GoPro bulundurmakta her zaman fayda vardır, zararı olmaz.

  3. #3

    Üyelik
    11 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    ben de izmirden gittim geldim yollar da güzeldi festival de güzeldi. olsa da yine gitsek :D

  4. #4
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Ulan herkes gitti bu sene bi ben gidemedim

  5. #5

    Üyelik
    28 Aralık 2014
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    4. motor Honda
    önümüzdeki yaz kaçırmayacağım

  6. #6

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    önümüzdeki yaz kaçırmayacağım
    Naptınız gittiniz mi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)