Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yemin Ederim Bıktım Bu Sınavdanda

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Kasım 2016
    Öncelikle merhaba abilerim . Ben 1999 doğumluyum 17 yaşındayım. A1 için kaydolmuştum yazın yazılı sınavı geçtim. ondan sonra direksiyon sınavı iptal oldu bu darbe yüzünden falan . ondan sonra girdiğimde ilk sınavda 8 de ayağımı yere çarpmıştı . 2. sınavda bu futbol için (okul takımı falan vs. ) kimliğimi almıştı hocam o yüzden o sınavada giremedim. 3. sınavda artık kayış kopmuştu bende + sınav öğrencisiyim sinir stres falan kafayı yedim . Özgüven eksikliği olmuştu bende korktum gittim sınav güzergahına çok kişi dalga geçecek ama orda kalabalığı görünce yapamadım. Sınava girmedim . Yani 3 sınavım öyle boşa gitti . Kafayı yedim 150 tl vermek harçlıklardan kısmak biryana artık motor sürmeyi iyi bildiğime rağmen belkide sürücü kursunda alay konusu bile olmuşumdur. Ne yapacağımı bilmiyorum. şimdide 8 çizmeye yeni kural geldi kalınlaştırdılar a1 ehliyeti içerden çizeceğiz şimdi hiç özgünim yok girmesem dosyam ölecek platformdan geçecek bile özgüvenim yok ne yapmalıyım şu kardeşinize yardım edebilirmisiniz.Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Eylül 2016
    Motosikleti
    Mondial 150 mash--> Kawasaki ninja 300
    neyinden korkuyosun la anlamadim. bende alistirma yaparken platformda dustum diger motorcular yanima kosup biseyin var mi iyimisin diyip motoru kaldirdilar yanimda beklediler. bi tanesi hatta ben yaparim diye israr etmeme ragmen onume cokup dizligimi falan takti 1 saat. git orada kaynas biraz insanlarla muhabbet kur hocanla sohbet et falan. ben sinavdayken zaten daha sinava baslarken beraber tamam ya bu sinavdan gecti demis komisyondaki adam. 8 yaparkende cizgiyi baya astim ama diger motorcu arkadas durumu farkedip hemen komisyondaki adami lafa tutmus.gormesin diye falan. erken git sinav yerine ortama alis biraz zor bisey degil.

  3. #3

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Ehliyeti alıp motor kullanmaya başladığında,kalabalık bir ışıkta durduğunda kontağı kapatıp gideceksen dosyanı yak. Yok "ne alaka" diyosan bende sana aynısını diyorum.

  4. #4

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    Dostum bende 2000 doğumluyum bu şubat 17 olacağım. Bu motosiklet sevdası bu yaz geldi bana , gerçi daha önceden motosikletleri farketmiyordum bile sadece motor sesi hoşuma gidiyordu. Genelde arabalara meraklıydım ama çok değil. Arabayı veya motosikleti 1 kere bile sürmüşlüğüm yok. Motosiklete artçı olarak bile oturmadım o kadar diyeyim . Kursa gitmeden önce bi konu açmıştım da sildirdim , konu : Motosiklette nasıl aragaz veriyoruz ? Hani gaz versek motosiklet ileri gitmek ister sonuçta , videolarda falan adamlar motosiklet dururken veya sabit hızdayken hızlanmadan yada hareket etmeden nasıl bu motosiklete gaz veriyorlar , bağırtıyorlar ?. Diye çok cahilce bir konu açmıştım.

    Bu yazın başından beri izleyebildiğim kadar kaza videosu , motovloger seyrettim. Günde 15-20 video bitiriyordum abartısız. Zehir kanıma işledi artık Yazın tatilden eve geldikten sonra ilk işim sürücü kursuna yazılmak oldu. Kursa yazıldım ve bütün ekipmanlarımı topladım. Bunları daha önce hiç motosiklet tecrübesi-bilgisi olmayan birisi olduğumu bilmeni istediğim için yazıyorum.
    İlk motosiklet eğitimi günü geldi çattı , hocam aradı kervansarayın oradaki okulun bahçesine gel şu saatte diye. Dedim tamam hocam gittim o saatte , hoca dedi gel otur motora. Bi bakıştık hocayla . (motosiklette motosiklet olsa keşke :( 150 lik mondial ön fren tutmuyor) Oturdum motosiklete gösterdim hocaya şu şurda şu şurda diye. Hepsi doğru teoride , motosiklet ikaldırmayıda güya biliyorum. İlk gün 50 kaldırmaya çalışmamın 5 i veya 6 sı başarılı olmuştur sadece. Neden ? Çünkü debriyajın mantığını bilmiyordum. Motosiklet durduktan sonra debriyajı bırakıyordum yada dururken debriyajı sıkmıyordum. Çok hızlı bırakıyordum gibi. 4 gün çalıştık , 1.5 saat olmak üzere sadece 4 gün. Üstelik sınava girmeden önce bir konu açmıştım korktuğum için : Bu sınavı nasıl geçeceğiz ya ? Diye.

    Benim parkurda hiçbir sıkıntım yoktu , tek sıkıntım güzergahı unutup senin diyişinle "rezil olmak" . Neyse sınav günü geldi çattı , benim konuma bir abi korkanın çocuğu olmaz düşüncesini benimse diye bir şey yazmıştı. Çok basit ve saçma bir cümle ama beni o gün sınav yerine götüren cümle oldu bu : Gittim sınav yerine , hocalarım çok iyi zaten komisyon üyeleri sıkıntılıydı biraz. 15 dakika falan çalıştım parkuru sonra hoca bindirdi arabaya güzergahı gezdik. Ve sınav yerine tekrar geldik , bir baktım bir erkek ve bayan. Dedim merhabalar gülümsedim. Erkek olan 190 boylu heybetli bir abiydi , merhaba dedi gülmedi. Stres başladı bende. Sordu işte şu nerde şu nerde diye. Hepsini cevapladım , basit kısmı geçtim. Geldik parkura , parkuru nasıl yaptığımı sana anlatayım. Sadece 6 saat motosiklet sürmüş ki bu 6 saatin 3 saatini motosikleti kaldırmaya harcamış birisi bile bu şekilde yaparak o parkuru geçti. Kalktıktan sonra direk 2 ye at , dubaların arasından 2 yle geç sakin sakin. 8 e girerken gazı kes 2. vites rölanti devrinde geç. Gaz aç kapa yaparsan ya dışına çıkarsın ya dengeni kaybedersin tecrübeye sabit , rölanti en güzeli. Sonra engelden kaçma da gaz aç kontra ver hafif gaz aç ve dur. Platforma ben 1. viteste girdim , platforma girmeye yakın gaz açtım ve girdiğim an gazı kestim tam debriyajı sıkıp güzel bir şekilde geçtim. Ordan da zaten hoop trafiğe , trafik en kolay yermiş bu kadar diyorum . Güzergahı unutma diye bir şey olmuyor zaten arkandan hocaların ve komisyon üyeleri geliyor. Hoca nereye sinyal verirse sende oraya dönüyorsun bu kadar.

    Kısacası orada kimseye rezil olmassın merak etme. 50 yaşındaki dayı A ehliyet almaya çalışırken mt07 yle 8 i 2 haftada becerdi de o rezil olmadı. Sen niye olasın ? Korkma git ve yap. Korkanın çocuğu olmaz düşüncesini benimse

  5. #5
    KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    Çanakkale/İstanbul
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Bende rezil olurum diye korkuyordum hatta sınav için direksiyon derslerinde okuldaki bebeler bana bakıp gülüyorlardı bir tanesi video çekiyordu hatta ama yapacak bir şey yok hiç kimse üzerine oturduğu gibi tek teker yapmıyor çoğu kişi senin gibi çekiniyor düşerim gülerler diye yalnız değilsin ama gereksiz bir korkuymuş ben biraz geç anladım hiç takma kafana milletin işi kalmadı senin nasıl yapamadığını konuşacaklar

  6. #6

    Üyelik
    19 Kasım 2016
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Bende tekere kalktım ilk sürüşümde yanlışlıkla sürmeden önce baya bi şüphem vardı yapamam diye ama sonradan alışılıyo

  7. #7
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Anlamadım ben rezil olmaktan niye korkuyorsunuz? Rossi misiniz hepiniz. Yani kenan sofuoğlu gelse 8 çizemese rezil olur mesela ama size ne oluyor 18-20 yaşında çocuklar

  8. #8
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Hömm rezil olurum korkusu demek...

    Ben 29 yaşındayım ve kursta düşmediğim yer, platform, yakuş kalmadı e tabi haliyle kolum dizim dirseğim heryerimi parçaladım diyebilirim. Ama yılmadım sürekli tekrar nerede hata yaptığımı bulmaya çalıştım ve bıkana kadar devam ettim bıkınca motosikleti niye istediğimi düşünüp bir daha başladım ve sonuç : geçen cuma ehliyetimi aldım.

    Demem o ki yılmak yok o iki tekerlekli canavar dizginlenecek ! Hadi kop git çık üstüne meretin ;)

  9. #9
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Düsturun şu olsun : Dunya seyime eyfel gözüme... bunu kafiyeli orjinali olacak sekilde bolca icinden tekrar et.. hayati cekilmez kilma kendine..

  10. #10
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Vallahi utanman çok saçma dostum,
    Boyun 1.80 dan uzunsa istanbulda anadolu yakasında yaşıyorsan gel korkunu yenelim, düşür kır parçala problem yok canım sağolsun.
    Bana senin yaşlarında Allah kulu yardım etmemişti, ben sana haftalık izinlerinde elimden gelen yardımı ederim buyur gel.
    Boyun uzunsa diyorum çünkü motor yüksek, öğreneyim derken eziyete dönüşür yoksa.

  11. #11
    neobirzenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul/Silivri
    Motosikleti
    Pulsar ns 200
    Kurs onemlı aga işte böyle ilgisiz olursan kardeşimizinde bu durumda olması çok normal

  12. #12
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Alıntı neobirzenci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kurs onemlı aga işte böyle ilgisiz olursan kardeşimizinde bu durumda olması çok normal
    Hocam bana motosikleti verip gidiyorlardı :D videolardan izlediğim ve buradan okuduğumla başardım diyebilrim. Azıcık insanın kendisiyle alakalı bence

  13. #13

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Sınavlardan bıkılır mı ya sınavlar bir yaşam tarzıdır.o heyecan,stres,panik.
    Bir de bizde milletçe rezil olma korkusu var,ya yapamazsam,ya gülerlerse.bırak gülsünler.
    Değil motosiklet hepimiz düz yolda giderken,yürüyen merdivende,kaldırım taşında düşmüyormuyuz..
    Sen motosiklet sürme bilincini edinmedikten sonra,trafiği anlamadıktan sonra orada o insanların yanında düşmesen nolur.iyikide düşüyorsun.bunlar hep tecrübe.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)