Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

4 Mevsim Motorcular.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Nisan 2016
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    suzuki inazuma GW250
    selam arkadaşlar, sizlerinde bildiği gibi havların serinlemesi ve yer yer kar yağışlarının başlamasıyla, bazı il, ilçe, köy, mahalle v.b yerleşim yerlerimizin tabiri yerindeyse bazı motorcu arkadaşlar için tadı tuzu kaçtı. şahsen benim için; hava şartlarını bir kenara bırakın derece önemsemeksizin gaz açma ve yol yapmak fark etmiyor. Gözle görülür derecede motosikletçi arkadaşlar yaz aylarında artış gösterirken, kış aylarında da bir o kadar eksiklik gösteriyorlar. Tabi ki söz konusu bulunduğum ilçe içinde geçerli olabilir. Aslına bakarsanız doğru ekip ve ekipmanla 4 mevsim sürüşün başka bir tadı tuzu var.
    2016 yılının ilk kar yağışı ilçeme düştüğü vakit ben motoruma atlayıp gazladım. Dereceler -8 gösteriyordu ve lapa lapa kar vardı. Tarifi anlatılmaz haz ve bir o kadarda deliye bak gözlerine maruz kaldığımı göz ardı edemiyorum. Şunu dile getirmeliyim ki, eğer aksiyon kamerası olan arkadaşlar varsa bizlerle böyle videoları paylaşsın. Hem gözlemleme fırsatı hemde tecrübe edinme fırsatı yakalamış oluruz. Bazı
    motosikletçi arkadaşlar ilk yağmurlar düştüğü zaman garaj kapılarını açıp; eee artık motor sezonu bitti, zaman araba zamanıdır. Dedikten sonra
    yaz ayını iple çekmeye başlayan arkadaşlarımızda yok değil. Şahsen ben 4 mevsim motosikletçiyim. Araba sezonu benim için hiç başlamıyor. Sizlerden tavsiye ve öneri istiyorum aslında. Kışın bir motorcu nasıl bu soğuğa göğüs gerebilir. Ben tulum almaya her geçen gün daha da yakınlaşıyorum. Aranızda başka tavsiyeler veren olursa sevinirim. Tulum kullanan arkadaşlar bu işin zorluklarını açıkçası eksi ve artılarını yazarsa sevinirim.
    Tüm motosikletçi dostlarıma kazasız, belasız, sevdiklerine gaz açmalarını diliyor, bir ömür özgür ruhlarını yaşamalarını ümit ediyorum. Yolunuz açık olsun arkadaşlar.

    Sevgi ve saygılarımla...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Rezerve...

  3. #3
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Açıkcası karda arabamı kullanırım çünkü kar lastiklerim var. Motora kışlık lastik almayı düşünmüyorum. Bu nedenle karda, buzda binmem. Yağmurda binmeyi de sevemedim çünkü motor, ekipman çamur içinde kalıyor. Görüş düşüyor. Ama buzlanma olmayacak kadar soğuk ama açık havalarda kullanmak çok zevkli. Kışlık ekipman ile tabi. Ben de hala severek biniyorum Istanbul'da bu havalarda.

  4. #4
    CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Hocam uzun termal corap, su/ruzgar gecirmez cizme, termal iclik+ruzgar gecirmez iclik, kislik korumali pantolon bunlar bel altini korumak icin bana yeterli geldi. Bel ustune ise termal iclik,atlet, kalin bir kazak, montun(revit ignition 2) ruzgar gecirmez icligi oldugu icin ek gerek duymadim, bunlar da bel ustu icin yeterli geldi. Kislik eldivenleri de monta 0 baglayinca sikinti kalmadi. Tabiki sadece gozleri acik olan kar maskesini ihmal etmedim.

    Butun bunlarla Ankara'da sabah 6 civari (gunes yeni dogmaya baslamis, disariyi henuz isitmamis) hava -10/-15 derece iken 20-25 dk. yolu rahatlikla gitmemi sagliyordu.

  5. #5

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul atasehir
    Motosikleti
    Honda
    Bir kurye olarak ve iki tekere gönül vermiş biri olarak sana cok yardımcı olacağım bu kış bi kamera alıp bişeyler yapma fikrim var ama o işi düzenleme kesme, bölme işinden hiç anlamam. Mevsim konusunda aynı fikirdeyiz. Kışın kendimi daha güvenli hissediyorum açıkcası. Ekipman konusuna gelirsek ne giyersen giy yagış olmasada yağmurluk giymeni tavsiye ederim(alt-üst)rüzgarı inanılmaz keser ve son zamanlarsa bütün kuryelerin kullandığı decatlion'dan TRİBORD almanı tavsiye ederim inanılmaz bir ürün revit filan hikaye... Kazasız sürüşler...
    emo59 bunu beğendi.

  6. #6
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    büyük şehirlerde kar yağınca ana caddeler sabaha kadar açılmış oluyor..

    naylon motosiklet yağmurluğuna sahipsen kışında bir saate kadar motorla sürüş yapabilirsin,

    yağmurluk soğuğu da geçirmez ama bir saat sonra artık terlemeye başlıyorsun ve ısı transferi olmadığı için iç çamaşırların yine sırılsıklam oluyor,zaten bir saate İstanbul'da bile gideceğin yere motorla varırsın,

    bu yağmurlukların tek sıkıntısı 10-15 defa giydikten sonra esneme yapan apış arasından su sızdırmasıdır,
    her kış sezonu 2-3 adet alt yağmurluk benim işimi görür tanesi 20-25 lira..
    emo59 bunu beğendi.

  7. #7
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    İş yapar bu konu sote olayım şuraya.

  8. #8
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Kış motorcusu yaz motorcusu diye birşey sizce var mı gerçekten.Varsa bile küçük bir grup olabilir.

  9. #9

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Bizim burada bazen öyle bir kar yağar ki 4x4 araçların bile gidemediği olur. Yalan yok ben 4 mevsim binemiyorum motosiklete.

  10. #10
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    cross olmadıkça sağlam karda motor sürmek ciddi tehlikeli. Ben kışın yağmur olduğu sürece biniyorum melesa. Ama orjinal lastiğim suda bile aşırı kayıyorsa karda gçtüm yemez

  11. #11
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Havalar soğudukça motosiklet ekipmanlarımın altını veya üstünü kayak ekipmanları ile takviye ediyorum. Zeminde aşırı kar ve buz olmadığı sürecede genelde kullanıyorum.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  12. #12
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Biraz motosiklet tarzıyla da ilgili durum. İşe giderken takım elbise giyiyorum, o yüzden 650F hali hazırda sıkıntı yaratıyor, e iki adamla yağmur yağsa motorun tepesine kadar çamur çıkıyor. Mecburen scooter kullanıyorum. Derdim üşümekten ziyade kıyafetlerin temiz kalması genelde. Sayının düşmesi normal. Scooter olmasa ben de risk alıp kullanmazdım kışın.

  13. #13
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Yer Antalya.

    Biraz tezat olacak ama ben kışın değil yazın ara vermek zorunda kalıyorum motora.
    Bu yaz 2 hafta binemedim aşırı sıcaklardan dolayı.
    Arabamı kullandım.
    Kışın ara vermemi gerektirecek bir durum olmadı şimdiye kadar.
    yusufbaris ve adonis84 bunu beğendiler.

  14. #14

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Çok bir tecrübem yok motor üstünde, ama kış ve soğukla ilgili bayağı tecrübeliyim, lakin bu tecrübe 2000-3000m aralarında.

    Revit Shield aldım mont olarak, içinde kışlık astar da var. Kış-sonbahar-ilkbahar 3 mevsim olarak kabul edebiliriz, montun tüm fermuarlarını kapattığımda evde baya bi sıcakladım.
    İçine tshirt giyip devam ediyorum şu an. Çok soğuklarda güzel br ince termal tshirt, üstüne biraz daha kalın uzun kollu bir tshirt ile idare eder gibi görünüyor. Önü çift fermuarlı olduğu için yalıtımı da iyidir diye "tahmin ediyorum".
    BElki yanılıyorumdur illa windstopper falan gerekir, ama kış giyiminde temel kural katmanlar halinde giyinmektir. Bir de zaman zaman mola olur, varıldığında olur, hızlı bir şekilde montun önünü açıp havalandırmaları açıp vs bir şekilde sıcağı tahliye etmekte fayda var. Dağcılık yürüyüşlerinde ne kadar soğuk olursa olsun belli aralıklarla bu havalandırmalar yapılır.

  15. #15
    MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Ben de 4 mevsim motosiklet sürüyorum.
    Sağanak yağmur/dolu, fırtına altında, arabaların otobanda sağa çekip beklediği hava şartlarında dahi 100 km. şehirler arası yol gittiğim çok oldu. Buna uygun ekipmanınız olduktan sonra bir damla bile ıslanmıyorsunuz.

    Benim şu sıralar ayrıntılı olarak araştırmaya çalıştığım konu: Kışın değişken şartlarda uzun yolda, aşırı yavaşlamadan motor sürebilmek.
    Şöyle açıklayayım, bir yolda ard arda bazen kuru asfalt bazen ıslak asfalt, bazen gizli buzlanma, bazen sertleşip buzlaşmış kar, bazen sulu cıvık kar, bazen ise normal kar ile karşılaşabiliyoruz. Bunların hepsini ne yaparım da üsesinden gelirim bilmiyorum tam olarak.

    Sadece buz olsa, çivili kar zinciri tarzı birşey takar rahat devam ederim ama buzdan sonra karşıma asfalt çıkma ihtimali yüksek olduğu için, o zincir asfaltta sürüşe imkan tanımaz.
    Değişken şartlarda nasıl sürebiliriz? Benim şimdilik aklıma gelen şey; kopmayan çok sağlam bir ip/halat alıp ideal aralıklarla lastiğe zincir gibi takmak. Bu şekilde buzda tutuşu sağlayabilirim, asfaltta da rahatça ilerleyebilirim diye düşünüyorum.
    Yolun ilerisinde artık asfalt görünmeyecek kadar kar/buz olacak olursa, yedekte duran çivili/zincir bağlatılarımı lastiğe takıp güzelce devam ederim...

  16. #16
    ernaltnts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul 03
    Motosikleti
    Honda pcx
    Alt üst üşümeyi engellemeyi basardim da ellere care bulamadim:( sabah ayazinda o parmaklar his kaybini yasiyor. Kesin cozum gidona baglanan elcikler galiba ancak onlara da sicak bakmiyorum motor hakimiyetimi sinirlandirmasindan korkuyorum.Farkli bir cozum bulabilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

  17. #17
    taglis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Simson + Boxer + CB250R
    Karı severim ;)

  18. #18

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul atasehir
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı ernaltnts adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alt üst üşümeyi engellemeyi basardim da ellere care bulamadim:( sabah ayazinda o parmaklar his kaybini yasiyor. Kesin cozum gidona baglanan elcikler galiba ancak onlara da sicak bakmiyorum motor hakimiyetimi sinirlandirmasindan korkuyorum.Farkli bir cozum bulabilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
    Decatlion'dan kar eldiveni alın sıcacık tutar. Bigün sakarya'dan istanbula gelirken karda çok üşüdü ellerim kartepe taraflarında yanılmıyorsam yol üstünden 35 40 tl gibi bir rakama decatlion'dan kar eldiveni aldım istanbul'a kadar çok rahat ve keyifli geldim. Ama unutmamak lazım kar eldiveni ne kadar kazada korur ona göre limitleri zorlamamak lazım, dikkat etmek lazım.

  19. #19
    4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara / Çorum
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    yahu yapmayın memleketi adana antalya felan olanlar gelip 4 mevsim sürüyorum 4 mevsim motorcuyum demesin, burda sıkıntı yok sürülüyor felan yazın bari

  20. #20
    MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Adana'da yaşıyor da olsam kışın sadece yağmur yağıyor olması 4 mevsim kullandığım halde 4 mevsim kullanıyorum dememe engel değil. Kar olan yerlere de gidiyorum, ayrıca Çukurova bölgesinde de sıcaklıklar sıfırın altına düşüyor. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda şehirler arası 100 km. yol yaptığım da oldu.
    Eski motorumla her yeri geziyordum, konumuz kış olduğu için kış fotoğraflarım;
    (Bu motoru sattım, yeni motorumla bu kış ilk kışım olacak, inşallah güzel fotopraflar paylaşacağım... )








    Böyle yapmıştım ben, baya bir fark ediyor. (Not: bu arkadaşımın motoru, kendi motorumun ipli fotosunu bulamadım. :D )

    pea, blue4XL ve emo59 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler