Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bağdat Caddesi Shell Rezaleti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    Temmuzda kurban bayraminda, yanlis hatirlamiyorsam 6 temmuz carsambaydi (5 veya 7 temmuz da olabilir ama buyuk ihtimal carsambaydi), basima ilginc bir olay geldi.

    2013ten beri motor kullaniyorum. Ilk 6-7 ay opet'ten benzin aldim. Sonra shell'e gectim. Yani yaklasik 2.5 senedir shell'den benzin aliyorum.

    Bagdat caddesinden de arada bir alirdim ama hic sorun yasamazdim. Megerse orasi selamicesme subesiymis. Daha sonra yeni bir sube acildi ve bir sure sonra selamicesme subesi kapandi. Ama ben ne bileyim, kurban bayraminda yeni subeden benzin almisim. Farkinda degilim.

    Ogle saatleri sirasinda, arkadasla ciktik 5dk mesafedeki shell subesine gittik benzin almaya. Oraya gidene kadar ve o gune kadar hic sorun yok ve depo 4/3 dolu. Ama fullemeyi sevdigim icin yine dedim hadi bi ful yapalim uzun yola gidiyoruz rahat ederiz. 10-15tllik bir benzin aldim. Arkadasta fulledi.

    Sonra ciktik benzinciden gidiyoruz. Motorda bi gariplik var. Gaz veriyorum almiyor tekliyor bi sacmalamaya basladi. Sonra arkamdan gelen bir motorcu arkadas `usta beyaz duman atiyo motor` dedi. Kenara cektik baktik. Harbiden egsozdan beyaz duman geliyor. Gaz veriyorum motor tekliyor. Bi bok oldugu belli.
    Kapadim kontagi. 1-2 telefon ettik sorduk. Tekrar calistirdim, ayni. Dedik benzinden olabilir mi? Uzun yola cikiyoruz kirk yilda bir tatil bulduk, basimiza is geldi.
    Motoru iterek BPye goturduk. Durumu anlattik. Sagolsun bi pompaci abi yardimci oldu. Depodaki benzinin tamamini cektik bosalttik bidona. Diger pompacilar da toplandi bakti biraz. Bu 95 benzin degil dediler. Dizel bu, benzin alirken baktin mi pompaya falan dediler. Yok dizel cabuk mu ucarmis az mi kokarmis benzin oyle degilmis falan dedier. Fise baktik. Fis normal, 95 kursunsuz yaziyor. Adamin da yanlis koydugunu sanmiyorum acikcasi. Sonra o benzin kaldi orda. BPden yeni benzin aldim kontrol icin. Calistirdik bekliyoruz. Sorun yok. Ben inatla baya bekledim. Yine de sorun cikmadi. Duman falan gitti motor normale dondu.
    O bidonu orda birakip ciktik yola...

    Ben anca 1 hafta sonra gidebildim subeye isler yogundu zaman bulamadim. Aksam 21.00 falandi. Yetkili biriyle gorustum. Kayitlari kontrol ettik. Baktik benzin falan alinmamis ordan. Kayit yok. Adam dedi diger subedir orasi oraya bak bi de. Gecenlerde orda tanklar karismis. Bikac arabaya da yanlis benzin koymuslar ama sonra masraflari ustlenmisler, sana da oyle bisey oldu herhalde dedi. Ben de iki sube oldugunun farkinda olmadigim icin bilmiyordum hangi subeden aldigimi. Tamam dedim diger subeye gittim. Yetkili biriyle gorustum. Kayit cikti. Tanklarin karistigi saatle benim yakit aldigim saatin farkli oldugunu soyledi. Aradi sube mudurunu. Telefonda konustular. Neden 1 hafta sonra geldin. Benzini getir bakalim dedi. Dedim benzin gitti. Isim gucum vardi gelemedim. O zaman bisey yapamayiz dedi.
    Ben yalan soyluyorum o zaman dedim ordaki yetkiliye. Depodaki benzinden de oldum hadi 10-15tl zarar olsa neyse. 75tl benzin cope gitti dedim. Cok buyuk para degil belki ama koskoca shell bu. Musteri memnuniyeti diye bisey var. Tabii buyrun hallederiz demesini bekliyorum ama yok. Bisey yapamayiz dedi tekrar. Istersen daha erken saatte gel mudurle yuzyuze konus dedi. Tamam dedim. Orda olay oyle kaldi. Sonra gidemedim tabi isler baya yogun. Ama aklimda kaldi sinir oldum.

    En son bugun shell'in cagri merkezini aradim anlattim. Incelediler baktilar. Yok o gun farkli bir gunmus. Benim benzin aldigim gun farkliymis falan. Ellerinde ariza cikan araclarin listesi varmis, benim plaka orda yokmus. O listede eminim benim plakam yoktur cunku mudur de saatlerin uyusmadigini soyledi ama arada tek sorun yaratan etken sizden aldigim benzin dedim. BPde yeni benzin alinca makina duzeldi sorun gecti dedim. Bisey yapamayacaklarini soylediler. Konu kapandi. Ben de internetten ve tanidigim insanlara durumu anlatacagimi ve o subeden bir daha asla benzin almayacagimi soyledim.

    O gun hemen benzini geri goturmedigim icin biraz da bende hata var ama koskoca shell ayip etti. 75tl bana girdi. Gerisi yalan dolan.
    trancexp, Shrieker ve Akhunturk bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    dua edin de motorda bir hasara sebep olmamış...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  3. #3
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    topluca hareket edilip orayı protesto etmeli aslında..
    millet sorduğunda ne var burada, diye.. anlatmalı insanlara..

  4. #4
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Gecmis olsun.
    75 tl girmis yine sadece.
    Daha kotusu olabilirdi, motoru temizleme maksadiyla komple acilmak zorunda da kalabilirdin. Burda seni kurtaran deponun 3/4 unun dolu olmasi ve 1/4 unun dizel konulmasi.
    Eger bos depoya mazot doldurulmus olsaydi emin ol basind aha buyuk beladaydi.

    Hatan yanlis benzini hemen getirememen. Adamlara direkt kapi acilmis hemen niye getirmedin diye. Demislerde zaten. Ustune alinma ama, hani adamlar dusunedebilir belki 1 hafta sonra dizel doldurup getirdin nerden bilelime kadar giderdi olay.
    Istasyonda problem var.
    Sanmiyorum birsey karsilarlar ama sen yine de shell genel mudurluge falan mail at bilgileri olsun.

    Gecmis olsun tekrardan.

  5. #5

    Üyelik
    01 Ağustos 2016
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    2016 mondial 150 mash
    Aynı olay arabada benim başıma geldi. shell de dizel aracıma mazot alırken pompacının benzin koyduğunu farkettim uyardım ve pompacıya hiç zorluk çıkarmadım dalgınlığına gelmiştir olur böyle şeyler diyerek boşaltmalarını istedim.Petrol sahibi abi bişey olmaz benzin yanar içinde sıkıntı çıkarmaz deyip başından salmaya çalıştı, sorumluluk kabül ediyorsan tamam dedim ama ben biliyorum kabul etmeyeceğini neyse arabayı askıya alıp boşalttılar benzini, ne zaman benzin, mazot alsam pür dikkat ediyorum

  6. #6

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    selamiçeşme shell az gerideki opetin yerine taşındı.demek ki o ara bir karışıklık oldu.geçmiş olsun

  7. #7
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    shellden benzin aldığımda benim motorda da tekleme, stop etme falan oluyodu. opete döndüm rahattı, bi sorun yoktu. bp denedim sorun yok, petrol ofisi denedim sorun yok. shell'e bi daha uğramadım.

  8. #8
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    evet motora zarar verseydi isler fena karisirdi. neyseki ufak bi miktar aldim. ama cok farkli bir tavir beklerdim acikcasi. bir cok motorcunun shellden aldigini soyledim telefonda. boyle bir durumda ben olsam tabii efendim hemen ilgileniyoruz derim.

  9. #9
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Sonuç olarak çok ucuz atlatılmış. Bitik depoyla gidilseydi vay haline.
    Büyük küçük firma farketmez, 90 model kartala dizel koyan adamlar var.

    BP de bu işlerle uğraşırken keşke bir telefonla o şubeye ulaşıp durumu bildirseydiniz. Belkide sizden sonra 2 3 araç daha sıkıntı çekti, en azından onları engellemiş olurdunuz.

  10. #10
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    Okumadim bi hayirsever arkadas ozet gecerse cok iyi olur

  11. #11
    trattataa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Ilginc..Çünkü ağustosta Ataşehir shell den aldığım benzin sonrası benimde çekiş düştü.
    honda mutluhan servise götürdüm.eleman 2 tur attı. ben sorun göremedim deyince bırakmadım.
    Benzin bitince Türk petrolden doldurdum.problem kayboldu.
    şu an Balıkesir deyim ve son benzinide shellden aldım.sorun yok.

    Bence anlık bir hıyarlık söz konusu ..

    Kütahya Afyon Burdur dağlarını dolaştım.
    En ücra köşelerde dolaştım bu yaz. Saçma sapan markalardan benzin aldım.
    Böyle birşey yaşamadım.
    Shell ve istanbul..
    Akıl alır gibi değil

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Olur öyle şeyler giden 75 ₺ olsun. Kendi markası olan kendi akaryakıt istasyonunda kendi çalışanı tarafından dizel BMW X5'ine benzin koyulan adam tanıyorum. Şaka değil gerçek.

  13. #13

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Atasehir shell den solventli yakit alip subap eritmis adamim . Belgesizlikten hicbirsey yapamadim.

  14. #14

    Üyelik
    05 Mart 2016
    Şehir
    Aslen sındırgılıyım istanbuldayım
    Motosikleti
    Yamaha mt 700 tracer
    Uzunyol motorcusuyum.Sheell ve Bpden uzak durun.Öncelikli Opet bulamadınız mı Po ya bakın farkı bariz gazı açtığınızda anlarsınız.Sevgiler

  15. #15
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Sen motorunu bp de elletmeyip direk benzini aldığın yere dönmeliydin bozuk benzini iade edip hakkını o an aramalıydın yanlış yapmışın

  16. #16

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Benimde arabama dizel yerine benzin koymuşlardı..bir konuda bahsetmiştim kopyalıcaktım ama bulamadım
    Kafa yoğun öğle arasıydı,karnım aç daha yemek yememişim.
    Dedim mazot koyucaksınız kapakta yazıyor ve mazot tabancasının önünde durdum.mazot dediğime eminim çünkü azot der gibi hoşuma giden bir kelime. Neyse..
    Sonra doldurmaya başladı yakıt tabancasını geri çekti ben geri attı sandım,o sırada gözüm ekrana kaydı Allah Allah dedim mazot litre fiyatı bu kadar değildiki? Sonra bir sorunmu var dedim yok dedi.
    Yola çıktım bir süre sonra koku gelmeye başladı araçtan.
    Telefon ettim, evet eleman hata yapmış benzin atmış dediler,masrafları karşılıcaz.
    O an sordum söylemediğine mi yanarsın
    Salak konumuna koyduğunamı.
    Gittim dedim niye söylemedin hata yapmış olabilirsin sana sordum söyleseydin Yola çıkmazdım.
    Farketdiysen sen neden yola çıktın dedi bana.
    Hanfediliğimi bozarak istemeye istemeye,sen burda bostan korkuluğumusun....... dedim.
    Iş ahlakı sıfır.
    Aynı eleman bir buçuk sene evvel önce ki dört senelik benzinli arabamada defalarca dizel yakıt koymuş,O araçtan 4 bin tl lik masraf çıkmıştı.
    Ucuz atlatmışsınız diyemicem o motosiklet yürüdü ise ne kadar 4/3 dolu bir yakıtlada gitmiş olsanız tüm yakıt sisteminden dolaşmış olabilir.yakıt sisteminin hepsinin değişmesi gerekebilir.yıkama kurtarmayabiliyor. Ileride sorun çıkarsa şaşırma.
    Yakıt görevlileri için söylüyorum o an dalgın olabilir,yemek yememiş olabilir,üşümüş yada yorgun olabilir ama söylemesi gerekirdi.aynı hqtasını defalarca yapması ayrı bir olay.yapması gereken kapaktaki motorin yazısını okumak (%50'si)görevinin.mazot yakıt pompası ile yakıt doldurmak (kalan % 50 si) yani defalarca hata yapıcak ne olabilirki.kasten olduğundan şüphe etmedim değil.

  17. #17
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    simdi altimdaki motor buyuk. bisey olsa kotu girerdi bana. zararin neresinden donsek kar tabii evet. bakmamiz gereken aci bu sekilde belki ama bi de su kismi var. uzun yola cikiyorum benzin alayim dedim hava guzel tatliyiz tuzluyuz. 1 saat icinde 75tl cop. sonra kaldigin yerden devam et.

    neyse 3 ay gecmis zaten. ama shellden farkli bi donus beklerdim. bircok motorcu sizden aliyor dedim telefonda. isminiz var dedim. o isminizi silerim mi deseydim bilemedim.

  18. #18

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    Alıntı esetabu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    simdi altimdaki motor buyuk. bisey olsa kotu girerdi bana. zararin neresinden donsek kar tabii evet. bakmamiz gereken aci bu sekilde belki ama bi de su kismi var. uzun yola cikiyorum benzin alayim dedim hava guzel tatliyiz tuzluyuz. 1 saat icinde 75tl cop. sonra kaldigin yerden devam et.

    neyse 3 ay gecmis zaten. ama shellden farkli bi donus beklerdim. bircok motorcu sizden aliyor dedim telefonda. isminiz var dedim. o isminizi silerim mi deseydim bilemedim.
    eksi sozluge shell rezaleti diye baslik aç orda yaz bunları.nasil peşinde koşarlar
    esetabu bunu beğendi.

  19. #19
    blue4XL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Önce MCT250, şimdi Yamaha
    En aldığınız yakıtın pompa fişini yeni bir yakıt alana kadar saklayınız. Eğer kredi kartı ile ödeme yapmışsanız kart ekstreniz de sizin o istasyondan yakıt aldığınızın ispatıdır. Farklı yakıt yada son koyulan yakıt nedeniyle yakıt sisteminde yada motorunuzda meydana gelebilecek hasarı ödetme şansınız olur.
    Konuyu açan arkadaşımızın 75 lira ile kurtulduğunu düşünüyorum. Daha kötüsü de olabilirdi.

  20. #20
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Dostum sana kötü piyango vurmuş


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)