Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Aileyi motora ikna ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul - Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kuba RX9
    son 1-2 haftalık araştırmadan sonra motor almaya kendimi hazırladım, geriye aileyi ikna etmek kaldı.

    dün ufaktan babama açtım konuyu motor ehliyeti alıcam diye, fakat güldü geçti çok tehlikeli olmaz, çok kaza gördüm dedi.

    riskleri biliyorum, ama amacım 10-15 km lik mesafelerde kullanmak. zaten caddede olmayacağım için hız yapmayacağım, ekipmanda alınca, çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

    aileninde gönlünü ferah tutarak bu işi nasıl halledebilirim?

    not : 22 yaşındayım, ufakta sayılmam yani, yinede hala izin olmadan olmuyor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    efeeryurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 660
    Merhaba,
    30 yaşındayım ve geçtiğimiz sene motosiklet almak istediğimi aileme söyledim.
    Henüz ehliyetim yoktu ama kursa yazılmıştım ve başlangıç olarak Xmax 400 ABS düşünüyordum.. Motoru buldum, sahibi ile anlaştım ve ertesi gün noterde buluşmak üzere ayrıldık..
    Notere gitmeden 1 saat önce babam aradı, sahibinden.com sitesinden satıcıyı bulmuş, aramış ve adamı satmaktan vazgeçirmiş..

    Baktım böyle olmuyor, 2015 Ekim'de ehliyetimi aldım (haber vermeden) ve 2016 Mayıs ayında Tenere 660 ABS motorumu satın aldım..
    Hıı nasıl satın aldım, akşam üstü aileme "şehir dışına çıkacağım motosiklet almaya" dedim.. Önce çok takmadılar..
    Ama akşam 9'da otobüsle Kırklareli'ye gidip, sabah 9'da motosikleti satın alıp Ankara'ya geri döndüm..

    Sonuç olarak, ilk teşebbüs babamın duvarına takıldı ancak ikinci teşebbüsümde başarıyla gerçekleştirdim..

    Aileni ikna etme konusuna gelirsek, 22 yaşına kadar yaptıkların ve bunların aile üzerindeki etkisi çok önemli.. Yani arabayı hızlı ve dikkatsiz kullanıyorsan, alkollü ve temkinsiz kullanıyorsan ailen motosiklet almana karşı çıkacaktır.
    Ama bunların tam tersi, temkinli ve dikkatli bir sürücüysen, e biraz da alacağın motosikleti ailene güzel tanıtırsan biraz olsun ikna edebilirsin diye düşünüyorum..

    Son olarak, ekipman en önemlisi.. Ben motosikleti hatta ehliyeti almadan önce ekipmanlarımı satın almıştım.. E bu da büyük bir artı hem kendin hem ailen açısından..
    whaki ve major24 bunu beğendiler.

  3. #3
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Ben de bundan 20 küsür sene önce senin gibi diyordum ama ben o zamanlar 12-13 yaşlarındaydım..
    -Anne caddeye çıkmayacağım söz veriyorum
    -Baba vallahi şöyle sürücem böyle yapıcam
    -bla bla bla.

    Hepsi yalan.. Bak aradan 20 küsür yıl geçti,
    mahalle sokakları cadde oldu
    caddeler e5, e5'ler otoban,otobanlar şehirler arası yollar,
    sonra diğer ülkelere kadar gitti..
    Durmak da bilmiyor,şimdi hedefte Güney Afrika var, yani farklı bir kıta, anlıyor musun ;)

    Demem o ki, hepsi koca koca kuyruklu yalanlar... 10-15 km yol sürmek, hız yapmamak bla bla bla.. Şimdi bunu 2016 yılında yaşayan bir baba ne kadar yer O yüzden Stratejini iyi belirle derim ben!..
    aonal, Ranay, agris ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Bizimkilerde güldü geçti aldık ehliyeti motoru vs sonra dikkatli kullan demeye başladılar yani zamanla kabullenirler

  5. #5
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Ben de 2005 yılında askerden geldim motor hevesi sardı narin bedenimi. Babam bildim bileli motor tepesinde olan bi herif . Konuyu babama anlattım. Eğer bileğini beyninle kullanacaksan al çok arkadaşımı kaybettim ona göre dedi . Aradan birkaç ay geçti aldı götürdü beni motor bakiyoruz ben tabi yüksek cc bakıyorum tuttu bana mondial 150 cc bi scooter gosterdi. Baba dedim bu ne kızdı bana bununla başlanır motora dedi öyle başladım gitti . Son 3 yıldır motorum yok ama ilkbahar da niyetliyim tekrar almaya hakkında hayırlısı olsun kardeşim .

  6. #6

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul-maltepe
    Motosikleti
    Tracer 900
    Alacağın motosikleti övmek olabilir,ben 35 yaşında başladım,buna rağmen eşime scooter alacağımı çok fazla hız yapmadığını söyledim,ayrıca ilerde racing yani hız motoru almayacağıma da söz verdim mesela,ilaveten motosiklet ve motosiklet kullanmanın bazı kural tanımaz motor sürücülerinden dolayı adının kötüye çıktığını,forumda tanıştığın bazı abilerin 12-13 yaşında motora başlayıp 20 yıldır halen motor kullanıp uluslar hatta kıtalar arası yollara çıktıklarını anlatabilirsin..Aslında korkan korkmayan herkesin merakı var bence motora, babamı bindirdim mesela bir kere o zaman 59-60 yaşındaydı ve hiç olumsuz bir yorumu olmadı hatta dizlerinin ağrıdığını memlekete gittiğinde küçük bir tane alıp sağa sola giderken kullanmaktan bahsetti..Bence ehliyetini al,ekipmanlarını da al,sonra motor kiralayarak biraz tecrübe edin sonra babanı bindirip akıllı uslu kullanarak motora ısındırmayı deneyebilirsin..kimseyi kırmadan üzmeden çözebilirsin inşallah..

  7. #7
    Deniz09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2016
    Şehir
    ısparta
    Motosikleti
    CBR 125R
    merhaba dostum. Konu başlığı dikkatimi çekti güzel bir konuyu ele almışsın. Ben 1 yılı geçkindir motor kullanıyorum. İzin isteme konusunu aileme açmadım bile. Bundan tam 2 sene önce ne yazık ki babamın kollarında bir çocuk hayata gözlerini yumdu. Kasksız sıfır ekipman yan yoldan çıkan arabaya yüksek hızda çarpmış babam koşmuş ama ne fayda. Annemin de mesleğinden ötürü ne yazık ki bu mümkün değil. Göz doktoru olduğu için genelde kaza yapanların ameliyatlık bir durumları olursa onlar ilgileniyor. Benim de ara ara sürdüğümü arkadaşlarımla bir yerlere gittiğimi bilir. O gün ameliyat olmuşsa evde anlatır. Şöyle şöyle geldiler şu haldeydiler. Yani ben hiç aileye böyle bir konuyu açmayı düşünmedim bile. Ekipmansız asla sürmem. Bazı şeylerinde bilincindeyim. Bu sevdadan da vazgeçmem. Eğer izin verip destekleyeceklerine dair en ufak bir ışık görürsen sonuna kadar git.

  8. #8
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    para sendeyse gider alır gelirsin; yoksa avucunu yalarsın.

  9. #9

    Üyelik
    15 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul - Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kuba RX9
    cevaplar için sağolun

    7-8 sene önce babamında motor hevesi vardı, ufak bi scooter almak istemişti ona da babannem izin vermemişti :D bizim aile biraz pimpiriklidir. babamında merakı olduğunu düşünüyorum o yüzden.

    bizimkiler dün hacdan geldi, o yüzden alışsın diye dün ufaktan çıtlattım mevzuyu, 15 ekimde direksiyon sınavı varmış, son başvurusu 1 ekim olduğu için önümüzdeki 8 gün içersinde aileyi ikna edip hemen bi kursa kaydolarak 15 ekimdeki direksiyon sınavına yetişmek istiyorum, o yüzden acele etmem biraz, kasım ayındaki sınavı beklemek ölüm gibi gelir artık, bir an önce o seleye oturmak istiyorum

    motor bakmaya başlarken elektrikli motora baktım, ardından kesmedi cublara baktım, o da kesmedi commuter baktım, en sonunda bi arkadaşla görüşerek 2. el cbr 125 e karar kıldım :D internetten falan vlog izledikçe heyecan basıyor :D bu işin ucunuda bırakmak istemiyorum, sonuçta bi insan hayatında herşeyi istemez körü körüne, son 1-2 haftadır motor manyağı oldum çıktım.

    araç konusundada normalde güvenli kullanırım, hatta arkadaş çevremde en düzgün kullanan benim, şekil şükülle işim olmaz, ama aileme görede hızlı kullanıyormuşum, o da abim benden daha yavaş kullandığı için sanırım :D

    motor konusunda güvenlerini kazandktan sonra ikna edebilirim inşallah

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

    şöyle bi sıkıntı var para yok ^^

    bu sene mezun oldum, yazın falan staj yaptım, hatta stajım cuma bitiyor, ondan sonra iş hayatına gireceğim inş.

    hesapladığım kadarıyla 6.5 motor + 1 ehliyet + 1 ekipman ve ıvır zıvır dersek 8.5 bin yapıyor, bide sigorta falan 9 a kadar yolu var. babamda bu para vardır diye düşünüyorum. 5-6 ay çalışıp alacağıma, babama aldırayım, ayda biner tl geri ödeme yapayım diye düşünüyorum.

    iş bana kalırsa yaza anca alırım motoru

  10. #10
    bankimuun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 250R Repsol

    Faydali bir arkadaşımız.

  11. #11
    Ayıcık37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CB125E PULSAR 200NS
    İlk motorumu aldığım da kimsenin haberi yoktu. Eve gidince anne ben motor aldım dedim şaka yaptığımı düşündü noter belgesini görünce inandı ve direk babamı aradı. Babam telefonda beni istedi ve kırıcam senin kemiklerini dedi (babamda motor kullanıyor). Babamın bana kızmasının sebebi annemin babama kızması yüzünden oldu çünkü motor sevdamın babamın kullandığı motorla başladığını düşündü oysaki her gün rüyalarımda izliyordum motor kullanmamı. Buda benim motora başlama hikayemdir. NOT: motorumu 19 yaşında aldım ve ehliyetimde vardı.

  12. #12
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Ben ehliyeti araba ehliyetiyle beraber aldım motosikleti birkaç sene sonra aldım, önce anneme dedim ben motosiklet alacağım ekipman vs. giyeceğim. Tamam dedi, babam da tamam demişti. Sonra karar değiştirdiler, iplemedim aldım onlar da kabullendi. Yapacak bir şey yok, huyum bozuk bir şeyi yapacağım dedim mi öyle ya da böyle yaparım. Şimdi ben babama izin vermiyorum motosiklet almasına, çok ısrar etti elektrikli pisiklet aldık onunla gidip geliyor işe

  13. #13
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Kardeşim su an isyerindeyim burada bi abimiz var oda motor sevdalısı yaşça benden baya büyük ona sordum bu soruyu cevabı şu
    '' bol bol motor hakkında video izleyip,motor hakkında ne kitap bulursa okusun,kaski olmayan motorculari sert dille elestirsin hatta abartip uykusunda sayikliyor gibi yapsın özellikle hızlı motorların ne kadar tehlikeli olduğunu soylesin kendinin bu güçte motora binmeye cesaret edemeyeceğini soylesin ailesi bu çocuğun belli sınırları var dusuncesine girer dedi birde aile bireylerine internetten bu mont nasıl korumalara bak şu kask böyle falan desin dedi bilinçli olduğunu anlasinlar dedi hadi kolay gelsin .

  14. #14

    Üyelik
    15 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul - Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kuba RX9
    cevap için sağolun

    babamı evde göremiyorum genelde, kendisi şehir dışında çalışıyor, haftasonları evde oluyor sadece. bi önceki mesajımda da 8 gün sürem var demiştim direksiyon sınavına yetişebilmek için.

    ilk iş valide hanımı ikna etmekte sanırım, onu ikna edersem 2 li baskıyla babamıda ikna etmeye çalışacağım :D

    zaten benimde korkum var, yani kaza geçirmek istemem bende, heleki acemiyken. bu yüzden kask, mont, dizlik, eldiven falan orta seviyelerde almayı düşünüyorum. artık konusunu sürekli açarak bu fikri onlara da alıştırmak gerekiyor, ekimdeki sınava ikna edemezsem b planı olan kasımdaki sınava kalacak artık

  15. #15
    rx3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2016
    Dostum ben antalyaliyim o yüzden benim motor almam aileyi ikna etmem hiç sorun olmadı zaten küçük yaşlarda kullanmaya basladim.Bizim memlekette her evde 2 motor olur en az bir motor olur malum sıcak memleket sana tavsiyem motoru olan arkadaşlarından bir gün rica et iste, babanı da arkaya bindir yavaş yavaş sur görsün adam içi biraz isınır .Şunu soyleyim ama 10 15 km sürecem otobanda hız yapmicam falan deme bunlar kendinin de inandığı yalanlar olmasın yaparsın çünkü ilerde .
    agris bunu beğendi.

  16. #16
    serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Bundan 5 sene önce bende senin gibiydim o zamanlar arabamda vardı. Babama demiştim baba ben motor alacağım diye ne gerek var araban yeni. (3 aylık sıfır olarak aldığım bir arabam vardı o zamanlar) Sonra başladım yok park derdi, trafik, kasko, yakışı öyledir böyledir 1-2 hafta kafalarının etini yemiştim. Sonrasında ise al şu motoru Allah cezanı vermesin dedi :D Bu arada babam eski motorcu. Dediği tek şey gidip sağda solda geberme oldu Sonrasında ne mi oldu aldım motoru 3. hafta kaza yaptım fren hidrolik hortumum patladı yolda giderken. Allahtan bir sıkıntım olmadı dirseğim çizildi azıcık, ama onlarda anladı bu çocuk hız yapmıyor bir şey yapmıyor daha iyi motor baktık falan öyle gitti bu süreç En son aldığım Forzayı ise babam ile gidip bayiden aldık. Birkaç kez düşüp durumu kendi kendine topladığını kendi ayakların üzerinde durduğunu görürler ise seni salacaklar eminim.

  17. #17

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Dostum burada para konusu önemli. Parayı baban verecekse ikna süreci daha farklı bir boyut alıyor.
    Bir de motosiklete alışkın olmak mesele. (illaki sürmek anlamında değil). Bir şekilde motosikletlerle etkileşimde olan aileler burada çok zorluk çıkarmazlar. Ben ilk 8-9 yaşlarında başladım. O zamanlar Mobylette, Peugeot 103, gibi motorlar vardı. Küçük bir ilçedeydik. Evet küçük bir çocuğun motora binmesi doğru değil lakin o dönem öyle bir bilinç yoktu ve bu makinalar bizim orada temel bir ulaşım aracıydı. Ben de o yaştan beri neredeyse her gün bindim bu makinaya ve ailem de beni "motora binen biri" olarak kabullendiler.
    Sayın rx3'e katılıyorum. Bir şekilde ödünç alarak falan ailenin seni motor üstünde görmeye alışmasını sağlamalısın.

  18. #18

    Üyelik
    05 Mart 2016
    Şehir
    Aslen sındırgılıyım istanbuldayım
    Motosikleti
    Yamaha mt 700 tracer
    Arkadaşlar 15 makina eskittim.Tabiki ben de eskidim.Nacizane tavsiyem,uzun yada kısa yol farketmez YETER Kİİİİ. YOLU OKUYUN ...MAKİNENİZİ TANIYIN .....BELAYI HİSSEDİN KOKLAYIN....DUYULARINIZA HIZ KAZANDIRIN....SAKİN AMA TETİKTE OLUN.GERİSİ TEFERRUAT.Not:kafanızda kalacağına uydurabildiğiniz bir yolda son hızı görün ve sonra gaz kesin.Daha daha sonra gerek yok diyip zaten ben kendimi biliyorum.Biliyorum.Biliyorum ....KURALLARI SİZ BELİRLEYİN
    GezeGeze bunu beğendi.

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Aile o kadar güzel ve önemli bir şeyki her konuda fikirleri değerli kabul edilmeli.

    Ben motosiklet kullanmaya başladıktan 2 sene sonra ailemin bu durumdan haberi oldu.

    Haber versem izin vermezlerdi elbette ama haber vermeme amacım aslın da bu değil.

    Benim düşünceme göre Anneme ve Babama ben motosiklet kullanabilirmiyim diye sormak...

    Motosiklet kullanırken aldığım risklerin aynısı onlarada aldırmak gibi.

    Örneğin ben sordum ve ailem bana EVET dedi:

    Motosiklet kullanırken başımıza gelebilecek şeyleri yazmama gerek olduğunu sanmıyorum

    " Örnek isteyen arkadaşlar Kaza Raporları kısmından Ahmet kardeşimizin yazsını okuyabilirler "

    Misal diyorum kaza yaptım ve sakat kaldım: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için hep bu durumun acısını yaşayacak.

    Misal diyorum kaza yaptım ve öldüm: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için kahrolacak.

    Şimdi aile her şartta zaten çocukları için üzülür kısmında hem fikiriz!

    Lakin emin olun böyle bir durum da İZİN VERMİŞ bir aile ile İZİN VERMEMİŞ bir ailenin, hem bireysel olarak kendi için de, hem aile olarak birbirleri arasında yaşayacakları sendrom çok farklı olacaktır.

    Ben bu kadar zor bir hayatta onlara daha fazla zorluk yaratmanın, beni en çok sevenlere fazladan acı vermenin doğru olmadığına ve asla adil olmadığına inanmaktayım. Bence bu davranış çok ama çok büyük bir bencillik!

    Bu yüzden hayati riski olan şeyleri yapmak istiyorsak, bireysel olarak karar almamız gerektiğini düşünmekteyim.

    Ve

    Yine bu yüzden motosikleti arabayı, tekneyi uçağı ne kullanıyorsak... Adam gibi mantıklı her şeyi düşünerek kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

    Not: Benim şahsi hayata bakış açım ve kişisel fikrimdir.
    Potenza bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Motosiklet sürmesini yeni öğrenecekseniz, ilk motosikletiniz 2. el olmasın. Bütçenizin yettiği sıfır (0) yeni bir motosiklet alınız; marka model, size kalmış.

    Rodajıydı falan derken, o size alışırken, siz de ona alışırsınız, öğrenir gidersiniz...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)