Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Son Dönemde SS görünümlü 250cc'lerdeki Kaza Oranlarındaki Artış Sebepleri Nelerdir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    kameraların verdiği "izlenme" hissi insanı kamerasızken yapılmayacak rikslere yönlendirir.
    haydi fotoğraf çekmeyi hatıra kabilinden kabul edebilirim de insanlar yaptıkları yolu neden çekiyorlar anlayamadım
    mevzu feyzmuka koymalık video ise kimsenin bizim yol videomuzla ilgilendiğini zannetmiyorum.
    250'lik rayziklere ilişkin şöyle de bir durum var ki;
    bu motorları kullananlar genelde hem acemi hem sürat motoru heveslisi.
    hal böyle olunca da riksler büyüyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------

    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu 250cc bir SS'i SS gibi kullanmaya çalışmak cümlesini biri bana lütfen açıklasın. 250cc olunca SS olmuyor sanırım ?
    SS (super sport) tanımlanmış bir yarış motosikleti kategorisidir.
    250 cc'ler yarış motorudur ama SS değildir.
    hiçbiri bir "XT" değildir, ayrı konu.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    01 Eylül 2016
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    CBR 125 R
    u.kalkavan çok güzel açıklamış bence, yüksek güçteki motor bloklarına kalitesiz donanım takıyolar. özellikle honda ve yamaha insan hayatına hiç değer vermeyen iki firma . yamahanın r25i çok tuttu çok beğenildi vs diye şimdi honda çift silindirli 250rr çıkarıyor, ama kalıbımı basarım ki irc lastikler ve abssiz bir motorsiklet gelicek. e 125r dan ne farkı kalıyo motoru dışında, hiç bir farkı kalmıyo.
    halbuki 200 km'sa hıza çıkabilen makineler bunlar, güvenlik önlemleri alınmalı, lastikleri kaliteli olmalı. 1000 lira daha pahalıya sat, güzel bir lastikle sat. çünkü vatandaş bilmiyo, bilse de almıyo üşeniyo, önce bu lastikleri bi eriteyim diyo vs..

  3. #23

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Bu motorlara,kaza yapmaya daha yakın kullanıcı kitlesinin sahip olması.Genel olarak genç,bilincsiz,tecrübesiz olunan dönemin motorları sonuçta.Birazda gaza gelince sonuçlar malûm.

  4. #24
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Kimse trafikteki motosiklet miktarlarından bahsetmemiş.Aslında çok daha basit bir sebebi var.Son dönemde markalarda 250 cc patlması var,insanlar da benzin,vergi,alım gücü gibi sebeplerden dolayı 250 cc ye yöneliyor.Trafikte 5 tane 600 cc dolaşıyorsa buna karşılık 50 tane 250 cc dolaşıyor belki.Miktarları çok olunca kazaları da fazla oluyor.

  5. #25
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok değerli Ufuk bey

    Amacım sizi üzmek değildi kusura bakmayın! Bu arada Abuzer ismini çok severim İnsaflı ve saygılı davrandığınız için teşekkür ederim!

    Konuya dönecek olursak. Benim demek istediğim bakın mesela ilk sayfada bir konu açılmış

    ''http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/170219-birazda-apacilik-yapalim.html''

    Ve konu sahibi üye Osman beyinde kendi tabiri ile ''ben eskiden gayet sakin kullanan bir adamdım ne olduysa MT07 aldıktan sonra oldu. İçimdeki apaçiyi ortaya çıkardı ve MT kullanıcılarının büyük kısmında da bunu sezdim. uygunsuz bir davranış sergiliyoruz evet ama napalım makina böle yaptı bizi :( '' demiş. Şimdi Scirocco için dediğim şey mt07 içinde geçerli gibi gözükmüyor mu sizce ? Belki ya kardeşim adam bu motor bizi apaçi yaptı demiş diyebilirsiniz! Ya da kaza yapınca polis amca kazayı ben yapmadım motor yaptı da diyebilirsiniz. Ancak bence durum böyle değil.

    Ben bu kazaların sebeplerini sizinde değindiğiniz noktalara ek olarak biraz da kullanıcı profiline bağlıyorum.

    Saygılarımla Ahmed Volkan
    Daha değerli Ahmed beyciğim;

    Öncelikle beliirtmek isterim ki " kullanıcı profiline " düşüncenize katılıyorum lakin katılmadığım nokta kazaların temel sebebi olmayışı... Tecrübeli bir sürücü TEHLİKELİ bir durum karşısında motosikletin donanımlarına aldırış etmeden kendini koruya bilecektir lakin dediğim gibi tecrübeli bir kullanıcı... Yani 250cc de SS'e başlamak için motosiklet almış bir kullanıcı değil bu durumda bu kullanıcıya lazım olan şey acil bir durum da motosikletin donanım desteğidir bu sebeple başlangıç modellerinde donanımın çok önemli olduğana inanmakla beraber sadece bunu belirtme amacı ile fikrimi dile getirdim. Kimileri buna katılabilir, kimileri için de bu saçmalıktan ibarettir... Bana göre motosiklet kullanmak " Altında ki motosiklet her şeyi yapabilecekken, sen neyi yapabilirsin bunu bilmekten ibaret " buna mukabil " Motosiklet deli gidiyor dayanamadım, kendimi tutamıyorum " gibi nedenler gerekçeler sözüm meclisten dışarı o daha Motosiklet Sürücüsü Olmamıştır.

    Değerli yorumlarınız ve anlayışınız için teşekkür ederim, saygılar bizden...

  6. #26
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse trafikteki motosiklet miktarlarından bahsetmemiş.Aslında çok daha basit bir sebebi var.Son dönemde markalarda 250 cc patlması var,insanlar da benzin,vergi,alım gücü gibi sebeplerden dolayı 250 cc ye yöneliyor.Trafikte 5 tane 600 cc dolaşıyorsa buna karşılık 50 tane 250 cc dolaşıyor belki.Miktarları çok olunca kazaları da fazla oluyor.
    bu çok kolay oldu, hem tartışacak bir tarafı da yok
    cıks, sevmedim bu çözümlemeyi

  7. #27
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Arkadaşlar burada farklı fikir ayrılıklarına şahit olduğuma şaşırdım açıkçası ben U.KALKAVAN'ın yorumlarına katılıyorum çünkü haksız görebileceğim bir yanı yok.Lastik önemli değil mi burada karşıt görüş belirtecek bir kişi varsa çıksın desin burada lastik önemli değil diye.Tecrubesizlik kesinlikle bir etken!!! bir konu vardı başlangıç motoru adlı orada bir arkadaşımızın yorumu benim çok hoşuma gitti aynen aktarıyorum :"Bence forumda bir çok arkadaş, bir çok 250-300 cc yi başlangıç motoru olarak öneriyor.
    Ben hepsini önermiyorum arkadaş!
    Günümüzde ki bu 250 cc lerin çoğu 120 km yi rahat rahat geçiyor.
    R25 başlangıç motoru olamaz. Burada şekli itibariyle herkese çatır çatır öneriliyor. Bilende övüyor, bilmeyende. Bir video vardı. R25 neden başlangıç motoru olmaz diye. Onu izleyiveein. Burada aynılarını uzun uzun yazmayayım.
    İnazuma ilk başlangıç motoru olmaz. Ağırdır. Daha önce bir kaç defa scooter sürmüş adam, inazumayı alsın, binsin yürütür. Sokağın sonunda dönerken, çat diye yere yatırır.
    Ktm Duke 250 başlangıç motoru olmaz. Tek silindirin verdiği, hart hurt ayarsız ve agresif gaz, az bi ıslak zeminde adamın başına iş açar.
    Ktm RC de olmaz. Keza o da aynı.
    Yamaha xmax 250 olmaz. Ağırdır. Tekerlek çağı küçük mesela. Memleketin yolunda ufak bi çukura düşse sürücü, düz çıkmaz o çukurdan. Çıkışta illaki yatırır bi tarafa.
    Hyosung gt250r olmaz. Gazı iyi açınca uzar oda. Frenlerinde cbs yok ABS yok. Acemi sürücü, yaslanır depoya, şekil olsun diye iyice öne kaykılır, trafiği okumaz girer bi tarafa.
    Bu motorlar, öyle çokta basit değiller arkadaşlar. Bir defa, bu alacağınız ilk motorlar kesinlikle düşecek. Bak, tekrsr ediyorum, kesinlikle. Ya sehpayı açmayı düşünüp yatıracaksın, ya kaldırıma yaklaşırken yanını çizdireceksin, egzozu değdireceksin. Sonra başlıcaksın forumda grenaj tamiri yapan usta aramalarına. Ya da servise çuvalla para vermelere. Kaldı ki, bunlae en küçük örnekler. Şehiriçinde az daha az daha derken, ktm ile 150 basacaksın.
    Ve tüm bunları, öğrendiğini ZANNETTİĞİN zaman yapacaksın. Mesela 2000 km sonra. Ama aslında öğrenemediğini, çok km sonra anlayacaksın.

    Tabi yukarıda hepsini yazmadım araçların. Beyler, ilk defa motosiklet sürecek adam diyoruz peşine de, "cbr 150 de kalıyo, r 25 al dostum" diye öneri veriyoruz.

    Olmaz hocam olmaz. Başlangıç motoru, 120 km yi geçmeyecek. Geçmesin bi zahmet. Adam kendine hakim olamayıp gazı hart diye açsa da gidemesin. Mümkünse grenajsız olsun. Çünkü, kesinlikle düşecek. Parana yazık. Hem rezil olmak ta var.

    Aldın diyelim r25 i. Henüz 1000 km yol yapmışsın. Gittin kafeye oturdun. Kaldırıma dayadım ön tekerleği, cayır cayır yaktın arka lastiği. Çıkamadın bir türlü. Ya da diyelim bir şekildi çıktın. Gittin, kaskı masaya koydun. Sohbet muhabbet. Havan tavan yapmış. Dışarı da da hafif çise başladı. Kalktın, vedalaştın, geldin motorun yanına. Kaskı taktın. O hafif çiseyle birlikte, o kalebodur dan kafenin önü olmuş sabun gibi. Bindin. Sehpayı kapattın çalıştırdın. Artık, geri itmek için kapağın ayağınla mı düşersin, vıcort diye birden yanına gelen arka lastiğinle mi düşersin bilemem. Gururun acır.

    O sebepten, gitmeyen motor alın bence. Hafif olsun. Düşürmezsin. Hem bütün bütçenş motora yatırmadığın için, 300 tl verip babalar gibi en kral lastiği alırsın.

    Yağmurda sürersin, çamurda sürersin. Hafif ormana girersin. Bazen anayola girersin, bazen şehir içinde giderken ayağa kalkarsın. Yavaş yavaş öğrenirken, hemde ne tarz motor sevdiğini keşfedersin. Dersin ki, yok ben endurocuyum. Ya da, bu rüzgar beni mahvediyor, bi Cruiser alıp, cam takıp fıtığı fıtığı gitmeliyim. Ben yavaş bi adammışım, ondan zevk alıyormuşum dersin.
    Yani kısaca hem kendini, hem motosiklet kullanmayı öğrenirsin.
    Yaptın mı 9-10 bin km. Hadi yine az söyledim. Kendini tanırsın zaten. Dersin ki artık filan motoru alabilirim. Alırsın sonra babalar gibi, hem tarzını bildiğin için seve seve kullanırsın. Hem nasıl kullandığını bildiğin için nerede ne yapacağını bilirsin. Tertemiz, yavru gibi binersin.

    Sonra, sahibinden de görmeye alışık Olduğumuz, 1000 km de, 3000 km de sıfır motorlar görmeyiz. İşte onlar hep bu sebepten oluyor. "Oturuş pozisyonunun yarattığı ve getirdiği gaz.Altındaki makinanın görünüşü,oturuş pozisyonu,sesinin verdiği gazla özgüven birleşiminin verdiği deli cesaretiyle aksiyona girişmek.Bu motorları kullanan tayfanın daha çok genç kanı kaynayan tayfa olması.vs vs diye gider.

  8. #28
    cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    1. Honda NSS 300 FORZA / 2. Suzuki GW250 INAZUMA
    Bugün bu eğitimsiz gençlerin (ya da babalarının) alım gücü ve güncel ehliyet yasası limitleri gereği bu tip motorlarla caddelerdeler.
    Alıyorlar kaza yapıyorlar.

    Piyasada bu tip motorlar olmasa maxi scooterlara çeşitli modifiyeler yapar limitlerini zorlarlardı.

    Piyasada bu tip motorlar olmasa idi
    Sabreder, para biriktirirlerdi

    Karşımıza yeni başlıyorum ne alıyım dediklerinde R25 ya da Cbr250 deme alternatifimiz olmayacaktı..

    İyi lastiklerle, sağlam şaselerle iyi dengelenmiş, ABS fren sistemleri ile donatılmış 400-600 cc ""SS" motorlar ile piyasada olacaklardı.

    Kazalar daha mı az olurdu sizce?

    Sorunuzun cevabı benim fikrime göre şudur;

    Okyanusta iki yük gemisi birbirine bodoslama çalışabiliyor günümüzde..
    Ve bunlar Türk Bayraklı Türk gemi adamları tarafından sevk ve idare edilen gemiler!!!
    İşte bu neden oluyorsa işte o sebepten..

  9. #29
    serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Bak şimdi ne yapacağım demek ile başlıyor her şey

  10. #30
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Karıya kıza hava yapma çabası... Kızların egzoz sesine geleceği zannedilişi...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  11. #31
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Bazı arkadaşların görüşlerine katılmıyorum malesef. Tamam; Lastik önemli, Abs önemli, motosikletin aksamının kaliteli olması önemli... Fakat bunların konumuzla alakası yok! Lastiğin IRC diye kaza yapmazsın, IRC lastikten Rosso performansı beklediğin için kaza yaparsın. Veya Abs olsaydı bu kazayı yapmazdım demek değil de, daha dikkatli ve yavaş gittiğim için, yolu iyi okuduğum için bu kazayı yapmadım demek gerekir.

    Aşağıda, youtube'dan rastgele aldığım birkaç 250 segmenti video'su paylaşayım. Bu gençler motosikletlerinin veya donanımlarının kötü olduğu için değil; kendi hatalarından, tecrübesiz ve/veya eğitimsiz olduklarından, fazla cesur olduklarından, hırs/gösteriş yaptıklarından vs. gibi sebeplerle malına veya canına kastediyorlar. Başka birşey değil...









    "CaRPe DieM"

  12. #32
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    O motorlar 100 cc de olsa alan kaza
    Yapar memlekette motosiklet dediginde kaç basıyor ilk soru oluyorsa sonuc dogal yani

  13. #33

    Üyelik
    25 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul-Tekirdağ
    Son dönemlerde 250 cc nin güçlenmesi ve başlangıç olarak lanse edilmesi. mesela r25 yeni başlayan için haddinden güçlü ve lastik kalitesi kotu olduğundan yolda kaşınıp artistlik yapınca oranlar artıyor.

  14. #34
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşların görüşlerine katılmıyorum malesef. Tamam; Lastik önemli, Abs önemli, motosikletin aksamının kaliteli olması önemli... Fakat bunların konumuzla alakası yok! Lastiğin IRC diye kaza yapmazsın, IRC lastikten Rosso performansı beklediğin için kaza yaparsın. Veya Abs olsaydı bu kazayı yapmazdım demek değil de, daha dikkatli ve yavaş gittiğim için, yolu iyi okuduğum için bu kazayı yapmadım demek gerekir.

    Aşağıda, youtube'dan rastgele aldığım birkaç 250 segmenti video'su paylaşayım. Bu gençler motosikletlerinin veya donanımlarının kötü olduğu için değil; kendi hatalarından, tecrübesiz ve/veya eğitimsiz olduklarından, fazla cesur olduklarından, hırs/gösteriş yaptıklarından vs. gibi sebeplerle malına veya canına kastediyorlar. Başka birşey değil...

    https://www.youtube.com/watch?v=CcpAfw2homk

    https://www.youtube.com/watch?v=EXbz0OJDNW0

    https://www.youtube.com/watch?v=WcerOiZrzXU

    https://www.youtube.com/watch?v=HbB_prPiqgo

    https://www.youtube.com/watch?v=husnoE9rKmY
    Hepsini gectim en alttaki video daki r 25 ci harbi ..... mişşş
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  15. #35
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Bu motosikletler dünyanın bir çok ülkesinde aynı donanımlarla satıldı.
    Niye onlar kaza yapmıyorda biz yapıyoruz?

    R25'in piyasaya girdiği geçtiğimiz yıl 250cc satışları artmış.
    Ne kadar artmış?
    Hemen hemen satılan R25 kadar.
    Yani bunun anlamı şudur. Piyasaya yeni motosiklet kullanıcıları katılmış.
    Bunların bir kısmı muhtemelen ilk defa bir motosiklet kullanırken, büyük bir kısmı da hayatında ilk defa bir spor motosiklete sahip oldular.
    Emin olun büyük çoğunluğunun son motosikleti olacak bunlar.

    Aynı şeyi 80'li yıllarda MZ ile yaşadık.
    Türkiye motosiklet aleminde ilk ciddi sıçrama MZ'in piyasaya girmesi ile yaşandı.
    Motosiklet hem tip hem de serilik açısından öyle ilgi çekti ki kısa süre içerisinde yollar MZ ile doldu.
    Hani tabiri caizse MZ'i olmayana kız vermezler gibi enteresan bir durum oluştu.
    Fakat!
    Alanların bir çoğunu bir daha motosiklet aleminin içerisinde görmedik.
    Bir kısmı kaza yapıp alemden koparken bir kısmı motordan hevesini alıp bıraktı.

    MZ bu şekildeki sıçramalara tek örnek değildir.
    Yine 80'li yılların sonuna doğru bir sıçrama da scooter dünyasında Honda ile yaşandı.
    Daha önce Vespa'dan başka scooter görmemiş ülkemiz Honda'nın Kinetix modelini çok tuttu.
    Özellikle esnaf bu aletin faydasını çabuk keşfetti.
    Fakat scooterda ki bu sıçrama olumlu dönüş yaptı.
    Kısa süre içerisinde bir çok marka scooter üretmeye başladı.
    Gayet pratik ve faydalı bu alet yıllardır kullanım alanı genişleyerek ve satışılarını arttırarak varlığını sürdürüyor.

    Sözün özü yine bir moda akımıyla karşı karşıyayız.
    Bu akım motosiklet dünyasına yeni üyeler kazandıracak.
    Fakat bu modaya kapılanların büyük kısmı ama kaza yaparak ama motosikletin kendisine uygun olmadığını anlayarak uzaklaşacaklar.

    Eh yapılan yanlışların yıkılacağı bir sorumlu bulunacak elbet.
    Kimi ehliyet sistemi diyecek, kimi frenler, bazısı süspansiyon derken, kimi lastikler.
    Böyle sürer gider bu hikaye.
    tmsn ve zaferce bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  16. #36
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    olan kazaların cc ye , motor sınıfına ,yaşa , ehliyet süresine , ölüm oranına göre herhangi bir istatistik olmadığına göre neye göre artmış forumda açılan konulara göremi o yüzden ne kadar konuşsak boş bence
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  17. #37
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse trafikteki motosiklet miktarlarından bahsetmemiş.Aslında çok daha basit bir sebebi var.Son dönemde markalarda 250 cc patlması var,insanlar da benzin,vergi,alım gücü gibi sebeplerden dolayı 250 cc ye yöneliyor.Trafikte 5 tane 600 cc dolaşıyorsa buna karşılık 50 tane 250 cc dolaşıyor belki.Miktarları çok olunca kazaları da fazla oluyor.
    Bu kadar net.
    Başlıkta bir yargı var ama bunun kanıtı yok.
    100tane 600cc den 20 tanesi kaza yapınca
    1.000tane 250den 100 tanesi kaza yapınca

    600cc motor kullananlar daha fazla kaza yapıyor demektir.

    Bu durumda siz 250cclerin daha fazla kaza yaptığını hangi veriden çıkardınız?

    Haberlerde fazla olması arkadaşın da dediği gibi çok doğal.

  18. #38
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    600 cc üzerinde kazalar ölümlü oluyor....

  19. #39

    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    Bu motorları hız tutkusu olan genç arkadaşlarımız ilk motor olarak alıyorlar.

  20. #40
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse trafikteki motosiklet miktarlarından bahsetmemiş.Aslında çok daha basit bir sebebi var.Son dönemde markalarda 250 cc patlması var,insanlar da benzin,vergi,alım gücü gibi sebeplerden dolayı 250 cc ye yöneliyor.Trafikte 5 tane 600 cc dolaşıyorsa buna karşılık 50 tane 250 cc dolaşıyor belki.Miktarları çok olunca kazaları da fazla oluyor.
    e tamam ben bahsetim işte :D


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)