Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sıcak Hava ve Motor Yolculuğu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2016
    Bütün yıl içinde dört gözle beklediğimiz en keyifli zamanlar yaz ayları, malum. alıp başımızı gitmek, şehrin yorucu kimliğinden, içimizi soğuran telaşından kaçmak hepimizin en büyük heveslerinden. Uzun soluklu tatil yapamıyorsak bile çantayı kapıp hafta sonu kaçışları, ilaç gibi geliyor. Haftanın geri kalan günlerine tahammülümüz oluyor

    4 mevsimi de yaşadığımız güzel ülkemizde, yolculuğumuz sırasında her şeyi göz önüne alarak planlama yapmalıyız. Giyeceğimiz kıyafetlerden, kullanacağımız ekipmanlara, çantamıza koyacağımız tuluma varana kadar her şeyi düşünmeli ve dikkatle seçmeliyiz.

    "Kış aylarında sürmek daha kolaydır” der bazı motorcular. Aslında haksız da sayılmazlar, ısıtmalı eldivenler, tam koruma mont ve pantolonlar, soğuğu ve sesi almayan kasklar derken sıcacık bir seyahat konforu yaşayabilirsiniz.

    Kavurucu yaz aylarında ise durum bambaşka tedbirleri beraberinde getiriyor. Soğuğa karşı alınan tedbirler, sıcağa karşı alınamadığı için daha yıpratıcı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Su kaybı gibi durumlarla karşılaşan vücut, sürüş sırasında oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Halsizlik, uyku hali, yoldan kopma, çevresel görüşün daralması gibi pek çok konu dikkat dağınıklığına yol alabileceği için hayati boyutlarda önem arz ediyor.

    Peki, aşırı sıcaklarda bu liste neleri içeriyor, neleri içermiyor?
    Sıcaklarda vücudumuz, dış ortamla vücut ısımızı eşitlemek için su yani ter salar. Ama bu ter ile birlikte mineral ve tuz da kaybederiz. Yani vücudun elektrolit dengesi sarsılır. Sadece su içmek de yeterli değil, kaybedilen tuz ve mineralleri geri almak için, yol boyunca her markette bulabileceğiniz "izotonik sporcu içeceği” gibi ürünlerden içmeniz susuzlukla savaşmak için büyük yardım sağlayacaktır. Ancak bu ürünlerin "enerji içeceği” olmamasına dikkat edin.

    Maden sodası, konsantre olmayan meyve suları gibi takviyelerle de desteklenen vücudu korumak da yaz aylarında daha da bir zor. Ama her mevsim çok önemli.

    Kask içine, ipek ince bir balaklava ile birlikte güneş vizörlü tam koruma bir kask olmazsa olmazlardan. Terlemeye karşı bir de yedek balaklava olursa, siz bu işi biliyorsunuz demektir

    Mont, tam fileli olmalı. Yoksa yol çekilmez. Kevlar bir pantolon ile birlikte kalça ve diz korumalarınız ile oldukça önemli. Dirsekler ve ayak bileklerini de korumaya aldık mı, tamamdır!

    Sık sık atlet ve t-shirt değiştirmek de çok önemli, %100 pamuklu yedeklerinizi yanınızdan ayırmayın.

    Keyifli ve serin sürüşler.
    mombohunter ve atik216 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Antalya dan kontağı açıyorum teker dönmeye başlıyor inlice OPET yakıt molası..
    İn cin top oynar zaten oralarda en fazla 3 dk sürer yakıt ikmali..
    Teker tekrar döner oradan konya merkez..
    Total 320 km

    Aman duralım mola verelim su, çay vs hiç işim olmaz. Mola verecek olanlarda takılmam zaten..
    Motor üzerinde terleme sorunumda yok. Neden ? Naked motor gözünü seveyim rüzgar bütün bedeninde dolaşıyor zaten.. Kaskın içinde bile..
    Ekipman:
    Bot, dizlik, mont, eldiven, kask, kamera, belki balaklava..

    Karnımı doyurur kolamı içerim aklım başıma gelince 2-3 arkadaşı ararım bir yerde takılırız felan akşama doğru tekrar çıkarım yola Ömer duruk yakıt ikmali.. ve Antalya..

    1 ay içerisinde en az 1 max 2 kere bu döngü olur gider bende..

    Abidik gubudik sırt çantası avadanlık vs.. Ağırlık yapacak hiç bir şey almam. Bozuk paraları bile boşaltırım cebimden.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  3. #3
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    2 Gün önce Öğle vakti Dalaman- Fethiye- Kayaköy- Ölüdeniz- Dalaman turu yaptım. Coğrafya dağlık olduğu için 3 saat ve 200km kadar yol tuttu. Sadece Kayaköy'de buz gibi bir diyet kola içtim söylemesi ayıp. Yazlık mont full koruma. Tatlısu motorcusu değiliz netekim.

  4. #4
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    4 mevsim ixs evans mont aldım.Yazın file mont gibi serinletmese de arkada 2 kocaman önde omuz kısmında 2 10 cm lik havalandırma fermuarlarını açıyoorum,giderken sıkıntı yok.ama ışıkalrda durunca tutuşuyorum sanki.Ama sabah ayazında file montla arkadaş donuyor ben ise sıcacık gidiyorum.

  5. #5
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben yazın kasktan başka bi koruma kullanmıyorum malesef Şehiriçinde hiç istisnası yok ama şehirdışında serin bölgelere gidersem belki korumalarımı takabilirim.

  6. #6
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    ben düşündüm de, kışın daha çok motosiklet kullanıyorum. yazın o kadar sıcak oluyor ki, anca saat 17'den sonra yol yapıyorum yada sabah çok erken gün ağarırken.
    motosiklette en güzel mevsim eylül-ekim-kasım gibi oluyor. nisan'da güzeldir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler