Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Neydi bu rüzgar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Haziran 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    bajaj dıscovery 125st
    Bugün akşam 21.30 civari eve dönerken çevre yolunda viraji dönerken yattığım yere dogru ani bi rüzgar vurdu motosikleti kaldirmak diklestirmek cok zor oldu dusmekten şansa kurtuluverdim ve yolun kalan 10 km hep böyle rüzgarliydi. Rüzgarlı havalarda nasıl sürülmesi gerekir? Viraj aninda gelen ruzgarlara yapilmasi gerekenler? Motosikletin bi saga sola gitmesi ( çok olmasa da ) rüzgarlı havalar da benim beceriksizligim mi ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Mayıs 2014
    Bende çevre yolundaydım o saatte istocun ordan istinye devlet hastanesine dogru gidiyordum beni gaziosmanpaşanın oralarda viyadükde aynısı bana oldu hızımı kestim sonra

  3. #3

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Yazın, yazdan kışa geçişte rüzgarlı havalarda daha sakin, olduğumuzdan daha dikkatli olmamız gerekli. Unutmayın hava rüzgarlıysa asfalt soğuk olabilir, çiğ ve ıslaklık olabilir sıcak asfalttan çıkıp soğuk asfalta girdiğimizde farkında olmadan hata yapabiliriz

  4. #4

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Sana öyle geliyor. Alışırsın zamanla.

  5. #5
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Geçen ben de çok pis yan rüzgar yedim viyadükte. Yarım şerit beni öteledi. Allahtan yan tarafım boştu.
    Benim bu konuda izlediğim bir kaç video vardı. Genel olarak yan rüzgarda, rüzgarın yönüne ters şekilde hafifçe motoru yatırmak rüzgarın etkisini baya kırıyormuş. Vitesli motorlarda depoyu iyice sıkmak gerekiyor, gidon serbest ama kontrollü olacak. Öne doğru biraz eğilmek de rüzgarın etkisini azaltır. Bir de hız düşürmekten ziyade hızı korumak gerekiyormuş, hatta biraz artırmak. Çünkü yüksek hızlarda rüzgardan daha az etkileniliyormuş.
    Ben bunları hiç denemedim ama rüzgar beni de korkutuyor. Bu havalarda böyleyse kışın açık ama rüzgarlı havalarda nasıl motora bineceğim diye endişeleniyorum.

  6. #6
    trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    ist/b.çekmece
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    hatırlıyorum 2 sene önce altın elbiseli adam partisine giderken viyadükte bir rüzgar yemiştim yarım şerit atmıştı. cbr125r vardı ufak motor daha çok etkileniyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)