Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafik sigortasına yüzde 20 indirim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...




    Yüzde 140'ı aşkın zam gören trafik sigortası primlerinde Ağustos ayında indirim başlıyor. İndirimler bazı otomobillerde yüzde 20'yi bulacak. Yani ortalama 660 TL olan sigorta primi 100 TL inerek 560 TL'ye gerileyecek.

    Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre, son 1 yılda astronomik bir artışla yüzde 140’ı geçen zam gören trafik sigortası primlerinde yasal düzenlemelerin ardından sigorta şirketleri ağustos ayından başlayarak indirime gidiyor. Yasal düzenlemeler ile maliyetleri aşağı gelen sigorta şirketlerinin zorunlu trafik primlerinde indirime gitmesi Hazine tarafından isteniyordu. Bunun için hafta başında trafik sigortasında en fazla satış yapan 10 sigorta şirketinin genel müdürünün Ankara’ya çağrılıp sigorta primleri ile ilgili indirim talep edildiği öğrenildi. Bu istek sonucunda bir çok sigorta şirketi de prim indirimi kararı aldı.

    Şimdiye kadar fiyat indirimi yapan ve sektörü bekleyen şirketlerin yeni bir indirimi değerlendirdiği, henüz fiyatı düşürmeyenlerin ise yüzde 10 ile 20 arasında prim indirimine gideceği belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklamayı Anadolu Sigorta yaptı. Şirket sigortalı kişi özellikleri, araç nitelikleri ve hasar geçmişine göre değişen oranlarla fiyat iskontosuna gidileceğini belirterek ortalama indirimin yüzde 15 olacağını açıkladı. Anadolu Sigorta’da indirimin ağırlıklı yüzde 10 ile 20 arasında olacağı ifade edildi. Böylece sektör genelinde ortalama 660 lira olan sigorta primi 100 lira inerek 560 lira olacak olacak.

    Anadolu Sigorta’dan konu ile yapılan açıklamlada da “Anadolu Sigorta, trafik sigortasında primlerin artmasına neden olan konularda getirilen yasal düzenlemeler sonucu yaşanan iyileşmeyi, sigortalıları ile paylaşıyor. Yapılan mevzuat değişiklikleri ve Hazine Müsteşarlığı’nın aldığı önlemler, Ağustos ayından itibaren, trafikte Anadolu Sigortalılara indirim olarak yansıyacak” denildi.

    HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KATKI SAĞLADI

    Trafik sigortasında alınan tedbirlerin olumlu etkilerinin, ilerleyen dönemlerde de süreceği inancında olduğunu söyleyen Musa Ülken, Hazine Müsteşarlığı’nın süreç boyunca sürdürdüğü yapıcı tavır ve ısrarlı gayretler sayesinde bugün, Anadolu Sigorta olarak, trafik branşında önlerini daha net görüp hesaplarını daha iyi yapabildiklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

    FİYAT DÜŞÜRMENİN ZAMANI GELDİ


    Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, bugün bulunduğumuz noktada trafik branşında primleri aşağıya doğru çekmenin zamanının artık geldiğini söyledi. Sigortalıların menfaatlerini korumayı temel görevleri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Musa Ülken sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Trafik sigortasında, özellikle “Torba Yasa” ile yapılan mevzuat değişikliklerinin, maliyetleri olumlu yönde etkileyeceğini öngörüyoruz. Yapılan yasal düzenlemelerin, sektörün yoğun tazminat yükünü hafifletmesini ve şirketimizin de bu branştaki maliyetlerini düşürmesini bekliyoruz.”

    SİGORTALIMIZ İLE PAYLAŞACAĞIZ

    Ülken, “Son dönemde trafik branşında yaşanacağını umduğumuz iyileşmeleri de sigortalımızla peşinen paylaşmaya başlayacağız. Ağustos ayıyla beraber sigortalılarımız bu farkı net olarak görecektir” dedi.


    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Nisan 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i, Bajaj Pulsal 150NS
    Halkı düdüklediler, artık "FİYAT DÜŞÜRMENİN ZAMANI GELDİ".

  3. #3
    atik216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Rks Blackster
    geçmişe dönük sigorta primleri talep edilebiliyor mu? ben daha 2 hafta önce yaptırdım 1100 liraya :/ %20 benim için büyük rakam

  4. #4
    Diver07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2016
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Mondial 100 MG
    Peki neye göre indirim hangi miktara göre indirim? %500 bindirim sonra %20 indirim. Dükkanların camlarına indirim diye dev punto yazıp piyasa fiyatının iki katına mal satan fayişkar esnaf bozmalarından farkı yok hiçbirinin.

  5. #5

    Üyelik
    07 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul - Düzce
    Motosikleti
    Kuba Ravan
    Alıntı atik216 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmişe dönük sigorta primleri talep edilebiliyor mu? ben daha 2 hafta önce yaptırdım 1100 liraya :/ %20 benim için büyük rakam
    biraz daha bekle indirim kesinlesince motoru bir akrabanin uzerine gecirip tekrar sigorta yaptirmayi dene derim ben. motorun satisini verdiginde sigorta priminin kalan kismini geri aliyorsun. ama bu indirim noter masrafindan daha fazla olmali ki zarar etmeyesin
    atik216 bunu beğendi.

  6. #6
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motosiklet bu sene gariban aracı olmaktan çıktı. İki motoruma 930 lira sigorta parası ödedim bir yılda motosikletlerle harcadığım benzin onun yarısı kadar bile değil. Sigortalara verdiğim paranın kendini amorti edip motosikleti ekonomik bir araç haline getirmesi için bir yılda 20 bin km civarı yol yapmam lazım. O da hususi biniciler için mümkün değil. Bu arada yüzde 300 zam yapıp yüzde 20 indirim teklif etmek baya komikmiş.

  7. #7
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Ne kadar kizsak da sigorta firmarini hakli buldugum bir konu var. Zamaninda yozlasan sektor yuzunden millet araclarini kendileri parcaliyordu ki sigortadan paralarini alsinlar. Ne ornekler duyduk. Bmw sini parca parca satan mi dersin, arka tamponunda gocuk oldugu icin trafikte kasten fren yapip arkadan birisi vursun diyen mi dersin vb. Epey ornek var bu konuda. Ha cok mu tabi cok, ama bizim milletimiz kasindi. Yillarca haram para yediler, e haliyle adettendir kurunun yaninda yasin da yanmasi.
    suatatak bunu beğendi.

  8. #8
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    maddeyi değişip hasarı 2 liraya kadar olanı karşılarız desinler iş bitsin. baktın rakamı geçti gerekirse anahtarını bırakır bizi ilgilendirmez. kurunun yanında yaş niye yansın

  9. #9
    gky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2011
    valla bende dün yaptırdım geçen sene 290 a yaptırmıştım.dedim bu sene 700 800 aşağısı çıkmaz dün anadolu sigortaya 430 tl ye yaptırdım bayram ettim

  10. #10
    carter17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2016
    Şehir
    Çankaya/ANKARA
    Ben geçenlerde presto 125cc scooterıma en ucuz anadolu sigortadan 442tl teklif almıştım, axa 489, allianz 619 , ergo 1619tl fiyat çıkarmıştı. Fakat 2 gün önce Koalaydan aradılar ve anadolu sigortanın 332tl teklif çıkardığını söylediler, tabi hemen kabul ettim ve poliçe kestirdim. Fakat poliçe iletişim adresimde Çine/AYDIN yazıyordu(Motorun plakası 09 ikametgahım 06). İndirimden olduğunu sanmıyorum fakat bu konuyu görünce keşke direk atlamasaydım dedim. . Umarım fiyatlar dahada fazla düşer, sigortacılar maalesef motorları sevmiyor.

    Not: Babamın üstüne motor yaş : 58 Yer : Ankara daha önce aracı yok.

  11. #11

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Ne % 140 zammı 3 sene önce 160 tl ye yaptırdım şimdi 1300 tl en düşük yüzde kac zam oluyo bu durumda hesaplayamıyorum bile


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)