Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bakım sonrası motorun değişen karakteristiği

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Aralık 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 200 ABS
    Merhabalar arkadaşlar,

    Suzuki Bugman 200 kullanıcısıyım, Geçen hafta sonu motorumun 4000 KM bakımını yaptırdım. 4000 Bakımında varyatör ve baskı balata da söküldü.

    Buraya kadar her şey normal, ancak motor bakımdan çıkıp, kullanmaya başladıktan sonra motorun daha zor hareket ettiğini hissediyorum, bakımdan öncesine göre daha fazla devir çeviriyor buna karşılık hızım çok yavaş artıyor bakımdan önceye nazaran.

    Burgman 200'lerde eco mode diye bir gösterge ışığı var gösterge tablosunda, gazı tatlı kullandığınız zaman ideal yakıt için yanar. Bakımdan önce, kalkış yaptıktan sonra atıyorum gaz kolunu çeyrek çevirdim motor 6 bin devire çıktı, sonrasında varyatör kendini hızlıca ayarlar devir aniden 4.500'e düşerdi ben aynı şekilde gaz verirken. Şimdi ise 6 bine çıkıyor devir ancak en fazla 5.500 e düşüyor ve hızlanma yavaş oluyor.

    Buna ne neden oluyor olabilir? Yanlış bir montaj mı yoksa bagaları yağlayıp koymalarından mı? Normalde bagaların kuru bırakılması gerektiğini okumuştum eğer yanlış hatırlamıyor isem.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Bajaj Avenger 150 Street
    Tam emin değilim ama devir var hızlanma yoksa baskı balata montajında sıkıntı vardır. Mesela debriyaj balatasi bitmeye yakın arabalar böyle tepkiler veriyor.

  3. #3
    iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Bende çinli motora kendim takmıştım balatayı ,bi balatayı ters takmışım ayni dediğin gibi bagiriyo zor kalkiyo filan 15 km sonra hic gitmemeye basladi iyice silmiş ,yenisini takarken fark ettim 😆


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)