Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aileden Gizli Ehliyet Almak ve Daha Fazlası..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Öncelikle merhaba arkadaşlar. hep hayalini kurardım bi motosikletim olsun diye ama çok üstüne düşmezdim ya da ne olduğunu bile tam bilmezdim sadece alıcam askerden gelince derdim. Taaki bir gün uzun süredir görüşmediğim arkadaşımla görüşmek üzere haberleşmem ve arkadaşımın, kapının önüne Cbr 250 ile gelmesi her şeyi değiştirdi. Dedim ki ben de istiyorum! Ama malum aile sorunsalı var... Gel zaman git zaman 1-2 ay geçti elimde biraz para vardı ve bu parayla kask almaya karar verdim amaç arada sırada arkadaşın motosikletinde artçı olarak gezmekti ve kaskı aldıkta ama sorun şuydu o gün babam öğrendi bu olayı ve evin içerisinde çok kötü bir durum oldu şiddete kadar gitti ama kararlıydım, ilk kez karşılık veriyordum "Alıcam sen istesende istemesen de, 2 yıl sonra da olsa 5 yıl sonra da olsa o motoru alıcam" diyordum. Ve o gün kapandı. Ama aklımda hala motosiklet vardı tıpkı şimdi olduğu gibi. Aylık 800 tl ye tabiri caiz ise amele gibi günde 12-14 saat çalıştığım bir iş vardı ordan aldığım paralardan gizlice kenara atmaya başladım, yemiyordum içmiyordum para biriktiriyordum şimdi de öyle sayılır.

    Biriktirdiğim paralar ile bir kursa yazılmaya karar verdim ailemin haberi tabiiki yoktu ama her şey o kadar ters gitti ki. Kurs hiç ilgilenmedi bile motosikletin neredeyse üzerine oturmuşluğum yoktu.. Arkadaşların motorları falan derken 1-2 saat bi küçük alanda turlama tecrübem oldu ve sadece orada öğrendiğim şeylerle direksiyon sınavına girdim. Bu da şans ya o gün soğuktan zor nefes alıyoruz ve kar yağıyor frene dokunmaya gelmiyor. Ama kararlıydım ve sınava girdim hatasız bi şekilde sınavımı bitirdim ve belgemi aldım ama bir türlü ehliyete dönüştürme fırsatım olmadı. Geçtiğimiz hafta itibariyle bütün para işlemlerini hallettim ve yarın(27.06.2016) emniyette randevum var. Umarım sorunsuz bi şekilde ehliyetimi çıkarttıracağım. Fakat hala ailemin haberi olmamakla birlikte içimde bir korku da yok değil. Üstüne üstlük motosiklet almam için çalışmam gerek ve de kendime uygun bir iş bulamadım bir türlü. Hiç bir tecrübem olmamasına rağmen Dominos pizza ile görüştüm ve başlamayı düşünüyorum. Aslında çevremdeki herkes yapma, başlama diyolar ama mecburum. Yarın hem ehliyetimi alacağım hem de görüşme için dominos'a gideceğim. Açıkçası sizden gelecek cevapları da merak etmekteyim ve yarın akşam olayları konuya editleyeceğim. Görüşmek üzere.. Herkese hayırlı geceler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Ben her zaman insanın kendi istediğini yapmasından yanayım. Ben de geçenlerde 6. Motorumu aldım, her zamanki gibi evde iki gün hırsızlık yapmıșım, adam öldürmüşüm gibi bir kaos havası. Tabii iki gün sürüyor. Kararlı olduğunu bir şekilde belli ettiysen ekstra bir şey yapmana gerek yok. Evet tepki alacaksın ama hayallerinden önemli değil. Ailen de zamanla durumu anlayacaktır. Hayırlı olsun ehliyetiniz, motorunuzu da kısa zamanda alırsınız umarım.

  3. #3

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Değerli yorumunuz için teşekkürler. Ben de sizin gibi dusunuyorum. Herkesin bir hayatı vardır ve bu hayatı istediği gibi yaşamalıdır. Umarım sorunsuz şekilde bu durumları atlatacağız ve umarım en kısa sürede bir motosiklet alacağım

  4. #4

    Üyelik
    30 Mayıs 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha BWS100 / Honda CBR250R
    Güzel kardeşim, aynı süreçten 3 ay önce ben de geçtim.

    Yaşım 27, 10 senedir otomobilsporları sporcusuyum, ama ailem sanki ilk kez "tehlikeli" birşey yapacakmışım gibi tepki gösterirdi hep motosiklet mevzusuna. Ben de emrivaki yaptım, aldım yaptırdım, getirdim kapımın önüne koydum.

    Yapman, daha doğrusu dikkat etmen gereken husus, her zaman bilinçli, dikkatli olarak motosikletin selesine oturmak, tüm koruma önlemlerini almak, ve gerisini inanıyorsan eğer Allah'a bırakmak...

  5. #5

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Dusuncelerime tercüman olmuşsunuz. Ayni şekilde ben de öyle dusunuyorum. Zaten tüm koruma ekipmanları öncelikli. Onun haricinde kaldırımda normal yürürken de ölebiliriz bura da kadere iman etmek gerek sanırım. Ben tedbirimi alacağım umarım yaptığım şey benim için hayırlı olur

  6. #6
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Hayırlı olsun. Şuan ben de aynı aşamadayım. Ailem asla olmaz asla diyor ama dinlemeye niyetim hiç yok. Çünkü şu hayatta ailemden gizli hiçbir iş yapmadım her şey bilgileri dahilinde oldu. Ama artık orda burda saçma sapan insanlarla zaman geçirmektense boş zamanlarımda alıp motorumu kısa yolculuklara gitmek, çadırı alıp bir yerde tek başıma sessiz sakin kamp yapmak, değişik altiviteler yapmak istiyorum. Zamanımı sosyal medyada, parklarda cafelerde harcamaktansa dağda ormanda ve en güzeli yolda geçirmeyi istiyorum.

    Ben de kararımı verip nisan ayında ehliyete yazıldım 29.05.2016 da ehliyet sınavına girip okuduğum yerden evime geldim. Sınavı da geçmişim çok şükür. İnşallah yaz dönüşü de kalan borcumu kapatıp ehliyetimi çıkartacağım. Okulda da derslerden sonra çalışabilme imkanım var bu yüzden oraya da başvurup inşallah seneye bu zamanlarda 2006 model bir ybr ile başlamak istiyorum ama önce ekipman tabi. Bu yüzden biraz dişimizi sıkmamız gerekecek.
    Tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.

  7. #7
    wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2016
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    36 yaşında bir abin olarak ailenden gizli yapma derim. Bu hareket onlara emri vaki gibi gelecek ve daha da kızdıracaktır. Uygun bir zaman ve ortamda çok da detaya girmeden düşüncelerini söyle.
    Ben işi gücü olan, kimseye eyvallahı olmayan birisi olarak etrafımda ki 3-5 motorcu arkadaşım hariç herkesten nasihat dinliyorum. Çoğu bana deli gözüyle bakıyor. Ailem tepkili.
    Onların taraftan bakınca haklılar. Trafiğin durumu malum. Seni düşündükleri için karşı çıkıyorlar.
    Tepkilere hazırlıklı olarak mutlaka ailene söyle. Gizli iş yapma derim naçizane.

  8. #8

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    Aslinda motosikletin gerek aile gerek diger kisiler tarafindan sevilmemesinin tam olarak belli bir izahi yok galiba.


    mesela ben motosikleti aldigimda is arkadasim sevdigim bir abim motoru ilk gordugunde bir cocukluk yapmisin der gibi davrandi.yakistimi sana gibilerinden. bana motor sevmedigini soyledi ben de neden dedim bisey demedi sevmiyorum iste dedi abi tamam da nedir durum neden sevmiyosun dedim iste sevmiyorum falan dedi agizindan zorla su kelimeleri aldim.araba kullanirken zirt diye cikiyolar ya ondan falan dedi kem kum.aslinda neden sevmedigini o da bilmiyor yabanci duruma baya.

    Aslinda motosiklet ulasim araci olarak zihinlerde yer etmemis. ulasim araci olarak otomobil,kamyon,traktor tamam ama motosiklet sonlarda yer aliyor.


    iste motosiklet coluk cocuk isi bunami para verdin der gibi bakislar.ailede de ayni durum motosiklet serseri isi sacma bisey.ama para biriktirip araba alicam dendigi zaman hemen aferinler falan.

    Valla durumlar senin icin zor ama madem merak saldin bu ise ekipman olsun egitim olsun ailene motorun serseri isi oldugu izlenimini verme ciddiye al binerken inerken kullanirken.ancak boyle.yumusarlar bence.

  9. #9
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    ne olursa olsun ailene haber ver derim
    dominos işi gerçekten tehlikelidir işe girersen kesinlikle pizzayı 30 dk da yetiştiricem diye acele etme bırak kaçan pizza olsun

  10. #10
    oopss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul-Bayrampaşa
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Bende 2-3 yıllık motor tecrübemden sonra ailemin katakullisine gelip model yükeltme hayaliyle motorumu satmıştım, sonrası malum yenisini aldırmadılar. Evde aracım olduğu için mecburen otomobil kullanmaya başladım, daha sonrasında işim gereği sürekli otomobil kullanmak durumunda kaldım ama motosikletin verdiği tadı hiçbir zaman alamadım. Geçen hafta ben tekrar motor alıcam dedim annem kıyameti kopardı :D Model bakıyorum ama daha karar veremedim :D motoru nereye koysam acaba diye düşünmeden edemiyorum, montum hala gardolapta tekrar giyileceği günü bekliyor :(

  11. #11

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Hepinize önerileriniz için çok çok teşekkür ederim. aileye açıklama konusunda cidden çok uğraştım motor geçerken gosteriyorum pc nin telefonun duvar kağıdında motosiklet var falan zihinlerinde yer etmeye çalışıyorum. Ama söylemememin nedeni şu; beni anlamak için ugrasmiyolar sadece olumsuz olarak, kötü yönünü dusunuyolar. Biliyorum bana zarar gelmemesi için bunu istiyorlar ama benim de kendime ait bi hayatım, kendi isteklerim var. Hayatta birilerine bağlı olmak ya da başkalarının düşünceleriyle hareket etmek istemiyorum. Şuanda önümde çok zorluk var. Bunların hepsini aşmak, bi şeyler yapabildiğimi kendime ve cevremdekilerle göstermek istiyorum. İllaki yakın zamanda ogrecekler ehliyeti hatta yarın emniyetten geldikten sonra anneme söylemeyi dusunuyorum ama şuan başka sıkıntılar da olduğu için babama açıklamam oldukça zor. Umarım bunların hepsinin üstesinden gelebilirim. Zaten buraya bu konuyu açmamın nedeni de sizlerden destek almaktı. Sizlere teşekkür ederim

  12. #12

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    mondial mt 125
    Alıntı musa143 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba arkadaşlar. hep hayalini kurardım bi motosikletim olsun diye ama çok üstüne düşmezdim ya da ne olduğunu bile tam bilmezdim sadece alıcam askerden gelince derdim. Taaki bir gün uzun süredir görüşmediğim arkadaşımla görüşmek üzere haberleşmem ve arkadaşımın, kapının önüne Cbr 250 ile gelmesi her şeyi değiştirdi. Dedim ki ben de istiyorum! Ama malum aile sorunsalı var... Gel zaman git zaman 1-2 ay geçti elimde biraz para vardı ve bu parayla kask almaya karar verdim amaç arada sırada arkadaşın motosikletinde artçı olarak gezmekti ve kaskı aldıkta ama sorun şuydu o gün babam öğrendi bu olayı ve evin içerisinde çok kötü bir durum oldu şiddete kadar gitti ama kararlıydım, ilk kez karşılık veriyordum "Alıcam sen istesende istemesen de, 2 yıl sonra da olsa 5 yıl sonra da olsa o motoru alıcam" diyordum. Ve o gün kapandı. Ama aklımda hala motosiklet vardı tıpkı şimdi olduğu gibi. Aylık 800 tl ye tabiri caiz ise amele gibi günde 12-14 saat çalıştığım bir iş vardı ordan aldığım paralardan gizlice kenara atmaya başladım, yemiyordum içmiyordum para biriktiriyordum şimdi de öyle sayılır.

    Biriktirdiğim paralar ile bir kursa yazılmaya karar verdim ailemin haberi tabiiki yoktu ama her şey o kadar ters gitti ki. Kurs hiç ilgilenmedi bile motosikletin neredeyse üzerine oturmuşluğum yoktu.. Arkadaşların motorları falan derken 1-2 saat bi küçük alanda turlama tecrübem oldu ve sadece orada öğrendiğim şeylerle direksiyon sınavına girdim. Bu da şans ya o gün soğuktan zor nefes alıyoruz ve kar yağıyor frene dokunmaya gelmiyor. Ama kararlıydım ve sınava girdim hatasız bi şekilde sınavımı bitirdim ve belgemi aldım ama bir türlü ehliyete dönüştürme fırsatım olmadı. Geçtiğimiz hafta itibariyle bütün para işlemlerini hallettim ve yarın(27.06.2016) emniyette randevum var. Umarım sorunsuz bi şekilde ehliyetimi çıkarttıracağım. Fakat hala ailemin haberi olmamakla birlikte içimde bir korku da yok değil. Üstüne üstlük motosiklet almam için çalışmam gerek ve de kendime uygun bir iş bulamadım bir türlü. Hiç bir tecrübem olmamasına rağmen Dominos pizza ile görüştüm ve başlamayı düşünüyorum. Aslında çevremdeki herkes yapma, başlama diyolar ama mecburum. Yarın hem ehliyetimi alacağım hem de görüşme için dominos'a gideceğim. Açıkçası sizden gelecek cevapları da merak etmekteyim ve yarın akşam olayları konuya editleyeceğim. Görüşmek üzere.. Herkese hayırlı geceler.
    eğer antalyada isen ve çağrı merkezi yapabilirsen, iş konusunda yardımcı olmaya çalışırım. diğer konulara yorum yapamıyorum, bana kalırsa tutkuların peşinden gitmelisin.

    konu çok eskiymiş neyse

  13. #13

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Alıntı daia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer antalyada isen ve çağrı merkezi yapabilirsen, iş konusunda yardımcı olmaya çalışırım. diğer konulara yorum yapamıyorum, bana kalırsa tutkuların peşinden gitmelisin.

    konu çok eskiymiş neyse
    Fazla eski değil :-D ankaradayim ben de. Burada da çağrı merkezleri var ama açıkçası bilmiyorum yapamam gibime geliyo

  14. #14

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Alıntı musa143 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba arkadaşlar. hep hayalini kurardım bi motosikletim olsun diye ama çok üstüne düşmezdim ya da ne olduğunu bile tam bilmezdim sadece alıcam askerden gelince derdim. Taaki bir gün uzun süredir görüşmediğim arkadaşımla görüşmek üzere haberleşmem ve arkadaşımın, kapının önüne Cbr 250 ile gelmesi her şeyi değiştirdi. Dedim ki ben de istiyorum! Ama malum aile sorunsalı var... Gel zaman git zaman 1-2 ay geçti elimde biraz para vardı ve bu parayla kask almaya karar verdim amaç arada sırada arkadaşın motosikletinde artçı olarak gezmekti ve kaskı aldıkta ama sorun şuydu o gün babam öğrendi bu olayı ve evin içerisinde çok kötü bir durum oldu şiddete kadar gitti ama kararlıydım, ilk kez karşılık veriyordum "Alıcam sen istesende istemesen de, 2 yıl sonra da olsa 5 yıl sonra da olsa o motoru alıcam" diyordum. Ve o gün kapandı. Ama aklımda hala motosiklet vardı tıpkı şimdi olduğu gibi. Aylık 800 tl ye tabiri caiz ise amele gibi günde 12-14 saat çalıştığım bir iş vardı ordan aldığım paralardan gizlice kenara atmaya başladım, yemiyordum içmiyordum para biriktiriyordum şimdi de öyle sayılır.

    Biriktirdiğim paralar ile bir kursa yazılmaya karar verdim ailemin haberi tabiiki yoktu ama her şey o kadar ters gitti ki. Kurs hiç ilgilenmedi bile motosikletin neredeyse üzerine oturmuşluğum yoktu.. Arkadaşların motorları falan derken 1-2 saat bi küçük alanda turlama tecrübem oldu ve sadece orada öğrendiğim şeylerle direksiyon sınavına girdim. Bu da şans ya o gün soğuktan zor nefes alıyoruz ve kar yağıyor frene dokunmaya gelmiyor. Ama kararlıydım ve sınava girdim hatasız bi şekilde sınavımı bitirdim ve belgemi aldım ama bir türlü ehliyete dönüştürme fırsatım olmadı. Geçtiğimiz hafta itibariyle bütün para işlemlerini hallettim ve yarın(27.06.2016) emniyette randevum var. Umarım sorunsuz bi şekilde ehliyetimi çıkarttıracağım. Fakat hala ailemin haberi olmamakla birlikte içimde bir korku da yok değil. Üstüne üstlük motosiklet almam için çalışmam gerek ve de kendime uygun bir iş bulamadım bir türlü. Hiç bir tecrübem olmamasına rağmen Dominos pizza ile görüştüm ve başlamayı düşünüyorum. Aslında çevremdeki herkes yapma, başlama diyolar ama mecburum. Yarın hem ehliyetimi alacağım hem de görüşme için dominos'a gideceğim. Açıkçası sizden gelecek cevapları da merak etmekteyim ve yarın akşam olayları konuya editleyeceğim. Görüşmek üzere.. Herkese hayırlı geceler.
    Motosiklet bana tehlikeli gelmiyor,abartılcak bi şey görmüyorum.
    Aktif buz pateni sporu yaptım o ilk zamanlarda bana daha tehlikeli daha dengesiz geliyodu. Motosiklet öyle kolay kolay düşülen alet değil.çok çabalaman zaten üstünden devrilmek için.

  15. #15

    Üyelik
    23 Mayıs 2016
    selamun aleyküm bende 16 yaşındayım kardeş ama durum senle aynı 800 liraya eşşek gibi çalışıyorum ama bi farkımız var önceden birikmiş param var malesef benimde ailem çok şiddetli karşı çıktılar benide vazgeçirmeyi başardılar fakat geçenlerde toplu taşıma aracındayken malum havalar sıcak orucuz nefes alamıyoz dolmuşda 20 km hızın üstüne çıkmıyo kafam attı ertesi gün gittim yazıldım kursa tabi haberleri yok bu hafta içinde kask almayı düşünüyorum acaba kask alınca ne tepki vercekler benim için tek sıkıntı motoru üstüme alamam malum 18 e giremedik o yüzdende babamla iyi geçinmem gerek

  16. #16
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ailene motosikletin sana verdiği heyecan ve adrenalin isteğinden bahset.
    Genç olduğunu ve bu durumu bir yere kanalize etmek istediğini söyle.
    Bu onları hazırlamak için gerekli.
    Yine olmaz diyecekler.
    O zaman spor yapmaya karar verdiğini söyle.
    Spora izin verirler.
    Derhal paraşüt - yamaç paraşütü kurslarına yazıl.
    Hatta yakınlarda varsa bungee jumping yapmaya başla.
    Sonra bir atlayışını izlemeye onları davet et.
    Muhtemelen seyrettikleri ilk aksiyondan sonra arabayı ev yerine motosiklet mağazasının önüne çekeceklerdir.
    Şimdiden hayırlı olsun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  17. #17
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    yaş kaç? ailenle mi yaşıyon? ev geçimine katkı mı sağlıyorsun; yoksa buzdolabından bi şeyler mi araklıyosun?

    yani kısacası, kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsan, ailenden habersiz bu işe girişmen muhtemelen her türlü zararına olacak.

    "abi bekleyemiyorum, dayanmıyorum!" deme, öyle tez canlı olma.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)