Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlıyorum kafam karıştı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Haziran 2016
    Merhaba arkadaşlar. öncelikle yazdıklarımı dikkatlice okuyup tecrübesi olan arkadaşların sorularıma cevap vermesini istiyorum çünkü yeni başlamayı düşünüyorum. KIZ TAVLAMAK HAYTALIK YAPMAK GİBİ Bİ DERDİM YOK BU İLK SÖLEYECEĞİM ŞEYDİR.

    Öncelikle şu konuya açıklık getiriyim motoru ölüme gitmek için değil hem gerçekten zevk ve ihtiyaçtan ötürü almayı düşünüyorum. Genel olarak motor almanın başlıca sorunları masraf, risk ve giyim kuşam. şundan biraz bahsetmek isterim üniversite son sınıf öğrencisiyim ve bu yaz döneminde çalışıyorum. iş yerim evime minibüs ile 15dk uzaklıkta ama yazın öğrenip b ehliyetime a2 yide ekletip okula gitmeyi düşünüyorum istanbuldayım. ilk sorum şu bu forumda okuduklarımla motor canını seven için akıl karı değil diyorlar canını sevmeyen insanmı var yahu? veyatta gerçekten dikkatliyimdir ve dikkatli kollanırsam denildiği kadar kötümü çünkü çok dikkatli bir şöförlüğüm var ( tabi altıma bi 106, golf gibi kaçan arabaları vermezseniz )
    ikincisi 14 yaşından beri araç kullanıyorum 4 sene ehliyetsiz araba kullandım kullanamadığım araba yok ve iyi bir şoförüm (kendimce tabiki). motordada dikaktli kullanırsam bana araba kadar masraf çıkartırmı ve güvenlik seviyesini maximize edebilirmiyim.

    kullanan çok arkadaşım var motordan düşmeden öğrenemezsin dediler, ilk araba kullandığımda bana kaza yapmadan öğrenemezsin dediler Allah'a şükür hiç kazamda yok.

    bson olarak bütçe. cbf, cg, apache tarzı motor bakıyorum bu tarz motorlar çok fazla masraf çıkarırmı yani ben motoru 2500 e alıp bütün yazda 2500 masraf yapıcaksam bi anlamı yok.

    bilgisi ve tecrübesi olan herkezden cevap bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CyberShooter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2016
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Tigrina --> Mondial 100 SFC --> Bajaj Dominar 250
    Merhaba düşmeden öğrenemezsin diye bi olay yok tamamiyle mantıksız bi genelleme ben 8 yıldır motosiklet kullanıyorum hiç kaza yapmadım şükür artçıyken çok geçirdim de (: neyse sizin konunuzsa gelirsek bahsettiğiniz motosiklet ler bakımlı kullanıldığı sürece öle ahım şahım bi masraf açmaz ve parçaları boldu ucuzdur korkmanıza gerek yok ama ehliyet almadan önce bi eğitim almanız iyi olur

  3. #3

    Üyelik
    22 Haziran 2016
    bundan 4 sene önce kuzenim sayesinde motorun düştüm ilk binişimdi tövbe ettim. son 1 yıldır o korkumu yenip bindim hep arkadaydım 1 hafta önce sürücü koltuğuna geçtim yaklaşık 1 saat kullandım arkadaş anlattı vitesliydi tekletmeden kaldırdım motoru 3 vitesten yukarı çıkmadan kullandım ondan yana bi problem yok. 1 haftaya öğrenir sonra ehliyete yazılırım. b var zatende a2 eklencek.

  4. #4
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    2500 motor.... 1000 sigorta... en az 1000 ekipman
    geçmiş olsun
    ülkemizde ah keşke motor ucuz olsaydı..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)