Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eğitimsizlik

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Az önce karşıdan döndüm. Saat 3 civarı çıktım 5 te ofise geri döndüm. Köprüde 50-60 km/h hızla akan trafikte neredeyse tüm motor sürücüleri köprüdeki en sağ şeridin sağındaki ancak motosikletin geçebileceği o dar alandan 60-80 km/h hızla geçip gidiyorlardı. Anlamadığım akan trafikte araçların yanından aralarından geçmenin tehlikeli olduğunu kimse bu arkadaşlara öğretmedi mi? Güvenli sürüş eğitimlerinde tüm dünya da konumlanma diye önemli bir kural var. Buna uyan kimse yok mu?

    Geçen gün Bursa taraflarından gelen motorcu!!! bir arkadaş ile konuşuyorduk. 160 km/h hızla tamamen full ekipmansız kaza yaptığını anlattı. Dedi ki "Neyse ki kaskımla montuma bir şey olmadı ama ben 3 ay sonra hastanede gözlerimi açtım." Dedim ki "Nasıl bir şey olmadı 160 km hızla düştüm kask ve monta bir şey olmadı." "- Onlar evdeydi" dedi.

    Tekrar 600cc lik bir racing almış aynen ekipmansız devam ediyormuş.

    Yaw arkadaş hayatımız hangi ara bu kadar değersizleşti?

    Hadi otomobil sürücleri bilinçsiz de benim yanımda sadece tişörtle geçen bir değil iki değil kılı kılına geçen onlarca İstanbul sürücüsü hiç mi tehlikenin farkında değiller?

    Sağında bariyer, solunda otobüs aralarından 3-5 cm mesafe ile 80 km hızla giden motosiklet sürenler hayatlarını tamamen yanındaki araç sürücüsünün insiyatifine bırakıp sonrada motosiklet tehlikeli derken hangi temel bilgileri esas alıyorlar.

    Kuryelerden bahsetmiyorum bile. Her hafta bir arkadaşımız ölüyor diğer sürücler bizi görmüyor derken hangi kriterlere göre bu yargıya ulaşıyorlar?

    Altındaki racing motorlara güvenerek hangi akla hizmet 160 larla virajlara dalabiliyorlar? Kim bunlar?

    Goldwing sürenlere bakıyorum kural tanımıyor, enduroculara bakıyorum sanki altlarındaki motosiklet mx125 gibi daracık aralardan akan trafikte bol bol makasa giriyorlar. Bunun adı Türk cesareti mi? Yaşlısı genci farketmiyor hemen hepsi belliki eğitimsiz veya bana bi'şey olmaz havasındalar.

    Görünen o ki artan motosiklet kullanımıyla birlikte bir İKARUS Sendromu özellikle motosiklet sürücülerini iyice ele geçirmiş durumda.

    Ve bu böyle oldukça motosiklet kazalarında dünya sıralaması içindeki yerimizi (nüfusa orantılı olarak) korur liderliği de kimseye yedirmeyiz.

    Motosiklet sürmek ciddi bir iştir derken işi ciddiye alarak motosiklet süren çok çok az sürücü var malesef. Motosiklet yetenek eğitimleri bir şekilde alınır. Kuralları öğrenilir zamanla pişilir vs.

    Ama ciddiyet, yol eğitimleri ve güvenli sürüş eğitimleri en önemli eğitimlerdir. İstediğin kadar gs1 gs2 al eğer bunu yolda cambazlık amacıyla kullanıyorsan hayatın tehlikede demektir.

    Üstelik başkalarının da hayatlarını tehlikeye atıyorsun demektir. Adam neredeyse dirseğime değerek geçecek elimle işaret ediyorum oralı bile olmuyor, bu mudur motosiklet sürücülüğü?

    (Not: Kendini bilerek işi kitabına göre yapanlara sözüm yok, onlar zaten kendilerini biliyorlar...)
    AWESQME, furkanuc, Ertugyigit ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Yürek yemişler. Söylenecek bir şey yok. Arayan bulur.

  3. #3
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Aynen öyle. İkarus sendromu kötü birşey, hemde çok kötü. Geçenlerde arkadaşım kaza yaptı, ne için; tamamen cesaretinden dolayı, sonunu görmediği tünel içindeki viraja 3. şerit olarak girince alamadı virajı, neyseki brşey olmadı kaskı korudu çocuğu.

    Gelelim geçenlerde rastladığım videoya. Kimindir nedir bilmiyorum. Donanımhaberde gördüm. Konusunu da koyayım. Millet nasıl yorumlar yapıyor bir görün.
    Şimdi bu videoda ki suç kimde. Durmuş bir trafikte, emniyet şeridinde, arkasında kız arkadaşı veya eşi ve onda kasktan başka koruma ekipmanı olmayan bu arkadaşın bu kadar hız yapması mı, yoksa durmuş trafikte tee en sağ şeritte can sıkıntısına kapıyı açan vatandaş mı. Durmuş trafikte kesinlikle yapmayın beyler bunu. Hele ki arkanızda sevdiğiniz biri var iken.

    Şimdi ne oldu, sizin hatanız yüzünden arkandaki sevdiğinin, elleri, dizleri ve ayak bilekleri geçmeyecek izler olacak. Ondan ziyade ona yaşattığın korku.
    Başka birşey be. Allah tattırmasın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_117677803//tm.htm



    Abi buradaysa, geçmiş olsun diliyorum çok.
    zaferce ve AWESQME bunu beğendiler.

  4. #4
    eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2016
    Şehir
    Beşiktaş / İstanbul
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Köprüde en sağdan gideceksem 50 km/s hızı geçmiyorum ama arkadan gelen diğer motosikletlilerin tacizine uğruyorum. Muntemelen benim için "dangalak o aradan bile geçemiyor" diyorlardır. Aynada motorlu görünce, sağ şeride doğru geçip yol veriyorum.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    23 Şubat 2015
    Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    Duran trafikte (giderken bile değil hız 0 ayaklar yerde) üzerimize kapı açıp itip bizi yana deviren bir şehirden bahsediyoruz.
    Ne kadar paranoyaksanız o kadar yaşarsınız.
    YERUÇAĞI, Vecihi.H ve Memento-Mori bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    23 Aralık 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    motorunuzu görüp ulan motora bak be dedikten sonra hatta yanınıza gelip sorular soran adamlar bile çekemeyip ulan inşallah kaza yapar biz kullanamıyoruz oda kullanamasın diyen şerefsizlerle bir daha önüme atlarsan arkadan üstüne binerim diyen korkanlarla aynı ülkede yaşıyoruz ben şu şehrin şu beldenin adamı demem bu ülke bu şehirler hepimizin ama bu kişiliksiz insanlara aşırı derecede dikkat etmezsek halimiz duman.

  7. #7

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Alıntı MrJ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...Ne kadar paranoyaksanız o kadar yaşarsınız.
    Katılmıyorum. Ne kadar sakinseniz o kadar yaşarsınız.
    "Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."

  8. #8

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılmıyorum. Ne kadar sakinseniz o kadar yaşarsınız.
    Koyun yavrusunun biri annesine soruyor diyorki:

    - "Anne koyunlar yılda 1 yavru yapıyor, kurtlar 4-5 yavru yapıyorlar ama bizim sayımız onlardan çok çok fazla bu nasıl oluyor?"

    Anne koyunda diyor ki:

    - "Biz sakin sürüş yapıyor dikkatli yaşıyoruz, ağır kanlıyız, onlarsa sürekli teker yapıp, hızlı sürüyorlar, tez canlılar..."

    Paronaya böyle bir şey olsa gerek.
    "Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."

  9. #9
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    bu konudan haberiniz olmadığını düşünüyorum http://www.motosiklet.net/forum/moto...si-acildi.html eğitimle ilgili tüm sorularınızı hocamıza sorun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------

    Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o kadar hızlı gitmeseydi kapı sonuna kadar açıldığı halde rahatlıkla oradan geçerdi. kıza çok üzüldüm. dışarıda günde en az 50 tane artçı alınmış kız görüyorum kafalarında bir kask dahi yok. sürene bakıyorum en ufak bir bilgisi yok. eğitimsizlik sizden öte başkasına zarar verir
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

  10. #10
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Çok güzel yazmışsınız ama bahsi geçen tipler ekran başına geçip böyle şeyler okuyor mu muamma, yine de umarım ihtiyacı olan herkes denk gelir ve hepsini okuyup anlamaya çalışır
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konudan haberiniz olmadığını düşünüyorum http://www.motosiklet.net/forum/moto...si-acildi.html eğitimle ilgili tüm sorularınızı hocamıza sorun.
    Konudan haberim var. Ama bunlar ticari reklama giriyor. Eğitim adı altında ticaret reklamı olur bunu yapmak. Neden ticaret olur sorusunu burada cevaplarsam ayıp olur.

    Benim ticari bir kaygım yok. Yazdıklarımdan zerre de bir çıkarım yok.

  12. #12
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Emniyet şeridinde hızlı gidenleri anlayamıyorum.Cahil cesareti bence.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)