Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lastiğinizin hız limiti ? 2 haftada yıpranan lastiklerin sebebi hızmı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha R25
    İnternette bir bilgi edindim sizede danışayım hepimiz bilgi sahibi olalım dedim



    bu sitede denk geldim kaynak olarak başka bir çok sitede var lastik yazınca çıkıyor

    Geçenlerde birisi vardı 600 cc motoruna yeni taktığı lastik 2 haftada parçalanmıştı acaba sebebi bu limitlermiydi limitlerse resim açılmassa diye yazıyorum.

    P-150 KM
    Q-160 KM
    R-170 KM
    S-180 KM
    T-190 KM
    H-210 KM
    V-240
    W-270 KM
    Y-300

    Bu duruma yük indeksi ve hız limiti şeklinde teknik veriler vermişler bu konuyu şu sitede açık ve net biçimde tablolar verilmiş.

    http://www.otosorgulama.com/lastiginizin-hiz-limitini-ve-yuk-kapasitesini-biliyormusunuz-ogrenmek-icin-tiklayiniz/


    Yardımcı olmak istedim yanlış bilgi verdiysem affola bilir kişilerde bir el atarsa iyi olur/Saygılar MT
    godfather bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Yüksek hız limitli lastikler düşük hız limitlilerine nazaran daha ağır ve daha sert hamurludur. Yük endeksi hız endeksiyle doğru orantılıdır. Bu farklar lastiğin içindeki çelik halatlar ve hamur yoğunluğuyla ortaya çıkar. Yüksek hızda lastiğe daha fazla yük bindiği için bu lastikler daha mukavemetli olur. Günümüz hamur teknolojisiyle yüksek hız limitli lastiklerin handikapları giderilmeye çalışılıyor... Çok hamurlu lastikler bunun için ortaya çıkarılmış bir teknoloji. Yüksek hız endeksine sahip lastiklerde farklı yoğunlukta ve nitelikte hamurlar kullanılarak yumuşak hamurlu-düşük hız endeksine sahip lastiklere yakın bir ısınma süresi elde ediliyor.

    Yıpranma konusunda yumuşak hamurlu lastikler sert hamurlulara göre elbette daha çabuk yıpranıyor. Düşük hız endeksine sahip yumuşak hamurlu lastikler çabuk ısınıp çabuk soğur, yüksek hız endeksine sahip olanlar ise geç ısınıp geç soğur genel olarak. Yukarıda yazdığım farklarla yüksek hız endeksine sahip lastikler de yumuşak hamurlulara yakın performans sağlaması sağlanıyor. Ek olarak başta belirttiğim gibi performans ve yakıt tüketimi açısından yüksek hız endeksine sahip olan lastikler dezavantajlıdır. Yakıt tüketiminde fark kullanıcı tarafından pek hissedilmese de performans farkı uç kullanımlarda hissedilir, ayrıca sert hamurlu-yüksek hız endeksine sahip olanların konfor konusunda da handikapları vardır. Tercih yaparken abartmadan, motosikletinizin son hızını ve bu hızlara ne kadar sık çıkıp bu hızlarda ne kadar kaldığınızı hesap ederek tercihinizi yapın. Mesela Çift silindir 500-700cc motosikletler 210-220km/h ancak yapabilir bu motosikletler için V sınıfı lastik almak yersiz olur. Boşuna masraf, konforsuzluk, performans kaybı yaratır.

    Dipnot: Yumuşak hamurlu düşük hız endeksine sahip bir lastik, sert hamurlu yüksek hız endeksine sahip lastikten ağır olabilir. Bu iki parametre genel olarak birbirine korele hareket etse de istisnalar olabilir, birbirine doğrudan değil de dolaylı yoldan etki eder. Yani yüksek hız endeksine sahip lastik illa çok sert hamurlu lastiğe veya düşük hız endeksine sahip lastik illa yumuşak hamurlu lastiğe sahip olacak diye bir şart yok...
    tinerci bunu beğendi.

  3. #3
    kuvvetmira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Aralık 2015
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    Ktm Exc250+vstrom 650
    HAYAT KIZGIN BOĞA BEN KIRMIZI PELERİN: ::

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    180 taban lastiklerin hepsi W kategorisinde. Örneğin MT 07 asla 270 km sürate çıkamaz fakat 180 taban T ya da H limitli lastik yok... Var da ben mi bulamadım emin değilim.

  5. #5
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    aslında hız arttıkça yük endeksi artmaz
    motosikletler hızlandıkça arabalara nazaran yere basma oranları düşer bu daha çok ivmelenme ile alakalı bir durumdur bir bakıma hız ile doğru orantılı olabilir ama top speed düşük olan 0-100ü iyi olan torklu araçlarda var bunlarda yük endeksinin fazla olması gerekir aynı zamanda motosikletin veya aracında ağırlığı ile ilgili bir durumdur


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)