Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Meskun mahal kaçkınına motor önerileri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Mayıs 2016
    Merhabalar efendim. Yaklaşık 1 aydır internetin altını üstüne getirdim ama tatmin edici bir cevaba ulaşamadım. Yahu neyle başlayayım ben bu motora?

    Göçebe bi hayat sürdürme kararı aldım. Yani uzun yollar katedicem bu makinayla. Bu da beni cruiser tarzı motorlara itti. Peki cruiser ile motora başlanır mı? Başlayıp bunu savunanlar olduğu kadar böyle bi adım atmanın yorucu olacağını beyan edenler de var. Cruiser ile başlanır derseniz aklımda gv250 veya superlight200 var. He şunu da belirteyim hayatımda motora binmişliğim yok. Önce ehliyet ve belirli ücretler karşılığı ders veren kurslara yönelicem.

    Bu yıl sonu bi 13-14 lira kredi çekip girişmeyi planlıyorum bu işe. Yani ekipman ve motora ayıracak 14 bin bütçem var diyebiliriz. Cruiser ile başlangıçta yapamazsın derseniz honda spacy alpha ile bi kaç yıl takılıp acemiliğimi atabilirim belki ama bütçemden eksilir ve şu var 185 boy 110 kiloyum. Altımda nasıl durur, beni taşır mı, işe gidip gelebilir miyim bilmiyorum. Mahalle aralarında değil de otobanda da beni taşıyabilirse spacy alphaya yönelebilirim. Evimle iş yerim arası yaklaşık 20 kilometre. Değerli görüşlerinize açığım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    bir aydır interneti altı üstü getirmişsin sonunda mt yi bulmuşsun güzel ama geç kalmışsın bence...

    sana abi veya kardeş tavsiyesi; burada yani mt de kimse kimsenin hayat felsefesine bakmaz, nasıl bir hayat yaşadığın veya yaşayacağın önemli değil.

    motosikletle ne yaşayacaksın yada nasıl yaşayacaksın önemli ki olması gerende bu. (bence)

    gv 250 iyi motor her yere gidersin ve geride gelirsin istersen.

  3. #3

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Öncelikle motosikletle yeni tanışan birine kimse güçlü modelleri önermez. Öncelikle Scooter ile başlamanızı önerirler. Sonradan vites tertibatı bulunan 100-125 cc civarında hafif motorlarda deneyim kazanmanızı önerirler.
    Aslında örnekler pek öyle çok güçlü vasıtalar değil ama yeni başlayan için önermek doğru değil. Çünkü her zaman düz ve boş yolda sürmeyeceksiniz. Trafik olacak diğer sürücüler hata yapacak, yol koşulları elverişsiz olacak. Kritik bir durumda ne yapacağınızı bilmeniz gerek. Bu birinden öğrenebileceğiniz yetenekler değil, tecrübe etmeniz gerek.

    125cc japon malı eli yüzü düzgün bir motor alırsanız sizi günde 40 kilometrelik yolda hiç sorun çıkarmadan götürür getirir. ki günde 40 kilometre temiz bir motor için pek öyle uzun bir mesafe değil.
    Tecrübe kazanmak için aldığınız motoru vakti geldiğinde yine satabilirsiniz. Temiz kullanırsanız arada büyük fark olmayacaktır.

  4. #4

    Üyelik
    11 Mayıs 2016
    Aslında bakarsanız hayat felsefemi paylaşmamın nedeni hangi şartlarda süreceğimi belirtmek içindi. Yani dediğiniz gibi "motosikletle ne yaşayacaksın ya da nasıl yaşayacaksın önemli ki olması gereken de bu" ve benim bu motorla yaşayacaklarımın ne olcağını hayat felsefem söylüyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------

    Yani cruiserları şimdilik bi rafa kaldırıp scooterla kendimi geliştirmem en mantıklısı olacak. Peki ikinci el bi scooter alsam (konuyla ilgili bilgi birikimine sahip olmadığımdan çürük çarık bi makinayı kakalayabilirler bana) hem bütçemden çok eksilmez hem de gerekli tecrubeyi kazanma şansı yakalayabilir miyim?

  5. #5

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Ekipman ve eğitime 4000 ayırırsanız 10 bininiz kalır. Eğitim aldıktan sonra bence 250 cc bir scooterle başlayabilirsiniz neden 250 diyorum çünkü uzun yol yapmak istiyorsunuz, size bagaj lazım. Ayrıca konfor da lazım. 10 bine çok güzel düşük kilometreli Sym Gts Evo alabilirsiniz. Motora hakim olana kadar şehirdışı çıkmam diyorsanız da birçok kişinin önereceği üzere honda pcx 150 ya da absli olması nedeniyle Yamaha Nmax alabilirsiniz. Boyunuz posunuz ne bilmiyorum tabi , son iki önerime sığabilmeniz için önemli kriter. Yine naçizane tavsiyem önce ekipman ve eğitiminizi almanız yönünde olacaktır.

  6. #6

    Üyelik
    11 Mayıs 2016
    Söylediğiniz motorları da araştırıcam teşekkür ederim

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Scooter ile başlamak mantıklı değil sol elin frene ayakların rahata alışacak.Sıfırdan başlıyosun madem eğitimini al doğru düzgün birşey alıp başla.Scooter kullanacaksan illa daha sonra kullan. Herkezin aksine bende böyle söylüyorum.Scooter bana daha dengesiz daha güvensiz geliyor.Scooter kullanımı alışkanlık yaptıktan sonra debriyajlıya alışmakta bir süre dikkatini bozacak.

  8. #8

    Üyelik
    03 Eylül 2015
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    abi sana açık net yazıyorum , gv s250 gibi (superligt boydan iptal ) seni çeken makineyi direk al ,forumlarda tabiki düşük cc , mümkünse vitessiz (ki yola konsantre olabil ) vs söylemleri yürür , sanmıyorum ki bir kişi daha benim gibi yazsın. Neyse al abi makineni canın ne istiyosa : sen karı kıza ucuza hava atacam diye ss makina alıp anlık gazla bariyerde patlayacak adam değilsin. ''Göçebe bi hayat sürdürme kararı aldım'' olmuşsun arkadaşım sen şimdi kendi bildiğin yolda yürüme zamanı , sana onu yapma aman ha bunu sakın ha diyen adam çok olur ve olacak aynı senin geçtiğin yolda turlayıp şirin bi sahil kasabasında yerleştim ben en son. Neyse , al abi makineni önce tanı ne alırsan al sakin sakin gidişine dönüşüne bak eğitim alma demiyorum ama senin ihtiyacın olan birincil eğitim güvenli sürüştür , oda 4bin lira falan tutmaz (açık net yazıyorum bu yola girersen her kuruş şu an gördüğünün bilmem kaç katı değerlenebilir yarın) önce makineni tanıycaksın , kendini bileceksin , adamlar sana yolu okumayı- olası problemlerde yapılması ve yapılmaması gerekenlerin yanısıra esas o probleme daha başından otomatik aldığın önlemlerle hiç dahil olmamayı öğreticekler. EEEh yeter be 1 canım var sana bi zararım varmı? yok : eee canım ne isterse onu yaparım lan ben diyecek adamın scooterda ne işi var? yine neyse şimdi süperlight gerçekten fiyatına göre şekil ve kullanım olarak çok eğlenceli ok ama senin boya olmaz abi dizlerden sıkıntı yaşarsın + gv daha kaliteli diye biliyorum ben . Birde esas fikrim hiiç cruser yada chopper ne dersen o tarza yönelmeden efendi gibi bi yol endurosu almak. Şahsen ben 5 yaşımdan beri motor hastasıyım üstüne binene kadarda chopper hastasıydım , ilk motorumuda hala satmadım/satmıyacağım ama gel gör ki o yol motoru dediğin aletler bizim memletin yollarının motoru değil abi , oturuş pozizyonundan başlayarak bir ton omurga problemi seni bekliyor yoksa hiç kaza yapmasan bile. 14k paramı var en az 1500 tl ekipman üstüne başına / en az 1000 tl eğitim , ne kaldı? mondial rx3 evo parası.. ha dersen kardeş benim kafamda imajım tamam ben bunu istiyorum lan o zaman al gv geç geçerkende gel misafirimiz ol , yolun bahtın açık olsun

  9. #9

    Üyelik
    11 Mayıs 2016
    @senc_an
    Cruiserların beni derinden etkilediği için yazdıklarınızı taraflı bi şekilde okudum ve alacağım eğitim sonrası 170kg(ki bu boş ağırlığı olduğu söyleniyor üzerine ekleyeceğim çantayla deposunun dolu oluşuyla 200kg olur) bi makinayı rahatlıkla taşıyacağıma inanırsam 3-5 kuruş da kendim biriktirir gv250yi çekerim altıma


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)