Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ehliyet sınavından sonra ehliyeti alana kadarki işlemler hakkında bilgi lazım?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Aralık 2015
    Merhaba arkadaşlar sürekli ehliyetim olmadığı için ertelediğim motor aşkını gerçekleştirmeye artık çok yakınım.

    Cumartesi günü yapılan direksiyon sınavından geçtim. Bundan sonra ehliyetimi elime alana kadar yapılacak işlemleri sıralar mısınız?

    Bunları hızlandırmak için elimden geleni yapacağım. Mesela sürücü dosyasına İlçe Milli Eğitim Müdürünün imzası gerekiyorsa, elden imzalatmak için koştururum.

    Aşamaları ve tavsiyeleri yazarsanız sevinirim. Emniyet ehliyet randevusunuda 11.05.2016 tarihine bulduğum için 3 günde bu işlemleri halletmem lazım ki uzun tarihli bir randevuya kalıp torpil falan aramak istemiyorum.

    Bakın bu haftasonumda hayatımdan anlamsız bir şekilde kayıp gitti, gelecek haftasonu yaşadığımı hissetmek istiyorum.

    Mesela bu süreç 1 haftaya aşacaksa geçici ehliyet gibi birşey var mı, ona güvenerek motorumu alayım.

    Çok uzun ve gereksiz oldu gibi ama tek derdim, legal olmayan bir şekilde trafikte olmamak. Motorlu arkadaşım olmadığı ve olsa bile emaneti sevmediğim için kendi motoruma kavuşmak istiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Yasin D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    22" Bajaj NS 200
    Heyecana bak heyecana . Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, sürücü kursundan diplomayı alırsan 1 hafta içinde çıkartırsın.(Tabii randevu bulabilirsen.)

  3. #3
    andacicbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2016
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Lifan LF250B
    ben kendi yaptıklarımı özet geçeyim dosyanın çıkmasını bekliyosun onun için yapıcak birşey yok sürücü kursuna kalan bi olay benim tavsiyem dosyayı almadan emniyetten randevu al tahmini bir zamana sürücü kursu 4-5 gün falan der dosya çıkmasına en azından bizimki öyle demişti ona göre tahmini sıra al eğer o gün gidemessen bile öbür gün gittiğinde sıralı gibi oluyosun en azından ben bir daha sıra almadım aksaklıklar yüzünden 3 gün arka arkaya emniyete gitmek zorunda kaldım ve sadece 1 kere sıra aldım en başta, sağlık raporunda ehliyet alabilir yer işaretli olacak fakat a1-a2 sürebilir diye bir ibare olmaması gerekiyormuş 1 günüm bu yüzden yalan oldu resme dikkat et dedikleri ölçüde ve ''Kalitesiz'' olmasın yani onu tarayıp bilgisayara attıkları için net olsun resim eline aldığında çok küçük bile piksellik olmasın bu yüzdende neredeyse 1 günüm yalan oluyodu, onun dışında eğer araba ehliyetin varsa emniyete yanında götür onu alıyolar senden, hatırladığım başka bişey yok ha birde dosyaları emniyete teslim ettikten 15 gün sonra ehliyet geliyor o 15 gün için geçicek olan belge veriyorlar ama sen yinede belirt emniyette

  4. #4
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    kursun dosyanı hazırlamasını bekleyeceksin. hazır olunca haber verirler. sonra dosyanı alıp doğru emniyete... yaşadığın yere bağlı olarak gittiğin gün bile çıkabilir ehliyetin.

    Ben randevusuz cuma günü akşama doğru gitmiştim, "pazartesi sabah gel" dediler. Neyse pazartesi sabah gittim, parmak izi ıvır-zıvır verdim çıktım. Akşama da ehliyeti gittim aldım.

  5. #5

    Üyelik
    03 Eylül 2015
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    Sınavdan 1 hafta sonra sürücü kursundan dosyanı alırsın. bu sırada kursunda yapacağı çok bir şey yok Milli Eğitim'den alınıyor sertifika. Büyük Şehirde yaşıyorsan emniyet web sitesinden sınavdan 5 gün sonra (kurstan dosyanı almadan) randevu al, Genelde 1-2 gün sonrasına alırsın. Küçük şehirde randevuya gerek yok. Dosyanı aldığın zaman kursun sana anlaşmalı bankalara yatırman gereken bedeli bildirecek (harç -degerli kagıt-bağış) a2 için 262 gibi bişey. Bankadan aldığın makbuzu dosyana ekleyerek ve olurda isterlerse diye diplomanın aslınıda yanına alarak emniyete gidiyorsun. İlk olarak parmak izini ver kağıdını al dosyana ekle ve sürücü belgesi bölümüne git . sıra yoksa 10 dakika sonra işlemlerin biter , sana 15 günlük ehliyet yerine geçen bir a4 çıktı verirler onunla trafige çıkabilirsin. Ehliyetin 15 gün içinde adresine postalanır, gelmezse emniyetten gider alırsın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)