Yorulursun sıkılırsın. Ben 250 km'lik yola çıkıyorum 150km'den sonra sıkılıyorum. Ortalama hızım da 110km hem de. Senin CBF150 gibi 80-90 değil.
Yorulmayı anlarım ama sıkılma konusuna katılmıyorum. Yorucu olacaktır buna itirazım yok. Motosiklet sürmeyi seven insan daha 150 km de sıkılıyorsa bence motoru farklı amaçlar için kullanıyor demektir. 150 km nedir hocam yapmayın

Motosiklet sürmeye doyulur mu?
Birde şu var 70-80-90 km hızlarda tadını çıkararak gitmeyi bilirseniz sıkılmazsınız. Benim gördüğüm 90 km ve üzeri hızlarda yapılan uzun yolculuklarda sürücülerin sıkıldığı, daha makul hızlardaysa keyif aldıklarıdır. Ayrıca mesajınızı okuduğumda 600cc ve üzeri bir motorunuz olduğunuzu düşündüm. Cbf 150 dayanıklılık konusunda ns200 den daha güvenli ve dayanıklıdır. Ayrıca aradaki 50cc çok büyük bir fark değildir. Cbf 150 100-110 km hızı rahatlıkla yapıyor olsada özellikle uzun yolda sabit 110 km gibi hızlarla yol almak hem sıkıcı, hem yorucu hemde ciddi anlamda risklidir.
Bence bir sonraki seyahatinizi 70-80 km ortalama hızla yaparsanız ne dediğimi gayet iyi anlarsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:52 ----------
amaç ne bu gezide.
1- 1 haftada 5000 km yaptım, 1 haftada bütün ülkeyi gezdim demekse, gezmiş olmuyorsun. sadece oraya varmış oluyorsun. egonu tatmin etmek için çok gereksiz bir eziyet
2- gerçekten gezmek içinse, bu yol en az 15 gün çeker. hatay artvin arasını da konaklayarak gitmen lazım. görülecek çok yer var.
3- ironbutt denemesi fln yapıyorsan unut gitsin. cbf ile olacak iş değil.
Motosiklet seven hiç kimse iş olsun diye 5000 km yol yapmaz. Araba bir yerden bir yere gitmek için motosiklet üzerinde geçirilen anlar için sürülür.
Ego tatmini? Ego yani içsel ben motosiklet sürmekle tatmin oluyorsa ona istediğini vermiş olurum oda bana keyif dalgaları yayar. Akıl var mantık var hiç kimse 5000 km yolu egosunu tatmin etmek için gitmez herhalde
Cbf ile olmayacak iş yok. 50cc ile bile ne işler yapanlar var. Dünya artık sandığınızdan çok farklı bir yer oldu. Bırakın motoru adamlar yürüyerek dünyayı geziyorlar, bisikletlerle vs. Cbf ilede bu mümkün.
Cbf i iyi anlamayıp hala pulsar vs ile karıştıranlar var. Arada bi dünya fark yazabilirim. Kaldıki bende cbf te kalıcı düşünmediğim halde. Ama cbf tipsiz olabilir ama sağlam dayanıklı hayalleri zorlayan ve her yerde parçası servisi bulunabilecek bir motordur.