Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Honda Finans'tan Kredi Kullanıp Motosiklet Alan Oldumu ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Müslüman olmayan kişiler müslümanlıkla alakalı bir yorum yapacaksa önce kendi inancı yada ateist olduğunu belirtsin. Bir insan islamı kabul etmişse bir emire nefsine uyup uymazsa onun günahını ahirette çeker ama O emri kabul etmiyorum uymuyorum öyle şey mi olur eskiden di eskilerin hikayeleri bunlar velhasıl inkar ederse o kişi dinden çıkar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Hsynymn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial ZNU 125 Nostalji
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle uzak dur
    Neden mi

    Bizim bi arkadaş ev için girdi 45000 tl ödedi ve emin evimden çıkmak istedi geriye 36000 tl verdiler
    Araba için olanda vardı
    Sen istediğin paranın yarısını oraya ödüyorsun paranın tamamını almak için 2 tane kefil ve aldığın araç ı ipotek alıyorlar
    Yani dışardan göründüğü gibi değil
    O çekilişe gitmek için bi katılım Payı ödüyorsun
    teşekkür ederim yorumun için.

  3. #63

    Üyelik
    28 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki inazuma F
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Faizle kredi almanın ahlaki sakıncası nedir

    Son soru. 3000TL sabit geliri olan biri, 100.000tl değerinde bir evi nasıl alacak?
    Öncelikle özür dilerim tam anlatamadım sanırım. Kredi çekmek ahlaksızlıktır demiyorum. 1400 sene önceki ahlaki değerler ile yaşadığımız zamanda ahlaki değerleri kastetmistim. Yukarıda bahsettiğiniz örnekte kişı tam da benim 3 000 lira gelirim var 100 000 liralık evi Kredi kullanarak aldım ancak asla faiz haram değildir demedim. Umarım anlata bilmisimdir. Mesela siz çalışıp kazanmış tabiri caiz ise dişen tırnaklar arttırmış motosiklet almışsiniz, ben de sizin motosikletinizi calsam ve desem ki benimde motosiklete binemek istiyorum ama gelirim yok bu benim yaptıgım hırsızlık eylemini meşrulaştirir mi? Yada çalıntı motosiklet parçası alsam bayide pahali bende bunlardan aliyorum desem bu beni haklı çıkarır mı ? Ahlaktan kastım bunlar di Umarim daha anlasila bilir olmuşumdur.

  4. #64

    Üyelik
    20 Ağustos 2009
    Alıntı BesimAga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle. Günah işleyeceksen işleyeceğin günaha kulp bulup açık arayacağına bu günahtır kabul ediyorum demek dur bakayım ben bunun günah olmadığına nasıl kendimi inandırırım demekten kat be kay doğrudur. Çünkü Allah ın 1 ayetini bile inkar etsen dinden çıkarsın, öteki türlü günaha girmiş olursun. Seçim senin....
    Hocam yapmayın, bunun doğru olup olmadığını Allah bilir.Haşa, Ayet inkar eden yok, tartışmak ayrı.
    Faizin haram olmasının sebebi alın teri kazancı olmadığından diye biliyorum, bence burda bahsedilen bankaya yatırılan paranın getirdiği faizdir. Aynı şekilde borsada faiz kelimesi geçmiyor ama orda da alın teri olmayan bir kazanç var.
    Kredi de durum farklı, hizmet alıyorsun sonuçta.Araba, beyaz eşya da alsan kar payı konuyor üstüne. Bugün çektiğin 10.000 tl. nin değeri 3 sene sonra 13-14.000 oluyor ki kredide de aynı miktarda ödüyorsun.
    S6453 bunu beğendi.

  5. #65
    Emrah M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2016
    Şehir
    Biga/Çanakkale
    Motosikleti
    Dominar400
    Koçfinanstan 10.000 lira kredi çekip toplamda 11,900 lira ödeyeceğime Vakıfbanktan aynı parayı aynı sürede tüm masraflarıyla 11,400 liraya aldım.Gittim motun başına elimde peşin parayla pazarlığımıda yaptım.(Ben pek beceremedim heralde 8,300 lira civarı tutan motor ve aksesuarları 7,900e aldım).Kalanıyla plaka vb işlemleri yapıyorum.Dahada kalanıda benzin parası :D :D
    Toplamda ödeyeceğin para aynı bile olsa peşin parayla gidip pazarlık yaptığında fiyat düşer kanaatindeyim.

  6. #66
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı BesimAga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1400 sene önceki değil Kuran tüm insanlığı ve tüm zamanları kapsar. Haram diyip faiz yersen günaha girersin, fakat yok kardeşim haram değil dersen imanından dininden olursun. Kelimelerimize dikkat edelim.
    Resim heykelde yasaktı noldu o zaman cebinde vesikalık yok mu?
    Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.

  7. #67
    Hsynymn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial ZNU 125 Nostalji
    Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Biraz konu dışına sapmalar olmuş ama kusuruma bakmayın .

  8. #68

    Üyelik
    28 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki inazuma F
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resim heykelde yasaktı noldu o zaman cebinde vesikalık yok mu?
    Heykelleri putlastirmak yasak. Resim ibadet edilen yerde ve ibadethanelerde yasak. Kaldı ki bir çok padişah resmini yaptırmistir. (Halifelik makamında olan biri yasak olsa yaptırı mı)
    ARçİL bunu beğendi.

  9. #69
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Alıntı Hsynymn1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Biraz konu dışına sapmalar olmuş ama kusuruma bakmayın .
    Üstat gönül rahatlığı ile al. Sabit gelirin ve sosyal güvenlik varsa(ssk- emekli sandığı) bankaların kampanyaları oluyor, daha düşük faizle tüketici kredisi alabilirsiniz. Para trink olunca pazarlık marjını artırırsınız. Bütün bankaları, özellikle devlet bankalarını inceleyin derim.Daha önce yazdığım gibi, taşıt kredisi alırsanız ipotek koyarlar, bürokrasi ve maliyet artar.

  10. #70
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Merhaba, sadece ilk sayfayı görünce başladım tamamını okuyamadım konu çok yazılıp çizileceğe benziyor haliyle içerik itibariyle,bitmez yani, dolayısıyla kimseye cevap niteliğinde değildir ve geneldir..
    Biraz düşünmek için beyin fırtınası babında bikaç kelam etmek istiyorum sadece..
    Faiz haramdır değildir diyecek ya da bunu tartışacak değilim burada. Fakat latin alfabesinde f-a-i-z harfleri bulunmuyor diye biliyorum cahilliğime verin.Bu faiz ne ola ki acaba? Dileyen tdk'nın yada marks dil kurumunun sözlüğüne baksın biraz araştırsın derim..
    Yaşadığımız dünyaya bakıyoruz faiz dedikleri her yerde karşımıza çıkan bi sözcük var.Bankaya yatırırsın faiz alırsın, geri ödersin faiz lafı geçer, aldığın para cinsi üzerinden bir miktar daha fazla ödersin..Parayı kullanma ya da kullanmama maliyeti..

    Bazı kurumlar bunun adına faiz değil de başka bir isim diyorlar kardan veriyorlar, çünkü öyle diyolla..Çünkü onlar başka bir dünyada yaşıyorlar ve büyüme kaygıları, kredi hacmini artırma gibi kaygıları hiç yok nedense, bunlar munzam karşılık da ayırmıyorlar dı değil mi ?
    Vatandaş olarak da bu kurumların parayı tam olarak hangi şirketlere yatırdığını, yatırdıkları şirketlerin bilnço kalemlerini falan tek tek inceliyebiliyoruz sonuçta karlılığının, alınan yani aldığımız karın nereden geldiğine karşılık.. Hiç incelemedim desem yeridir fakat ne hikmetse verdikleri kar da ürün alımında geri ödenilen para da piyasa faiziyle kafa kafayadır gibime geliyor..İronidir ki kar payı da latin harfleriyle yazılmakta, harflere ne anlam yüklerseniz o değilmi..
    İki gün önce 2.76 desteğine tam indirmezler deyip 2.79lardan dolar alıp iki günde 2.95'ten satan adam haram kazanmış mıdır mesela? Ya da hisse senedi alıp satan adam haram kazanmış mıdır?(hisse de zarar olasılığı olduğundan f-a-i-z haram diyenler karın yanında zarar içereceği için değildir derler), oysa bilenler bilir bazılarının zarar olasılığı yoktur..Diyelim haram değil, 20 kişilik ortalama parası olan bi grup yatırımcı seans odasına kapanıp fiyat yükseltip aynı gün milletin kafasına yüksekten malı verdiğinde haram mıdır..? E ürün aldın ama ortada eskiden olduğu gibi tomarla hisse de dönmüyor, takasbankta saklanıp elektronik ortamda oluyor..Kapalıçarşıda sırf pariteyle arbitraj yapan kendi halindeki adam günaha giriyor mudur acaba..Sırf pariteden ne para kazananlar gördüm desem inanmazsınız..Hadi o da haram olmasın haliyle peki bilgisayar başında kaldıraçlı işlem yapan adamlar haram mı işliyor, ya varantçılar, viopçular falan..Ayşe teyzelere gramı yirmi tlden az işlem yapmadım yıllar önce..Onlar haramın neresinde bak gramı 120 tl şimdi, e hadi o haram değil diyelim teknik analizle 111den alıp 120 okutan haram mı işledi peki şu üç günde şimdi?Üstelik bu paradan elli kuruşa aldığı bi pet şişe sudan bi müslümana verse, haram mı yemiş olur o.. He bir de politika faizi diye bişeyde vardı acaba kurlar bunlardan etkileniyor mudur, altın gümüş etkileniyor mudur, ya da sam amcanın ülkesinden birileri düğmeye basıp fiyatlarda dalgalanma mı yapıyorlar..Kaç yılda bir ve nerelere kadar nelerde yapıyorlar, hatta ülkelerin siyasetlerine dahi etki etmeleri sözkonusu olabilir mi bazı paranın ağababalarının falan..
    X devleti yol yapmış olsun, e kredili yapıyor haliyle faizli değil mi buda, sen alacağın motosikletle o yoldan geçerken nasıl günaha girmeyeceksin şimdi...girilir mi acaba, haram, faiz ne karışık işler, sanırım gözlerim bozuldu çok da yorgunum, anlatamadım da, o yüzden cevap yazmakla uğraşacak durumda değilim inanın..
    Yaklaşık yirmi küsur yıl önce şunu gözlemledim, hiç bir enstrüman birbirinden bağımsız değil, alım satıma konu ne varsa hepsi bir tencerede kaynıyor, dolayısıyla tamamen kaçamaz kimse, kaçıyorum diyen kendine yalan söyler..
    Demek istedğim şu ki herkesin dini kendine, herkes kendi sorgusunu kendi yapmalı, çünkü biliyorum deyip bişeyi empoze etmeye çalışmak yanlıştır, ya bilmiyorsan ve bunu sonradan öğreneceksen..
    Gece kafanı yastığa koyduğunda ben iyi bir adamım diyebiliyorsan, kalbin bunu söyleyebiliyorsa gerisi hikayedir.Haramın ne olup olmadığını da o zaman anlar insan..
    Nacizane dostum kredili alım konuda soruna cevap şunu söyleyeyim, kredili motor alacaksan al fakat taksidinin ne olacağı önemli değil, insan var ayda 20 000 öder ödüyor, insan var 200 ödeyemiyor.Alırsan bir yılda ödeyebileceğin kadar bi borcun altına gir ve tüketici kredisi al, araç rehni olayına girme, uzun vadeli bi borca girme gençsin sanırım yıpranırsın uzun vade borç iyi değildir..Borç sarmalına girmenin başlangıcıdır.Fakat hayaline ulaşamamanın maliyeti fazin maliyetinden daha yüksektir emin ol,ama illa şimdilik paranın yetmeyeceği bi motosikletse biraz biriktir kalanına kredili gir ama kısa vade!
    Saygılar..
    banro ve S6453 bunu beğendiler.

  11. #71

    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resim heykelde yasaktı noldu o zaman cebinde vesikalık yok mu?
    En iyi sen saçmaladın valla helal olsun. Cevap yazardım ama gerek yok bence böyle kalsın...

  12. #72

    Üyelik
    20 Ağustos 2009
    Alıntı BesimAga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En iyi sen saçmaladın valla helal olsun. Cevap yazardım ama gerek yok bence böyle kalsın...
    Hocam, İslamiyetten bahsediyorsun, Müslümanım diyorsun ama dinimizde hoşgörü, sabır esastır. Mesajlarında hep bir azarlama, kalaylama mevcut. Bilmem tezatı anlatabildim mi?

  13. #73

    Üyelik
    25 Ocak 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    -
    su kucuk ama onemlı detayı soylememıs kımse..


    hıckımse faız yedı dıye aldı dıye verdı dıye ,kafır olmaz dınden cıkmaz,cehennemlık olmaz.

    fakat Allah tarafından haram kılınmıs bırseyı yaparsın,ve yaptıgınında yanlıs,hata,gunah,haram olmadıgını ıddıa edersın,bu cagda bu zamanda faız haram degıl dersın... o zaman gecmıs olsun..cunku Allahın dedıgının aksıne hukum vermıs olursun ..tabıkı kendınce..

    bu yukarda yazdıklarım ınanan,ona gore hareket eden yada etmeye calısan,en kotu.. haram helale rıayet edemıyorum fakat Allah affetsın gunahımı haramı mı dıyenlerı kapsar usttekı yazdıklarım..

    he adam gelır ben ınanmıyorm der,bu cagda bu zamanda harammı olur, kapıtalıst sıstemde ne fazı haram olcak der,ben kullıyen reddedıyorum der,kısmen reddedıyorum der..bende mantık var bende beyın var akıl var şu var bu var der..ıstedıgnnı der dusunur hatta hayatını kazancını harcamasını bu dogrultuda yapar,bırsey dıyemeyız hesap soramayız..

    kendı payıma sunu soylerım, sende akıl var mantık var beyın var okey,ama onları sana veren ve gunu geldıgınde hesabını verecegın bır an var..ozetle her koyun kendı bacagından asılır mısalı.Herkesın ınandıgıda ınanmadagıda kendıne sonucta.

  14. #74

    Üyelik
    20 Ağustos 2009
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    su kucuk ama onemlı detayı soylememıs kımse..


    hıckımse faız yedı dıye aldı dıye verdı dıye ,kafır olmaz dınden cıkmaz,cehennemlık olmaz.

    fakat Allah tarafından haram kılınmıs bırseyı yaparsın,ve yaptıgınında yanlıs,hata,gunah,haram olmadıgını ıddıa edersın,bu cagda bu zamanda faız haram degıl dersın... o zaman gecmıs olsun..cunku Allahın dedıgının aksıne hukum vermıs olursun ..tabıkı kendınce..

    bu yukarda yazdıklarım ınanan,ona gore hareket eden yada etmeye calısan,en kotu.. haram helale rıayet edemıyorum fakat Allah affetsın gunahımı haramı mı dıyenlerı kapsar usttekı yazdıklarım..

    he adam gelır ben ınanmıyorm der,bu cagda bu zamanda harammı olur, kapıtalıst sıstemde ne fazı haram olcak der,ben kullıyen reddedıyorum der,kısmen reddedıyorum der..bende mantık var bende beyın var akıl var şu var bu var der..ıstedıgnnı der dusunur hatta hayatını kazancını harcamasını bu dogrultuda yapar,bırsey dıyemeyız hesap soramayız..

    kendı payıma sunu soylerım, sende akıl var mantık var beyın var okey,ama onları sana veren ve gunu geldıgınde hesabını verecegın bır an var..ozetle her koyun kendı bacagından asılır mısalı.Herkesın ınandıgıda ınanmadagıda kendıne sonucta.
    Öncelikle cümlelerinizde zıtlık var.
    Ayrıca;
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hıckımse faız yedı dıye aldı dıye verdı dıye ,kafır olmaz dınden cıkmaz,cehennemlık olmaz.
    Böyle ahkam kesmeyin, Bunu Allah bilir, kulları değil. Belki de faiz yedi diye cehennemlik olacak...

  15. #75

    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı dejavoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam, İslamiyetten bahsediyorsun, Müslümanım diyorsun ama dinimizde hoşgörü, sabır esastır. Mesajlarında hep bir azarlama, kalaylama mevcut. Bilmem tezatı anlatabildim mi?
    Kırıcı olduysam özür dilerim. Yapım böyle maalesef...
    dejavoo bunu beğendi.

  16. #76
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Şu soruya cevap gelmedi.
    3000tl sabit gelir var. 100.000tl lik ev alınacak. Nasıl? Konut kredisi almadan nasıl alınır? Parası olup bankaya yatırıp, En fazla enflasyon kadar faiz alıp, parasının değerini korumaya çalışan vatandaş günahkar mı? Aracılık yapan banka veya finans kurumu çalışanı maaşını faiz gelirinden alıyor diye günahkar mı oluyorlar? Kredi çekip faiz ödeyince günahkar mı oluyorum? Söyleyin o ev nasıl alınacak? Veya konuyu açan arkadaş nasıl motosiklet alacak. Benim Kur'an' da bahsedilen faiz yasağından anladığım yasadışı tefeci- mafya faizidir. Parasını enflasyona karşı korumaya çalışan sıradan vatandaşın bankaya vadeli hesap açması ve ihtiyacını gidermek için kredi çekip faiz ödeyen dar gelirli vatandaşın günahkar olması dinden çıkması makul mü? Enflasyon varsa faiz de vardır, para bir ekonomi enstrümanı ise geliri de vardır.
    S6453 bunu beğendi.

  17. #77
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu soruya cevap gelmedi.
    3000tl sabit gelir var. 100.000tl lik ev alınacak. Nasıl? Konut kredisi almadan nasıl alınır? Parası olup bankaya yatırıp, En fazla enflasyon kadar faiz alıp, parasının değerini korumaya çalışan vatandaş günahkar mı? Aracılık yapan banka veya finans kurumu çalışanı maaşını faiz gelirinden alıyor diye günahkar mı oluyorlar? Kredi çekip faiz ödeyince günahkar mı oluyorum? Söyleyin o ev nasıl alınacak? Veya konuyu açan arkadaş nasıl motosiklet alacak. Benim Kur'an' da bahsedilen faiz yasağından anladığım yasadışı tefeci- mafya faizidir. Parasını enflasyona karşı korumaya çalışan sıradan vatandaşın bankaya vadeli hesap açması ve ihtiyacını gidermek için kredi çekip faiz ödeyen dar gelirli vatandaşın günahkar olması dinden çıkması makul mü? Enflasyon varsa faiz de vardır, para bir ekonomi enstrümanı ise geliri de vardır.
    Üst mesajım uzun olduğu için anlaşılamadı noktalama işaretsiz fazla ironi yapmışım fakat bence cevap orda var, f-a-i-z arap harfleriyle yazılmıyor.Ve enstrümanlar bi tencerede kaynıyor.Bence aksini düşünen kendini aldatır.

  18. #78

    Üyelik
    25 Ocak 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    -
    sadece faız yedı dıye cehenneme gırermı gırmezmı bılemem elbette,sadece faiz yıyıpte bu haram degıldır derse bunu otomatıkman Allahın emrının ustunde söz soylemek olur,o zaman nanay durum yaş.

    Yanı ıckıde haram mesela bende arada bır tek atıyorum,ama nefsımıze yenılıyoruz,fakat ıckı ıcmek haram ve dolayısıyla gunah dıyorum.Allah affetsın gunah bu yaptıgım dıyorum.

    Kalkıp dersemkı ıcıyorum kardesım ne gunahı,ıckının gunahımı olurmus ohh mıs gıbı rakı helal dersem işte o zaman cok cok daha buyuk sıkıntı.

    benım kastettıgım buydu.

  19. #79

    Üyelik
    20 Ağustos 2009
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece faız yedı dıye cehenneme gırermı gırmezmı bılemem elbette,sadece faiz yıyıpte bu haram degıldır derse bunu otomatıkman Allahın emrının ustunde söz soylemek olur,o zaman nanay durum yaş.

    Yanı ıckıde haram mesela bende arada bır tek atıyorum,ama nefsımıze yenılıyoruz,fakat ıckı ıcmek haram ve dolayısıyla gunah dıyorum.Allah affetsın gunah bu yaptıgım dıyorum.

    Kalkıp dersemkı ıcıyorum kardesım ne gunahı,ıckının gunahımı olurmus ohh mıs gıbı rakı helal dersem işte o zaman cok cok daha buyuk sıkıntı.

    benım kastettıgım buydu.
    Arap zenginleri biliyorsundur, para içinde yüzüyorlar, lüks yaşamları hep haber olur, hiç duydun mu fakir İslam ülkelerine yardım ettiklerini?Ama Müslümanlar.
    Diğer yandan adam Hristiyan ama pek çok çocuğu evlatlık edinmiş, yardım kurumlarına bağış yapmış.
    Şimdi hangisi cennetlik yada cehennemlik yorum yapabilir misin buna?
    Ayrıca cinayet cinayettir.Bunun günah olduğunu kabul ederek yada etmeyerek işlemek fark eder mi?

  20. #80
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı Aspenda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Heykelleri putlastirmak yasak. Resim ibadet edilen yerde ve ibadethanelerde yasak. Kaldı ki bir çok padişah resmini yaptırmistir. (Halifelik makamında olan biri yasak olsa yaptırı mı)
    Aynen bende onu diyorum o donem ile bu donem arasinda fark var iste asil mesaji almamissiniz. Emeviler ilk saraylarini yaptirdiginda Bizanslı sanatcilari getirtiler susleyip boyattilar.osmanliya gitmeye gerek yok Peygamberden hemen sonrasini bilmek bile kafi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

    Alıntı BesimAga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En iyi sen saçmaladın valla helal olsun. Cevap yazardım ama gerek yok bence böyle kalsın...
    Oncelikle sizin uslubunuzla size cevap vermek ala olurdu guzel temaşa çıkardı ortaya ama bu mesaji yazmak bile kafi size. Hicvettigim hususu anlamadan kendinizi en iyi anlatan cumlelerle cevap yazmaya calismissiniz ama bahsettiginiz sacmaliga kendiniz dusmussunuz. Yine de tesekkurler okuma yazmaniz varmis en azindan marabalara selam olsun.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)