Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Erdemli de 9 ölümlü kazada da motosiklet var

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici ilçede son 4 ayda meydana gelen ölümlü 9 trafik kazasında da motosiklet unsurunun bulunduğunu söyledi.
    İlçede sorumluluk sahalarında 2016 yılının ilk 4 ayında toplam 91 yaralamalı kazanın yaşandığını belirten Ekici, kazaların 56’sının motosiklet kazası, 16’sının da yayaların karıştığı kazalar olduğunu belirtti.
    İlçede 9 ölümlü kazanın meydana geldiğini de ifade eden Ekici, ölümlü kazaların hepsinde motosiklet unsurunun bulunduğuna dikkat çekti.

    Kask Hayati Önem Taşıyor

    İlçede motosiklet kullanımına yönelik uzun süre eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlatan Ekici, “Sürücülerden isteğimiz kurallara harfiyen uymalarıdır. Motosiklet sürücüleri için kask hayati bir öneme sahiptir. Motosiklet sürücüleri eğer kask kullanmış olsaydı, belkide bu kazalarda ölüme varan üzücü sonuçlar ortaya çıkmayacaktı. Sürücüler kendi can güvenlikleri için mutlaka ama mutlaka kask kullanmalı” dedi.

    Ailelere Sorumluluk Düşüyor

    Ekici, “Trafik ekiplerimizin yanı sıra trafik sivil görevlilerimizde kural ihlalleri, ehliyetsiz sürücüler konusunda titizlikle çalışıyor. Teknik değişikliği uğramış halk arasında ’modifiye’ diye tabir edilen, egzozu açık, tescilsiz motosikletler trafikten men ediliyor. 4 ayda yaklaşık 300 araç trafikten men edildi. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için ailelerimize de sorumluluk düşüyor. Küçük yaştaki çocuklarımıza asla motosiklet vermeyelim. Bu konuda ailelerden de hassasiyet bekliyoruz” şeklinde konuştu.

    Kaynak

    İstatistikler Değişmiyor

    Son 1 ayda meydana gelen ölümlü motosiklet kazalarının dikkat çeken istatistikleri;

    Motosikletin önündeki veya park halindeki bir araca çarpması en çok kaza nedeni arasında yer alıyor.
    Aşırı hız sonucu kontrol kaybı ve tek başına yapılan kazaların daha çok kontrol kaybı nedeniyle sabit bir cisme çarpması önemli bir paya sahip (Ağaç, Duvar, Park etmiş araçlar gibi).

    Kazaya karışan motosikletlerin %50 den fazlasından plaka bulunmuyor. Kask kullanımı yok. 2 farklı kazada karşıya geçen yayalara çarpma şeklinde kaza gerçekleşti.

    Tekli kazalarda virajı alamama önemli bir yere sahip.

    2 Kaza motosikletlerin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldi. Meydana gelen 40 ın üzerinde kazada en çok kaza yapan yaş grubu 13-24 yaş arasında. 2. Sırada 24-32 yaş grubu yer alıyor.

    Kask ve koruyucu ekipman kullanımında büyük eksiklik olduğu görüldü.

    Sonuç


    Genç yaş grubu ve öndeki araca arkadan çarpma aşırı hız ve kontrol kaybı istatistik değerlerin başlarında yer alıyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Yazık çok yazık Allah rahmet eylesin söylenecek söz yok.

  3. #3

    Üyelik
    16 Nisan 2015
    Motosikleti
    14' Yamaha Xcity 250
    15 yaşında bisiklete binmesi gereken gençlik hemen motora atlıyor. Üstelik ceplerindeki para ile ekipman almak yerine motorun gazını açtırıp orasını burasını oynuyorlar. Sonrasında kaza kaçınılmaz. Gerçekten bu tür genç ölümlü kaza haberleri çok arttı, iş ailelere düşüyor. Devir milletin köylerde Mobilete bindiği devir değil artık.Motorlar da güçlendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)