Motor sürmek, ve almak aşamasındaki sorunsallarım
-
Arkadaşlar hala motor alamadım. Mart ayının başında almaya karar kıldım sanırım 2 ay oldu diyebiliriz ama bir çok motora baktıysam da karar veremedim. Mayısın 15 inde A1 alabileceğim yani A1 için harekete geçeceğim diyelim. Ama motor seçimini yapamadım. 4 yıl önce falan sürmüştüm en son 11 12 yaşında falandım ondada arkamda babam vardı ve 3 4 kez motor kullandım. O zamanlar hatırlamıyorum ne cesaretle sürdüğümü ama şimdi biraz endişe var içimde ya alır da süremezsem, ya da ehliyet sınavını geçemezsem diye o yüzden motor sürmeyi ehliyetten önce öğrenmem gerekiyor diye düşünüyorum. Ama ben gene de vitesli motor kullanmak istemiyorum. Scooter istiyorum. 2.ellerin fiyatları çok yüksek bu yüzden üzerine biraz daha koyup ömürlük bir sıfır scooter düşünüyorum. Şuan aklımda Honda Fizy var, daha önceki konularımı tamemen kafamdan sildim. Today falan düşünmüştüm ama yetersiz kalacağına karar verdim. Honda Fizy düşünüyorum. Sitedeki fiyatı 5150 TL Bu fiyat civarlarında Yamaha Cygns L var 100cc fiyatı 4990 bunun yerine Fizy daha iyi olur diye düşünüyorum. Sanırım bu paraya alabilceğim en iyi motor Fizy olur gibime geliyor ama önerilenizi bekliyorum yinede. Şimdi esas sorum ben 2000 doğumluyum motor benim üstüme olursa sigorta parası çok olurmuş diye duydum babamın üstüne olursa kendisi 66 doğumlu sigorta masrafımız kaç olur? birde sıfır almak doğru bir seçim mi yanlış bir seçim mi?
Reklamlar
-
2000 Doğumlusun, 18 yaşını doldurmadan üzerine nasıl motosiklet almayı düşünüyorsun? A1 Ehliyet alırsın, orasını anladımda motosikletin devrini 18 yaşını doldurmadan üzerine alamazsın. Ayrıca doldurmuş olsanda 18-20 li yaşlar sigortalarda en riskli kısım oldukları için çok uçuk rakamlar çıkar yani tavsiyem anne veya babanın üzerine olması fakat bunu yaparkende yakın geçmişte annen veya babanın sigorta kayıtlarında kazası var mı yok mu bunlarda gözardı edilmeli. Bende 18 yaşındayım bilmişlik olmasın, ehliyetimide yeni alacağım.
Edit: Sigortaya bildiğim kadarıyla, yaş, geçmiş kazalar ve şehir büyük etken oluyor..
-
Çorum İl Temsilcisi
Motoru sürersin merak etme. İkinci el japonlara bakabilirsin piyasası olmayan motor elinde kalır sıfır da alma scooter'i. Yalnız motoru babanın üstüne yap derim. yoksa uçuk sigorta fiyatları seni bekliyor olacak
-
akindir adlı üyeden alıntı
2000 Doğumlusun, 18 yaşını doldurmadan üzerine nasıl motosiklet almayı düşünüyorsun? A1 Ehliyet alırsın, orasını anladımda motosikletin devrini 18 yaşını doldurmadan üzerine alamazsın. Ayrıca doldurmuş olsanda 18-20 li yaşlar sigortalarda en riskli kısım oldukları için çok uçuk rakamlar çıkar yani tavsiyem anne veya babanın üzerine olması fakat bunu yaparkende yakın geçmişte annen veya babanın sigorta kayıtlarında kazası var mı yok mu bunlarda gözardı edilmeli. Bende 18 yaşındayım bilmişlik olmasın, ehliyetimide yeni alacağım.
Edit: Sigortaya bildiğim kadarıyla, yaş, geçmiş kazalar ve şehir büyük etken oluyor..
Sigorta hakkında sanırım yanıldığın tek bir şey var abi, oda veli onayıyla kendi üstüme alabiliyor olduğum :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Furkan Tarık adlı üyeden alıntı
Motoru sürersin merak etme. İkinci el japonlara bakabilirsin piyasası olmayan motor elinde kalır sıfır da alma scooter'i. Yalnız motoru babanın üstüne yap derim. yoksa uçuk sigorta fiyatları seni bekliyor olacak
Sıfır alıp sıkıntısızca binmek mantıklı değil mi? 2.Ellerin fiyatları zaten sıfıra çok yakın özellikle Honda ve Yamaha da.
-
Doğru demişsin, ama kendi üzerini almamanı tavsiye ederim bende yazın sonuna doğru alacağım bir motosiklet. Fakat motosikletin ruhsatını üzerime alacağımı hiç sanmıyorum.
-
Disk frenli japonlara bak en azından ön disk fren olsun. Fizy ön arka kampana sakat.
-
4 yıl önce 11-12 yaşındaysan şu an 15-16 yaşlarda olmalısın. Bence bir balon alıp mahallede koş uğrasma bunlarla.
-
Hero motora bakabilirsin 5 yıl garantisi var falan...
-
Çorum İl Temsilcisi
newhidalgo adlı üyeden alıntı
Sigorta hakkında sanırım yanıldığın tek bir şey var abi, oda veli onayıyla kendi üstüme alabiliyor olduğum :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Sıfır alıp sıkıntısızca binmek mantıklı değil mi? 2.Ellerin fiyatları zaten sıfıra çok yakın özellikle Honda ve Yamaha da.
İşte mantıksız olan o. 2010 model japonun sıfırla nfiyatı nerdeyse aynı. Sence de mantıksız değil mi kim bilir ne şekilde kullanıldı?
-
Aferin kir sevkini bravooo buyuk adam oldun buyuksun ya ondan harikasin sen su şilede rossiyi gecenlerdensin herhalde ananin karnindan arai kaskla cikip debriyajla tekere 2 yasinda geldin degil mi ?(draconian)
-
Draconian adlı üyeden alıntı
4 yıl önce 11-12 yaşındaysan şu an 15-16 yaşlarda olmalısın. Bence bir balon alıp mahallede koş uğrasma bunlarla.
Aferin dostum aynen böyle devam. Sizin gibi insanlar bana hayatta hiçbir şeyi başaramamış, hiç bir işe girişmemiş kişileri hatırlatıyor. Bu özgüvensizliğinizi diğer insanlara bulaştırmakta üzerinize yok.
-
Çorum İl Temsilcisi
Sakin olun beyler. İşsizlikden foruma sarmış bir forum troll'ü. Ölü taklidi yapın gidecektir.
-
Draconian adlı üyeden alıntı
Senin bu forumda yaşı küçük bütün insanlara aynı yaklaşımda bulunduğunu görüyorum. Bende dahil açtığım tüm konulara gelip aynı şekilde davranışlarda bulunuyorsun. Senin yaşı küçüklerle derdin ne? Acaba sokakta bir yerde de bu şekilde bunları diyebilir misin? Bence önce kendinle bir yüzleş. Eğer benim açtığım konulara da aynı şekilde küçük düşürücü şeyler yazmadan önce 2 kere düşün bu sana son uyarım çünkü. Açtığım tüm konularda senin bu gereksiz tavrınla karşılaşmak insanın sinirlerini ciddi anlamda bozuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Yardımcı olan, olmak isteyen herkese teşekkürler... Sıfır Fizy almaya kalkınca cart curt derken 6.500 TL oluyor yaklaşık olarak. Buda beni ister istemez 2.ele yöneltiyor gibi. Hala kararsızım motor tavsiyelerinizi bekliyorum...
-
6.500 verebiliyorsan 2.el 5-10 bin km arası bi Spacy Alpha almanı tavsiye ederim gerçekten az yakıyor test ettim kombine fren sistemi zar zurt felan lastiklerini değiştirirsen gayet zevkli bir alet.
-
ZamboKage adlı üyeden alıntı
6.500 verebiliyorsan 2.el 5-10 bin km arası bi Spacy Alpha almanı tavsiye ederim gerçekten az yakıyor test ettim kombine fren sistemi zar zurt felan lastiklerini değiştirirsen gayet zevkli bir alet.
6.500 veripte 2.el alamam asla. Ya 2.el uygun bir scooter alıcam 6.500 TL gerçekten fazla geliyor gözüme bir de ilk motor olacağı için 2.el almakta iyi bir fikir olabilir sonuçta düşmeler illaki olucaktır.
-
Hiç fizy , spacy surmemıs bırısın galıba hayatta basarılar diliyorum gorunusune gore degılde surusune gore motor almayı dene, Senin yaşına en uygunu today50 neyıne yetmeyecek merak ettım acıkcası çok guzel ve kullanıslı bı motor , 2012 senesınde pcx ım vardı ve today ıle kafa kafaya takas teklıf ettım kabul etmedıler bence motorlara yaptıgı son hıza gore degerlendırme. 15 yaşında alacagın en fazla harclık normal bı aılede haftada 100 liradır alırsın bı today haftada 10 lıra benzın koyarsın hem harclıgın cebınde kalır hem sevımlı ve kullanıslı motorun olur , o begendıgın fızy vırajlarda cok guvensız ve dıreksıyon hıc saglıklı degıl.
-
caglar48 adlı üyeden alıntı
Hiç fizy , spacy surmemıs bırısın galıba hayatta basarılar diliyorum gorunusune gore degılde surusune gore motor almayı dene, Senin yaşına en uygunu today50 neyıne yetmeyecek merak ettım acıkcası çok guzel ve kullanıslı bı motor , 2012 senesınde pcx ım vardı ve today ıle kafa kafaya takas teklıf ettım kabul etmedıler
bence motorlara yaptıgı son hıza gore degerlendırme. 15 yaşında alacagın en fazla harclık normal bı aılede haftada 100 liradır alırsın bı today haftada 10 lıra benzın koyarsın hem harclıgın cebınde kalır hem sevımlı ve kullanıslı motorun olur , o begendıgın fızy vırajlarda cok guvensız ve dıreksıyon hıc saglıklı degıl.
Önerin için teşekkür ederim bu gidişle zaten bütçede düşüklükler olacak. Today'a yönelebilirim. Yamaha Cygnus L hakkında ne düşünüyorsun peki o bana göre mi?
-
50cc motor almamanı tavsiye ederim, yokuşu ıkına ıkına çıkar arkadaşınla bir tur atmak istesen işkenceye dönüşür. Bende senin gibi vitesli motor istemiyordum fakat kullandıktan sonra daha zevkli olduğunu anladım Sanıldığı gibi zor bişey değil. Yarı otomatikleri var, cup. Onlarada bak derim, japonlardan Honda Win go Yamahada ise Crypton var.. Dediğim iki motosiklet 100cc. Bence onlarada bir bak. İkisininde yakıt tüketimleri çok düşük.
-
akindir adlı üyeden alıntı
50cc motor almamanı tavsiye ederim, yokuşu ıkına ıkına çıkar arkadaşınla bir tur atmak istesen işkenceye dönüşür. Bende senin gibi vitesli motor istemiyordum fakat kullandıktan sonra daha zevkli olduğunu anladım
Sanıldığı gibi zor bişey değil. Yarı otomatikleri var, cup. Onlarada bak derim, japonlardan Honda Win go Yamahada ise Crypton var.. Dediğim iki motosiklet 100cc. Bence onlarada bir bak. İkisininde yakıt tüketimleri çok düşük.
Vitesliyi istemiyorum şuan scooter ile başlamak en doğru seçim diye düşünüyorum. Yamaha Cygnus L 2.elleri dikkatimi çekti. Bu motor hakkında araştırma yapıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)