Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Rüzgar yüzünden motosikletten düştünüz mü?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    04 Şubat 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    dealim daystar 250
    sym symphony scooter ile ya rüzgara yakalanmadım, yada o rüzgardan etkilenmiyordu, sonra ybr oldu, onunla iyi korktuğum oldu rüzgarlardan, sonra bir çinlim oldu , ne rüzgar derdim oldu , ne lodos , ne poyraz, rüzgarda ben onun gibisi ni tanımadım


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Pulsar sayfasına yazmıştım. Pcx 125 ile Lodosta Anadolu yakasından 1. köprüyü geçiyordum. Pcx' imde 39 lt çanta ve uzun tur camı olduğundan, altıda yere yakın olduğundan, en sağ şeritten 200 metre içinde istemeden sol şeritte bulduk kendimizi. Büyük motorlar da etkilendi ama onlar ağır ve büyük tekerlekli olduğundan uzayıp gittiler. Dörtlüleri yaktım, mecburen en sol şeritte durdum, durmasam ortadaki demirlere çarpacaktım. Arkadan gelen araçlar farkına vardı ve yavaşladılar. Orta şeritten gelen otobüs sayesinde onu sağ yanıma alarak köprüyü geçtim. Bu olayı hayatım boyunca unutmayacağım. Kesin akşam haberlerine çıkacağız dedim. " Rüzgarda savrulan acemi motorcu kaos yarattı falan diye. Allah'tan bir şey çıkmadı .

  3. #23
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Rüzgarın babalarindan biri de, komurler gecidindedir. Turları savrulurken izleyebilirsiniz..
    Dustum mu? Henüz hayır.
    Ama sol şeritten motordan inip iteleyerek gitmek zorunda kaldim

  4. #24

    Üyelik
    18 Eylül 2015
    ikiside olabilir

  5. #25
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Bursadamıydı yalovadamıydı ne kışın lodos yüzünden 80 km hız ile savrulup metro istasyonunun sütununa çarpıp hayatını kaybetmıştı kask falanda takmıyordu öyle bi haber okumuştum

  6. #26

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bursadamıydı yalovadamıydı ne kışın lodos yüzünden 80 km hız ile savrulup metro istasyonunun sütununa çarpıp hayatını kaybetmıştı kask falanda takmıyordu öyle bi haber okumuştum
    Allah rahmet eylesin, haber buydu;

    "BURSA’da saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodosun savurduğu motosiklet metro istasyonunun duvarına çarptı, asfalta düşen kasksız sürücü 47 yaşındaki Ali Cüneyt Saroz öldü."

    http://www.hurriyet.com.tr/lodosun-savurdugu-motorsikletin-surucusu-oldu-40017131

    Lodos gibi kuvvetli rüzgarlarda motosiklet devrilebilir. Rüzgara karşı koymak ozrdur. Fırtınalı havalarda motosikletin rüzgara direnebilmesi çok zor. Arabaları bile sağa sola sallıyor beşik gibi motordaki etkisini düşünemiyorum. Köprülerde hayal dahi edemiyorum. Birde köprüler iki yönlü hareket ediyorlar. Yukarı aşağı ve sağa sola sallanan bie köprüde gezinen bir motosikletle gitmeye çalışıyorsunuz. Zor iş. Bi kere yakalandım dönerken feribota bindim. 40 km/h hızla yerde 20cm lik ön salınımlar yaparak (arkamdaki aracın sıkıştırmayıp yardımcı olması ve köprü bitene kadar arkamda kalması çok faydalı oldu sıkıştırma sıkıştırılmama da izin vermedi) zorla bitirdim.

    Doğma büyüme İstanbulluyum. İlk defa köprünün o kadar uzun olduğunu fark ettim.

  7. #27
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Bozcaada da benim gibi 187 boy 109 kilo adami bile korkutan bir ruzgarla karsilastim, motor sallanmasina ragmen seve seve inmek zorunda kaldim tepeden mecburen gece kalinacak bir yer bulamadim, eglenceli oluyor ama tavsiye ederim.

  8. #28

    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - 2011
    Bursa dönüşü Gemlik'i geçtikten sonra fırtınaya yakalanmıştım, 60-70 kontrollü şekilde bir şekilde kendimi İstanbul'a attım derken Gebze'yi geçtikten sonra hızım 140 km/s iken yonca kavşakta bir rüzgardan tokat yemiştim. Sol bariyere iki karış kala artık kendimi bırakmayı kabullenme aşamasına kadar da geldim hatta. Kurtuldum ama nasıl? Hiçbir fikrim yok. O günden beri yol açık olsa da rüzgar vs gibi etkilere maruz kalabileceğim yerelere dikkat ediyorum. Yoksa geçici bir süre ruh bedenden ayrılıyor!

  9. #29

    Üyelik
    11 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    bi yerde okumuştum rüzgarın estiği yöndeki pege ağırlığınızı verin diye, bi kaç defa denedim sonuç olumlu fakat ani esen tokat gibi gelen rüzgarlar çok sıkıntılı. köprü üstleri, tünel çıkışları, kamyon sollamalarında dikkatli olmak lazım.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)