Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ehliyet ile ilgili kafama takılan soru.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Merhabalar.Uzun zamandır motorsiklete başlama hevesim vardı.Maddi durumlardan dolayı 7-8 ay ertelemek zorunda kaldım.Onunla beraber ben 2015in 6.ci ayında felan sürücü kursuna gitmiştim ve sınavları geçip sürücü sertifikamı aldımıştım.Sonra maddi meseleler cıkınca dedim ehliyeti motor alırken alırım.Neyse Motor almaya karar verdim ve bugun emliyete gittim.Ehliyetim bi kaç gün içinde eve gelicekmiş.Bana geçici sürücü belgesi verdiler.Neyse benim ehliyetimde A-A1-A2-M sınıflarını kullana bilir yazıyor.Ben 2016 yasasından etkilenmemişmiyim ? yani istedigim motorsikleti şuan kullana biliyormuyum.Kullanamıyorsam bu ehliyet ile yamaha yzf r25 kullana bilirmiyim ? kafamda bu sorular var bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Bu arada r25 ile başlama diyen arkadaşlar olacaktır.Simdiden cevap vereyimde Fitesli motorsiklet kullanmayı kısmen biliyırum.Abimin R6 sı var.Onu toplasan bi 200 km civarı kullanmıslıgım vardır.Ve abimin motorcu cevresindeki tanıdıklarının düsük cc 125 250 gibi motorlarıda kullanmışlıgım fazladır.Abim r25 ile baslıyabilecegimi söyledi.Ve yaklasık 50-60 bin km civarı Araba ile yol tecrübem var.Anlıyacagınız 250 cc motorsiklet için kendimi yeterli görüyorum.Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Kardeşim çok zor değil google A-A1-A2-M hangi motosikletleri kullanabilir yazsan. 30sn de cevap alırsın. Ehliyetinde bütün motosiklet resimlerinin yanında kullanabilir yazıyor işte, Canının istediği bütün 2 tekerli araçları kullanabilirsin demek bu. Ne bekliyorsun. R25 kullanır ama cg kullanamaz yazmasını falan mı ehliyette ?
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

  3. #3
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Eski A2 ehliyet sahipleri A-A1-A2-M sınıflarını kullanıyor.Yani ehliyetinizde bu sınıflar yazıyorsa yasal olarak her motosikleti kullanabilirsiniz.

    250cc ile başlanır mı? R25 başlangıç için ideal mi? gibi sorunlarınızın cevabını ayrıntılı olarak veren onlarca hatta yüzlerce konu var forumda.. Bir zahmet arama yaparak ulaşın okuyun.Her gün mutlaka benzer bir konu açılıyor.

  4. #4
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    A sinifina sahip oldugunuz icin bütün motosikletleri kullanabilirsiniz teorik olarak.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)