Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

araba mı motor mu haklı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Izmir - Denizli
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    arkadaşlar burada araba sürücüsü mü motor sürücüsü mü haklı ? https://youtu.be/pIovdbip0QI


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Yol ayrimina yakin sinyal veriyor ve son metrelerde yapiyor bunu,bence otomobil surucusu haksiz ama motosiklet surucusu de dikkatli olmak zorunda bu tur yerlerde

  3. #3
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Sola verilen sinyali görmesine rağmen hız kesmeden şeridin sağından giden kasksız motorcu haksız. Aracın o noktada yapacak çok şeyi yok. Adam yola girecek trafiği okuyamamış arkadaş.
    BlackGhost, Mengu16, fz6_fazer ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    motor sürücüsü derken scootercı mı? ıslatıp ıslatıp dövülesi sadece. hepsini bir araya toplayıp toma ile akıllanana kadar ıslamak lazım.

  5. #5
    serdar.0405 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2008
    Şehir
    istanbul/üsküdar
    Motosikleti
    GT250R
    Otomobil sürücüsü haklı,şeride girmeden sinyalini vermiş, aynaya bakıyor ve motorsikleti gördüğü için şeride geç girmek zorunda kalıyor, motorsikleti önündeki motoru sağlıyor , arabayı solluyor sinyal yok,kask yok,hız kesmek yok.

  6. #6
    nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Bence ikiside haksız. Otomobil sürücüsü sol şeride geçmekte çok geç kalmış. Kesikli çizgi bittikten sonra, düz çizginin üstünden son anda geçiyor. Motosiklet sürücüsü ise takip mesafesine uymadığı, yanlış konumlandığı ve hatalı sollama yaptığı için haksız.

  7. #7
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2015
    Şehir
    Polonya
    Motosikleti
    CBR 125R
    Kesinlikle motorcu haklı ...

    Aslında günlük kullanımda yapmaması gerekeni yapmış scooterlı bir kaza olsaydı kanunen haklı ancak pratikte haksız olduğunu düşünüyorum . Arac sürücüsü alt geçide girişin son zamanlarında sinyal vermesi en kötü seneryoda yani orada bir kaza olması durumunda araba sürücüsünü haklı yapmaz... Çünkü sinyal yol istemek için verilen birşey değil sizin ne terafa gideceğinizi arkadaki sürücülere bildiren birşeydir...Eğer geçecek mesafesi yoksada o altgeçidi pass geçmek zorundaydı.. Peki orada bir motorcu kardeşimiz değilde araç olsaydı o cesur hareketi aynen yapabilecek miydi ?
    Benim görüş ve düşümcelerime göre Düz yolda kaza olması durumunda arkadan gelen aracı görmediği trafiği tehlikeye soktuğu ve şerit değiştirme kurallarını arkadan gelen aracı zora sokacak şekilde değiştirdiği için araç sürücüsü yasal olarak haksızdır ... Ancak motor kullanıcısı trafiği okuyamıştır ...

  8. #8
    ozanozugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CB125E
    Hayatta kalan hocam. Haksız da olabilir, bilemedim.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Ağustos 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Motorcu haklıyken haksız

    Arkasında taşıdığı sırma saçlı kasksız artçı yüzünden

    Artı+
    Yol bağlantılarında, yolun dönüş şeridinde ilerlenmez!! Sol şeride geçmesi lazım. Aklı evvel biri son anda dönmeye kalkabilir.

    Trafik kuralı değildir ama hayatta kalma kuralıdır. (Akrabam öldü bu yüzden 10 sene önce)

  10. #10
    4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara / Çorum
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    teorikte araba pratikte motosikletli

  11. #11
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Izmir - Denizli
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Araba alt geçide girmek istedi motor sürücüsüde yol vermiyo yol benim diyo bence araba haklı zaten sinyali vermiş adam müsaade et girsin yoksa üst geçidde 5 dk eğlenecek. Benim yol verdiğim zaman girecekti ama scooteri görünce hızlandı tam girişte scooter hız kesmese kaza olmuştu zaten. Scooterin riske atmaması gerekirdi kendini ve artçısını. Trafikte zaten ne kadar geç kalsakta açığı kapatıyoruz bir taşıta göre bu kadar sorumsuz davranmaması gerekirdi araç sürücüsü geç kalmış olabilir bizde geç kalıyoruz ama araç sürücüleri yol veriyor yol benim diyip basmıyor

  12. #12
    mostro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2016
    Motosikleti
    Ducati Hypermotard 1100 evo sp
    Bu kadar paniğe heyecana gerek yok bence

  13. #13

    Üyelik
    25 Aralık 2014
    Tamamen aynı pozisyonda arabayla seyrederken, videodaki araç rolünde şeride SİNYALLE girdim fakat kamyon sol tarafımdan biçti. Sonuç : %100 kusur.
    Bu videoda neyseki kaza olmamasına karşın kusur araçta. Şerit hakkı motosikletlinin, o yol vermediği takdirde araba istediği kadar sinyal çaksın, kornaya bassın şeridine onun önünden girme hakkı yok. Tecrübeyle sabit Ha etik olarak ya da erdemli bir sürücü olarak yol vermesi gerekir tabii ama böyle bir zorunluluğu malesef bulunmuyor.

  14. #14

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    Tabii dir ki otomobil sürücüsü haksız arkadaşlar hızın alt sınırının olmadığı bir yer yani otobanda değilsin gerekirse durup sinyal verip 13. saniyedeki düz çizgilere varmadan şeridinin boşalmasını bekleyip öyle şerit değiştirirsin. solundaki şeridi işgal eden araç motosiklet olmuş tır olmuş fark etmez solunda araç varsa ve sen sol şeride geçmek istiyorsan şeridin boşalmasını bekle ve öyle şerit değiştir. Kural diyorsanız böyle otomobil ilerlemek zorunda değil isterse düz çizgi başlamadan durup şeridini değiştirerek yoluna devam eder. Arkanızdan gelenin biraz canı sıkılabilir bu duruma ama kuralları bilen ve empati yapabilen insanlar tahammül etmesini de bilir. Ha diyelim motosikletli arkadaş araca yol verse idi? Nezaket yüklü bir tavır olurdu. Adam zaten yanlış yola girmiş ve şeridine geçmekte zorlanıyor sen ise hakkın olan yolu ona veriyorsun. Bence güzel bir hareket olurdu.
    sopotlu bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    07 Aralık 2015
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    honda cbr 250
    ne var ki bunda ? gayet normal allah aşkına almanyada falan mı yaşıyorsunuz ? bu kadar panik yapacak bir şey görmedim ben şahsen

  16. #16

    Üyelik
    28 Ekim 2012
    Şehir
    EsEs
    Motosikleti
    Hornet 650
    Araba sürücüsü tamamen haksız.

    Motorcu haksız diyenler En basitinden yerdeki çizgilere baksınlar şerit değişimi yasak olan yerde, şerit değiştiriyor araba.

    Denyo bide adamın üstüne kırıyor. Madem şerit değiştireceksin pozisyonunu önceden belirlemen gerek.

    Öyle zırt diye yırtık dondan çıkarmış gibi olmaz.

  17. #17

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Ben çok önemli bir hata görmedim. Ama bu kadar detaycı olmakta motosiklet sürüşünde fayda sağlayabilir belki bilmiyorum. Ancak daha çok trafikte diğer motosikletler tarafından oluşturulan tehlikelere maruz kalıyorum. Emniyette olsun sağ şeritte olsun fark etmiyor. Sağolsun motosiklet süren arkadaşlar bi kornaya bile basmadan çok yakın olarak yanımızdan geçiyorlar. Tek suçumuz motoru onlardan daha yavaş sürüyor olmak. 2 kez hiç ummadığım yerde arkadamdan gelen motosikletle kafamı çevirdiğim anda burun buruna geldiğim oldu. Ondan sonra ek olarak hatta daha çok arkamda motosiklet var mı diye zaman ayırmaya başladım.

    Trafikte sürekli şikayet ediyoruz bizi görmüyorlar diye ama motosiklet kadar çoğumuz belki otomobilde sürüyoruz. Aynaya bakıyorsun şerit boş 1 sn geçmeden zıırtt bir motosiklet yandan geçiyor. Hocam ben siz farketmez motosiklet bu kadar seri ve çevik olarak aralara girer çıkarsa sizi nereden görsünler. Yani biz motosiklet sürerken fark edilmek için ne yapıyoruz? Benim gördüğüm hiç bir şey.

    Motosiklet sürmeyi önce ölümü kabullenmek olarak gören arkadaşlar var. Ölümü her durumda kabullenmek gerekiyor çünkü ölüm motosikletlilere özel değil..! Dün çoğunuz biliyorsunuzdur muhtemelen tektabanca ismiyle youtube de yayın yapan arkadaşın 6-7 sanırım videosunu izledim. Kazalı ve kaza sonrasından bile sağa çektiği için düştüğü halde o haliyle bile motosikletle oldukça riskli hareketlere girişiyordu. Bunun adı nedir bilemiyorum? Yavaş gideceğim diyor ama her türlü makasa da girmek dahil ilginç ve sert hareketler yapıyordu.

    Böyle bir motosiklet anlayışı ülkemizde olmamalı. Zira bizim millet zihnen hala motosiklete hazır değil. Olmasıda pek mümkün görünmüyor. Lütfen lütfen lütfen arkadaşlar biraz daha dikkat.

  18. #18

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Bence scooterli amca dengesiz gidiyor. Herkes araca b*k atmış. Araç sürücüsünün kesikli çizgide geçtiğine kadar irdeleyen zihniyet scooterin sağlama yaptığını ne hikmetse gözden kaçırmış. Muhtemelen araba sürücüsü scooterin nereye gideceğini kestiremediği için şeride yerleşmekte geç kalıyor.
    Bu kadar fanatik olmayın, scooter yerine araba, araba yerine scoter olduğunu düşünün. Bu defa sinyal yaktık denyo niye yol vermiyorsun mu diyecektik.

  19. #19
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Alıntı bozok_54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence scooterli amca dengesiz gidiyor. Herkes araca b*k atmış. Araç sürücüsünün kesikli çizgide geçtiğine kadar irdeleyen zihniyet scooterin sağlama yaptığını ne hikmetse gözden kaçırmış. Muhtemelen araba sürücüsü scooterin nereye gideceğini kestiremediği için şeride yerleşmekte geç kalıyor.
    Bu kadar fanatik olmayın, scooter yerine araba, araba yerine scoter olduğunu düşünün. Bu defa sinyal yaktık denyo niye yol vermiyorsun mu diyecektik.
    Güzel bakış açısı.Ama kurallar tektir ve nettir.

  20. #20
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Ybr yi kullanan arkadaş sen isen tebrik ediyorum. Omuz üstü bakış var(eli bırakıp yapıyor ki tam görsün + puan), ön arka kontrol güzel, ön tarafta sıkıntı çıkabileceğini fark edip hız kesme var. Kolay kolay kaza belaya bulaşmazsın sanıyorum.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)