Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Trafikte tartıştığı ve "kendine silah çeken" kişiyi vuran Emniyet müdürü Beraat etti.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı infernox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.facebook.com/FanpageApoioPolicial/videos/953994994636361/

    Linkteki videoda da silahlı motorcu var.
    Sırf motorcu diye kardeşimiz olamaz arkadaşlar.

    Gaspçı, kapkaççı, hırsızların yüzde 80i motor kullanıyor.
    Benim anlamadığım gaspçımı değilmi silahı eline almış motorla insanları tehdit eden adileri sırf motorcu diye savunmanız.
    Alibeyköyde motorcu gaspçı kadının çantasını almak için kadını hastanelik etti. Kadın 15 gün komada kaldı. Sonra da polis bunları niye yakalamıyor diye millet isyan etti. 5 gün sonra polis o şahsı yakaladı, hakim hapse gönderdi.

    Biraz empati yapın size şu videodaki gibi biri silah doğrulttu. Kuru sıkı mı değil mi bilmiyorsunuz naparsınız?
    Mahkemede nefsi müdafa kararı çıkıyor ve beraat ediliyor.

    Ölen kişininse kalbinden ve midesinden birer kurşun daha çıkıyor. Videoda ise boynundan vurulan kişi aynı saniye yere yığılıp etkisiz hale geliyor.

    söylemiyim diyorum ama olayın içinde kin ve nefret ve öldürmeye kasıt var. Emniyet müdürü profosyonel bi polis nihayetinde. Anca amatör biri boynundan vurduğu ve yere yığdığı kişiye yerde ölümcül bölgelerine iki kurşun daha sıkar, veya kavgada ve husumette bunu yaparsınız. Bu olay nefsi müdafanın ötesine geçiyor. Daha önceden trafikte bir tartışma taze bi husumette var.

    Motorsikletliyi savunmuyorum gelip silah çekerek zaten hatalı bir konumda.

    Ama yerde vatandaşa sıkılan iki kurşunu bana biri izah etsin? Boynundan vurduğun ve yere yığılmış kişinin elindeki silaha bir tekme vuramıyormu emniyet müdürü olmuş ve bu işin uzmanı olan kişi? Bu nasıl iştir...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Aslında 2 tarafta suçlu bence ama sonucu ölüm olmamalıydı.Nefsi müdafaa olsa bile 3 el hemde göğsüne sıkmamalıydı.Burada emniyet müdür yardımcısı öldürmek için hareket etmiş,etkisiz hale getirmek için değil.Adam silah çektiği için nefsi müdafaa hakkı doğuyor ama yapması gereken bence bacağına sıkmasıydı.Koskoca emniyet müdürü yardımcısı bu soğukkanlılığı gösterebilmeliydi.Ama her şeyi bir kenara bırakıp kin ve vahşi duygularıyla hareket etmiş bence beraat olmamalıydı.

  3. #23
    gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2015
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    biri bana silah cekerse bende kendi canimi dusunurum kusura bakmayin humanizm yapilcak bisey degil empati yapin ne duygularla ates etti o adam . so bana silah ceken biri terigi atesleyince bende ates ederim bixiyi gene bosaltirim .ama videoda izledim emniyet memurunun beraatide pek dogru degildi video gore farkli bir cezada cikabilirdi
    erenedip bunu beğendi.

  4. #24
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Aynı yerde dolaşıp duruyoruz!
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

  5. #25
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-binlerce-polis-aciga-alindi-40439576

    Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz'ın da açığa alınanlar arasında olduğu belirtildi. Celal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015'te Küçükçekmece'de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım'daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı.

    Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2016 yılının şubat ayındaki son duruşmada, "meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş" nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Yılmaz'ı tahliye etmişti.

  6. #26

    Üyelik
    29 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    Vuran poliste zaten cinayetten tutuklanmadı, anlaşamadılar diye fetö den tutuklandı.

  7. #27

    Üyelik
    25 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR650F 2017
    Şu Emniyet müdürü hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşlar acaba o videoyu izledi mi? İzledi ise eğer kanunda alenen yazan maddelerden haberleri varmı ? Ben emniyet müdürü olacağım Çok ilginç bir adam bana silah doğrultacak bende aman sakin ol mu diyeceğim, yada başka şekilde mi bertaraf edeceğim? Bunun tek cevabı var cana karşı işlenen suçlarda fiilen sana yapılan her müdahaleyi savuşturma hakkına sahipsin. Tabi bunda orantılılık önemli olan. Emniyt müdürü gereğini yapmış sadece
    erenedip bunu beğendi.

  8. #28
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    kusura bakmayın ama olayın aslı kim haklıdır bilmem ancak ilk silah çeken motosikletli, polis karşılığını vermiş ceza alması normal olmazdı...

  9. #29
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Bu konu daha önce tartışılmıştı eğer aynı konu ise

    Motorcu çocuk elinde tabancayla polis amcanın evini basar!!!

    O çocuğun gtüne silahı sokup boşaltırlar! Sen kimsin lan elinde silahla polisin mekanını garajını basıyorsun?

  10. #30

    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    Nefsi Mudafadır. Bütün avrupa devletlerinde de böyledir. Adam elini beline vs. Götürürse vurulur. Tabii ki etkisiz hale getirmeliydi ama o anki durumuda bilemeyiz adam silahi çekmiş bile. Polislere daha çok yetki verilmeli hatta, polise silah çekmek nedir? daha bunun savunanlar var.

  11. #31

    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Cb 250 R
    Biri bana silah çekse değil 3 kurşun bütün şarjörü boşaltırım.Kim önce davranırsa o hayatta kalır önemli olan hayatta kalmak.

  12. #32
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    Ülkeyi yönetenleri, adalet sistemini eleştirmek için bu konudan ekmek çıkmaz. Dünyada bir çok örneği var. Amerikan polisinin parkta oyuncak silahı ile oynayan çocuğun üzerine bir şarjör mermiyi boşalttığı ve beraat ettiği bir kaç ay oldu.

  13. #33
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı xepenias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu Emniyet müdürü hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşlar acaba o videoyu izledi mi? İzledi ise eğer kanunda alenen yazan maddelerden haberleri varmı ? Ben emniyet müdürü olacağım Çok ilginç bir adam bana silah doğrultacak bende aman sakin ol mu diyeceğim, yada başka şekilde mi bertaraf edeceğim? Bunun tek cevabı var cana karşı işlenen suçlarda fiilen sana yapılan her müdahaleyi savuşturma hakkına sahipsin. Tabi bunda orantılılık önemli olan. Emniyt müdürü gereğini yapmış sadece
    Emniyet müdürü deyince milletin aklına direk rıza baba profili geliyor.
    Kendisine silah doğrultan adama şunu demesini bekliyorlar herhalde;

    -Şimdi o silahı sakince yere bırak evlat.
    sdirer bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Bu konu daha önce forumda bol bol konuşuldu, o zaman düşündüğüm/söylediklerimi tekrar belirteyim.
    Farkında mısınız bilmiyorum, ülkedmiz savaşta: Hükümnete sorsak resmi olarak; yok öyle şey, herşey güllük gülistanlık derler ama gerçek farklı: Neredeyse tüm karakolların, emniyet md.'lerinin, vilayetlerin, adliyelerin vb. tüm kurumların önlerinde beton barikatlar kurulu, zırhlı polis araçları, özel harekat polsileri tam donanımlı nöbet tutuyor.. O olay gerçekleştiğinde ülkede bombalar palıyor, hergün bir yerler havaya uçuyordu, kendi şehirlerimizin içinde tanklar geziyor binalara top atışı yapılıyordu... Hatırladınız mı? Gerçi hala öyle.. (sanırsın ki iç savaş çıkmış Suriye gibi değil mi?)

    Şimdi kendinizi kendiniz yerine koyun: Bu ülkede vatandaşsınız, devlet memurusunuz, göreviniz gereği silah taşıyorsunuz, hayatınız her an tehlikede, kimin kimi takip ettiği belli değil. Sonra bir an geliyor hışımla motorundan birisi iniyor belinden bir silah çekiyor, ( erkek ya, racon kesiyor) namluya sizi öldürmek için mermi sürüyor ve videolardan izlerseniz silahı size doğrultup, sizi öldürmek için tetiği çekiyor, ama silah patlamıyor. Sonrasında ne yapacağı belli değil...
    Şimdi size soruyorum siz olsanız ne yapardınız? Ben olsam O komiser gibi yapardım, silahımı çekip nefsimi müdafaa ederdim. Mahkemenin kararını doğru buldum, katılıyorum.

  15. #35
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Iyi olmuş. O zaman da yazmıştım polis hakli sonuna kadar.

  16. #36
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    amerika da polis hemen vuruyor, evet ayrıca, elektro şokta uyguluyor ve polis sert tavırlar içinde, hepsi doğrudur amma amerika da polisin yaptığı bu şiddet, sadece göçmenlere ve zencileredir, normal amerikan vatandaşına bu şekilde davranmıyor, amerika polisi, aynı şekilde avrupa da da böyle göçmenlere sert davranıyorlar, kendi vatandaşlarına normal davranıyorlar, sapla samanı karıştırmamak lazım, bütün dünyada malesef güçsüzler hep ezilen kısımdır, ülkemizde de bu şekilde, emniyet müdürünün karşısında, makam mevki sahibi biri olsa ve silah çekse gene saklanıp vurabilecekmiydi ? aynı şekilde, bazı gösterilerde sivil polisler teröristler tarafından linç edilirken, neden o polisler çekip silahı vurmadı? bu teröristleri, aynı şekilde amerikan albay bozuntusu, kaymakam tokatlarken, o polisimiz neden çekip vurmadı yada tutuklamadı, aynı şekilde askerimizin kafasına çuval geçirilirken, neden teslim ol emrine uyuldu, o askerlerimiz çatışarak şehit olsaydı ya,
    bu olaylar zaten hep güçsüzlerin başına gelir, bu çocuk belli sinirlenmiş ve takip etmiş silah çekmiş güvenlik ile konuşurken vuran polis güvenliğin arkasından gelip sıktı, daha sonra 3 mermi olması, daha önce ki tartışmada açığa çıkmaması istenen birşeyler olmuşki, öldürmeye yönelinmiş ,genelde böyle oluyor
    not=ben ne çocuk hatalı, ne polis hatalı, demiyorum ,normalde olanları yazdım ama güçsüzler her zaman ezilir malesef

  17. #37

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    bunun muhabbeti çok konuşuldu yılların polisi anlamazmı kurusıkıyı diyenler bile vardı. cevap veriyorum eline alıp incelemeden anlaması imkansız gibi birşey. normalde ülkemizdeki yasalara göre kurusıkı silahın namlusunun ucu kırmızıya boyanır lakin bu boya tinerle çıkartılabiliyor zaten alanların ilk yaptığı işlerden biri bu boyayı çıkartmak. bunu haricinde 2007 veya 2008 yılıydı sanırım kanunda bir değişiklik oldu ve namlu içine sac ve pim çakılması zorunlu tutuldu buda bu ürünlerin gerçe çevrilmesini engellemeye yönelikti kaldıki eski tip kurusıkıların namluları hep açıktı tamam gerçek mermi atmıyordu (bunu yapabilmesi için çeşitli işlemler gerekiyordu) ama kurusıkı mermilerinin ucuna 4,5mm çelik bilye çakanlar vardı buda birini yaralamak için yeterliydi. bu bahsettiğim sav ve pim aynı zamanda bunakarşı bir önlemdi.
    şimdi şu soruyu sorabilirsiniz koskoca adam yılların polisi bu sacı pimi göremedimi. cevap veriyorum göremez. gündüz gözüyle bile göremez. görmesi için silahı alıp üst mekanizmayı geriye çekip ışık tutarak bakması gerekir. kaldıki olay gece karanlığında olmuş.
    öte yandan olayın olduğu dönemede bakmak lazım. her gün şehit haberleri geliyordu (şimdide var lakin o dönem daha fazla). büyük hani yine burada yazıldı kardeşim sık bir defa ne diye 3-4 defa daha ateş ediyorsun cevap vereyim canlı bomba ihtimali. belki kızanlar olacak beni canavarlıkla ve vahşilikle suçlayanlar çıkacak ama polis orada sonuna kadar haklı.
    şimdi şöyle bir soru yöneltmek istiyorum. diyelimki taşıma ruhsatlı silahınız var ve yasal olarak bunu taşıyorsunuz. biriyle tartıştınız ve karşınızdaki size silah çekti ateş etti bir baktınız yaralanmamışsınız aklınıza ne gelir? ya bunun elindeki kesin kurusıkı bassın gitsin işinemi yoksa ıskaladı bir dahaki atışında ıskalamaz ya ben öleceğim ya bumu? hatta hepinizden önce sorumu kendim cevaplayayım bahsettiğim gibi yasal yollarla alınmış taşıma ruhsatlı silahımı çeker vururum adamı.

  18. #38
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    EVİNİZE geldiğinizde sizi biri TAKİP ediyor ustelik KAVGALI oldugunuz biri ve ÜZERİNİZE yuruyor elini arka cebine atarak. Ne yaparsınız? Ben empati yoluyla ailemi ve kendimi korurdum diyorum. Senin ne hakkın var evine kadar takip edip adamı tehdit etmeye varsa bir işin polis var adli kurumlar var herkes adaletini kendi sağlarsa ne olacak? Adalete güvenirsiniz güvenmezsiniz o ayrı mesele bende çok sıkıntılar yaşadım adli yonden haklıyken haksız da cıktım emsal kararlara rağmen ama bu bana adamın evine gidip tehdit etme hakkı tanımıyor.

  19. #39
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    EVİNİZE geldiğinizde sizi biri TAKİP ediyor ustelik KAVGALI oldugunuz biri ve ÜZERİNİZE yuruyor elini arka cebine atarak. Ne yaparsınız? Ben empati yoluyla ailemi ve kendimi korurdum diyorum. Senin ne hakkın var evine kadar takip edip adamı tehdit etmeye varsa bir işin polis var adli kurumlar var herkes adaletini kendi sağlarsa ne olacak? Adalete güvenirsiniz güvenmezsiniz o ayrı mesele bende çok sıkıntılar yaşadım adli yonden haklıyken haksız da cıktım emsal kararlara rağmen ama bu bana adamın evine gidip tehdit etme hakkı tanımıyor.
    işte kardeş aynı şekilde 7.8 kişi saldırdı evimde hemde haneye tecavüz oldu bende tüfeğimle ateş ettim bina içinde 7 el sıktım korkutmak amaçlı sonuç karakol ifadeleri eksik adamlar yalan söyledi doğru dürüst mahkeme olmadı denetimli serbestlik verildi bir sürü uğraştık ruhsat tüfek gitti ayrıca 10.15 bin tl zarar kendi evimi taşıdım gene husumet olmasın diye bu sefer kan akar diye haklıyken haksız durumda kaldık bana kimse bu ülkede polyanna cılık yapmasın yaşadıklarımıza rağmen gene de dürüst vatandaş olmayı seçtik düşünüyorumda o polis yerinde biz kendimizi savunsak adam öldürsek sonuç ne olurdu ?

  20. #40
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2008
    Şehir
    Doha
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Bu emniyet müdürü en son KHK ile ihraç edildi

    Etme bulma dünyası..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)