Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Ehliyeti olmayan bir arkadaşın sürekli motoru istemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2010
    Şehir
    arnavutköy
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    Senin gibi bi olay gecti basimdan.. cok yakin arkadasim araba lazim oldugunda hep istedigim beni hic geri cevirmeyen bi aksam arkadaslarla yemege gitmisler benide cagirdilar atladim motora gittim.

    Restoranin onunde baya israr etti binmek icin bende 250 cc den buyuk motor hic kullanmadigini bildigim icin olmaz dedim onun icin tehlikeli olacagini anlattim gecistirdim.Arkadaslarin evine gectik kaskimi ve kontagi kapti yine olmaz deyince ben sana 200 binlik arabami veriyorum 20 binlik motoru cok mu goruyosun falan dedi. Ortamdaki herkez olum manyakmisin parayla alakali degil olme diye vermiyo adam filan dediysede dinletemedik. Birinci viteste 100 metre gidip durmak uzere anlastik.

    Kalkistan bir saniye sonra teker bi kac santim yerden kesildi poposu geri kayinca gaz kontrolunu kaybetti motor bayrak oldu egzozlardan kivilcim cikararak 70-80 km hiza ulasti ve kaldirimdaki beton babalari parcalayarak cocuk parkinin duvarina carpti..

    Sag eli bilekten sol kolu dirsekten kirildi diz kapaklari kemiklerine kadar doku kaybetti ..o geceyi hastanede gecirdik..

    Iyilesene kadar bekledim iyilesince motorumu servise yolladik ..motor blogunun ve şasenin kirildigini tamir yapmanin etik olmadigini soylediler zaten italyan oldugu icin tamir masrafi ikinci el fiyatinin cok uzerindeydi.. hurdasini 5500 tl ye sattik.. arkadasimda 14500 tl verdi ..

    Artik yeminliyim rossi gelse motorumu vermem.. sende verme.. kimse vermesin.. motor surmek isteyen gis akedemiye hondaya filan gitsin
    Murat.K. bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    AT, AVRAT, SİLAH EMANET VERİLMEZ EVLAT...!!
    ATAdamZU bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  3. #23

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı KIDI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi arkadaşım çok severim kendisini ama ehliyeti yok ve cezalar malum hadi cezası olmasa bile bir kaza yapması bile vicdanen kötü ama nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum, sürekli ben kaza yapmam sürdüm daha önce, polis yakalayamaz kask takınca birşey olmaz korkma diyip duruyor ve ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Size içimi dökiyim dedim
    Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız.
    arkadaş benim malım kıymetlidir, kusura bakma diyeceksin.

    yok uyurken alırım, onu yaparım bunu yaparım diye saçmalıyorsa, o kişi ile arkadaşlığınızı tekrar gözden geçirin. bana göre yaptığı saygısızlıktır...

  4. #24
    oggomoggo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2015
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 (Honda CB125e-Pulsar 200 ns)
    Olabilecek kaza vb durumları geçsek bile Ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı kullanan kişiye ve motosikletin sahibine ceza kesilir.

  5. #25

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Benelli tnt 250
    Kıramıyorsan arkdaşını şarj etme imkanın varsa kontağı aç akü bitsin yada akü kutup başını sök ver anahtarı gitsin uğraşsın.

    İki ofla pofla motorun üstünde o panikle naptım ben nereye bastım böyle oldu moduna girerse birdaha istemez

  6. #26
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Ehliyeti olana da olmayana da verme motorunu. Kaza yapsa başın dertten kurtulmaz. Benim motorum diyosa insan motor o şahsa aittir paylaşılmaz

  7. #27

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Bu bir şaka olmalı?

    Ya insanlar çok saygısızca ilişkileri "samimiyet" adı altında meşru hale getiriyor ya da ben bu zamana ayak uydurmakta zorlanıyorum.Başka bir düşüncem yok.Hamallık yaptığın parayla aldığın motorunu tabi ki verme,çok kolay almış olsan bile verme.Araba değil bu,herkes süremez.Kaldı ki ehliyeti yok,kaza yapsa birine zarar verse motor senin olduğu için adliyelerde sürünürsün.

    Bir de 20 yaş büyük ama hala böyle soytarılıklar mı yapıyor?

    Boş bir adammış.Ancak sen de çok masum değilsin,hayır demekle alakası yok bu kaypak insanla aynı evde yaşama derim.Seni kullanıyor anladığım kadarıyla,şaka ile karışık denmiş ama ben arkadaşıma şaka yapmam böyle.Hatta bırak motoru arabasını da istemem otobüsler raflara mı kalktı,metrolar kapandı mı ne oldu yani?Hadi en kötü gece 1-2 gibi işim varsa araç yoksa taksi var.Taksi parası da yoksa yürüyecek yapacak bir şey yok.Bu işler böyle.

    İş sende bitiyor.İlişkini gözden geçir,çok yönden seni kullanıyor olabilir.Bir arkadaşımla beraber üniversiteye başladık.BMW si vardı.Kafayı kızlarla yemişti,çok kabalaştı.Ben yurda çıkınca bozulmuştu beraber eve çıkalım demişti.Sana samimi söyleyeyim onunla aynı eve çıkmama sebebim,gittikçe kibirli bir hale gelmesiydi.Kendi de 3 kişiyle birlikte bir eve çıktı 350 TL kira verecekler,toplu kömür veriyorsun ısıtma için falan.Bu adamda son model BMW var,ama nakit yok.Dedim ki bak yapma etme tek başına çık 350 TL halledebileceğin bir para.Yok o parayla gezerim ederim dedi.En son diğer çocukların aileleri evi basmıştı kömür parasını bundan istiyorlardı.Kirayı falan kimse vermemişti sonra bu çocuklar evden çıktı.Anlaşma da buna kaldığı için kendi ödedi,kendi kaldı evde.

    Yapacak bir şey yok.Bu tür olaylar olabilir.Ben tek başıma yaşamak için daha uygun bir karaktere sahibim.Zehirli hayvan falan beslediğim için.O olmayınca,yurda çıkmıştım Allah'a şükür kendi evimdeyim.Kendini tanıyacaksın önce.Bu kadar da yumuşak başlı olma,senin niyetin iyi de insanlar kötü gerçekten.Çok kötü olmuş insanlar,yukarıda biri örneği vermiş.Adamın motor hurdaya çıkmış,arkadaşı hastanelik olmuş ancak ne olacak yani olan olmuş.Ben hep diyorum kimseden eşya özellikle araç ödünç alınmamalı.Herkes kendi malını kullanmalı.Yoksa da o kadar kamu hizmeti var,aracı olmayan o kadar insan kullanıyor yani ne kadar kötü olabilir?(Benim de aracım yok şu anda bende kullanıyorum)
    Dodin bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Alıntı KIDI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bide ben vermem diyorum bana dediği, sen uyurken alırım ruhun bile duymaz diyor ev arkadaşım kendisi çok sinirim bozuluyor kafamda atıyor ama ne yapacam bilmiyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------



    Hayır diyorumki vermem diyorum ama sen uyurken alırımki diyor motor normalde memlekette ben getirecem okuduğum şehre fakat getirmeye korkuyorum anahtarı akşam cebime koyup mu uyusam napsam öyle bir paranoya ilede yaşanmazki
    Uyurken anahtarını ÇALARIM demiş resmen, müsade istenip verilmediyse bunun adı çalmaktır.

    Hırsızla ev arkadaşlığını gözden geçir derim ben. Uyurken anahtarını alırım diye tehdit eden adamın ahlak değerlerinde sıkıntı vardır.
    Osm@n bunu beğendi.

  9. #29
    ATAdamZU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2015
    Şehir
    34/Kadıköy
    Motosikleti
    2008 ledow 250 / 2013 gv 250 efi
    ehliyeti olsa bile vermemelisiniz sürüşünü kişinin ruhunu bilemessiniz ne kadar dikkatlide davransa sonrasındaki vicdani yükü kaldırmamak adına sert bi şekilde çizgi çekmelisin hayır demelisin

  10. #30
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Bende de var böyle bir arkadaş. Trafiğe kapalı bir alan bulup ekipmanları giydirerek sürdürüyorum arada. Bu işin oluru budur.

    Polis görmez zihniyeti de başlı başına yanlış bu arada. Önemli olan polisin görüp görmemesi değil, bilinçli bir toplumun yaratılmasıdır. Maddi manevi kimsenin kimseye zarar vermemesi lazım.

  11. #31

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    @hasipbal dediklerine harfiyen katılıyorum, insanlar emanet nedir saygı nedir unutmuş resmen

  12. #32
    Pilot90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Almanya
    Motosikleti
    GSXR 1000
    bi iyi arkadasim da bir gün ben motorumla gezerken arabasiyla pesime takildi. bi yerde durduk lafladik biraz sonra benden benim motoru istedi. bu arada cocuk ömrü hayatinda birak racingi, scootere bile binmemis. bende dedim araba ne kadar güclü olursa olsun debriyaji ani birakinca en fazla stop eder veya frene basip durursun. bu alet ters takla atar sonra bi yerine giriverir dedim. güzel güzel anlattim :D o da sagolsun hosgörülü bi insan bana hak verdi :D

  13. #33

    Üyelik
    14 Ocak 2016
    Bu kadar değerli mi ki motorunuz? Bakılacak tek şey, kaza yaparsa karşılayabilecek durumu var mı yok mu? Yoksa gerisi fasarya.

  14. #34
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Soğan koklatın arkadaşınıza.

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    bu arakdaşın başına bir kaza gelince babası seni aradı "ehliyetsiz adama motoru nasıl verdin" bunun cevaıbnı verebiliyorsan

    motoru ver veremiyorsan babasına açıklamaktan daha kolay olan arkadaşını bu yönde ikna etmelisin,

  16. #36
    vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı KIDI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi arkadaşım çok severim kendisini ama ehliyeti yok ve cezalar malum hadi cezası olmasa bile bir kaza yapması bile vicdanen kötü ama nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum, sürekli ben kaza yapmam sürdüm daha önce, polis yakalayamaz kask takınca birşey olmaz korkma diyip duruyor ve ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Size içimi dökiyim dedim
    Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız.
    Kesin ve net bir şekilde "HAYIR" demenizi öneririm.

    Saygılarımla.
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

  17. #37

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Ehliyeti olsa da veremem. Birde adamın ehliyeti de yok ne yüzsüz adamlar var.
    Ceza yedikten sonra yada maddi hasarli kaza yaptiktan sonra kötü olacağına şimdi kötü ol.

    Hic cekinmene gerek yok. Böyle insanlar senin yumuşak yüzünü görünce daha da üzerine gelir.
    Yine isterse net olarak reddet. Bir daha bu konuyu acmamasini, vermek istemedigini soyle.

    Özel bir durum yoksa milletin arabasını motorunu alana uyuz olurum. İnsanlar ne zorlukla alıyor bunları.

  18. #38

    Üyelik
    28 Kasım 2015
    Merhaba
    Bilgisayardan aç bu forumu.Gel şu başlığı bi oku de. Belli sen söyleyemiyorsun ben söyleyeyim.
    "Ulan 40 yaşına gelmişsin milletin motoruna uyurken çalmaktan bahsediyorsun. Adam vermek istemiyor işte hem yasal hem vicdani sorumluluğu var. Git kendine motor ve ehliyet al binmek istiyorsan.Ne yüzsünsün sen böyle. Milletin de başını belaya sokma."

  19. #39
    KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bitir arkadaşlığını, böyle sorumsuz ve pişkin adamdan kimseye fayda gelmez.
    Valla bilmiyorum ben tepkimi koyacam o duruma gelir mi görecez artık

  20. #40
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Arakdaşım kendi aracının (otomobil, motosiklet, kamyon vs...) başkasının kullanması hukuki açıdan çok sakat ciddi anlamda söylüyorum... Oluşacak bir kaza anında ve sonrasında sorumluluk, doğacak tazminat ve cezai işlemler kesinlikle motosiklet sahibinin ve sürenin sorumluluğunda, özellikle Asliye Hukuk Mahkemelerinde bu tarz davalar çok oluyor, aman diyim hayır demeyi öğren makara tukaraya vurulacak olaylar değil, kendim çalışmış ve bu tarz davaları görmüş olduğum için bizzat girip uyarmak istedim, kazasız belasız...
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)