Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosikleti trafikten sildirme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Eylül 2013
    Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Merhaba, doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama ben artık motosikletime pek binemiyorum. Şu an muayene, vergi borcu vs. hiç bir eksiği yok. Motosikletimi satmak istemiyorum, 1-2 sene sonra tekrar binmeye başlayabilirim. Sormak istediğim şey şu; motosikleti trafikten sildirip(hurdaya ayırmadan) ilerleyen zamanda tekrar ruhsat çıkarttırmam mümkün mü? Ya da aracımı trafikten çekme seçeneklerim neler? Bilenler yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Yakın bir trafik şubesinde işlemlere başlayabilirsin. Benim çalıntı motoru trafik şubede çalıntı olarak işletmiştim. Vergiden vs muaf olmuştu. Ruhsata çalıntı damgası vurdular. Senin de faal olan ruhsatına iptal işlemi yaparlar sanırım. İnternetten araştırabilirsin. Ama şunu unutma işlemler bittikten sonra takipte kal, bağlı olduğu vergi dairesi yine de motoruna vergi (mtv) işleyebilir. Ben çalıntı motora ilk taksiti yatırmak zorunda kaldım

  3. #3
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Hurdaya çıkan araç tekrar trafiğe çıkamaz. Motoru trafikten çekeceksin o kadar.
    Vergi dairesinden borcu olmadığına dair belge alacaksınız. EK-1 formu dolduracaksın ve herhangi bir tescil kuruluşuna müracaat edip motoru trafikten çekeceksiniz.
    Motorun plakası tescil bürosunca geri alınır ve "TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞTİR" kaşeli Motorlu Araç Tecil Belgesi düzenlenerek size geri verilir. Motoru tekrar trafiğe çıkarmak istediğinizde muayenesini ve sigortasını yaptırıp tescil kuruluşuna müracaat edip Motorlu Araç Trafik Belgesi ve plakanızı alarak trafiğe çıkacaksınız. Trafikten çekme işleminde plaka numarası değişmez.
    Saygılar.

  4. #4

    Üyelik
    03 Eylül 2013
    Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Teşekkürler çok yardımcı oldunuz

  5. #5

    Üyelik
    13 Eylül 2014
    Şehir
    Samsun
    trafikden sildirdiğinde mtv vergisindende muaf olacaksın. aracı tekrar trafiğe soktuğunda, o aradaki çekme süresinceki zaman içinde mtv ödemeyeceksin, trafiğe soktuğun tarihden itibaren mtv ödemeye başlayacaksın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)