Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yokuşta motoru yan yatırmak hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben, henüz eğitim almadım, öğrendiğim kadarını 10 yıldır düşe kalka öğrendim. Zaten o yüzden diyorum, daha ucuz maliyet ve daha az moral bozukluğu ile olur eğitim alırsan diye Çok uzun olmayan bir vadede eğitim de almayı düşünüyorum. Da ben de bilmem nerden alınırsa daha iyi olur. Alan bir arkadaş mutlaka yazar buraya bir tavsiye.
    Moral bozukluğu yaşamadım değil yaşadım. Ama araba kullanmaya ilk başladığımda ya ben bu işi hayatım boyunca beceremeyeceğim galiba o yetenek bende yok diye düşünmüştüm. Ama şuan kendime göre araba kullanışımdan gayet memnun olduğum için zamanla bunu da aşacağıma inanıyorum. O yüzden moralim bozulsa bile anlık oluyor.

    Alıntı ousi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Frenleri sıktığınızda ayaklarınızı yere koymakta gecikiyor olabilirsiniz yani siz ayağınızı yere koyduğunuzda motor çoktan yatıyor duruma gelecektir. Bu ağırlığı taşımakta kolay olmayacaktır. Benim boyum 188 buna rağmen motoru ilk aldığımda devrilme tehlikesi atlattım 3-4 defa ancak sonra farkettim ki selenin çok gerisinde durup ayağımı yanlış yere koyuyorum. Bu motorun dengesini çözmeye çalışın ama bunu boş alanlarda deneyin derim.

    Benim sorunum bence bu frenlemeyi düşünerek değil motor kaymasın diye reflekssel olarak yapıyorum. Dolayısı ile motor yatma eğilimine girdiğinde ayak yere ulaşmamış olduğundan yapacak bir şey kalmıyor sanırım. Kesin böyle yapıyorum diyemem ama şuan hayal edince en mantıklısı bu geldi galiba ben frenlemeyi reflekssel olarak yaptığım için frene basıcam düşüncem olmadığı için ayak yerde olmuyor.

    Parkederken yatırmanın açıklaması bu bence. Lap diye ayağı indirsen ne fayda motor dengeyi çoktan kaybetmiş. Benim ayak indirmeye çalışmam lazım herhalde acil.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Yokus yukarida olsa durmaya yakin on fren kullanilmaz, yaylanan amortisorler motorun dengesini bozabilir, Arka freni kullanin. Bakislariniz yere degil karsiya dogru olsun. yere baktiginiz tarafa devrilmeniz olasidir..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)