Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motosiklet egitiminin gelecegi sizce nedir???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    thorch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Herkese iyi gunler,
    ozellikle gecen hafta yasanan uzucu kazadan sonra trafikte ve uzun yolda motosiklet kullanimi yine tartismalara yol aciyor ve forumda zaman zaman yer alan egitim ihtiyacini ortaya cikartiyor.

    Suphesiz ehliyeti olan herkesin temel egitimleri almis olmasi gerekiyor (istisnalar kaideyi bozmaz tabi ki ), peki sizce BMW'de, Honda'da, OMM (ne derece devam ediliyor bilmiyorum) ve diger surucu kurslarinda verilen ileri seviyedeki surus egitimleri nasil olmali???

    Yani hergun trafikte karsilasilan malum tehditlere yonelik calismalar mi, yoksa ve yoksa gercekten iyi surus kabiliyeti olan suruculerin kabul edildigi bir nevi sinirlari zorlama denemelerini mi icermeli??

    Sanirim alacagimiz ileri egitimlere de daha cok arzulanan yontemler agirligini koyacak ileri ki donemlerde, en azindan firmalarin buna onem verecegini dusunuyorum; bu yuzden suphesiz benden daha tecrubelilerin de fikirlerini merak ediyorum bu konuda...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tunoka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Şehir
    istanbul,Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600 ABS
    Arkadaşım,bence motor almadan önce honda.Bmw ve diğer kuruluşların vermiş olduğu eğitimlere katılmakta fayda var ki ben bu eğitimi almaktayım.Daha önce motor kullanabilmeme rağmen ne kadaş yanlış ve kendimi riske atıcı bir sürüş tekniğim olduğunu bu eğitimleri almaya başlayınca anladım.Kendimizi onca para döküp satın aldığımız göz bebeklerimiz gibi baktığımız motorumuzla eğitmeye veya tekniğimizi geliştirmeye çalışamıyacağımız için(bazı sürüşler ve/veya dönüşler devirme veya yatırma olasılığı olduğundan dolayı) bu tür kursların önemi bir kat daha artmaktadır.Her motor tarz ve büyüklüklerine göre farklı tepki verdiği için bunların trafik içinde kullanımlarıda farklı ve eğitimleride ona göre olmalıdır.Bu kurslarda refleks kabiliyetlerini geliştirme ve motorla bütünleşe bilmeyi öğretiyorlar ki hele istanbul trafiğinde en üst düzeyde olmanın gerekliliği tartışılmaz........

  3. #3
    Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İZMİR/ALİAĞA
    bencede günlük hayatta eğitimin önemindden bahsederiz yada böyle örneklerle karşılaşırız.Motosiklet kullanmanında bir öğretisi olduğunu bütün kullanıcıların ve adayların bilmesi gerekir diye düşünüyorum.Biraz kaba bir tabir olacak ama ne dimşler her işin bir raconu vardır ve o işi öğrenmek için ilk önce raconunu öğrenmen gerekir.motosikletinde bir raconu var ve bu motosiklet tekniğini her safhada öğrenmek hayati önem taşıyor (tabi hayatınızı seviyorsanız)
    YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR

  4. #4
    thorch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Ben de tamamen sizin dusuncelerinize katiliyorum ve egitimin her kosulda olmasi gerektigini dusunuyorum. Bunun yaninda sanirim merakimi ve sormu cok iyi anlatamamisim.

    Benim gercekten merak ettigim ileri seviyler icin gecerli olan egitim, baslangic vs. icin degil. Egitimlerde verilen motosikletler kendine ait olmadigi ve dusme sıkıntısının olmadigini dusundgu icin ileri seviyedeki suruslere katilan insanlar var (verdikleri parayi ucuz bulduklarindan dolayi belki de).

    Yani ozaman egitim veren firmalar bu seviyede herkesi trafikte karsilasilaniilecek asfalt, hava ya da diger dis sorunlara karsi mi egitmeli (ki bu herkes tabi ki temel seviyeleri gecmis olacak)
    ; yoksa "alin size parkur kardesim, madem kendinizi zorlamak hatta zamana karsi yarismak istiyorsunuz buyrun" mu demeli sizce??

    Ben bunu dusunuyorum bu aralar gercekten cunku trafikte motosiklet kullananlara karsi hakli ya da haksiz iyi gitmeyen birseyler var ve bu egitimlerle belki temel degistirilir.
    Gerek hiza merakli, gerek rahat icin, gerek konfor icin motosiklet kullananlar farkli dusunebilir bu egitimlerin sekillenmesi konusunda ama ortada bir gercek var ki teknik gelisim icin tabir-i caizse egitim sart.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler