Motosikletle Hangi Viteste Yokuş Çıkılır?
-
1) Birinci vitesle çıkılmasını söylüyorlar ama uzun yokuşların 70° ve üstü gittikçe dikleşen yokuşları 1. Vitesle çıkana kadar motor resmen ağlıyor, çığlık atıyor ama yavaşta olsa çıkıyor.
2) yokuşta vites değiştirilir mi?
3) 2. Vitesle normal yokusu cikarken motorum en dik yerinde istop etti ve yokusun tepesinde kaldim. Bunun olmaması için ne yapmalıydım? Yokuşta vites düşürmeli miydim?
Reklamlar
-
motorun cekisine hizona sesine gore degistirebilirsin.. oldu stop etti kaldin...agirligi one vermen lazim debriyaji dikkatli kullanmalisin arka freni kullanmalisin
-
Moderatör
Bunların hepsi tecrübe ile gelişen detaylar motoruna göre değişkenlik gösterir,...
-
-
kadango adlı üyeden alıntı
Boş viteste çıkılır...
Arkadaş haklı vites boşa alinır motorun üstünden inersin itmeye başlarsın motor hiç stop etmeden zorlanmadan bağırmadan ağlamadan çıkar
-
Yokusun dikligine gore uygun vitesi motosikletiniz size uygun vitesi fisildar. Oldu da yokusta durma gibi bir durum oldu, yol kalabalik degilse yokusa paralel cevirin aracinizi. Daha kolay kalkis yapabilirsiniz.
-
Scooter al
-
Uygun vitesi fısıldar derken yani 1.viteste cok bagirdigi an 2.ye atmak gibi mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
Boş viteste çıkılır...
Cevabın çok yardımcı oldu. Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
c4gin adlı üyeden alıntı
Scooter al
Kullandım onlar hiç yokuş çıkamıyor düşük ccleri
-
Geriden kaptırıp gelecen artık çıktığı kadar
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Geriden kaptırıp gelecen artık çıktığı kadar
Hangi vitesle işte?
-
Boş viteste çıkılır...
:D mantıklı manuel :D
* Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.
-
Goldshadow adlı üyeden alıntı
Hangi vitesle işte?
scooterda sen geriden kaptır vitesi o ayarlar
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
Zor bir konu degil. Hangi vitesle cikabilecegini o motosikletin kullanicisi olarak sen bileceksin.
Baktin ilerde yokus var . Kaptirdin hizini aldin. Yokusu tirmanirken devir dustu. Sen vites dusurme ihtiyaci duydun 4. vitese dustun. Baktin devir dusmeye devam ediyor, 3. Vites. Baktin hala dusuyor, 2. Vites... 2. Viteste devir sabit kalabiliyorsa vites dusurmenin geregi yok. O vitesle yokusu tamamlayabilirsin. Yok 2. viteste devir yukseliyorsa orta devirde sabitleyip yokusu tamamlayabilirsin.
Ozetle deve ile hendek karsi karsiya degil.
-
Yahu 6 ile ciktigim yokuslar bile oldu. Mototorunla ve girdigin hizla alakali. Tabi ki vites düşürüp artirabilirsin. Normal duz yoldan bi farkli dinamiği yoktur.
-
Her motorda değişir bu sorunun cevabı nasıl olacak.
-
numangokce adlı üyeden alıntı
Zor bir konu degil. Hangi vitesle cikabilecegini o motosikletin kullanicisi olarak sen bileceksin.
Baktin ilerde yokus var . Kaptirdin hizini aldin. Yokusu tirmanirken devir dustu. Sen vites dusurme ihtiyaci duydun 4. vitese dustun. Baktin devir dusmeye devam ediyor, 3. Vites. Baktin hala dusuyor, 2. Vites... 2. Viteste devir sabit kalabiliyorsa vites dusurmenin geregi yok. O vitesle yokusu tamamlayabilirsin. Yok 2. viteste devir yukseliyorsa orta devirde sabitleyip yokusu tamamlayabilirsin.
Ozetle deve ile hendek karsi karsiya degil.
Peki vites düşürürken arkaya kayma olayı olur mu?
-
Açık söyleyim motosiklet tecrübem yok denecek kadar az.Ben araba tecrübeme göre konuşacağım.Bu durum yokuşun dikliğine ve motora göre değişir.Yokuşta vites küçültüp büyültebilirsin.Eğer motosikletin çekişi azalırsa mecbur küçültmelisin stop eder.Yani motor aslında sana kaçıncı viteste gitmen gerektiğini sesinden,çekişinden belli eder ona göre ayarlarsın.Ben çok dik yokuşlara genelde 1.vitesle giriyorum baktım çok bağırıyo 2.viteslede çıkar vites büyültüyorum bi sorun olmuyo.
-
kayma olursa 1 e alman gerekir
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
Sen her hangi bir arac kullaniyormusun yoksa bizimle billur mu geciyorsun?
-
70 derece yokuş mu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler