Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorsiklet Sektörü Kendine Gel!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Ekim 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar 200ns
    Şimdi kırkından sonra yeni motor alan birisi olarak bu sektördekilere bir çift lafım var benim de. Sabırla okursanız elbet)

    Motor almaya karar verdikten sonra ister japon, ister çin, ister hint olsun, hangi markayı almaya karar verirseniz verin, öncelikle şunu bilin:Otomobil plazalarında ya da bayilerinde alışkın olduğunuz ilgi alaka hiç birinde yok. Orta fiyat aralığındaki motorlardan birini alıyorsanız, temel de size moto kuryemişsiniz gibi yaklaşıyorlar. Bu mesleği küçümsediğim için böyle söylemiyorum ama temel olarak yaklaşım hakikaten şuursuz. Motoru teslim almadan önce arayıp lütfen motorumu hazırlayın dediğinizde size uzaylıymışsınız gibi davranıyorlar. Ama hemen akabinde motoru aldığınızda bir bakıyorsunuz, plaka vidaları yanlış takılmış, bidon sıkılmamış, hız göstergesi çalışmıyor ya da rölanti ayarı yapılmamış. Bayilerin ve motor servislerinin artık şunu anlaması lazım. Sadece çok zenginler ya da az gelire sahip kişiler değil; orta seviyede gelire sahip, 09:00 18:00 arası çalışan, eğitimli hanımlar ve beyler de motora ilgi duymaya başladı. 5000tl ve 13000tl arası motor satış grafiklerinde bu yeni kitle kendini gösteriyor göstermesine ama sektördeki bayii ve servisler bu yeni kitleye hazır değil. Aslına bakarsanız bu kitlenin potansiyelinden de haberdar değiller. Ne yapacaklarını nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Bu yeni alıcı kitlesine karşı bayii ve servis ağını düzenleyebilen marka orta ve uzun vadede daha çok kazanır. Servis ustalarının ve çalışanlarının müthiş bir imaj problemi var. Güven vermiyorlar ve işin daha da kötüsü motor kullanmaya yeni başlayan ve servise motorunu ilk defa getirenlere "aman tanrım ben nereye düştüm" duygusu yaşatıyorlar. Bu durum pek çok yeni başlayanı motordan soğutabilir ve sektörün gelişmesini engelleyebilir. Eğer hedef kitleniz gelişmiyor, genişlemiyorsa eninde sonunda kala kala kurye ve pizza sektörüne kalacaksınız demektir.

    Bir de tabii koruma, kask, mont olayı var. Tabii ki önemli ama be insaf kardeşim motoru almışsın 5000 tl ye adam gibi bir bot 800 lira, full koruma mont 500 lira, e bir de korumalı pantolon 300 lira!! eldiveni kaskı artık hesaplamayalım!! İnsaf yahu insaf! Bunları standarlara uygun bir şekilde, gerçekten insanları kazalarda koruyacak kalitede ve ulaşılabilir fiyatlara üretebilen bir üretici yok mu bu ülkede? Hadi kaskı anlarım ayrı bir bilgi birikimi gerektiriyor. Ama diğer ürünler? Mesela meşhur iş ayakkabıları üreten Makeup, ya da yeşil kundura üretemez mi gerçekten koruyan bir motor botu? Satamaz mı bunu 150tl ye. Yok mu bu ülkede full koruma bir montu ve pantolonu amerika, avrupa standartlarında üretip 150 liraya satabilicek bir baba yiğit? Var şu firma var bu firma var demeyin hemen. Onların fiyatları da malum 250lira ile 500 lira aralığında. Ürün testleri ve standartları konusu muamma.

    Aranıza yeni katılan biri olarak paylaşmak istedim. Saygılar, new_rider
    mitmuallim, ahmetunuver, polo34 ve 12 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Saygılarımla.

  3. #3
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    İsyanınızda büyük oranda haklısınız. Müşteriye karşı umursamaz tavır takınan o kadar çok bayii var ki, bazı bayiler insanı sattıkları markadan soğutuyorlar resmen.

    Ekipman konusuna gelirsek, dünyaca ünlü markaların pahalı olması normal, malum ülkeye giren herşeye kol gibi vergi ekleyip sizin iyiliğiniz için yapıyoruz diyorlar ya devlet büyüklerimiz. Zaten yüksek olan fiyatlar iyice şişiyor.

    Korumaların ucuz olanları da var. Ayrıca bazı markaların sezon sonu indirimleri de oluyor. İndirimleri kaçırmazsanız iyi fiyatlara ekipman sahibi olabilirsiniz.

    Mesela ucuz-orta halli güvenliği iyi kask mı bakıyorsunuz: nitro aikido 250TL fiyata kampanyalı satıldı bu yıl. Sharptan 5 yıldızlı kask. Kampanyaları yakalarsanız daha ucuza ürünler almanız mümkün.

    Ekipman üretme konusuna gelirsek: Dünya markaları kalitesinde ürünleri daha ucuza üretmek pek mümkün değil. Çünkü o markalar yıllarca ar-ge'ye milyonlarca dolar harcıyorlar, kaza anı simülasyonları ve yüzlerce dayanım testine tabi tutuyorlar ürünlerini.
    Ünlü kask üreticileri kasklarını rüzgar tünelinde teste sokuyorlar. Yani aynı kalitede bizim ülkede üretmek hayal. Bizde ar-ge ye para ayıracak firma çıkmaz çünkü.

    İlla daha da uygun fiyatlı olsun derseniz aliexpress sitesinden uygun fiyatlı ekipmanlar da alabilirsiniz. Tek sıkıntı deneme şansı olmaması ve çinden geldiğinden dolayı 1 aya yakın süren teslim süresi.
    GB79 ve new_rider bunu beğendiler.

  4. #4
    oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2009
    Şehir
    Zonguldak/KDZ.Ereğli
    İmzamı atarım
    something123 bunu beğendi.

  5. #5
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Yamaha bayisinde biri benle ilgilensin diye sıfır motoru yere atıp tekmeleyecektim nerdeyse ama kimse oralı olmuyor. Özel veya yetkili servisin zaten umrunda değilsiniz nasılsa bize mahkumlar hesabına. Araba sektörünün yanına yaklaşamaz motor sektörü.
    new_rider, something123 ve aquarist4 bunu beğendiler.

  6. #6
    Yanagisawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul/ Bostancı
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC gitti Hayabusa Alma Arifesinde
    Çok basit bir yöntemle sizde onları ciddiye almayın ve onların tavırlarınla onlara cevap verin ben kızıltoprakta bir motorcuda motoru beğenip pazarlık aşamasında motor kaç para anlamında ne vericez şimdi buna dedim satıcı hazır cevap Cem Yılmazya mubarek Paraaa dedi sırıtarak bende bizde G...T vermiycez ya sana adam gibi fiyatını söyle deyince normal esnaf oluverdi bi anda kim olursa olsun ben parasını verip birşey alıyorsam bana adam gibi hizmetini verecek !!
    sonalp, kyagmur, kızıl şeytan ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Cok guzel yazmissiniz hepsine katiliyorum. Ama su da var kapitalist duzen her yere oturdugu icin bi spor ayakkabiya 200 tl verip korumali cizmeye 300 tl vermek biraz utopik geliyo bana... Cogu kisi soyluyo bunu mesela herkesin cebindeki telefon bi milyar , adam sadece arama yapiyo. Ama sonra kaska 500tl verince ici aciyo... Bilincli kullanicilar da zaten hayatimdan onemli degil parasi neyse verelim mantiginda oldugu icin fiyatla cok dalavereye girmiyo, bi 50 liralik pazarlik yapiyo o da yerse. Alkol gibi yani maliyeti hicbir sey ama devlet her sene vergiyi arttiriyo, alan ne de olsa yine alicak diye dusunuyo ki alan yine aliyo. Yani toplumun yapisi degismedikce boyle ornekler giderek artacaktir...
    new_rider bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Öncelikle herkes sizinle benzer yollardan geçti gerçekten sektör ticari ile hobi arasında sıkışmış durumda.Ticari kesim düşük fiyat ararken hobi de malum paranın hükmü yoktur.Bazı ürünlerde ise yerliyi üretmek kadar satmakta zor.
    En basitinden bugün Yamaha Ybr125 için lastik sorun herkes michelin veya pirelli der (en kolayı) , ben inatla gittim yerli malı billas aldım , alıpta şikayet eden bir kişi görmedim ama adamların kendilerine yer edinmesi için en az 2 yıl daha lazım.Bu da dayanma gücü ister.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...-nasildir.html

    Yoksa sektör yabancıların , niche-niş dedikleri bir sektör rekabet az giren kazanır (Aynı nedenle fiyatlar uçuk) hep diyorum bir sektörde en alt ile en üst ürün arasında bu kadar fiyat farkı yoktur.Koruma ekipmanları da yine aynı nedenle pahalı ve hep dediğim test etme şansınız yok ve sektörde fiyat=kalite algısı var bu bir yere kadar doğru olsada mesela kask testleri aynı şeyi söylemiyor.

    Korumalı Pantolonlarda bir deli yerli üretici var bende şu an tech90 city modelini kullanıyorum (Bu arada daha önce Oj marka kullandım düşünce iyi ki almışım diyor insan :D) , korumalarda yerli ve kaliteli.250 tl muhtemelen zorlasanız 200-220 tl aralığında bulunur normal bir kot fiyatı ile kıyaslayınca çokta uçuk değil diye düşünüyorum.Sonuçta aklımıza gelmeyen fiyatlara neler satılıyor.

    İnsan yavaş yavaş kendisi için ideali buluyor.İşin esnafıda hobi ile ticari arasında sıkışmış durumda , hobisi olan adam konuşuyorda konuşuyor hepimiz iş yapıyoruz , bende kendi işimde bazı müşteri kitlesine fantazi adamları diyorum (Ha High Fidelity filminde geçer bir yerde onları anlıyorum çünkü bende onlardan birisiydim diyor) ama yoğunlukta artık vakit yok bu malesef bizim alana girmiyor diyorum.Usta-Tamircilikten gelen adam biraz daha uslüpsuz olabilir.

    Serviste benzer ben kısmete Motoru Yamaha Rami Kardeşlerden aldım , düzgünlerdi , devamında özel servis Mecidiyeköy Motoser'i buldum yaşlı başlı gün görmüş adamlar , yavaş yavaş öğreniyorum.Sizde de benzeri olur.

    Çok dağıtmadan Tekeriniz düz bassın diyorum.
    new_rider bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    30 Mart 2011
    Motosikleti
    yamaha cryptone
    sevgili kardeşim inan bana 10 yıl önce daha beterdi. nasıl dersen şöyle;

    bir yamahada veya hondada vardı bu malzemeler yani adamlar tekeldi. ben 10 yıl önce bazı kask markalarını şu anki fiyatından yükseğe sattıklarını bilirim. motor montları filan dersen ona keza. yani bir rewit montu sana on yıl önce bugünkünden pahalıya aldığını söyleyen olursa şaşırma inan.

    sebebi şu;

    geçmişte bu bilindik markalar mallarını avrupada yapıyorlardı ve fiyatları tabiki de kaliteleri de yüksekti. şimdi tüm dünyada iş değişti bu markalar artık düşük fiyatlarla çinde üretip dünyaya satıyorlar.

    bu niye oldu derseniz motosikletin yaygınlaşması ile oldu. geçmişte motosiklet zenginlere has birşeydi artık günümüzde en doğal ihtiyaçtır.

    özellikle motomax gibi kurumlaşmış düzgün firmalar sayesinde milleti düdükleyen yamaha honda gibi bu malzemeleri tekelden satanlar da kendilerine çeki düzen verdiler. yani size bugün için katılmıyorum fiyatlar gayet ve gayet makul günümüzde.

    ha, şu var ki racingle 200 hız yapan adama lazım olan özel malzemeleri alayım derseniz haliyle onlar pahalı olacak. yani ihtiyacınızın ne olduğunu belirlemeniz önemli. neler neler alıp kullanmadan atmışızdır yıllarca. mesela motosiklet pantolonunu tam gün kışın motor üstünde olan adam dışında kimse kullanamaz. rahatsız ve ağırdır. bota gelirsek bir harley orta boy bot en az 6-7 sene iş görür ve fiyatı normal bottan 100 lira fazladır gibi. illa gidip o motor için yapılan botlardan almanıza gerek yok. zaten kullanımı zor rahatsız şeyler onlar güvenin bana çok alıp kullanmadan atmışlığım var...
    new_rider bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    01 Eylül 2014
    Şehir
    ankara / washington dc
    Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    her satirina imzami atarim.
    cok benzer durumlari ben de yasadim.
    motor isine erken yaslarda basladim, cok uzun ara verdim, ben de 40indan sonra tekrar basladim.

    bayiye gittigimde,
    “abi bu kac yapiyoo”, “kac vites bu?” diyecek gibi duran 15 yasinda ergen muamelesi gordum.
    ankaradaki tek, biricik, yegane (!!!) yamaha bayiisi ile kavga edecek duruma geldim.
    cebinde paranla rezil olmak diye ben buna derim.
    tabii gittim baska sehirden baska bayiden aldim, getirttim motoru.
    bir daha da bayiye servise ugramam.
    A.Türker ve new_rider bunu beğendiler.

  11. #11
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bir çift diye başlayıp sonrada sabır telkininden sonrasını okumadım çünkü çok uzun yazmışsın. Tahmin ediyorum içerikde de çelişkiler var.

  12. #12
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Dediklerinizde haklısınız.Ekipman için yurt dışına yönelin,kask harici ekipmanları aynı kalite de yarı fiyatına alabilirsiniz.
    new_rider bunu beğendi.

  13. #13
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    ilgi alaka istiyosan hondaya git yamahaya git.. çıkıp edişle büdüşün motor sattığı yere gidersen tabi bu tarz şikayetlerin olur

  14. #14
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    her bayii aynı olmaz ama motorumun sürekli bakımını yaptırdığım yamaha yıldız tic. ilgi alakada bir sorun yaşamadım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

    her bayii aynı olmaz ama motorumun sürekli bakımını yaptırdığım yamaha yıldız tic. ilgi alakada bir sorun yaşamadım.aksesuarda aldım sürekli bi daha motor alsam gene yamaha alırdım bu bayii yüzünden

  15. #15
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    yamaha yzf r25 2 silindir acaba nasıldır nedir ne değildir diye fuarda standa gittim.. adam nerdeyse niye geldiniz diycekti.. tesaduf olabilir tabbiki ama. ktm de ki arkadaşların tavrı bilgisi inanılmaz hoşuma gitti. o arkadaşa tşk ediyorum, ktm yi almamdaki sebeplerden birisidir bilgilendirme.. KTM 390 mı alsam mı dedim, yok size 390 satamam demişti, bilinçli bir yaklaşımdı..

  16. #16
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    yumuşaklar...

  17. #17

    Üyelik
    04 Eylül 2006
    Kesinlikle haklısınız

  18. #18

    Üyelik
    18 Ağustos 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750x
    öncelikle "motorsiklet sektörü" kendine gelip motosiklet sektörü olmalı gerisine katılmıyorum...

  19. #19

    Üyelik
    03 Eylül 2010
    Şehir
    İSTANBUL-TRABZON
    Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    çin mallarına dewam.. kaliteyi ucuza alın

  20. #20
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    bi şeyin isminin önüne "motosiklet" kelimesi gelince fiyat 3'e katlanıyo zaten. Git normal deri eldiven al 100 lira, bir de üzerinde bir iki yerinde ekstra deri katmanı, plastik koruma hop fiyat oldu 300 lira.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)