Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gel gör beni aşk neyledi...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Ağustos 2015
    Merhaba arkadaşlar, abiler, ablalar, kardeşler

    Daha önce forumda tanışma bölümünde kendimi tanıtıp sizlerden tavsiyeler istemiştim, tecrübeli arkadaşlarımızın yönlendirmeli doğrultusunda
    Önce ehliyet, sonra eğitim, sonra ekipman ve en son motor şeklinde ilerleme kararı aldık. Ehliyet işi tamam sayılır başvurumuzu yaptık sınav için arkadaşımın motoru ile trafiğe kapalı yerlerde alıştırmalar yapıyoruz. Nasip olursa ilk direksiyon sınavında geçerim inşaAllah diye umut ediyorum. Mevcut ehliyetim "E" sadece direksiyon sınavına gireceğim onun için.

    Eğitim konusunda Gaziantep'de bu işi ciddi bir şekilde yapan bir yer bulamadım ben belki aramızda Gaziantepli arkadaşlar var ise onlar bir yer önerebilir veya bu işi farklı alternatiflerle nasıl çözebiliriz yol gösterirsiniz. Sürücü kurslarının eğitim şekli malum.

    En son lisede sarı saçlı mavi gözlü bir kıza aşık olduğumda böyle uykularım kaçmıştı. Uyuyup uyanıp onu düşünüyordum şimdi ise bu motor konusunda aynısını yaşıyorum.

    Ekipman konusu siz tecrübeli arkadaşlarında dediği gibi çok çok önemli. Rabbim hepimizi kazadan beladan korusun ancak ben ölü veya sakat bir insan olduktan sonra altımda MotoGP pilotlarının makinalarından olsa neye yarar. Bana başlangıç seviyesine uygun bir ekipman önerebilir misiniz acaba?


    Gelelim en sıkıntılı olduğum konu motor konusuna... Başlangıç seviyesi için önerilen motorlar aşağı yukarı aynı zaten. CBR250, YZF R25, GT250R, Ninja 250R ve Ninja 250SL... O kadar çok yazı o kadar çok yorum o kadar çok özeleştiri var ki hepsini toplayınca insanın kafasının karışmaması mümkün değil. Birde Altın Elbiseli adam var mesela... GT250R incelemesinde yerden yere vurmuş motoru performans olarak, yani ben öyle anladım. bu kadar kötü mü bu motor ya kimdir bu altın elbiseli adam diye düşünmeden edemedim. Şekil olarak en beğendiğim Hyosung GT250R duruşu kalıbı tam istediğim gibi sonrasında performans olarak en çok beğenilen benimde hoşuma giden R25 tabiki istisnasız ama o da fiyat faktörü var.

    R25 sıfır fiyatı 15.250 TL ikinci el fiyatı yaklaşık 14.000-15.000 aralığında gidiyor. gözümü kırpmadan almak istediğim bir motor aslında ama ikinci elinin sıfır fiyatına yakın olması falan yine az biraz yüksek gibi.


    Ben sıfır almak istemiyorum aslında çünkü bu işin düşmesi var çizilmesi var rodajı var falan bunları göze alamıyorum. Elimde 8.000 TL nakit var ve kredi kartımda 7.700 + 5.000 TL olmak üzere limitli kartım var. Sıfır alınca R25 için 2 ay ninja için 1 ay beklersin cevabını aldım bayiiden ve taksit konusunda Maximum, World ve Axess carta %5 diğerlerine %8 vade farkı istiyorlar faiz işi günah haram gibi dini hükümler biraz kafamı karıştırıyor girmek istemiyorum aslında. İkinci el kredi kartına taksit dediğim zaman %13 vade farkı istiyorlar. Ayda 1.000 lira 9 taksit olacak şekilde ödeme gücüm var hamd olsun.


    Şimdi ben ne yapayım bir yol gösterin kafam allak bullak oldu hyo fiyat olarak uygun olumsuz eleştiriler çok megelli aynı şekilde R25 favorim fiyat konusunda nasıl olur ne yapılabilir bilmiyorum. CBR 250 yine düz yolda gitmez de dönüşleri ve kullanımı olarak rahat falan diyorlar. Benim istediğim şey biraz yapılı olsun yedek parça konusunda sıkıntı yaşatmasın malum acemiyim çok düşeceğim kalkacağım belkide, bütçemide çok yormasın.

    Bütçem nakit 8.000 kredi kartı ile 16.000 e kadar çıkabilir buna tabiki ekipman da dahil olacak şekilde.

    Çok yazdım çok uzattım belkide tekrar tekrar aynı şeyleri yazdım veya sayısız karşılaştırması incelemesi yapılanları sordum yine. Sizlerden öğüt nasihat ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum,

    Selam ve Dua ile
    Enes Bakır ve osim2001 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    sülaleden mal varlığı yoksa, piyango da çıkmamışsa, öyle "faiz haramdır" diye boş-beleş düşünürsen hiçbir şey sahibi olamazsın. para biriktirip almaya kalksan, tam "para birikti, gidip alayım" dediğinde mal/ürün çoktan zammı yemiş, faizle alacağın miktara denk gelmiş olur zaten. para biriktirene kadar boş boş gezdiğin yanına kar kalır.
    AcemiKafasi ve PSecurity bunu beğendiler.

  3. #3
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    İkinci el temiz bir motor al. Markası önemli değil, hangisi içine siniyorsa, hangisini beğendiysen onu al. Acemiliğini at. Mutlaka düşüreceksin o zaman için acımaz. O motorda hem sürüş tekniklerini öğrenirsin, hemde bakımını yaparak bakım konusunda kendini geliştirirsin. Tecrübe kazandıkçı, yol yaptıkça belli bir süre sonunda bindiğin motor seni sıkmaya başladığı anda satıp değiştirirsin veya sıfırını alırsın. Allah hayırlısını nasip etsin.
    PSecurity bunu beğendi.

  4. #4
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sülaleden mal varlığı yoksa, piyango da çıkmamışsa, öyle "faiz haramdır" diye boş-beleş düşünürsen hiçbir şey sahibi olamazsın. para biriktirip almaya kalksan, tam "para birikti, gidip alayım" dediğinde mal/ürün çoktan zammı yemiş, faizle alacağın miktara denk gelmiş olur zaten. para biriktirene kadar boş boş gezdiğin yanına kar kalır.
    İnsanların duyarlı olduğu konularda boş beleş diye konuşan boş beleş adamlardan olma. Sen bu konuya duyarlı olmak zorunda değilsin fakat saygı göstermek zorundasın. Bu ne olursa olsun illa dini bir konu olmak zorunda değil.

    Adam net bir şekilde durumunu anlatmış. Tavsiyen varsa bu şartlara göre konuşursun.Yada bakarsın ve susarsın.
    Azıcık saygılı olun insanların değerlerine.
    ZümeR, sheriff87, osim2001 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    ver gazı... ver çoşkuyu

  5. #5

    Üyelik
    18 Temmuz 2014
    Bende Gaziantep'de yaşıyorum ve oturuyorum. Çok çok tecrübeliyim diyemesem de kendi motosikletim de 3 aşağı 5 yukarı bilgim var. Bugün işe motosikletle gelmiştim akşam 7.30'dan sonra müsaitsen ve sana da uyarsa yanına gelirim benim ybr'ye binersin kendini bir denersin. Benimde ilk almak istediğim Tvs apache yada pulsardı fakat 125'lik bir motosikletin bile bana fazla geldiğini ybr'de gördüm. Profil sayfam da gerekli bilgiler var ulaşmak istersen mesaj at konuşalım tekrardan iyi günler
    PSecurity bunu beğendi.

  6. #6
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı PSecurity adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... Birde Altın Elbiseli adam var mesela... GT250R incelemesinde yerden yere vurmuş motoru performans olarak, yani ben öyle anladım. bu kadar kötü mü bu motor ya kimdir bu altın elbiseli adam diye düşünmeden edemedim. Şekil olarak en beğendiğim Hyosung GT250R duruşu kalıbı tam istediğim gibi sonrasında performans olarak en çok beğenilen benimde hoşuma giden R25 tabiki istisnasız ama o da fiyat faktörü var.
    ...
    Performans olarak hiç öyle yerden yere vurmuyor.
    Dikkat edersen "müthiş bir hava yağ soğutmalı blok var üzerinde,hacmine göre inanılmaz gidiyor{baya şaşırmış bir yüz ifadesi} insanı şaşırtıyor doğrusu" bu ifade ile performansını söylüyordu.

    Yerden yere vurduğu konular Fren + amortisördü, arkada çift pistonlu kaliper olmasıydı

    O motorun arka amortisör patlak olduğu için fren de rezaletti virajda. Fren balataları 5-6tl lik çin malı balataydı. Hyosung'un frenleri öyle kötü değil, virajda düşük hızda bile diz veren arkadaşlar var.





    http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-fotograflari/100789-hyosung-gt250r-diz-verme-calismalari.html


    Arka kaliper ninja 250de de çift pistondur ama nedense onu anlatırken hiç değinmeden geçer.


    İşçilik kalitesi japonlardan 1 tık aşağıdadır doğru. Fakat öyle aman aman bir durum yok. Hele yedek parça fiyatlarını karşılaştırınca o fiyat farkları ile hyosung'u öp başına koy.

    Hyosung düşünürsen hem fiyat konusunda da sıkıntı olmaz.
    PSecurity bunu beğendi.

  7. #7
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    niye sıfır istiyorsun ki zaten ilk motorun. Temiz bir cbr 250 al geç çok düşünme honda kalitesi.Lastikler michelin Kask mt revenge, mont ve eldiven revit alırsın tamam. cebinde para olduktan sonra herşey kolayca hallolur.
    PSecurity bunu beğendi.

  8. #8
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    A.selam cbr 125r alıyorsun 1 sene tecrube vs zevkle bınıp satıp r25 alıyorsun. Ben böyle devam ettim takılma fazlaa
    PSecurity bunu beğendi.

  9. #9
    polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    250 yerine 125 veya 150 cc ile başlamanızı tavsiye ederim. Elinizin altındaki ekstra güç deneyimsiz ellerde büyük tehlike yaratabilir.

    Faiz meselesine de çok takılmayın. Faiz demek size ödünç verilen paranın kira ücretidir.
    PSecurity bunu beğendi.

  10. #10
    seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Kawasakiye sakin bulasma. Ninja 300 le kaza yapip 17 bin lira hasari cikan arkadas vardi konusu var burada.
    Yamaha iyidir parca kalitesi ve fiyati bakmadim ama
    Sana bir cbr250r sahibi olarak motorumu tavsiye ederim. Kesinlikle parcasi gayet kaliteli. Yakit durumu digerlerine gore super. Hiz olarakta cok eksik kalmiyor.
    Dilersen sana satabilirim.
    Duke 390 abs yada bmw f 650 gs almak istiyorum
    PSecurity bunu beğendi.

  11. #11
    isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2012
    Şehir
    ist/anadolu
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    pulsar bak dostum, ama yakından incele belki fikrin değişebilir.
    ilk motor için fazla masraf yapma, hyonun 2. ellerine gidip para bayılma, ufak tefek yan yatmaların olabilir ilk motorun karenajsız olsa daha iyidir diye düşünüyorum. pulsar barkının dediği gibi resimlerde çirkin fakat yakından daha güzel gözüken bir makinedir. 96-97den beri çok makine kullandım fiyat performans konusunda o 8000 küsür lirayı çatır çatır hak ediyor o motosiklet. tipi hoşuna gitmezse kuyruktaki ekstra çamurluğu sökebilirsin. 2015 model al kullan satıp r25 alabilirsin. pulsardan sonra racing ağrılarına geçmek istemeyip duke 390 a bile geçebilirsin...
    PSecurity bunu beğendi.

  12. #12
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanların duyarlı olduğu konularda boş beleş diye konuşan boş beleş adamlardan olma. Sen bu konuya duyarlı olmak zorunda değilsin fakat saygı göstermek zorundasın. Bu ne olursa olsun illa dini bir konu olmak zorunda değil.

    Adam net bir şekilde durumunu anlatmış. Tavsiyen varsa bu şartlara göre konuşursun.Yada bakarsın ve susarsın.
    Azıcık saygılı olun insanların değerlerine.
    Ben kendi keyfime göre tavsiyemi verdim; ister benimser uyar, istemezse uymaz. Sen boş ver benim adamlığımı.

    Gerçi bende hata. "selam ve dua ile" diye bitirilen bir mesaja anti-dini bi çözüm sunmamam lazımdı, boş bulundum bi kere.

  13. #13

    Üyelik
    29 Ağustos 2015
    Hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum fikir ve önerileriniz için ve vakit ayırıp ilgilendiğiniz için. Genel intiba sanırım başlangıç motoru için çok fazla düşünmemek gerek. Sonuç itibari ile bir yerden sonra yeterli gelmeyecek ve elden çıkarmak isteyeceğim öngörüsü. Benimde düşüncem bu yönde zaten acemiliğimi attıktan sonra (bu 3 ay olur 1 yıl olur duruma göre değişir) satıp belki daha iyi belki daha yüksek bir cc ile değiştirmek yönünde. Tabiki düşüp kalkılacak tabiki hasar görme riski olacak. Bunların hepsinin de tecrübe ile sabit olduğu aşikar gibi görünüyor. Tavsiyelerinizin her biri benim için altın değerinde kıymetli tekrar tekrar teşekkür ediyorum.


    İkamet ettiğim il için arama yaptığımda bu ilan ile karşılaştım sizce ilanda yazılanlara ve resimlere bakılarak nasıldır bu motor alınır mı? Bir ustaya veya servise de göstermek şartı ile.



    sizden ricam bu ilanları değerlendirebilir misiniz? Tabi Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş yakın çevrelerden gidip bakabileceğim motor da ilanlardan önerebilirsiniz daha çok sevinirim hatta

    1. İlan

    2. İlan

  14. #14
    yavuz benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2014
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Beyler bazılarının faiz konusunda soyledikleri inanılır gibi degil. Kafana takma kira sayilir o diyen var, boş beleş diyenler var. Kim naparsa yapsin beni ilgilendirmez ama haram olan bir seyi haram degilmiscesine konuşmak çok yanlış biraz ağzınızdan çıkanları tartarak konuşmak daha mantıklı sanırım.
    isuzuki bunu beğendi.

  15. #15
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    güzel, müftüler bastı konuyu.
    polemos bunu beğendi.

  16. #16
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    O konuyu daha fazla irdelemeyelim bence.
    Gerekli dikkati çekecek şey söylendi daha fazlası tartışma getirir, konuyu başka mecralara kaydırır.
    PSecurity bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    kardeşim ara sıra bende kredi kartı kullanıyorum malum dünyadaki faiz düzeni.ödemeleri zamanında yapmaya çalışıyorum ama faiz konusunda duyarlıysan kardeşin yada abin olarak bu meseleyi dikkate almanı öneririm..

  18. #18
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    kardeşim o kadar tavsiye verdik bula bula megelli mi buldun insanlar neler çekiyor o motordan biraz araştır.
    Faizle al bişey olmaz diyenler motorla kaza yapınca niye böyle oldu ki diye düşünürler sonra.
    UNdocab ve PSecurity bunu beğendiler.

  19. #19
    isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2012
    Şehir
    ist/anadolu
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    doğrularını yaşamak isteyenlere zaten hep bi kulp vurulur. müftü, hacı hoca vs vs cehennemde bulaşık yıkatıyolar sanki, inancınız yoksa önemsemiyorsanız da inancı olanlara kulp vurmayın arkadaşım.

    megelliye gelince; kullanıcı yorumlarının olduğu sayfa var dostum, orayı okuyunca zaten megelliyi almayacaksın.
    sheriff87 ve PSecurity bunu beğendiler.

  20. #20
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim o kadar tavsiye verdik bula bula megelli mi buldun insanlar neler çekiyor o motordan biraz araştır.
    Faizle al bişey olmaz diyenler motorla kaza yapınca niye böyle oldu ki diye düşünürler sonra.
    Faiz konusu derin konudur fıkıhta bahsedilen faiz ile bizim bankalardan aldığımız ödediğimiz faiz biraz farklıdır. Ekonomide paranın değer kaybını önleyecek kadar faiz almak paranın değerini korumanın bahsi geçen faizle ilgisi yoktur, birçok ilim adamı bu konuda hem fikir, dikkat şartlar gereği paranın değerini koruyacak kadar ...

    Diğer yandan faizsiz bankacılık dalgasıda gariban müslümanı kulağını tersten gösterip aynı faizi verip adını kar payı yapmaktır, tek bir ticaret döngüsü vardır, uzaydan para kazanmadıklarına göre dağıtıkları kar payı falanda değildir, bildiği parayı işlet havuzdan karı dağıt, diğer bankalarında yaptığı budur, onlarda para basıp sana faiz vermiyorlar... bunlar banka faizi konusu, kredi kartı faizi içinde sana tebliği edilen başta anlaştığın oranda faiz veriyorsun seni kandırmıyor, baştan şartlar belli, parasını satıyor ve senin ihtiyaçlarını karşılayabilmen için imkan sunuyor bunu da belli ücret karşılığı yapıyor sonuçta hilali ahmer cemiyeti değil ticaret yapıyor... Bu yüzden kredi kartı faiz durumlarına çok takılmayın, takılmanız gereken o kadar çokşey varki, mesela bu akşam yatağa baş koyuduğunda muhutinde aç yatan birileri dara düşmüşler varmı araştırdınmı mesela? gibi...
    PSecurity ve GB79 bunu beğendiler.
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)