Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motorsiklet tutkunu olan bir öğrenci iseniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    f terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    evinizden uzak okuduğunuz yerde gerektiğinde 3 kuruşun hesabını yapıyorsanız, biraz da benim gibi pinpirikli olunca işte insanın kafasında kırk tane tilki dolanıyor

    konuya biraz değişik girdim galiba ama karışık bişey yok eminim günde en az 50 tane benim gibi acemi gelip açıyordur bu tarz başlıklar. lafı fazla dolandırmadan gerekli bilgileri yazıp merak ettiğim konulara değineyim en iyisi:

    yaş 21 boy 186 kilo 75
    b ehliyetim mevcut, herhangi bir 2 tekerli araca(bisiklet hariç) artçı olarak dahi binmişliğim yok
    bütçe 4 bine kadar

    internette takip ettiğim birkaç ilan var birini örnek olarak yazayım: 2007 pioneer xf200-2a/16.000km/2000 fiyat

    bir diğeri de 2012 model kuba superlight 150 /18.000km/ 3.5 bin civarı bir fiyat

    tabi motoru almadan önce ehliyet işini halledicem, kullanmasını da çabuk öğreneceğimi düşünüyorum zira sürekli gerek sizlerin mesajlarını gerek altın elbiseli adamvs youtube kanallarını takip ederek bilgi edinmeye çalışıyorum.

    gelelim kafamda dolaşan tilkilere, hocam tek bi sorun var, eğer sıfır bi motorsiklet alabilecek güçte olsam derdim tasam kalmayacak çünkü ilk bakımlarını rodajını vesaire ben yapmış olacağım ve motorun akıbetini de en iyi ben bileceğim doğal olarak. fakat 2. el konusu açıldığı anda bana bi ürperti geliyor zira günümüz Türkiyesinde sahtekar insanlar çoğunlukta olmakla beraber devletin en üst kademelerinde dahi bulunabiliyorlar iken 2. el sorunlu motorunu bana kakalamak isteyen bi zat neden sahtekarlık yapmasın? rodaj dönemi nasıl geçti, motor kaç kere düştü kalktı, sürekli yüksek devirlerde mi kullanıldı, nası bi yerde muhafaza edildi vs bir ton soru da beraberinde geliyor.

    pek çok başlık gezdim, uzun uzun listeler okudum motorda neleri kontrol etmeliyim diye fakat bana o kadar uzun ve çetrefilli geliyor ki o listelere baktıkça bi darlanıyorum keşke karpuzu kesip içine bakmak kadar kolay olsa bu işler diyorum zaman zaman, ama eminim işinin ehli için benim gözümde büyüttüğüm kadar zor bi olay da değildir ki umuyorum ki aranızda bu kategoriye giren insanlar vardır.

    genel olarak endişelerim bu şekilde. umarım derdimi anlatabildim ve sizden bilgilendirici birkaç mesaj alabilirim fakat anlayamayan arkadaşlar için de iki net soru sorarak mesajımı sonlandırıyorum

    1. ilk ilandaki 2 bin liralık motoru alırsam beni bi o kadar daha masrafa sokacak kadar sıkıntı çıkarır mı. bu motor hakkında internetten hiçbir bilgi alamadım, kullanıcı yorumu vs hiç bişey yok

    2. ikinci ilandaki motor 2. sahibi tarafından satışa konulmuş ve eleman bu motoru aldıktan kısa bi süre sonra ve görece düşük bir fiyattan satmaya çalışıyor. acaba motorun bi kusuru mu var da bu kadar erken ve uygun fiyatla elden cıkarmak istesin? bir de kuba superlight bildiğim kadarıyla muadillerine göre daha sağlam bir makine(yanılıyorsam düzeltin) hadi sorunlu diyelim beni çok üzecek bir sorun çıkarır mı yani düşük fiyata aldanıp riske girmeye değer mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Genc.. derdin 2. el sifir olsun..daha bisiklete binemiyorsun... hemde arastiriyorum diyorsun.. bence daha iyi arastirmalisin...yanlis yoldan gidiyorsun..

  3. #3

    Üyelik
    13 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara-Muğla
    Motosikleti
    Kuba Cr1 (Yeşil)
    Ben de senin gibi şehir dışında okuyorum ve B ehliyet sahibiydim. Para biriktirip aldım motoru 9 ay önce.
    Başlarda 2. el motorlara bakıyordum hep. Düşündügüm fiyata sıfır yoktu. Kredi falan çekmeyi düşündüm. Dedim sonra bankaya niye para yediriyim yok yere ve biriktirmeye devam ettim. 2 3 ay geç aldım ama sıfır kuba cr1 aldım 3700 liraya. Ekipman, ehliyet, sigorta, ruhsat, plaka derken 5bin lirayı buldu.
    Motordan anlamıyorsan ve çin malı motor almak istiyorsan, sıfır almanı tavsiye ederim. Kafan rahat eder hem. Ayrıca ekipman için de bir bütçe ayırmanı tavsiye ederim.

  4. #4
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    al 2. el düş kalk elin alışsın elin anahtar görsün sonra bollaşınca alırsın sıfır.
    bbatuhann ve Sahin35 bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    23 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    bence önce ekipmanını al, sonra kalan parayla motor alırsın. hep alım sıralamasında aynı hata yapılıyor. sen ufaktan ekipmanlarını toplamaya başla, eldivendi, dizlikti kendini sıkmadan aylık olarak birşeyleri al. hangi ildesin bilmiyorum ama önemli de değil. istanbulda değilsen bile ekipman için birçok site var. adresine kadar getiriyorlar. çoğu şey için kargo ücreti bile almıyorlar. motosiklet ilanlarına da bir yandan bak. 2. el sabır işi. o an neler varsa içinden birini bakıp almazsın. bayii den almıyorsun ki elinde olanlardan seçesin tarzına uygun motoru bulur onun ilanlarına her gün bakar, seni çeken bir ilan çıkana kadar da bakmaya devam edersin. belki 10 gün, belki 3 ay, belki de 1 sene.. esas 2 el bence böyle alınır. mümkünse çevrende anlayan birilerine aklında elediğin birkaç ilanı göster fikir al.

  6. #6

    Üyelik
    27 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Versys
    sen hiç birini dinleme, abini dinle. biraz daha koy, YBR al.

  7. #7

    Üyelik
    23 Şubat 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBF 250, Yamaha MT-07
    Seninde dediğin gibi acemi çok ve doğal olarak herkes bütçesine göre en iyinin, en güzelin peşinde. Benim tavsiyem önce eğitim alarak motosiklet camiasına adım atman. Eğitimde senin durumunda olan pek çok kişi ile tanışacaksın sohbet edeceksin ve tecrübeli arkadaşların fikir ve görüşlerine sıcağı sıcağına alacaksın. Motosiklet eğitim merkezleri aynı zamanda kulüp havasında olduğu için pek çok farklı motoru yakından inceleyip sahiplerinin görüşlerini alacaksın. Doğru motoru seçmek konusunda acele etmene gerek yok. Sonrasında tanıştığın kişilerin ekipmanlarını inceleyeceksin ve ehliyet alma sürecinde yavaş yavaş ekipmanlarını tamamlayacaksın. En nihayetinde ehliyeti aldığında motosiklete ve ekipmanlarına dair az da olsa bir fikir sahibi olmuş olacaksın. Doğru yada yanlış tercihlerle tecrübeni artıracaksın ve bu süreçten motosikletinde nasibini alacak. Al 2. el düşük cc li bir ybr tepe tepe kullan sök tak. Hem parçası boldur hemde seni üzmez.

  8. #8
    f terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    aslında ilgim motorsikletten ziyade cruiserlara, yani tabi duyduğum kadarıyla ybr125 honda cbf tarzı motorlar daha bi yeni yetmelere(benim gibi) yönelik, kullanıcıyı fazla üzmeyecek motorlar fakat zevkler tartışılmaz ben ybr kullanmaktansa sorunlu bi chopperı tercih ederim, ekipman ve motor eğitimimi tamamlamadan selesine bile oturmam o konuda sıkıntı yok fakat benim için öncelikli hedef gözüme kestirdiğim bir 2.el motorun sahibi ile anlaşıp motoru satın almak

    yani aslında derdim sahibinden aldığım motordan memnun kalmak/en azından kazıklanıp her gün satıcının kulaklarını çınlatarak motorun sorunlarıyla uğraşmamak.

    bir şeyi çok merak ediyorum, bu motor rektifiye olayı kabaca nedir ne değildir, kaç liraya malolur ve yüksek kmli bir motora uygulandığında kmden dolayı oluşacak problemlerin önüne geçer mi ?

  9. #9

    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Mondial xtreme max a bakabilirsiniz n11 de 3850 tl

  10. #10
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Eğer sosyal bir bireysen, skutera yürü.
    Üniversite ortamında scooter, karşı cinsle ortam oluşturmak, diyalog başlatmak için daha uygun.

    Diğer 2 tekerlekli araçlar kısmen göz korkuturken, skuter bal şeker etkisi yaratır.
    Şuraya götürsene beni, hadi gezmeye gidelim, bende sürebilir miyim bunu? gibi diyalogları bolca duyarsın.
    En önemlisi tehlikeli, agresif bir imaj yerine, uysal görünmesi sebebiyle grup halinde gezmeye alışık sürüden, avı ayırabilmene yarar ( Gerisi yeteneklerine kalmış ) .

    Bir taş, birsürü kuş. uyanık ol.

  11. #11

    Üyelik
    09 Temmuz 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 R
    Dostum bende senin gibi öğrenciyim yaşım 26 muğlada okuyorum bende cruiser aldım ehliyet sınavınada yarın giriyorum..Tavsiyem kesinlikle cruiser olacaktır..O motorun ağırlığını rüzgarın yüzüne tatlı tatlı vurmasına hasta olacaksın bütçene uygun benimde kullandığım kanuni tiger 250 var superlight kullanan bi abiyle konuşmam sonucu tiger aldım çünkü alma dedi tiger ın parçaları ucuz ve bol superlıght öyle degil servis ağı her ilde yok bi sıkıntı yaşarsan parça bulma sorunun olacaktır..Ama kesinlikle motordan önce ekipmanımı aldım sanada herkes gibi önce ekipman ve ehliyet diyorum..Özel bi sorun olursa mesaj atabilirsin kendi motorum hakkındaki bilgileri bildiğim kadarıyla paylaşmaya açığım..

  12. #12
    hardmusty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2014
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Honda CBR125>, Yamaha R25> Honda CBR650R
    Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer sosyal bir bireysen, skutera yürü.
    Üniversite ortamında scooter, karşı cinsle ortam oluşturmak, diyalog başlatmak için daha uygun.

    Diğer 2 tekerlekli araçlar kısmen göz korkuturken, skuter bal şeker etkisi yaratır.
    Şuraya götürsene beni, hadi gezmeye gidelim, bende sürebilir miyim bunu? gibi diyalogları bolca duyarsın.
    En önemlisi tehlikeli, agresif bir imaj yerine, uysal görünmesi sebebiyle grup halinde gezmeye alışık sürüden, avı ayırabilmene yarar ( Gerisi yeteneklerine kalmış ) .

    Bir taş, birsürü kuş. uyanık ol.
    adam nasıl motorcu olurum demiş sen, nasıl avcı olunur onu anlatmış parçala demişsin.... :D

  13. #13

    Üyelik
    13 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara-Muğla
    Motosikleti
    Kuba Cr1 (Yeşil)
    Alıntı Sahin35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bende senin gibi öğrenciyim yaşım 26 muğlada okuyorum bende cruiser aldım ehliyet sınavınada yarın giriyorum..Tavsiyem kesinlikle cruiser olacaktır..O motorun ağırlığını rüzgarın yüzüne tatlı tatlı vurmasına hasta olacaksın bütçene uygun benimde kullandığım kanuni tiger 250 var superlight kullanan bi abiyle konuşmam sonucu tiger aldım çünkü alma dedi tiger ın parçaları ucuz ve bol superlıght öyle degil servis ağı her ilde yok bi sıkıntı yaşarsan parça bulma sorunun olacaktır..Ama kesinlikle motordan önce ekipmanımı aldım sanada herkes gibi önce ekipman ve ehliyet diyorum..Özel bi sorun olursa mesaj atabilirsin kendi motorum hakkındaki bilgileri bildiğim kadarıyla paylaşmaya açığım..
    Ne kadar ortak yönümüz var. Yaş, okul vs :D Bir an ben mi yazdım bu mesajı dedim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)