Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Model – Km. Tutarsızlığı - Bu Üçkağıttan Nasıl Kurtuluruz ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Ahh beni tanımlamış forumdaş , yani ben gibi ayan beyan yazan yok demiş (ne kadar megaloman bir erkekim ) , neyse son satırda güzel yazmış 5000 sübab ayarı diiye.

    Motorumun manuelde 1000'demi 3000'demi unuttum kontrol ve gerekirse ayar demişti , tabii extrem bildirim yada hard cross kullanım sonrası olsa gerek vsvs, hasılı tutup o km de aayar yaptık gerekmediği halde, usta arkdaşlarımın bu herifc" mal" herhal bakışları arasında.

    Km olayına gelirsek , müşür arızası 7-8 binde idi temin olmayına motor yatacak değil ya, kullandım tedarik edene kadar halen ilanda muğlak olarak ancak kesinlikle daha düşük kmde olduğu halde kendimden tavizz 15.000 dedik, haa şu sıra buldu o kmyi o ayrı.

    Anahtar değmemiş , bu tanıma uyan Africa twini bilirim ( başka kimselerin şahit olduklar müstesna elbette eski toprak japonlarda halen vardır) , Tabii Cb hornet yakınen şahit olduğumdan bunlara o deyişi yakıştırırım ancak buda seneler evveldi, kendi motoruma gelirsek şanzuman kısmı hariç pistonuna kadar debriyaj kısmına kadar hatta şasiyi komple soyup iyileştirme boyamaya kadar yaptım, şimdi bu durumda anahtar değidi diye benimki hurda sınıftamı olmakta diye sormuyorum dahi.

    Haa şuna karşıyım ticari metaa olarak malını kötülemeyip , yahut sıkıntıları dile getirmeyip yeni kuıllanıcıyı zora sokan durumları gördük, hatta forumda sansasyon bile oldu malum suzi konusu, falan filan , satış yapan kimsenin vicdanlı davranması meselesi.

    Sonrasında kopan cayırtıda yok efem, noterden motor durum ile ilgili imzalı bir nevi garanti mukavelesi imzalatma yok şu bu , neyse özetle bencede 2. el yüksek risktir, imkan meselesi gereği herdaimö SIFIR km alınmalıdır ( arpa varsa ).


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul kadıköy
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Valla motordan anlayan adam,bir bakışta alacağı motorun seceresini çıkarır.

    Ben geçen sene 2004 model bir Hornet 900 aldım.Nasıl aldım biliyor musunuz?

    Malum sitede motor ararken,bir tanesini gözüme kestirdim. Bakmaya gittim.Sahibi yazlıktaydı ve motor bir dükkanın deposunda kilitli duruyordu.Şöyle bir baktım ve daha çalıştırmadan ve kimseye baktırmadan kapora bıraktım.Motor 57.000 km.de idi.

    Daha sonra sahibi geldi.45 yaşlarında çok efendi bir arkadaş.Bana motorun seceresini saydı ve bunun dışındaki her şey için garanti verdi.

    Motoru aldım.Sadece zincir dişli,fren balatası ve yağ değişimi yaptım.Motor şimdi 64.000 km.de.

    Ben mi? Eski sahibine duacıyım.
    Carbondioxid bunu beğendi.

  3. #23
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorum 2006 model, 37600 km'de.

    Saygılar.
    Hocam konuyu sende savaşkayan gibi yanlış anlamışsın anlaşılan.

    km yıl tutarsızlığı diye bişey yok cahilce formuller üretmişsiniz diyen savaş beyin tersine bu tutarsızlık 3 yaşını geçinçe sahibindende ayyuka çıkıyor. yoksa genel olarak 1 ve 2 yıllık motorların ortalamasına bakınca(250 cc ye kadar olanlar öncelikli olarak diyelim) gayette güzel kullanıldığını görüyoruz ama motor 2. -3. sahibine geçince birden km ler buharlaşmaya başlıyor

    demek ki bizim milletimiz bundan anlıyor yani buna rağbet var ve çark böyle işliyor.

    aklıma 2-3 sene evvel yeşilköyde aynı masada sohbet ederken runner200 cü 2007 model kullanan bi arkadaşın dediği geliyor ve gülüyorum. Runnerı 3.5 yıllıktı ve km si 28 bin civarı bişeydi motorunu 3-4 ay satamamış adam gibi alıcı bile çıkmamış sezon içi olmasına rağmen. canına tak etmiş gitmiş km ye 20 liraya 10 bine düşürmüş bir hafta içinde motorunu 500-1000 daha fazlasına daha fazlasına satmış anlatırken gülüyordu ve bizim insanımız bundan anlıyor diye. halbuki daha uyguna ve dürüştçe satıyordu baştan ama tınlayan yoktu

    Yani kimse az km yapan motor yok demedi kimse arkadaş piyasadaki ve insanların algılarının çarpıklığına vurgu yapmış.

    Mesela bugün oto pazarında 2002 model bir hyundai accent 1.3 bom boş ama cidden bomboş bi araç vardı ve 23 bin fiyat yazmıştı 55 bin km orjinal diye. 15 binlik aracın fiyatını 7-8 bin hoplatmış Allah akıl fikir verisin ne diyelim tuhaf milletiz
    Sokollu bunu beğendi.

  4. #24
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    GP500-1st açıklamalar ve örnekler için teşekkürler. (Müsait olduğunda bu KTM duke 250 konusuna bir göz at, son hız ile ilgili yorumlarını bekliyorum)

    2012 model 12.000 km.de bir CBR mi, 2013 model 34.000 km.de bir CBR mi ?

    Evet tabi ki çok kriter var, bakım, grenaj, lastik, dişli, zincir vs. Ama ilk alan adam (ben de öyle yapmıştım) düşük km.de motosiklete daha az masraf çıkarır diye düşünüyor, veya 50bin km. üzeri motosikleti nasıl satacağım diye düşünüp, karamsarlaşıyor.

    Forumda aktif üyelerden bir abimizin arkadaşı 1 sene boyunca dağ,taş kullandığı ve 54.bin km.'ye getirdiği bir motosikleti bakıma götürdüğünde, hemen teklif etmişler motosiklet diri duruyor, 10bin küsüre indirelim hemen diye.

    Karakter sahibi arkadaş kabul etmemiş tabi ki ama, olayın bu kadar normal karşılanması veya kolay teklif edilmesi çok mide bulandırıcı değil mi ? Barkın'ın programına çıkan karikatüristlerden bir tanesi de Transalp km. için bir oynama yaptığını itiraf etmişti sanırım.


    Niyetim buna son vermek değil tabi ki, ben sadece bu kadar normalleştirilmiş bir alçaklık yüzünden hakkımızın yenmesini nasıl önleyebiliriz derdindeyim ?

    İlk sahibinden alınan motosikletler eyvallah.

    Ama şu an sıfır üretimi olmayan XT 660 X, DRZ 400 SM gibi motosikletler (supermoto) ilgimi çekse de, bu mesele yüzünden daha düşük cc ve yeni model makine almayı düşünüyorum ileride.

  5. #25
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu forumda konu açarken yazılacak yorumları tahmin ediyorum, ona göre cümleler kuruyorum yine de meselenin özünü görmeyip sadece kendine pay biçeceği kısım ile alakalı yorumlar yazan "aktif" forum kullanıcıları bu huyundan ne zaman geçer de güzel güzel fikir alışverişinde bulunuruz acaba ?

    Yahu motorlarınıza bok mu attım ben de çıkıp hepiniz savunmaya geçmişsiniz ?

    Benim ybr şu yılda bu km.de ben hiç motorumu kullanmıyorum sıfırdan farksız vs.vs.

    Arkadaşlar bir motor 3 sene üstü olacaksa illa ki 30bini geçmek zorundadır yoksa km. düşmüştür diye bir şey mi yazdım ben ?

    Tamam siz malınızdan eminsiniz, ben diyorum ki ikinci el ilana bakarken bu tufaya düşmemek için ne gibi şeyler yapabiliriz ?







    Sayın abim, (yaşınızın büyük olduğunu KLX 250 forumundan ve profil fotonuzdan görebiliyorum)

    Cahilce matematiksel formüller kuran ben, zaten istisnai durumlar olduğunu zaten yazmıştım. Beni cehaletle ve toylukla kınayıp, "acemi olmayan adam zaten anlar" demeye getirmişsiniz, halbuki ilk mesajımda bu detayları anlayabilecek teknik bilgimin olmadığını yazmıştım.

    Sizin garajınızdaki motosikletlerin yaşı veya km.si beni ilgilendirmiyor.


    Şu anahtar değmemiş meselesi de ilginç, 5bin km.de subap ayarını kontrol edin diyen kitapçıklar var.
    aynı hatayı yapmayan motorcu yok neredeyse,formül genel bir formul,yani ne kadar yaş o kadar km olsun filan.genellemeler her zaman yanıltıcıdır zaten.ÜZerine alınmana gerek yok,kırdıysam özür dilerim
    yeni motorun bile tüm civatalarını kontrol etmek lazım,yani anahtar değmemiş motor alınmaz."Fazla söze gerek yok "denilen motor da
    Sokollu bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    04 Aralık 2014
    Şehir
    Kocaeli/Gebze
    Motosikleti
    NC 700 X
    Maalesef böyle ahlaksızca kul hakkına giren durum ülkemizde çok var. Bir 2007 model bir motora bakmaya gittim adam 25000 km yazmış. Oğluna dedi biz 25000 yazdık ama kilometresi kaçtı bunun. Neyse beraber baktık. Trip A 35000, Trip B 18750 ve Odo 7300 km yazıyordu. Ben bunu km de yanlışlık var 7300 olamaz dedim. Adam 2010 yılında 5000 km de aldım çok fazla kullanmadım sadece hafta sonları kullandım dedi. Muhtemelen adam doğru söylüyordu. İlk sahibi düşürmüş olabilir. Zaten kazasıda çıkınca almaktan vazgeçtim.

  7. #27
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    Dün bi ilanda 2015 nisanda sıfır alınan şimdi ise 20 bin km civarı bi motor gördüm ulan adam nasıl yapmış bu km 4 ayda dedim helal olsun dedim 😃

  8. #28

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    30 40 50 bın km motorlar da alınır alınmaz degıl yeterkı duzgun bakılmıs olsun 2011 model 40 bın de motor var mesala aynı marka aynı model 5 bınde kullanılmıyor olabılır ama 5 km olmasıda zor bıraz ınsan evden cıkınca yuruyerek bıle kac km yapıyor

  9. #29
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Arkadaşlar bu işin kolayı var pinpirikli adamdan motor ALIN
    Servis bakımlı olsun biraz fazla fiyat çeker ama kafanız rahat olur
    Km yaş olayı ise değişik bi konu
    Kimi adam gezmez kimisi senede 25000 km yapar
    Yanlız km takıntısı olduğu sürece bu işler düzelmez
    Kim malum siteden motor alacağı zaman km Sine bakmaz ki herkesin ilk aradığı kriter

  10. #30
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    ben araç alırken km ney bakmam kulanıcıya bakarım insan evladı mı sonra araca bakarım insan gibi kullanılmış mı diye araç temiz hor kullanılmamış ise gerisi çözülür. 500 bin yazsın km de motoru yürürü kasası temiz acımam alırım
    essegesse bunu beğendi.

  11. #31

    Üyelik
    15 Aralık 2010
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu işin kolayı var pinpirikli adamdan motor ALIN
    Servis bakımlı olsun biraz fazla fiyat çeker ama kafanız rahat olur
    Km yaş olayı ise değişik bi konu
    Kimi adam gezmez kimisi senede 25000 km yapar
    Yanlız km takıntısı olduğu sürece bu işler düzelmez
    Kim malum siteden motor alacağı zaman km Sine bakmaz ki herkesin ilk aradığı kriter
    Vallahi sahtekarlik diz boyu oldugundan nerdeyse tek ve ilk baktigimiz sey km oluyor.cunku alinca satmak buyuk sikinti olacak ve aklimizin bir kenarinda hep satamama korkusu olacak.halbuki bakimlari yapildiktan sonra bu aletler cam degil ki catlasin ortadan.bizi bu hale getiren ilk topluluk alim satimcilar oldu sonra da internetten satisin yayginlasmasiyla insanimiz sahtekarlik konusunda ki maharetini sergiledi.su an 10bin km yi gecen motorlara cop gozuyle bakiliyor yalansa siz soyleyin

  12. #32
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    İşte herkesin kriteri var benim kriterim mekaniği olur
    Bakımlı olsun fark etmez
    Zaten baktığım motorlar genelde orta yaş kitlesine hitap eder bu yüzden hor kullanılmaz
    Keza hor kullanılsa da sıkıntı olmayacak modellere bakarım
    Reyzing veya Civic alacaklar düşünsün böyle ayrıntıları
    Sokollu bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  13. #33
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Bu işi yapan şeref yoksunu çok ..
    ama herkesi aynı kefeye koyamayiz..

    Bendeki İnazuma 2013 model 6500 km de
    Ama geçen ay 2013 cbr 250 sattim 22.000 km de ..

    Sonuçta büyük cc daha az kullanılıyor olabilir malum yakıt maliyeti işletme masrafları daha fazla .

  14. #34
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    1 ay önce aldığım 2006 model suzuki gsf 650 bandit s imin kmsi...


    aaa bu trip A imiş..
    gerçeği bu...


    elciği de değişmiş... pegler biraz yıpranmış...kazası da var...sağ tarafa düşmüş...grenaj kırılmış... dışardan bakınca orjinalden ayırt edemiyorsun... içerden bakıldıgında yukardan aşağı dogru bir plastik kaynak mevcut... hepsini bilerek aldım...
    fren balataları da bitikti...
    motoruna gelirsek tek değişen debriyaj balataları...
    hız olarak 238 gördüm... daha 1000 devir eksiğim vardı...
    Sokollu bunu beğendi.

  15. #35
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Bu işin aslında en güzel yolu bilindik birinden motosikleti almak. Eş,dost referansı bu hususta önemli.

    Km'ye takılmamak lazım. Zaten dürüst adam önce ilanda,sonra da motosiklet başında herşeyi bir bir anlatıyor.

    Motosiklet almayacaksanız,alacak bir arkadaşınızın peşine takılın. Motosikletleri inceleyin. Elcikten,ayak pegine,seleden,koruma demirine kadar onlarca ipucu size motosiklet hakkında bilgi verecektir. Bu izlenimler mutlaka işinize yarar günün birinde.

    Alacağınız motosiklet ile ilgili mutlaka KULLANICILARINA sorun. Forumdaki kullanıcı başlıklarındaki yazılan,çizilen herşey çok mühim. Belki hepsini okumak 3-4 gününüzü alır,ama değer. Buradan hareketle en azından bakmaya gideceğiniz motosiklet ile ilgili kafanızda kaba taslak bir fikir oluşur.

    Yaa o motor da yağ yakıyor,gitmiyor,çok yakıyor diyen adamları dinleyemeyin. Çok afedersiniz kıçı hayatında bir elin parmağını geçmeyecek motosiklet selesine oturmuş adamların yorumlarını kaale almayın. Zihniniz bulanır. Gerçekten kullanıcısından bilgi almaya çalışın. Malum piyasada daha motosiklete dün başlamış adam bir sene sonra uzman kesiliyor,bilmediği motosiklet kalmıyor. He yavrum he deyip geçin.

    Ustalardan yardım alın,motosikleti inceletin.

    İlandaki pırıl pırıl motosiklet,bakmaya gittiğinizde bambaşka bir şekilde karşınıza çıkabilir. Biraz inceleyin,ilanla alakasını olmadığını görürseniz ben seni ararım deyin,aramayın.

    En yakın arkadaşınız dahi olsa motosikleti iyi inceleyin,inceletin. İş başka,dostluk başka.

    Benim aklıma şimdilik bunlar geldi,dahası gelirse inşallah eklerim.

    *Not: Bu mesajda anlatılanlar yenilen kazıkların sonucu oluşmuş tecrübelerden oluşmaktadır
    Ne demişler;Tecrübeler, en iyi öğretmenlerdir; yalnız okul masrafları biraz çoktur..
    Sokollu ve afu35 bunu beğendiler.

  16. #36
    berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Öncelikle servis kayıtları ve muayene kayıtlarına bakılabilir.
    Motosikletin plakası googlede araştırılır. Belki daha önceden ilanı vs. vardır.
    Motosikletin modeli ve kmsine göre Yeniyse lastiklerin yıpranması, Anahtarlık bölümününde bakılacak bir kaç şey var, Balataların durumu 2-8bin arasında olduğu iddia edilen motorlarda. Zincirin durumu, Daha önceden değişen parçaların kontrolü, Genel yıpranması vs.
    Bakılacak bir çok gösterge var. Anlayan bir ustaya bu tip şeyleri tek tek kontrol ettiğinizde genel bir değerlendirme yapabilirsiniz.

  17. #37
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten baktığım motorlar genelde orta yaş kitlesine hitap eder bu yüzden hor kullanılmaz
    Keza hor kullanılsa da sıkıntı olmayacak modellere bakarım
    Reyzing veya Civic alacaklar düşünsün böyle ayrıntıları
    Çok haklısınız. Bazen sırf bu yüzden yüksek hacimli motosiklet sahiplerinin daha iyi mekanik bilgisi olduğundan 250-300cc yerine 600cc enduro, sport touring almak mantıklı geliyor. r25, ninja gibi yüksek devir çeviren makineler ile gaz koluna tecavüz ederek forumu top speed videosu ile doldurup , "uygun devirde zorlanmadan kullanılmıştır" açıklamaları ile satışa koyulması çok ironik.

    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işin aslında en güzel yolu bilindik birinden motosikleti almak. Eş,dost referansı bu hususta önemli.

    Km'ye takılmamak lazım. Zaten dürüst adam önce ilanda,sonra da motosiklet başında herşeyi bir bir anlatıyor.

    Motosiklet almayacaksanız,alacak bir arkadaşınızın peşine takılın. Motosikletleri inceleyin. Elcikten,ayak pegine,seleden,koruma demirine kadar onlarca ipucu size motosiklet hakkında bilgi verecektir. Bu izlenimler mutlaka işinize yarar günün birinde.


    Ustalardan yardım alın,motosikleti inceletin.

    İlandaki pırıl pırıl motosiklet,bakmaya gittiğinizde bambaşka bir şekilde karşınıza çıkabilir. Biraz inceleyin,ilanla alakasını olmadığını görürseniz ben seni ararım deyin,aramayın.

    En yakın arkadaşınız dahi olsa motosikleti iyi inceleyin,inceletin. İş başka,dostluk başka.

    Benim aklıma şimdilik bunlar geldi,dahası gelirse inşallah eklerim.

    *Not: Bu mesajda anlatılanlar yenilen kazıkların sonucu oluşmuş tecrübelerden oluşmaktadır
    Ne demişler;Tecrübeler, en iyi öğretmenlerdir; yalnız okul masrafları biraz çoktur..
    Güzel tavsiyeler, evet hakkaniyetine inandığımız insanlarla alışveriş yapmak en iyisi, arkadaş edinmek, içine sinerek o parayı vermek gibisi yok.

    Bu zamana kadar aldığım 3 motosiklette de Allah'a şükür güzel insanlarla karşılaştım. Hatta bir önceki motosikletimin sahibi bu forumda aktif üye ve neredeyse her gün konuşuruz

    Ama işin içine kayıp kullanıcı girerse (diyelim ki motosikleti 3.sahibinden alıyoruz) o zaman gerekli inceleme ve usta görüşü zorunlu.

    En basitinden bir zincir dişli seti değişimi yaparken bile, ön dişliye takılı olan km. sayacını söküp atmak, veya işgüzar servislerin faturada "goldfren balatası takıldı" yazıp, 10 TL'lik brenta takıp göndermesi o kadar olağan şeyler ki , düzgün kullanıcı ve düzgün usta elinden çıkmış motosikleti bulmak gittikçe zorlaşıyor.
    --------------------------------------

    Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)