Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Polis teroru/ramazanin ilk gunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Merhaba arkadaslar;

    Malum ramazan basladi ve tum konulardan ayri olarak daha da dikkatli surmemiz gereken zamanlar geldi.

    Sabah 07:15 aksam 18:30 sularinda avrupa-anadolu, anadolu-avrupa gecisim var ve hep saygili, dikkatli surus yapmaya ozen gosteririm. Bu saatlerde gecis yapanlar varsa kirmizi twister ile her sabah/aksam uzeri beni gorurler. Konumuza giris yapmak istiyorum..

    Bu aksam donusumde saat 18:20 sularinda kopruye girise yaklasik 1 km kala sagdan 1 enduro(sanirim f650gs emin degilim), ben(twister) ve arkamda sanirim sym wolf ya da inazuma ya da bu tip bir commuter a benzer 3 motor ilerliyorduk.

    Onumuzdeki enduro bir dobloya tek biplik bir kona caldi cunku emniyet seridinin yarisini kapliyordu, cekilmedi ancak enduro dura kalka ite kaka yanindan gecti uzadi gitti. Emniyet seridi kurallarini bildigim icin ses etmedim ve ilerlemeye devam edecektim doblo biraz daha sola kaymaya karar verdi ve trafikle birlikte 40 50 metre mesafemiz acildi. 2. Vitese atip yanindan gecerken bir anda durdu, sag kapisini acti dusurmek icin, ayrica elini uzatip dokunmaya calisarak cevresinde en az 10 aracin duyacagi sekilde " NE VAR LAN " diye bagirdi. Kontra ile yol kenari bariyerlerine sag ayagimi vurarak yanindan zar zor gectim ve arkamdaki motorda beni takip etti.

    Devam ederken 1 sn sonra aynadan baktigimda polis cakari oldugunu gordum, (arkadan hic birsey gorunmuyordu) ve durup laf anlatmak yerine devam etmeyi tercih ettim. En son baktigimda son gaz gelmeye calisiyordu ancak ben kopruye girmis durumdaydim ve ne kadar saygim olsa da maganda tipine burunmus bir polis ile ne diyaloglara girecegimizi tahminleyip devam ettim.

    Yasal surec vs pek onemli degil, konu insan canina kasteden bir polis ekibi ( cakarlar yalan degilse ), ve ciddi sinir bozuklugu. Eve geldim ve niye durup konusmadim diye kendimi yiyorum.

    Akli basinda, daha yuzunu bile goremedigi insanlara karsi daha saygili bir toplum dilegiyle.

    Hayirli iftarlar..
    Sokollu, mehmetenis, Karalı ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hocam o çakarların %90'ının polisle alakası yok. Sivil ekip otolarında çoğunlukla çakar değil tepe lambası kullanılıyor zaten. Üstelik polis olsalar, seni durdurmak isteseler peşinden gazlamak yerine siren açar anons ederler plakanı. Kendini bilmez günah gecesi tohumudur onlar.
    Zell, @hmet42, snappy x ve 7 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Adam olmamak polislik başvurusunda aranan niteliklerden sanırım.

    Tut ki sen dengeni sağlayamadın bariyere boynunu vurarak düştün boyundan kafa koptu ya da kırıldı felç ya da ölüm ( allah göstermesin tabi de yaptığı eylemin olası sonuçlarından ), o zaman ne yapacak bu aklı kıt şerefsiz... Gram akıl yok yemin ediyorum.
    mehmetenis, 2move ve spectre bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    30 Ocak 2015
    bu trafikte araç kullanmak zorunda da kalıyorum.

    aracımın yol bilgisayarında kronometre var..

    kronometreyi çalıştırıp küfür ederek edebimle ilerlemeye çalışıyorum en çözülmez gidilmez zannettiğim yerlerde kaybettiğim zaman 9-10 dakikayı bulmuyor sonra başka bir senaryoda başka sıkışıklıkların içinde kalmam ayrı mesele..

    diyeceğim o ki emniyet şeridini emaneten kullanıyoruz bunun bilincinde olan motosiklet sürücüsü pek seyrek denk geliyor.
    o yüzden herşey olur mantiği ile emniyet şeridini işgal eden yada bir şekilde beni tehlikeye atmadan çıkanlara çekil manasında korna çalmıyorum çok saçmalamıyorsa..

    en fazla 2-3 dakkika kaybederiz.. sinir harbine değmez.

  5. #5
    sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2015
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Geçmiş olsun, en güselini yapmışsın, plaka varsa paylaşabilir misin ? Özelden mesaj da atabilirsin.

  6. #6

    Üyelik
    21 Şubat 2015
    Merhaba, cevaplar icin tesekkurler.

    Ne yazik ki plakaya yok, kameram da yok... Kamera kayitta olsa emin olun ana haberlere kadar cikacak bir goruntuydu benim kanaatim. Bu kadar suredir trafikteyim araba motor karisik, ilk defa bu kadar direkt zarar vermeye yonelik bir hamleyle karsi karsiya kaldim. Insanlar aractan kavga etmeye inse bile bu kadar zarar vermeyi dusunmezler eminim.

    Emniyet seridinin sakincalarinin farkindayim, herkesin farkinda olmasini temenni ederim. Trafik dur noktasina gelene kadar kullanmamak gerekir ki kopru trafiginin 5-10 km si demektir bu. Kullanmak zorunda kaldigimizda da bu ayricaligi kaybetmemek adina herkesin dikkatli olmasi gerekir.

    Sakin kafayla dusununce ben de polis olmadiklarini dusunmeye basladim ancak 3-5 km de bir yunus polisin oldugu yerde ne curetle polis cakari acmaya yelteniyorlar anlamak mumkun degil.

    Tekrar iyi aksamlar...

  7. #7
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    durup konuşsan bile laf anlatabileceğini sanmıyorum bu tür insanlara(!) o yüzden konuşmamak daha iyi olmuş.

    geçmiş olsun
    search16 bunu beğendi.

  8. #8
    BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Burası İstanbul Hacı!
    Motosikleti
    HİLTİ
    Bu şerefsizlerden o kadar varki günlük denk geldiğim, artık umursamiyorum. Bir laf vardır ya bana ne ya, sklmedik bi kulagimin arkası kaldı lafı tamda İstanbul trafiğine uyan sözdür bu cahillerin bitmesini beklemeyin. He bu arada bi okadar cahil Suriyeli kardeşlerimizde ıstanbul trafiğinde direksiyon salliyor aman ha

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Yemek buldun ye, polis gördün kaç.
    ogzcngdk ve barodi bunu beğendiler.

  10. #10
    K4NuNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2015
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    CBR 125R
    Hocam seninle karşılaşıyoruz bazen köprüde sanırım. (Beyaz CBR125 benim) Bugün şans eseri motorla gitmedim iş yerine. öyle birşey benim önümdeyken sana yada bana veya herhangi başka bir motorcuya yapılsaydı inan polis olmasının normal bir "hayvan" olmasından pek bir farkı kalmazdı benim için.

    Ayrıca Kesinlikle ve kesinlike bu tip polis otolarının geçiş üstünlüğü yoktur kanunen. Kanunda belirtildiği üzere (2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu) "...Bu aydınlatmaların hepsi, normal hava şartlarında 150 metreden görülebilen, dönme fonksiyonlu ve aralıklı yanıp sönen cihazlar olmalı. Ses çıkartan cihazların da en az 150 metreden duyulabilmesi gerekiyor." ve ayrıca "Zorunluluk olmadığı halde, gereksiz geçiş üstünlüğü kullanan sürücüler 1.800 TL para cezasıyla cezalandırılmalı." şeklindeki maddeler ile gayet açık şekilde ifade edilmiştir.

  11. #11
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    polis değildir o

  12. #12

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    aynı yolu,yaklaşık olarak aynı zamanlarda ben de kullanıyorum. sabah saatlerinde pek rastlamadım ama akşamları bu tarz araçlara çok rastladım. doblo,kango tipinde hepsi, çakarları var,emniyet şeridinden ilerliyorlar, emniyet şeridinde polis var ise hemen orta şeride dalıp çakarları kapatıyorlar. polisi geçtikten sonra yine çakarları açıp emniyet şeridinden bastırıyorlar. ve ne ilginçtir ki aracın içindekilerin hepsi barzo kılıklı,yüzünde meymenet yok.. hatta bitanesinin yanından geçerken dikkat ettim de, apış arasında bira vardı

    bu barzoları, kamera + youtube kombosu ile biraz olsun azaltabiliriz sanki.
    _kaan_ bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ekşisözlük'te arama kutusuna doblo yazın, ikinci sıradaki başlığı okuyun. Olay budur.

  14. #14
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Sen dursan ve o doblodaki gerçekten polis çıksa olacak olan: Seni darp edecek, arkadaşlarını çağıracak, arkadaşları darp edecek, nezarete götürüleceksin, nezarette darp edileceksin sonra çıkaracaklar ve şikayetçi olacağını belirtirsen tekrar darp edileceksin. Dışarı çıktıktan sonra şikayet edersen bir sonuç alamayacaksın.
    Sonuç: biraz ezik biraz morluk

    Sen dursan ve o doblodaki maganda çıksa: G*tüne güvenmediği için iyi ihtimalle bıçakla saldırıya geçecek, kendini savunamazsan ya ölürsün ya yaralanırsın. Kendini savunabilirsen olay yerine polis gelir, hadi barışın der adamı arabasına bindirir gönderir. Sana da hadi kardeş der. Yaralanırsan şikayetçi olursun, tutuksuz yargılanır, 5 yıl suç işlememek kaydıyla serbest bırakılır. Ölürsen zaten yapacak bişey yok.

    Kısacası en iyisini yapmışsın arkadaşım
    abeciMotoru, capozzz, Thracian ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #15
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol. Mevlâna
    barodi ve A.Volkan bunu beğendiler.

  16. #16
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen dursan ve o doblodaki gerçekten polis çıksa olacak olan: Seni darp edecek, arkadaşlarını çağıracak, arkadaşları darp edecek, nezarete götürüleceksin, nezarette darp edileceksin sonra çıkaracaklar ve şikayetçi olacağını belirtirsen tekrar darp edileceksin. Dışarı çıktıktan sonra şikayet edersen bir sonuç alamayacaksın.
    Sonuç: biraz ezik biraz morluk

    Sen dursan ve o doblodaki maganda çıksa: G*tüne güvenmediği için iyi ihtimalle bıçakla saldırıya geçecek, kendini savunamazsan ya ölürsün ya yaralanırsın. Kendini savunabilirsen olay yerine polis gelir, hadi barışın der adamı arabasına bindirir gönderir. Sana da hadi kardeş der. Yaralanırsan şikayetçi olursun, tutuksuz yargılanır, 5 yıl suç işlememek kaydıyla serbest bırakılır. Ölürsen zaten yapacak bişey yok.

    Kısacası en iyisini yapmışsın arkadaşım
    1. sonucu eksik yazmışım. Biraz da kırık çıkı ve psikolojik sorunlar
    Motosikletli Kaplumbağa...

  17. #17
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Alıntı Dodin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam olmamak polislik başvurusunda aranan niteliklerden sanırım.

    Tut ki sen dengeni sağlayamadın bariyere boynunu vurarak düştün boyundan kafa koptu ya da kırıldı felç ya da ölüm ( allah göstermesin tabi de yaptığı eylemin olası sonuçlarından ), o zaman ne yapacak bu aklı kıt şerefsiz... Gram akıl yok yemin ediyorum.
    Seni terbiyeli olmaya davet ediyorum.
    Polisler olmasa evine bile sahip çıkamazsın bunu bilmelisin.

    Konuya yapacağım yorum şudur,
    Bunu yapan kesinlikle polis değildir buna emin olabilirsiniz

  18. #18
    Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1290SDGT
    Doblo, kango, transit, eski servis minibüsleri (kurumsal olmayan firmaların servisleri) gibi araçlardan mümkün olduğunca uzak dururum. Çünkü adamın hayatta yapabileceği bir tek iş kalmış o da şoförlük. Şoför arkadaşlar alınmasın her mesleğe saygım vardır. Ama bunlar şoförlüğe de kara leke süren hayatta hiç bi b..k olamamış kişilerdir. Uğraşmaya değmez belasını illaki kendisi gibi birinden bulacaktır.
    VESPERA bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    " Türk " Polisi, Türk vatandaşını değil teröristleri, bebek katillerini, hırsızları korur oldu; senin haberin yok mu?
    zapalka ve Amphetamine bunu beğendiler.

  20. #20
    infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Versys
    Kanunları çiğneyen sensin suçlu da polis yav he he.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)