Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motordan bu kadar korkmam abartılı bir durum mu? yoksa iyi mi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ceyda,

    Izmir de idin degil mi ...

    Bu yazdiklarin çok normal olabilecek şeyler, örneğin insanlar gayet rahat ozguvenli konusabildikleri vakit bir stres unsuru ile karsilastiklarinda ornegin kameraya kaydetmeye baslanilsalar dediğiniz tepkiler yaşanır muhakkak ..

    Biri korna caldiginda elbette normal böyle şeyler ilk baslarda.. Zamanla alisilir muhakkak..

    Vazgecmeyin, trafige kapali alanda bol bol sürün derim... Motora alışmaniz için..
    Evet İzmir... Ah hayır korktuğum için motordan kaçmak yerine dediğiniz gibi motora daha çok binme eğilimindeyim, sadece kalabalık trafiğe çıkmaktan bir süre uzak duruyorum
    Kur4y bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı ceydamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet Ýzmir... Ah hayýr korktuðum için motordan kaçmak yerine dediðiniz gibi motora daha çok binme eðilimindeyim, sadece kalabalýk trafiðe çýkmaktan bir süre uzak duruyorum
    Korkuyosunuz demiyorum, bir bayan olarak cesaret isi bençe trafige cikmak.. Bence isi ilerletmelisiniz

    Iyi olmaz mi tekeri çamura dağa tasa bulamak

    Motor insan gibi bence, insanlar uyum içerisinde mutlu olabiliyorlar eşleri ile.. Motorda bir eş.. Aranızdaki uyum geliştikçe daha rahat surusler gerceklestiiriliyor
    ceydamer bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Bence bu durumun hem psikolojik hem de fizik sebepleri var.

    Öncelikle bir kadının böyle eril bir ortamda (trafik) varolması zor. Benim kız arkadaşım da yıllar önce araba kullanmasına ve bunu çok iyi yapmasına rağmen -ki ben ehliyetim olmasına rağmen kullanamıyorum- uzun zamandır araba kullanamıyor. Buna sebep olarak kornaların, hızlı giden araçların ve kalabalığın kendisini rahatsız ettiğini söylüyor ki kendisi psikolog Yine de kadın tabiatına uygun olmayabiliyor trafik, normal. Şayet motosiklet kullanmaktan keyif alıyorsun ki öyle görünüyor, bundan vazgeçmemelisin. Tabi sağlığını tehdit eden bir durum varsa ya da panik yapacağını düşünüyor/yapıyorsan kendini zorlaman da çok doğru değil bence.

    İkincil olarak işin fizik konusu var: Kullandığın araç 50 CC ve 100 kilogramın altında bir motosiklet. Haliyle hızlanması, manevra kabiliyeti ve bozuk yol şartlarındaki performansı da standartların altında. O kuvvette bir motosikletin, yanından geçen bir aracın rüzgarından bile etkileneceğini düşünürsek korkuyor olman normal ama bu korkuların temelinde de hayalgücü var neticede. Her kuvvetsiz motosiklet ya da araç kaza yapacak diye bir kaide yok.

    Son olarak kötü örneklere çok fazla takılmamanı tavsiye ederim. Evet motosiklet risk oranı en yüksek araçlardan birisi, hatta motorlu ulaşım araçları içinde en risklisi fakat risk hayatın her alanında da var. Dikkatli ve özgüvenli bir sürüş, doğru ekipmanlar ve kurallar/teknikler bütününde sıkıntı yaratmayacaktır. Elbette ekstrem durumlar olabilir ama yine de sakin olmakta fayda var.

  4. #24
    Kur4y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    Balıkesir / Akçay
    Motosikleti
    Honda CBR250R
    Alıntı ceydamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acemiyim daha yeni sürüşlere başladım..
    Özellikle bu forumda bir abimizin (ki okuyup da sözlerinden etkilenmeyen yoktur) motor kazası sonucunda omuriliği zedelenmesi yaşayıp, kötürüm kaldığını okuduktan sonra motor gözümde inatla sarıldığım çirkin bir canavar oldu.

    Öncelikle duygusal olarak kesinlikle narin bir kız değilim, aksine içimde odundan yapılma bir öküz var. Ama gece zor uyumaya başladım ve sık sık uyanıyorum, motora bineceğim zaman karnım karıncalanıyor, stresten göğüs kafesim sık sık sıkışıyor, kalbim ağrıyor ve midem bulanıyor ki ilk defa vücudum strese fiziksel tepki verdi.

    Ha! ama motora binince elim ayağımın pek birbirine girdiği söylenemez, full konsantrasyonla, özgüvenli bir şekilde sürebiliyorum (tabi birisi pat diye dat dat kornaya abanıp ya da ani bir hareket yapıp beni ürkütmez ise -ki buda bir haftalık bebe sürücü olduğum için normal galiba...

    (aslında bu sorudan öte paylaşmak istediğim bir durum :/ )
    ne çok korkacaksın nede kendine çok öz güvenin olucak , Kazaların çoğunluğu öz güven ile yapılan kazalardır iki arada bi derede kalmak lazım yani sürekli tetikte olacağız uyanık olacağız defansif süreceğiz
    '' Geleceğini Geçmişinden Çalmayanlar Tamamlar ''

  5. #25

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı EKONOMİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayin bayan sürücü

    Motorla 1 sene olmadı ben de ciddi kaza geçirdim.sag virajda teker kaydı karşı seride gecip arabayla yerde kafa kafaya çarpıştım.1 aya yakin sag kolumu kaldıramadım gecici sakatlik yaşadım supraspinatus ta yari yirtik (parsiyel yirtik) oluşmuştu simdi Elhamdulillah iyiyim
    Sakat kalma korkusu yasamak hoş değil
    Kazanın fiziksel acıları da hic de az değil

    Geçmişte de bayan surucu tarafindan bisikletle altina alinip metrelerce suruklenmisligim var
    Fren yerine gaza basma olayı yine

    2 teker tehlike

    Kendinize guveniniz yeterince yoksa trafige asla çıkmayın
    Sizden baskalarinin da hayatını düşünün
    Dolmuş taksi metro vs. Birsuru ulasim vasitasi var


    Kimse bana bise olmaz demesin
    Soforlugunuzu trafigin yogun olmadigi alanlarda gelistirin illa kullanacaksaniz. Ve mumkunse birinden yardim alın
    Birsuru teknigi var
    Gazla frenle is bitmiyor

    Limon sıkma teknigi
    Kontra teknigi
    Kacis manevrasi
    Carpisma kacinilmazsa motoru yatirmak
    Virajlarda motoru güvenle yatirma teknikleri
    Fren nerde nasil yapılır

    Vs.vs.

    Bayanların arac kullanmamasi taraftarıyım
    Öğrenin cok mecbur kalirsaniz kullanin
    Yahu iyi de bu durumda sen de trafiğe çıkmamalısın. Trafiğe çıkmadan nasıl tecrübe edinecek? Dağda bayırda boş yolda trafik tecrübesi edinilebilir mi? Erkek olunca binsin bi halt olmaz, bayan olunca hemen toplu taşıma.


    Ceyda hanım, korku iyidir. Bizim kültürümüzde bazen cesaret ile aptallık, korku ile tedbir karıştırılıyor. Zamanla alışacaksınız, atlatacaksınız. Bütün mesele, bu süreçte daha dikkatli olmaya özen gösterin, kurallara uyun. Haklı ama yaralı olmaktansa çekilin kenara gitsinler. Bir de, bizim kültürümüzde bayanlar araba bile sürmemeli mantığı varken, motorunuz, ekipmanlarınız falan bayan sürücü olduğunuzu özellikle belli edecek renklerde olmasın mümkünse.

    Kazasız sürüşler.
    ceydamer bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  6. #26
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Bi şekilde trafikle yüzleşilecek, ancak today işleri daha zor hale getirebilir, güç gereken durumlar illaki olucak, bunun en taban gereksinimi 125 cc.

    her gün yolda olmak motosikleti sürüşten çok etrafı çözümleme kabiliyeti katıyor, ilk etapta gereken bu zaten, mevcut kazalara bakınca zaten görülen bişey, araçların sağından, tam ortasından, kör noktasından gitmek risk, motoru çok iyi kullanabilsen bile kurtaramayacağın durumda bulabilirsin kendini,
    eğitimlerde ilk gösterilen şeyde bu zaten, yolu okumak, takip mesafesi, güvenli sürüşe dair diğer detaylar vs.

    çok fazla kaza haberi okuyoruz bu bir korkudan ziyade ders çıkarma niteliğinde değerlenmeli, ben mesela hemen merak ettiğim şey genelde kaza sebebini araştırmak, aşırı güvenli sürüşten yana olmadım hiç, özellikle kurallı ve nizami gittiğim yollarda tehlike yaşadım, bi zmn sonra kendi sürüş tekniğini geliştirip o şekilde yol alacaksın zaten, ama today ile değil

    yapman gereken şehir içinde seni sıkıştırmalarına fırsat vermeden akıcı bi şekilde ilerlemek, aynalar, omuz üstü bakışı, kararlılık gibi özellikleri geliştirmek. tedirgin görünmemelisin, olumsuz düşündüğün her saniye felakete yaklaşırsın, şunu okumanı hatta izlemeni öneririm.

    Keith Code'un Bileği Bükmek adlı kitabı pdf hali de vardır internette, videosu da var.
    http://motosiklettv.web.tv/video/twi...i__e3qvzufhevq

    hepimiz için gerekli bu kaynak.

  7. #27
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    korku ve tedirginlik iyidir dikkatli olmanı sağlar ama bir yerden sonra panik atağa çevirir ölçüyü iyi bilmen gerekir. bacım şunu bil motosiklet kesinlikle güvenli değil ve eğer düşmektense korkun kesinlikle düşeceksin bunu kabullen. profesyonel değilim belki ama çocukluğumdan beri motosiklet kullanırım. birçok kez ölümden döndüm korkuyor muyum? korkuyorum ama bunu kendime artı olarak kullanıyorum. kazaya mahal verecek herhangi bir durumda ilk geri adım atan oluyorum sol şeride pek yanaşmıyorum yol ayrımlarında araç olsun olmasın 3 4 kez kornaya basıyorum ve yavaşlıyorum. bütün bunları bana korku yaptırıyor ki birde hanımla berabersek x2 oluyor çünkü trafikte motosiklete saygı yok. o engelli kalan abimizin yazısını bende okudum yorum yazamadım.
    tüm bunlara rağmen 3 saat sonra motosikletle kısa bir işim olacak içim heyecanlanıyor. eğer tüm bu korkularına saygısızlıklara başka insanların başına gelmiş olaylara rağmen korkarak bile olsa binerken heyecanlanmıyorsan bence kesinlikle bırak çünkü korkun seni felakete sürükler.

  8. #28
    EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2013
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı sezgingulmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birde hanımla berabersek x2 oluyor çünkü trafikte motosiklete saygı yok.
    http://www.motosiklet.net/forum/kaza...si-yarali.html

    Hanimi ve çocuğu(oldugunu sandığım) ile kaza yapan şahıs
    ALLAH KORUSUN
    sezgingulmez bunu beğendi.

  9. #29
    mücahit1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Null
    zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır tedbiri elden bırakmayıp tam teçhizat olduktan sonra korkucak bişey olmamalı psikolojik olarak takıntı haline getirme bu konuyu
    ceydamer bunu beğendi.

  10. #30
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, korkunun cinsiyeti olmaz, insani bir duygudur.

    Motosiklet sürüşünde bir noktaya kadar tedirginlik faydalıdır da, ama bunu takıntı haline getirmek hem sürüş kalitesini hem de sürüşten keyif almayı etkiler.

    Kullandığınız motor yapısı ve gücü gereği çevre yollarında ve hızlı trafikte defansif sürüş yapmayı gerektirir.

    İki önerim var ;

    1- OMM yayını olan Motosiklet Yol Sanatı kitabını okuyup, gözlemleme ile ilgili bilgi edinin,

    2-Kendi motorunuzla bir eğitim alın. Böylece hem motorun hem de kendinizin limitlerini, tehlike anında yapabileceklerinizi keşfedin, bu size güven kazandırır.

    Keyifli sürüşler...

  11. #31
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı Kur4y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne çok korkacaksın nede kendine çok öz güvenin olucak , Kazaların çoğunluğu öz güven ile yapılan kazalardır iki arada bi derede kalmak lazım yani sürekli tetikte olacağız uyanık olacağız defansif süreceğiz
    Her bir sürüş ardından (-ki çalıştığım için motora max iki saat binebildim, geriye kalan 10-15 dakikalık sürüşler oldu), kendimi daha kontrollu ve daha az korkusuz hissediyorum. Korkumun en temel sebebinin tecrübesizlik olduğunu algılıyorum artık. Fakat, aniden bir araba çıktı diyelim, ya da adam park halindeyken geri geri gelirken (yol tek şerit) beni göremedi (hemen de yaşadım bunları) o an napacağımı şaşırıyorum (araba geri geri gelirken, içimdeki korku dur dedi, fakat korkuyu dinleseydim, araca o kadar yakındım ki asla zamanında duramazdım- ben ise gaza abanıp aracı, araç üstüme gelemeden geçtim, -ki bu oto kararı nasıl verdim bilmiyorum, geçtiğim alan dar idi, oradan geçebileceğimi beynim nasıl hesaplamış ki! Belki de korkudan dondum ve kaldım, durmak varken gaza abanmışta olabilirim bak bunu ben bile bilmiyorum - fakat o anda durmayı tercih etseydim arabanın poposuna vuracağımı, ya da durmaya çalışırken tekeri kaydırıp yana düşeceğimi algılamıştım ) Umarım bu tür tedirginliklerim de sadece acemiliktendir :(

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, korkunun cinsiyeti olmaz, insani bir duygudur.

    Motosiklet sürüşünde bir noktaya kadar tedirginlik faydalıdır da, ama bunu takıntı haline getirmek hem sürüş kalitesini hem de sürüşten keyif almayı etkiler.

    Kullandığınız motor yapısı ve gücü gereği çevre yollarında ve hızlı trafikte defansif sürüş yapmayı gerektirir.

    İki önerim var ;

    1- OMM yayını olan Motosiklet Yol Sanatı kitabını okuyup, gözlemleme ile ilgili bilgi edinin,

    2-Kendi motorunuzla bir eğitim alın. Böylece hem motorun hem de kendinizin limitlerini, tehlike anında yapabileceklerinizi keşfedin, bu size güven kazandırır.

    Keyifli sürüşler...
    Her bir sürüş ardından bu korku büyük nebzelerle azalıp, yerini keyfe bırakmaya başlıyor Lâkin keşke gökten şimşek inse de hemen öğrensem, bu öğrenme süreci beni o kadar sıkıyor ki :(

    1- Kitabi araştırdım, bir iletişim mail adresi verilmiş, bu kitabı elde etmek için oraya mail attım. Cevap bekliyorum, başka yöntemi var mıdır? google da, bu kitaba nasıl ulaşabileceğimi araştırdım, pek pratik bir bilgi göremedim.

    2- Şu an paralı bir eğitime katılmam söz konusu değil. Sağolsun motor beni fazlasıyla eksiye düşürdü , motorun kendisi, koruma ekipmanları, devir giderleri falan filan... Kendi kendime sıkıcı bir eğitim almaya çalışıyorum, ya da bir arkadaşla arada bir ikili sürüşe çıkıyoruz. Başka ne yapabilirim bilmiyorum :/

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu iyi de bu durumda sen de trafiğe çıkmamalısın. Trafiğe çıkmadan nasıl tecrübe edinecek? Dağda bayırda boş yolda trafik tecrübesi edinilebilir mi? Erkek olunca binsin bi halt olmaz, bayan olunca hemen toplu taşıma.


    Ceyda hanım, korku iyidir. Bizim kültürümüzde bazen cesaret ile aptallık, korku ile tedbir karıştırılıyor. Zamanla alışacaksınız, atlatacaksınız. Bütün mesele, bu süreçte daha dikkatli olmaya özen gösterin, kurallara uyun. Haklı ama yaralı olmaktansa çekilin kenara gitsinler. Bir de, bizim kültürümüzde bayanlar araba bile sürmemeli mantığı varken, motorunuz, ekipmanlarınız falan bayan sürücü olduğunuzu özellikle belli edecek renklerde olmasın mümkünse.

    Kazasız sürüşler.
    İzmir'de yaşıyorum,o tür bir mantalite NEYSEKİ bu şehirde pek nadir bulunan bir olgu. Özellikle benim yaşadığım semtte neredeyse hiç yok. Bayan olduğum için ilk etaplarda çok tedirgindim, ama bir kaç sürüşten sonra gördüm ki, bayan olduğumu gizlemek yerine, cinsiyetimi gururla taşımak daha mantıklı imiş. Zira bayan sürücüler gördüğümde o kadar hoşuma gidiyor ki Onların varlığı beni bu motora daha çok teşvik ediyor, benim acemi de olsa varlığımda başkalarını teşvik edebilir... Hem, tamam kabul ufacık bir scooter benim ki ama yine de motoru kullandığım sırada, tanımasam da insanların taktirine maruz kalabiliyorum ve açıkçası bu hoşuma gidiyor. Birde yol veriyorlar (belki bayan olduğum için, belki de acemi olduğumu anladıklarından o kadarını bilemiyorum :D )

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------

    Alıntı sezgingulmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    korku ve tedirginlik iyidir dikkatli olmanı sağlar ama bir yerden sonra panik atağa çevirir ölçüyü iyi bilmen gerekir. bacım şunu bil motosiklet kesinlikle güvenli değil ve eğer düşmektense korkun kesinlikle düşeceksin bunu kabullen. profesyonel değilim belki ama çocukluğumdan beri motosiklet kullanırım. birçok kez ölümden döndüm korkuyor muyum? korkuyorum ama bunu kendime artı olarak kullanıyorum. kazaya mahal verecek herhangi bir durumda ilk geri adım atan oluyorum sol şeride pek yanaşmıyorum yol ayrımlarında araç olsun olmasın 3 4 kez kornaya basıyorum ve yavaşlıyorum. bütün bunları bana korku yaptırıyor ki birde hanımla berabersek x2 oluyor çünkü trafikte motosiklete saygı yok. o engelli kalan abimizin yazısını bende okudum yorum yazamadım.
    tüm bunlara rağmen 3 saat sonra motosikletle kısa bir işim olacak içim heyecanlanıyor. eğer tüm bu korkularına saygısızlıklara başka insanların başına gelmiş olaylara rağmen korkarak bile olsa binerken heyecanlanmıyorsan bence kesinlikle bırak çünkü korkun seni felakete sürükler.
    Amaçsızca motora binince çok sıkılıyorum, o yüzden binmiyorum. Ama mesela arkadaşım çağırıyor, gel hadi oturalım diyor, işten gelmişim yorgunum filan, normalde "hayır, dinlenmek istiyorum" diyecekken, aklıma bahçede duran motor geliyor, hemen atlıyorum motorun üstüne gidiyorum, otururken de hadi şu sohbet bitsin de eve motorumla gideyim diye heyecanlanıyorum. Motora binmek için kendime hep iş çıkarıyorum, hiç markete bu kadar çok gitmemiştim mesela, poşetleri alıp motora yüklemek ve gazlayıp gitmek hoşuma gidiyor. Yani amaçsızca sürdüğümde ne kadar çok sıkılıyorsam, amacım olduğu zamanda o derece keyif alıyorum, içim kıpır kıpır... Ay şimdi keşke evde olsam valla amaç niyet dinlemeden bineceğim üzerine...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

    Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi şekilde trafikle yüzleşilecek, ancak today işleri daha zor hale getirebilir, güç gereken durumlar illaki olucak, bunun en taban gereksinimi 125 cc.

    her gün yolda olmak motosikleti sürüşten çok etrafı çözümleme kabiliyeti katıyor, ilk etapta gereken bu zaten, mevcut kazalara bakınca zaten görülen bişey, araçların sağından, tam ortasından, kör noktasından gitmek risk, motoru çok iyi kullanabilsen bile kurtaramayacağın durumda bulabilirsin kendini,
    eğitimlerde ilk gösterilen şeyde bu zaten, yolu okumak, takip mesafesi, güvenli sürüşe dair diğer detaylar vs.

    çok fazla kaza haberi okuyoruz bu bir korkudan ziyade ders çıkarma niteliğinde değerlenmeli, ben mesela hemen merak ettiğim şey genelde kaza sebebini araştırmak, aşırı güvenli sürüşten yana olmadım hiç, özellikle kurallı ve nizami gittiğim yollarda tehlike yaşadım, bi zmn sonra kendi sürüş tekniğini geliştirip o şekilde yol alacaksın zaten, ama today ile değil

    yapman gereken şehir içinde seni sıkıştırmalarına fırsat vermeden akıcı bi şekilde ilerlemek, aynalar, omuz üstü bakışı, kararlılık gibi özellikleri geliştirmek. tedirgin görünmemelisin, olumsuz düşündüğün her saniye felakete yaklaşırsın, şunu okumanı hatta izlemeni öneririm.

    Keith Code'un Bileği Bükmek adlı kitabı pdf hali de vardır internette, videosu da var.
    http://motosiklettv.web.tv/video/twi...i__e3qvzufhevq

    hepimiz için gerekli bu kaynak.

    Ayy1 izleyemedim çok uzun, evde izlim ben bunu

  12. #32
    Jedaykin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2007
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250
    Bu kadar tedirginlik yaşıyorsan sürüş açısından kendine güvenin çok zayıf demektir. Bunu aşmanın tek yolu bir eğitim almak. Motosikletin de güvenli bir araç değil. Tavsiyem öncelikle bir eğitim alman sonra motosikletini değiştirmen. Şu an için uygun bir motosikletin olmadığı için İzmir'de GO Moto Training var. GO eğitiminde motosikletin olması gerekmiyor onlar motosikleti sağlıyorlar. Yanılmıyorsam birinci seviye eğitimleri 400TL, ikinci seviye 300TL gibi birşeydi. Kabul ediyorum fiyat fazla. Benzer şekilde motor sağlayacak başka bir eğitmen araştırabilirsin. Kapalı alan eğitimi aldıktan sonra motorunu da YBR125 gibi bir motorla değiştirirsen rahat edersin.
    Eğitim almadan ve dahah güvenli bir motora geçmeden bu şekilde sürmeye devam etmen seni kaçınılmaz olarak bir kazaya götürecek. Büyük olur, küçük olur ama bu işin sonu ya kaza ile biter ya da en azından bir tehlike atlatırsın korkudan bir daha artçı olarak bile binemezsin. yavaş gidiyorum ban birşey olmaz deme, gayet iyi bir motoru olan bir arkadaşım aynı mantıkla 50-60la giderdi hep güvende olcam diye, ters yöne dönen biri bu arkadaşa durduğu yerde çarptı, arkadaş yaralandı, 3-4 ay yataktan kalkamadı.
    Tavsiyemi dinle hemen eğitim alacak yer araştırmaya başla. Eğitmenlere de nereden sertifikaları olduğunu sor, referans iste, referanslarla görüş.

  13. #33

    Üyelik
    11 Mayıs 2015
    Hiç bir insan, korku altında sağlıklı düşünemez, sağlıklı karar veremez. Senin durumun nasıl iyi olabilir ki?

    Eğer zihnin berrak değilse, araç (ne olduğu farketmez) kullanmayacaksın.

    Üzgünsün kullanma, yorgunsun kullanma, sevgili derdi var kullanma, aile problemi var kullanma, ekonomik problem var kullanma, dalgınlık var kullanma, ezilicem, kolum kopacak, sakat kalacağım, her an ölebilirim diye düşünmeye başladın kullanma.

    Not: Motosikleti problemlerden kaçmak için kullanıyorsan bu mesajı zaten yok.

  14. #34

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Aynisi banada olmustu ilk basta herkez tehlikeli diye diye artik sanki motora binince olucekmis gibi hissetmeye basliyorsun. Kaza videolari izleyince ayni kazalari yasaman beyninde kesinlesmeye basliyor. Dolayisiyla korkmaya basliyorsun. Motoru ilk aldigimda 1 ay binmedim. Gece gunduz aklimda o kaza videolari vardi. Surekli sakat kalirsam naparim diye dusundum. Dogru bisey yapiyormuyum diyr kendi kendime dusunuyordum.aklimdan hic cikmiyordu. Hatta o zamanlar beni gorenler cok durgunsun biseymi oldu diye soruyolardi.ayni durumdasin suan. Ama zamanla gecer. O kadar tehlikeli bisey olmadigini anlicaksin.onun rahatligini alistiktan sonra bi daha birakamazsin zzaten. Sana tavsiyem Baska seyler dusun . motorun iyi yanlarini dusun hep.kotu yanlarini dusunme. Aklina geldiginde hemen baska seylere yonel unut onlari.

  15. #35

    Üyelik
    31 Mayıs 2014
    Şehir
    Karabük
    Motosikleti
    Bajaj BOXER BM 150
    Sürekli kötü yanlarını düşünmenin seni hataya teşvik edeceğini düşünüyorum. Her araçta olduğu gibi motordada konsantrasyonunun her daim yolda ve trafikte olması lazım motosiklet hatayı kabul etmez. Kurye olarak çalışırken bir çok kez kaza yaptım arkadaşlarım da kaza yaptı. Genel olarak kazalardan sonra fark ettimki kaza sonralarında motor sürerken aklın meşgul olduğundan ve sürekli eski olayları düşünüp korktuğundan cok basit hatalar yapıyorsun. Sana onerebilecegim en iyi şey motora çok korkuyla binme korkunu yenene kadar trafikle fazlaca ilgilenen yolun her zaman ortasından git özellikle trafik ışıklarında hep önden kalkacağım çabasıyla aralardan geçip en öne gitme çünkü ilk 50 - 100 metre sen ne kadar hızlı kalkarsan kalk altındaki motorla 5 saniye gecmeden yanından vızır vızır araclar gececektir ve buda seni urkutecektir. Şimdilik aklima gelenler bu kadar korkularını yenene kadar trafiği geriden takip et

  16. #36
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2015
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    O zaman sana diyorum ki
    " olur arada oyle sen devam et binmeye"

  17. #37
    BAIIHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2008
    Şehir
    İst
    Motosikleti
    CB1000R
    böyle hissettiğiniz için çok şanslısınız.

    ilk ciddi kazamı korkmadığım zaman yapmıştım.

  18. #38
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Açtığım konulara bakınca gülümsemeden geçemiyorum. Motorsiklette bebe ben :D yazık bana nasılda tırsıyormuşum, kıyamam kendime...

  19. #39
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    biraz korkman normaldir, seni dikkatli yapar
    güvenli alanlarda kendini pişir önce, bazı sorunlar tecrübesizlikten doğuyor olabilir
    önce bu maddeyi elemelisin
    bir zaman sonra, hala kararlarını engelleyecek kadar korkuyorsan, bu işi bırakman daha iyi olur
    çünkü motosiklet, kararsızlığı tolere eden bir araç değil, tehlikelidir
    mesela bir korna çaldığında elin ayağın dolaşacaksa olmaz, direk bırak
    olumlu bir görüşle bitireyim yine de
    bindikten sonra kendine güvenin geliyorsa bu, işi kıvıracağına işaret

  20. #40
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Alıntı ceydamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açtığım konulara bakınca gülümsemeden geçemiyorum. Motorsiklette bebe ben :D yazık bana nasılda tırsıyormuşum, kıyamam kendime...
    Motorcu olmak heran refleks sahibi olmak demek..11 senede öğrendiğim bu..
    ✓Sağdan sollama olmaz
    ✓Sol viraja sağ gibi dar girilmez..
    ✓sağda veya solda yol dönüş var ve o hizada araba varsa 90% sinyalsiz dönecektir..
    ✓Bozuk taşlı yollarda ani fren yapılmaz
    ✓Yapmur ilk yağdığında yerler kaygan olur
    Benim tecrübelerim bunlar
    #2 sene geçmiş kendi konunuzu hortlatmışsınız :-)
    Şimdiye 200-250c Enjeksiyonlu su soğutmalı biraz daha büyük tekerlekli scooter a göçmen gerekirdi :-)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)