Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Şimdi bu Motosiklet Terörü değilmidir

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Erkut C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul Göztepe
    Motosikleti
    HD 200 SH 150 MIO100
    Kornayı duymak istemiyorsan gazla git ama sen olay çıkarmak istiyorsan gitmez arabanın yanında, önünde gidersen o da korna çalar, sonra tahrik etti dersin kendinde hak görürsün cam kırmayı vah vah zihniyete bak gerçi şaşırmamak lazım, bizim ülkemizde de neler oluyor. Motora binenlerin büyük bir bölümü trafik kurallarını bilmiyor.
    spectre bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Konunun ne olduğu bile belli olmayan bir video hakkında birbirimizi yiyiyoruz.

    1- Türk kültüründe bir adamın yanında ailesi var ise, Eşine, coluğuna cocuğuna dua et der çeker gideriz. (Bizim kültürümüzde bu var) bize ters gelen birşeyi başkasının yaptığını görünce olur mu nasıl adamlarsınız diyoruz. Öncelikle orası ingiltere ve kültürleri hiç bizimle aynı değil.

    2- 2-3 motosikletlinin olduğu bir yerde bu kadar büyük tepki gösterir durduğunda içerisinde oturursan camı kırıp sana saldırmaları olağan birşeydir. Madem cam kapalı oturacaksın neden o kadar tepki veriyorsun? Veya verdiğin tepkinin sana geri dönüşünün ne olmasını bekliyorsun? Motosikletlerinden inip Abi kusura bakma demelerini beklemek pek mantıklı gelmiyor.

    3- Araç sürücüsünün haklı olduğu bir konu ise, plakasını zaten aldın, gidip şikayet et. Orası ingiltere, kurallar ile yönetilen bir ülke.. Hakkını alacağını benim söylememe gerek bile yok.

    4- Motosikletliler haklı ise, yine bu kadar tepki göstermenin anlamı olmaz, bunun bir dönüşü olabileceğini düşünmek lazim.


    Geçenlerde motosikletin şeridinden ters gelen bir araç sürücüsüne bir diğer motosikletli adam gelip kafa attığında hepimiz takdir ettik. Cünkü motosikletlinin haklı olduğunu biliyorduk, ve o videoda da sürücünün yanında bir bayan vardı,, bilmiyorum dikkat ettiniz mi?

    Şimdi demem o ki ben bu durumu tasvip etmiyorum öncelikle bunu belirteyim, bir adamın yanında ailesi varsa, hele ki küçük çocukları var ise, durum ne olursa olsun, lanet olsun diyip çekip gitmek olur benim davranışım, ama benim aldığım eğitim ve kültürüm doğrultusunda. Ama olay bizim ülkemizde yaşanmıyor, buna göre hareket edip davranmak gerekir. Sonuçta biraz mantıklı düşünen bir insan nasıl davranması gerektiğini bilir.
    mehmetenis, MotoGlock, karacabeg ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #23

    Üyelik
    14 Mayıs 2012
    Adam o kadar çok korna çaldı ki benim bile dalasım geldi. Madem ailen var sus kardeşim 1-2 kere çal kapa. Kavga istiyorsan da ağlama az bile

  4. #24
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Bana yeşil yanarken, kırmızı ışıkta geçip gittiğim yolun sol şeridini minibüsüyle diklemesine kapatan bir öküz yüzünden kolumu bacağımı kırıyordum az kalsın. Yol yağmur duramıyacağımı anlayınca motoru yatırdım anca öyle durabildim.

    O sinirle fırladım kapısına yapıştım tuttum çektim aşağı. Abi yanda kızım var diyince ve çocuğun bağırtıyı duyunca bir an duruyorsun.Bu öküzün yaptığı eşekliğin cezasını ufacık kız çocuğu tarvmayla mı ödemek zorunda?

    Hiçbirşey söylemedim kaldırdım motoru döndüm yoluma devam ettim. Sonra düşününce farkettim ki iyi de yaptım.

    Eğer orada adamı dövseydim adamdan çok çocuk zarar görecekti. Babasının yaptığı eşekliğin faturasını ufak bir kız çocuğuna ödetmek beni o aracın sürücüsünden daha şerefsiz bir konuma sokardı...

    Mamba09, Shamy, Chronix ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Olayın öncesi ve sonrası ortada yokken terör estiren motorlular tarzında bir başlık hiç olmamış.
    Bence iki taraftada hata var(görünen kısım için) o korna tacizini uzattıkça uzatmış ..
    Sen yanindaki esini cocugunu dusunerek hareket etmezsen kimse senin esini mesini duşunmek zorunda degil
    Bende evliyim haklıda olsam esim oyle israrli tacizde bulunmus olsa kalkip video cekmem
    "Bir dur napiyorsun sen ? Birak yurusun gitsin." derim .. kavga cıksa ne kazandıracak
    Sonundada olan olmuş oda dogru degil
    yasdal ve aquarist4 bunu beğendiler.

  6. #26
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Ben motorun üzerinde ölümle yaşam arasında tam konsantrasyon sağlamışken daattt datttttt daaaatttt diye korna çalıp benim konsantrasyonumu bozan adamın ağzını burnunu kırmak motosiklet terörü değildir.

    Bu olayda yanında kadın ve çocuk olduğu için affedilmeliydi. Ya gazlayacaksın ya da bırakacaksın defolup gidecek. Tedavi etmek için mümkün olduğunca yalnız yakalamak lazım böyle hastaları. Ayıp etmişler.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  7. #27
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Evveliyatı önemli. Hatunun dedikleri çok anlaşılmıyor ama ne demeye adamı gazlayıp video çekiyorsun be kadın. Tamam motorcu ağız burun dalmasın da, sen de yanında çocuğun varken o derece efelenme adam. Önce sen düşün cocuğunun karının sağlığını. Nihayetinde yalnız değilsin arabada. Ben bu işin sonunda zarar görürmüyüm, eşim çocuğum zarar görür mü siye düşüneceksin. Haklısın haksızsın ayrı dava.

    Ben girişmezdim. Adamlar girişmiş. Bi başkası çekip vururdu da. Belli olmaz manyak dolu ortalık. Efendi olmakda fayda var. Önce kendin düşün aileni. Sonra bırak karşıdaki efendilik mi yapıcak, külhanbeyliği mi adamın insafına kalırsın sonra.

  8. #28

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    tebrik ediyorum vallahi 2 tekerli olanı her daim haklı görmek nasıl bir zihniyet? demek ki yarın 4 teker olduğunuzda da 4 tekeri her daim haklı göreceksiniz... demek ki burası arabalar ile alakalı bir forum olsa idi yolda ki motorlara işkence etmek bir hak olarak tanımlanacak idi.

    video nun başı hakkında kimsenin bir fikri yok! ama motorcu ya kesin haklıdır... bunun yanında araba sürücüleri bu video yu izlese keşke ezse idi şunları dese?

    başı belli olmayan bir durum için linç girişimini haklı görmek nasıl bir zihniyet? ya motorcular baştan adamı taciz etti ise? ya abuk subuk sürerek adamı trafikte tehlikeye attılar ise? biraz sağ duyulu olun!

    bana da korna çalsa bende girişirim diyen var! yahu ben motorun üzerine bindiğim anda korna çalmaya başlıyorum araç sürücüleri motoru fark etmiyor diye, ara sokaktan çıkarken korna çalıyorum! sağ şeritten ilerlerken biri kapı açıp beni gebertmesin diye korna çalıyorum! ara sokaktan çıkan adamın dikkatini çekmek için korna çalıyorum! bulunduğum şeride girmek için sinyal vermiş adama "bak ben buradayım beniz ezme" demek için korna çalıyorum! karşıdan karşıya geçmek için ışığı beklemeyen adama "bekle" demek için korna çalıyorum...

    eee beni taksim meydanında assalar yeri o zaman!!!!!
    spectre bunu beğendi.

  9. #29
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Çok ağır tahrik var. Hem videoya çek hemde 5dk kornaya basarak git.
    Belkide motorcular normalde hiç böyle hareket yapmazlar, fakat olayın gerisini bilemiyoruz.

  10. #30
    kbR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2012
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Şahsen beni ailemin yanında aynen bu şekilde rencide edicekler, gücümün yetmediği yerde silahıma başvururum sonra onun anası ağlar. İster motorcu olsun ister otomobilci.
    mete_han ve Chronix bunu beğendiler.

  11. #31
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    İki taraf da manyak. Video öncesinde motorcuların adamı bilerek sıkıştırdıklarını sanmıyorum, belli ki dikkatsizlikten adamı zor durumda bırakmışlar önce. Ama araba şoförü 1. manyak. Böyle tiplere çok denk geliyorum, trafik zabıtası bu. Motorcular bir hata yapmış bu da "bu yollar sahipsiz değil, adam olun" kafasında (aynı şeyi kaskında kamera olan motorcular da yapıyor). Aklınca ders verecek. Lan gerzo, senin ailen ordayken ne bu celal? Ondan sonra motor yanına geldiğinde pıstın kaldın.

    Haa işte bu adamın pısmasından sonra da motorcuların manyaklığı başlıyor. Len serseri motorcu, tamam arabacı çaldı kornayı, yaptı zabıtalığını. Ama sana başka ne yaptı? Sen sinirlendin geldin sağında solunda gezindin, herifi sıkıştırdın hiç üstüne doğru kırdı mı direksiyonu? Olayı kapattı, pıstı, önüne baktı, yoluna devam ediyor. Lan artık defolup gitsene sen de, neye durdurup darp ediyorsun adamı?
    yasdal, aquarist4 ve barodi bunu beğendiler.

  12. #32

    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Benim başıma gelse, arabayla gaza basar motoru çiğner geçerim. Benim canımndan kıymetli değil.
    mete_han ve spectre bunu beğendiler.

  13. #33
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    küfür hakaret atışma gırla ne bu incisozluge dönmüş konu koskoca adamlarsınız şu rezilliğe duruma el atıcak bı yonetıcıde yok mu şu sitede? düzgün tartışamıyorsanız inci sozluk tarafına geçin orda herşey serbest arkadaşlar

  14. #34
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Arkadaşlar öncesinde olanı biteni bilmeden, sadece video'da görünenlere bakarak nasıl böyle sonuçlara varıyorsunuz?

  15. #35
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tebrik ediyorum vallahi 2 tekerli olanı her daim haklı görmek nasıl bir zihniyet? demek ki yarın 4 teker olduğunuzda da 4 tekeri her daim haklı göreceksiniz... demek ki burası arabalar ile alakalı bir forum olsa idi yolda ki motorlara işkence etmek bir hak olarak tanımlanacak idi.

    video nun başı hakkında kimsenin bir fikri yok! ama motorcu ya kesin haklıdır... bunun yanında araba sürücüleri bu video yu izlese keşke ezse idi şunları dese?

    başı belli olmayan bir durum için linç girişimini haklı görmek nasıl bir zihniyet? ya motorcular baştan adamı taciz etti ise? ya abuk subuk sürerek adamı trafikte tehlikeye attılar ise? biraz sağ duyulu olun!

    bana da korna çalsa bende girişirim diyen var! yahu ben motorun üzerine bindiğim anda korna çalmaya başlıyorum araç sürücüleri motoru fark etmiyor diye, ara sokaktan çıkarken korna çalıyorum! sağ şeritten ilerlerken biri kapı açıp beni gebertmesin diye korna çalıyorum! ara sokaktan çıkan adamın dikkatini çekmek için korna çalıyorum! bulunduğum şeride girmek için sinyal vermiş adama "bak ben buradayım beniz ezme" demek için korna çalıyorum! karşıdan karşıya geçmek için ışığı beklemeyen adama "bekle" demek için korna çalıyorum...

    eee beni taksim meydanında assalar yeri o zaman!!!!!
    Dostum burada foruma katılanların bir kısmında bende olduğu gibi bir araba var. Senin ilk paragrafının aksine otomobil kullanırken çevremdeki motorcularla empati kurup önce onları trafikte sağlam bir pozisyona almaya çalışıyorum. Aynada gördüğümde şeridimde yer açıyorum. Aynada takip ettiğim motorsikletliyi görüş açımdan kaybettiğimde kör noktalarımda olabilir düşüncesiyle arayışa geçiyorum. Sanma ki otomobil ya da farklı bir büyük vasıta kullanırken zamanında motorsiklet kullandığımızı unutuyoruz.

    Önceki yazımda seninle aynı tesbiti paylaşmıştım ve şu yorumu yapmıştım "araç sürücüsü haklı olsaydı video'nun önceki kısmı da olmalıydı diye düşünüyorum." Şu şekilde de noktalamışım " Yinede araçtaki çocukların böyle bir korkuyu yaşamasını istemem."

    Bence gerçekte hiç birimiz sürücüye bu şekilde zor anlar yaşatmak istemeyiz ancak her gün trafikte yaşadığımız tacizler ve zor durumlar sebebiyle arkadaşlarımız biraz atarlı davranıyorlar.

    Korna sesine gelince, sen zaten belirtmişsin "farkedilmek" için, "görülmek" için korna çaldığını. Maalesef biz Türkiye'de kendimizi göstermeye çalışıyoruz. Görüldüğümüz halde ufak araç kategorisinde değerlendirip önceliği kendisinde gören sürücüler sayesinde kazalara maruz kalıyor ve ağır hasar alabiliyoruz. Bu kimi zaman ölümle sonuçlanabiliyor bizler için. Kazaya karışan diğer araç sürücüsünün mazereti ne biliyor musun? "GÖRMEMİŞ" Göreceksin arkadaş, Allah bir beyin vermiş düşüneceksin de. Görmeme mazereti geri kalmış ülkeler için geçersizliği devam eden ama kullanımı da devam eden bir bahane..

    Sen kornanı trafikte çalmaya devam et ki farkındalık yarat. Olur da İzmir'e gelip bana korna çalarsan şeridim her daim sana açık. Kazasız , belasız sürüşler dilerim.
    mete_han bunu beğendi.

  16. #36
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana da korna çalsa bende girişirim diyen var! yahu ben motorun üzerine bindiğim anda korna çalmaya başlıyorum araç sürücüleri motoru fark etmiyor diye, ara sokaktan çıkarken korna çalıyorum! sağ şeritten ilerlerken biri kapı açıp beni gebertmesin diye korna çalıyorum! ara sokaktan çıkan adamın dikkatini çekmek için korna çalıyorum! bulunduğum şeride girmek için sinyal vermiş adama "bak ben buradayım beniz ezme" demek için korna çalıyorum! karşıdan karşıya geçmek için ışığı beklemeyen adama "bekle" demek için korna çalıyorum...

    eee beni taksim meydanında assalar yeri o zaman!!!!!
    Kusura bakma ama,
    Sende korna olayının suyunu çıkartmışsın.
    Bence sen Kornaya bi kürdan sıkıştır, kontagı açar açmaz ötmeye başlasın.
    Malum farkedilmek önemli
    mete_han bunu beğendi.

  17. #37

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma ama,
    Sende korna olayının suyunu çıkartmışsın.
    Bence sen Kornaya bi kürdan sıkıştır, kontagı açar açmaz ötmeye başlasın.
    Malum farkedilmek önemli
    Umarım sen benim aksime asla korna çalmadan sürersin her zaman ve her yerde. Hatta bence bana örnek olmak için kornanı iptal ettir.
    Sinan Aksu, spectre ve mete_han bunu beğendiler.

  18. #38

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Arkadaslar konusmalardan anladigim kadarini yazayim ilk baslarda kadin korktugunu belirtiyor motorcularin onlari takip etmesinden burada adamin yaptigi bir tacizde var kornayla buda buyuk ihtimalle motorculari iyice sinirlendirmis adam karisina motorcularin yuzlerini cekmesini soyluyor ve ileride polis istasyonu var diyor buyuk ihtimalle oraya kadar sag salim varmayi planliyor ama motorcular onunu kestiginde motorcunun soyledigi şey "you hit my fu***ng bike" adamin motoruna vurdugunu iddia ediyor ve devami belli. Adam belki hafifce dokunmus olabilir bir sey demiyecegim fakat bu durumda bile yapilacak sey adama uzaktan isaretlerle derdinin ne oldugunu sormaktir eger ters bir tepki verirse motordan inilir itinayla dovulur. Fakat yaninda karisi ve cocugu varsa iste o zaman racona terstir. Bu isin bir kitabi töresi vardir arkadaslar. Erkek dedigin bir kadini veya cocugu korkutacak hareketlerde bulunmaz bizim türk olarak töremiz budur ingilizlerin nedir bilemiyecegim. Yaninda ailesi mi var uzaktan el kol hareketleriyle anlatirsin derdini veya gidip yanina "derdin mlne birader oldurmeye mi calisiyorsun beni adam gibi kullan deyip." Cekip gidersin. Kadinla cocugun hatrina

    Edit: bu arada vurma olayi videonun oncesinde yasanmis arkadaslar motorcularda bu yuzden takip ediyor sıkıştırmak için en azindan videodan anlasilan bu sekilde.
    Chronix ve mete_han bunu beğendiler.

  19. #39
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    bu konuya küfürlü mesaj yazmaktan 1 hafta ban yedim argadaşlar ama geçti..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)