Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Türk malı motor neden yok sizce zor birşeymi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az bişe bakayım dedim ama imkanı yok hepsini okuyamam çünkü bu kadar yalan dolanı ve kendisine göre yorumlamayı ve gerçeği çarpıtmayı bir arada görmedim ilk önce ismet inönü dinci oluyor . Sonra yazarımız Caminin gereksiz liğinden bahsediyor bir nevi ismet inönüyü aklamaya çalışıyor daha sonra nerdeyse fıkıh derslerine girecek. Bunların hepsi delilleriyle biliniyor boşuna aklamaya çalışmayın. Laik dinsiz düzen , doğuda katledilen kürtler , Asılan insanlar Zulüm gören halk Bunu asla unutmayacak Dine yapılan saldırılar ve baskılar taaaaa 1990 yıllarında bile biz bunu hissediyorduk orda yazılanlar hikayeden ibaret. Nasıl 100 yıl önce doğuda yapılanlar unutlmadıysa dine yapılan dindarlara yapılan saldırılar asla unutulmayacak ve tazeliğini koruyacak.
    tekoklava bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hep birbirinle çelişmişsin hocalar çanakkalede kaçmış mış çanakkale ve kurtuluş savaşlarında izmirden edirneden tut karsa erzuruma kadar hocalar talebeler savaşmışdır , halkı onlar ayakta tuttu bir anne çocuğunu ezan dinmesin diye gönderdi Ezan dineceğine sen git öl dedi sen ne ülkücüymüşsün bir koministten bile bunu duymamışdım ama ülkücüden bunu duymak beni şaşırttı her neyse devam edelim.Lozanı kim imzalamış devam edelim. Peki Cumhuriyet tarihinde işlenen devlet eliyle asılan insanlar ve hatta dobra dobra konuşayım doğu tarafında milletin tepesine bomba yağdırmakda ne oluyor. Sen hoca kaçdı diye insanlara yuttur peşine bu olayları doğruymuş gibi kabul et yok öyle. Asker burası sana camimi demiş.Sor bakalım o Askerin örnek aldığı Lider kimmiş bir gün ezanı yasaklar Sonra da namazı yasaklar bunların olacağı belli değilmi zaten. Benim bildiğim Tek ülkücü ise Şehit Muhsin Yazıcıoğludur. geri partiler ise herzaman çizgi değiştirmişdir.

    Sen önce bir okuduğunu anla işine geleni anlayıp işine gelmeyeni tamammı kardeşim , işte siz ampul kafalar hepiniz aynısınız işinize gelen yeri anlıyorsunuz , şimdi git hocalarla ilgili olan bölümü bir daha oku . Sen kalkıp benim ülkücülüğüme laf konuşamazsın seni TÜRK-İSLAM ülkümle boğarım . Sen biraz kalın kafasın anlaşılam o yüzden bir daha söylüyorum . ÖLÜMDEN KORKAN HOCALAR KURAN-IKERİMİ BİLE EZİP GEÇERKEN , ALLAH KORKUSU OLAN HOCALAR GİTTİ ALLAHÜEKBER DEDİĞİ ANDA MERMİYİ YEDİ VE ŞEHİT OLDU OKUMA ÖZÜRLÜ KARDEŞ .

    Doğu dediğin yer dersimdir , benim j.ö.h gurubu ile çalıştığımda gittiğim yer , seyit rıza denilen soysuz kurtuluş savaşında isyan çıkarttı ve ilk kadın pilot sabiha gökçen tarafından bombalandı . Aynı uludere gibi oldu hainlere temizlik , lozan mı lozan ne , sevr ne bana bunları da açıkla kesik kesik konuşup kahveye kulaktan duyma bilgi almaya gitme oku aslanım oku

    O askerin bize namaz kıldırmayan askerin fikir babası kimdi biliyormusun KArl marks'ın ta kendisi atatürkten nefret eden bir astsubaydı , atatürk'ü kötüleceksen somut şeylerle çık karşıma pişti olma . Yarım cümlelerle gelme karşıma seni osmanlı tarihine gömerim . hee bu arada son osmanlı ne yapıyor ingilterede hiç baktın mı hani şanlı ecdadın torunları kendıne ıngılız bır tokmakçı bulmuş çocukların boynunda haç ve isimleri türk ismi değil . Bana lütfen bunu açıkla ve benim osmanlı düşmanı olmadığımı anla

    kahveden , hani bahsettim ya g.t korkusundan ezan okumayan hocaların soyunun sahte vaazlarını dinleyip benım karsımda konusma .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

    Alıntı tekoklava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu resmin üstüne bintane sebep yazardım neden üretemiyoruz diye
    ama malesef bizler çok unutkan insanlarız

    http://<a href="http://hizliresim.co...Ab.jpg</a></a>

    http://<a href="http://hizliresim.co...bj.jpg</a></a>


    http://<a href="http://hizliresim.co...XZ.jpg</a></a>



    Çok güzel birşey gördüm , tüp kuyruğunun oldugu yıllarda cep telefonu kullanımı harika .
    Acillerin hali yine aynı be ne yazıkki , engelli çocuk var ayda 3 tane sara krızı geciriyor hadi gece bıraz sakın de gündüzzzz oooooffffff hele muayene olacaksa sırayı kuyruğu görmen lazım


    ama yol yapmak güzel bir beceri

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az bişe bakayım dedim ama imkanı yok hepsini okuyamam çünkü bu kadar yalan dolanı ve kendisine göre yorumlamayı ve gerçeği çarpıtmayı bir arada görmedim ilk önce ismet inönü dinci oluyor . Sonra yazarımız Caminin gereksiz liğinden bahsediyor bir nevi ismet inönüyü aklamaya çalışıyor daha sonra nerdeyse fıkıh derslerine girecek. Bunların hepsi delilleriyle biliniyor boşuna aklamaya çalışmayın. Laik dinsiz düzen , doğuda katledilen kürtler , Asılan insanlar Zulüm gören halk Bunu asla unutmayacak Dine yapılan saldırılar ve baskılar taaaaa 1990 yıllarında bile biz bunu hissediyorduk orda yazılanlar hikayeden ibaret. Nasıl 100 yıl önce doğuda yapılanlar unutlmadıysa dine yapılan dindarlara yapılan saldırılar asla unutulmayacak ve tazeliğini koruyacak.


    Sen sadece işine geleni anlayan bir zavallısın , kürt şövanizmi yapmakla meşgul bir şakşakcısın azıcık rte yüz verdı ya hemen kuyrukları sallayın . Doğu da kürtlere o kadar çokşey yapıldıysa ya şehit olan askerler , benım şehit olan kuzenimin , komsumun oğlunun , KUCAĞIMDA SON NEFESİNİ VEREN DEVREMİN hesabını kim verecek . Laik dinsiz düzen dimi . Senin kalın kafan bunu da almaz ama iranda şeriat varken güney iranda millet taytla bikini ile gezıyor ama hiçbiri ceza , kırbaç cezası almıyor nedenki çok ilginç . Din'i kullanıp senin gibi cahilleri etisi altına alan akp bakara - makara diye resmen dalga geçti sesiniz çıktı mı hayır neden yardım paketleri ve 3 kuruş para için dininizi sattınız da ondan . Bir chp li ateist hani onlar deseydi bunu vay ateistler dinsiz köpekler ama E. bağış'a laf yok dimi
    Shrieker bunu beğendi.
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

  3. #63
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    başlığı açan arkadaş birdaha dönüp düşündüğü taktirde buradaki ne kadar insanın boş konuştuğuna bakarsa bizim eğitimin kökten hata olduğunu anlayacak ve bir daha bu sormayacağına inanıyorum

  4. #64
    serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    Kastamonu -Trabzon
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Uzun uzadıya yazmam gerekecek, yazmadan da geçemeyeceğim...

    Etrafınıza bakın, okumuş, dirsek çürütmüş, aklı başında ve belirli bir gelirin üzerindeki insanları, bazı meslek guruplarındaki insanları, böyle insanların çalıştığı yerlerdeki otoparkları inceleyin, sadece iki ulusun otomobillerinden kullanırlar.

    Japon'lar ve Almanlar...

    Evet, teknik ayrıntıda mükemmellik dünyada Japonların ve Almanların işidir. Şimdi diyeceksiniz ki 125 ve 250cc motosiklet üretmek uzay teknolojisi gerektirmiyor, doğrudur. Amacınız sadece bir motosiklet üretmek ise kısmen başarılı olursunuz. Lakin iş onunla bitmiyor...

    Üretilen bir ürünü pazarlamak ta ayrı bir yetenektir unutmayın. Bu gün dünyada, hastanelerde kullanılan mikrobiyoloji ve biyokimya cihazlarının en iyilerini Japonlar üretir. Fakat kendileri bu sektörde pazarlama yapamazlar, tüm dünyada Japon laboratuvar cihazlarını Amerikalılar pazarlar. (!?!)

    Türkiye'nin bu hususta da çok, çok fazla eksikleri var. Bazı tekstil ürünlerimizden Antep baklavasına, rakıdan yoğurduna kadar kaç bin yıldır sahip olduğumuz ürünlere ve değerlere bile sahip çıkamıyoruz ne pazarlamasından bahsediyoruz ki???

    Öte yandan bir ürünü sattıktan sonra verilen hizmetler de çok önemli. Yani teknik destek ve servis hizmetleri.

    Unutmayın; sadece motorlu araçlardan bahsedecek olursak bile dünyadaki belli başlı markalar Türkiye'deki servis çalışanlarını, Türkiye'ye has organize olamama eksiklerini tamamlama ve bir takım olma için ciddi bütçe ayırıyorlar.

    Marka aynı marka, ürün aynı ürün olsa bile Türkiye'de verilen servis hizmetleri hiç aynı değildir, servisten servise akıl almayan farklılıklar gösterir.

    Yani "insan" olgusu, yani "bir şey olmaz abi" genişliği, yani "eski parçayı tak gitsin" sahtekarlığı...


    Uzun lafın kısası dostlar; iş sadece teknik mükemmelliği yakalamak ve bir ürünü üretmek değil. Ham maddeden üretime, üretimden hizmete sunmaya ve hizmet ömrünü tamamlamadan sonra geri dönüşümüne kadar ciddi bir bakış açısı, ciddi bir iş eğitimi, iş disiplini gerektirir. Yani; organizasyon.

    O da bu millette olmayan bir özelliktir. Türk insanı kendisini, ailesini, mahallesini, belediyesini, kentini, ülkesini adam akıllı organize edememektedir.

    Sevgiler.
    newmoto76 ve Ertugyigit bunu beğendiler.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

  5. #65
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı Amenthalas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yoğurt icat edebilmişiz bizden icat çıkmıyor bol bol yoğurt yeyip japona binicez
    Sana puanım dokuz kanka
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  6. #66
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    çocuk okumayı bilmiyor, eğitim sistemi berbat. öğretmen sürekli fotokopi veriyor evde çalışın diye. oysa iyi bir eğitim sisteminde eve ödev verilmez. çocuk ikinci sınıfı bitirecek hala okumayı bilmiyor.

    annesi diyor ki bu yaz kuran kursuna göndereceğim.

    fiziği, kimyayı geçtim ilmi de bilimi de geçtim. henüz anadilini okuyamayan bir çocuğa başka bir dil öğretmekten nasıl bir fayda sağlamayı planlıyorsunuz?

    din eğitimine karşı değilim, din adı altında yapılan zorbalığa karşıyım.
    Ertugyigit, Shrieker ve Thracian bunu beğendiler.

  7. #67

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Düşündüm de, çocuktum, ortaokulda falan olmam lazım, öğretmen anlatıyor;

    "Türkiye tarım ve hayvancılık anlamında kendi kendine yeten nadir ülkelerdendir."

    Düşünüyorum; samanı ithal ettik, ineği ithal ettik. Motor yapmak mı? Hazır ithali var buyurmaz mısınız?
    Ertugyigit ve copycat bunu beğendiler.

  8. #68
    sadi81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2014
    Şehir
    düzce merkez
    Motosikleti
    kanuni leopart
    Arkadaşlar türklerin yaptığı motorsiklet vararkadaş yazmış bu kadar zormu diye evet zor neden mi motoru yapmak mesele değil o yaptığın moturun tescillemek zor yani evrrak işi yanlış hatırlamıyorsam İngilttere de dünya motorsiklet federasyonları birliği(ismini yanlış yazmışta olabilirim) var nette okumuştum bir türk motorsiklet markası var adam tescil ettirdi yanlız seri üretim yapamıyo ve bu motorsikletten 3 adet yaptı
    SERT RÜZGARLAR YÜKSEK TEPELERDE ESER(ALINTI AKŞEMSETTİN HZ.)

  9. #69
    tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2013
    Şehir
    izmir bornova
    Motosikleti
    200ns
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çocuk okumayı bilmiyor, eğitim sistemi berbat. öğretmen sürekli fotokopi veriyor evde çalışın diye. oysa iyi bir eğitim sisteminde eve ödev verilmez. çocuk ikinci sınıfı bitirecek hala okumayı bilmiyor.

    annesi diyor ki bu yaz kuran kursuna göndereceğim.

    fiziği, kimyayı geçtim ilmi de bilimi de geçtim. henüz anadilini okuyamayan bir çocuğa başka bir dil öğretmekten nasıl bir fayda sağlamayı planlıyorsunuz?

    din eğitimine karşı değilim, din adı altında yapılan zorbalığa karşıyım.
    nerden başlasam yarım saat düsündüm
    UNdocab bunu beğendi.

  10. #70
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    o kişi kanıtlarıyla konuşuyor ve kitaplar yazıyor, uydurma bir şey yok, varsa onun iddialarını çürütecek kanıtların adamla yazış, biz de takip edelim, kendine güveniyorsan bunu yaparsın ...

    bu arada eski gazetelere bakmak isteyen olursa link aşağıda
    http://sinanmeydan.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=350&I temid=248

    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az bişe bakayım dedim ama imkanı yok hepsini okuyamam çünkü bu kadar yalan dolanı ve kendisine göre yorumlamayı ve gerçeği çarpıtmayı bir arada görmedim ilk önce ismet inönü dinci oluyor . Sonra yazarımız Caminin gereksiz liğinden bahsediyor bir nevi ismet inönüyü aklamaya çalışıyor daha sonra nerdeyse fıkıh derslerine girecek. Bunların hepsi delilleriyle biliniyor boşuna aklamaya çalışmayın. Laik dinsiz düzen , doğuda katledilen kürtler , Asılan insanlar Zulüm gören halk Bunu asla unutmayacak Dine yapılan saldırılar ve baskılar taaaaa 1990 yıllarında bile biz bunu hissediyorduk orda yazılanlar hikayeden ibaret. Nasıl 100 yıl önce doğuda yapılanlar unutlmadıysa dine yapılan dindarlara yapılan saldırılar asla unutulmayacak ve tazeliğini koruyacak.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  11. #71

    Üyelik
    22 Haziran 2014
    Motosikleti
    Bajaj boxer (Cafe racer) sym jet 14 200i
    Yapmak sorun değil sorun maliyette

    Sen blok dökümün parasına komple motoru alabiliyorsan kimse uğraşmaz böyle bi işle

    He ama tasarımı vs bize ait olupta çinde üretirsek o zaman olur ama bu sefer de arge maliyeti denir

    Açık konuşayım ben otomotiv ile ilgili daha çok motorlarla ilgili çeşitli şeylerle uğraşıyorum inanın bana yapmamak sırf üşengeçlikten ve maliyetten he birde şu var herşeyi ysptık motoru şanzımanı vs hazır bu seferde şey olacak bunu biz yaptık alınmaz bu buna vereceğim paraya japon alırım denir ve bu işler yarım kalır
    copycat bunu beğendi.

  12. #72

    Üyelik
    12 Haziran 2014
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlığı açan arkadaş birdaha dönüp düşündüğü taktirde buradaki ne kadar insanın boş konuştuğuna bakarsa bizim eğitimin kökten hata olduğunu anlayacak ve bir daha bu sormayacağına inanıyorum
    Muhabbet başka başka yerlere gidebiliyor ben sıkılmadan yazılanları okuyorum kardeşlerim. Ve şunu gördüm. Burada yazılanların Anafikri -yeterli kültür seviyemiz yok....yani bunu yapmak için öncelikle çözüm odaklı olmamız lazım.
    Aramızda bunu başarabilecek insanlar var bana göre. Ve bunu başarsa başarsada motor camiasından birileri başarır.
    Aklıma bugün yaşadığım bir olay geldi. Kırmızı ışıkta motorumla aralardan yavaş ça giderken bir yerde tıkandım. Bir aracın önünden geçip karşı ara sokağa girmek istedim. O aracın önüne geldiğimde aradan geçemedim. Öyleki o adam çok az geriye gidip benim geçmemi sağlayabilir. Ama yapmadı. En son ona bakıp abi çok az geri alırmısın dedim. İsteksiz biçimde yavaştan geri aynaya bakıp vitesi yavaşça kavradığı sırada öndeki araç çok az ilerledi. Ben aradan geçip öndeki araca teşekkür etmek için başımı çevirdiğimde genç güleryüzlü biriydi teşekkür edip yoluma devam ettim.
    Ne demk istiyorum.
    Malesef içimizde başkasının iyiliğini istemeyen fesat karakterli çok insanlar var. Durum böyleykende yeni bir girişimde eminim bu yeni oluşuma çomak sokmak isteyecek çok insan olacağı kesin.
    Yani eğer ki türk malı yapılamıyorsa nedeni aramızdaki fesat insanlardır bence.
    Daha diyecek çok şeyler var ama fazla uzatmamyayım şimdilik

  13. #73

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o kişi kanıtlarıyla konuşuyor ve kitaplar yazıyor, uydurma bir şey yok, varsa onun iddialarını çürütecek kanıtların adamla yazış, biz de takip edelim, kendine güveniyorsan bunu yaparsın ...

    bu arada eski gazetelere bakmak isteyen olursa link aşağıda
    http://sinanmeydan.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=350&I temid=248
    tekoklava bunu beğendi.

  14. #74

    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    KARŞIYAKA -İZMİR
    Motosikleti
    HONDA VARADERO
    Videoyu oraya buraya çekmenin bir yararı yoktur.Obama , ABD hayranı değilim.Hırsız yolda giderken bir engelliye yardım ederse iyi bir davranış sergilemiş olur.Obama burada gençlerine diyorki ; Türkiye deki gençler çocuklar gibi internet kafelerde şak şuk şak şuk , dıkışın dıkışın oyunlar oynamayın , program yapmaya , yaratıcı olmaya çalışın zamanınızı boşa harcamayın....Bizim Binali Yıldırım ne diyor düşünme , elleşme , sana sunulanı al kenara çekil...Bu zihniyet ile işte geleceğimiz yer burasıdır.Üretim yok , proje yok , insanlık için yararlı hiç birşey yok. Bireysellik günü kurtarma , bir takım söylemleri kullanarak cebi doldurma , yedi sülaleye yetecek yolsuzlukları yapıp pişkin pişkin savunmak var.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------

    Alıntı ERTOBİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videoyu oraya buraya çekmenin bir yararı yoktur.Obama , ABD hayranı değilim.Hırsız yolda giderken bir engelliye yardım ederse iyi bir davranış sergilemiş olur.Obama burada gençlerine diyorki ; Türkiye deki gençler çocuklar gibi internet kafelerde şak şuk şak şuk , dıkışın dıkışın oyunlar oynamayın , program yapmaya , yaratıcı olmaya çalışın zamanınızı boşa harcamayın....Bizim Binali Yıldırım ne diyor düşünme , elleşme , sana sunulanı al kenara çekil...Bu zihniyet ile işte geleceğimiz yer burasıdır.Üretim yok , proje yok , insanlık için yararlı hiç birşey yok. Bireysellik günü kurtarma , bir takım söylemleri kullanarak cebi doldurma , yedi sülaleye yetecek yolsuzlukları yapıp pişkin pişkin savunmak var.
    3 nisan 2015 saat 14.12 deki videodan bahsettim.

  15. #75
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metnin tamamı buradadadır.

    http://yayin5.canliyayin.org:98/vesi...ndakifikri.pdf

  16. #76

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    “KALİTE ASLA BİR TESADÜF DEĞİL,DAİMA AKILLI BİR GAYRETİN SONUCUDUR” John RUSKİN

    Sözüyle başlamak istiyorum. Bir ürün yapılır ancak her çağ ve dönemin belirli bir kalite algısı vardır. Örn. 1987 de doğan iyi bir otomobil olarak kabul edilebiliyorken bugun bir otomobilin iyi olarak kabul edilmesi için en azından yol bilgisayarı , min.2 airbag vs istenir.

    Kalite algısı herşeye yansır. Yolların kaldırımların temiz olmasına, fresh ve medeni yaşama aynı zamandada kaliteli üretime ve ürünlere..

    Dünyada En iyi motosikletleri Almanlar, İtalyanlar ve Japonlar yapar. Tabiki İngilterede Triumph , Avusturyada KTM yada Amerikadaki Harley Davidson da bu kaliteli motorlar klasmanına girer. Bu milletlerin en belirgin ortak yanları kaliteli üretim takıntısı ve İŞ AHLAKIDIR.

    Şimdi biz biriliz birbirimizi milletimizin iş ahlakı sorunlu bunu itiraf etmek lazım. Bir üçkağıt, dalavere, kandırma, kazıklama sürecidir 70 lerden beridir ülkenin yakasında.

    İyi niyetli olmayan, iş ahlakı olmayan, kalite algısı bulunmayan hiçbir millet motosiklet vs yapamaz. Çinlinin yaptığı kötü üretimlerde göz boyama ve insanları kandırma üzerinedir.

    Dünyada hiçbir örneği yoktur ki kalite seviyesi düşük olan bir ürün yokolmaya mahkum olmasın..

    Önce soruyu millet olarak kendimize soracağız. En kısa yoldan köşeyi nasıl dönerim kafasıyla. BMW , Triumph yapılmaz.

    Ducati kaç yıldır zarar ediyor ancak sahibi yada çalışanları tutkuyla üretmeye devam ediyor. Zarar etse bile bir markanın arkasında durabilecek kafa ve inanç bizim tüccarlarda yok bu kaadar basit.

    Bu memlekette gayrımenkul ve kira zenginleri var. Range Rover leri ile mutlular. Kimsede bunu elin ingilizi Almanı yapmış ayıp biz bunu neden yapamıyoruz demiyor merak etmeyin.

    Cehalet satın alır. Akıl ise iş geliştirir , üretir ve kaynak bilginin sahibi olur.

    Hakeden milletler üretiyor. Futbolcunun ve dizi oyuncusunun bu kadar çok kazandığı memleketten Ducati çıkmaz. Haa Zonhgsen ayarında bir markada çıkmaz. Çünkü onu üretme zahmetine bile girmez bizim uyanık firmalar. KAnuni ve Mondial gibi montajlayıp üzerine kar koyup satar bizlerde alır dururuz..
    Thracian, Salih_T, tekoklava ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #77

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    marshall yardımlarından beri ne üretildi ülkemizde. siz pahalı üretirsiniz biz ucuza verelim diyerek.

  18. #78
    copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul(maltepe-agva)
    Motosikleti
    2014 mt-07 - 2016 xmax 250 abs
    arkadaşlar tv de an itibari ile dönmekte olan bir reklam var. reklam diyor ki:

    "bir otomobil yapmayı, hayal etmedik,
    bir uçak üretmeyi hayal etmedik,
    lüks bir yat yapmayı hayal etmedik.
    en iyi bildiğimiz işi yaptık"

    ve yeşilköye betonu dikmişler ve bununla övünerek reklam filmi çekip tv lerde oynatıyorlar. bu zihniyetin saygı gördüğü ve reklam malzemesi olduğu ülkede üretim temelli hiçbir şey olmaz.

    bakın açık söylüyorum yarın arçelik-beko ve vestel fabrikaları kapansın yeni zenginlerden tek kişi asla yerlerini almaz. gidenin yeri asla dolmaz. inşaat ve devlet kurumlarını (ayedaş, tedaş gibi) ucuza kapatıp para basmaya devam ederler.
    Ertugyigit ve polo34 bunu beğendiler.

  19. #79

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Alıntı copycat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar tv de an itibari ile dönmekte olan bir reklam var. reklam diyor ki:

    "bir otomobil yapmayı, hayal etmedik,
    bir uçak üretmeyi hayal etmedik,
    lüks bir yat yapmayı hayal etmedik.
    en iyi bildiğimiz işi yaptık"

    ve yeşilköye betonu dikmişler ve bununla övünerek reklam filmi çekip tv lerde oynatıyorlar. bu zihniyetin saygı gördüğü ve reklam malzemesi olduğu ülkede üretim temelli hiçbir şey olmaz.

    bakın açık söylüyorum yarın arçelik-beko ve vestel fabrikaları kapansın yeni zenginlerden tek kişi asla yerlerini almaz. gidenin yeri asla dolmaz. inşaat ve devlet kurumlarını (ayedaş, tedaş gibi) ucuza kapatıp para basmaya devam ederler.
    Tespitinize aynen katılıyorum. Sanki Aya Fezaya Mekik göndermişler. İnşaat şirketi daire yapmış LAMBORGHINI ile kıyaslıyor kendini. Sen Lamborghinin jantını bile yapamazsın. İnşaat yapmaktan daha kolay ne var. Bu adamların zekasınımı yoksa Reklam Ajanslarının zekasınımı sorgulamak lazım bilemedim.

    Beton yapmak sadece bizim teknoloji ve sanayide egri kalmamıza neden olmuyor. Detay ve girift düşünmemize engel oluyor. Bundan iyi para kazanan bir millet neden chip yapsınki.

    Ne diyelim ki bizim insanımız betona gömdüğü ve aslında hiç satmayacağı bir dairenin 2 yılda %40 deger kazanmasından motive oluyor??!!! Yahu o para hiçbir işe yaramayacak aslında.

    Döviz arttı diye markete gidip alış veriş yapan memleketim insanını üretime ve iş geliştirmeye davet etsek sonuç monuçta alamayız bunuda biliyorum......

  20. #80
    ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Niye üretmiyorlar: Bu işi yapabilecek sanayicilerinde abileri var sen bu işi yapmıyorsun diyorlar olay bitmiştir. Bakın vestel lcd tv ve akıllı telefon üretip satıyor yüzde yüz yerli değildir ama belli bir yerden başlamak lazım ki bu işler olsun.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)